Φροντίδα Χρησιμοποιεί κάποιος ζεόλιθο και με ποιον τρόπο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης z1971
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σχετικά με το ζεόλιθο, θέλει κάθε βδομάδα πέταμα όλη η ποσότητα που έχει το σκαφακι η επιφανειακό καθάρισμα με σκουπάκι συμπλήρωμα με καινούργια ποσοτητα, και αλλαγή κάθε 20ημερο περίπου;

Τι κοκκομετριας ειναι;
"Σηκωνει" καθαρισμα και προσθηκη νεου;

Από μαγαζί συνεταιριστικού οργανισμού τον αγοράζω, χύμα, η κοκομετρια του είναι μεγαλη και έτσι γλυτώνω την σκονη. Δεν έρχεται σε επαφή με το πουλί,υπάρχει σχάρα.

Εγω χρησιμοποιω ζεολιθο για περιπου 1 χρονο τωρα 2.5-5mm.. Δεν εχω προβλημα ουτε με σκονη και τα καναρινια μου το τσιμπανε απο ελαχιστα εως και καθολου... Εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ απορροφυτικος με τις κουτσουλιες και δεν μυριζουν τα κλουβια οπως πριν... Ειναι λιγο ακριβος αλλα πιστευω οτι ειναι καλος για υποστρωμα...

Εγω χρησιμοποιω ζεολιθο για περιπου 1 χρονο τωρα 2.5-5mm.. Δεν εχω προβλημα ουτε με σκονη και τα καναρινια μου το τσιμπανε απο ελαχιστα εως και καθολου... Εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ απορροφυτικος με τις κουτσουλιες και δεν μυριζουν τα κλουβια οπως πριν... Ειναι λιγο ακριβος αλλα πιστευω οτι ειναι καλος για υποστρωμα...
Κάνεις ολική αλλαγή στην βδομάδα η καθάρισμα στα σημεία που έχει πέσει τροφή, κουτσουλιές και αλλαγή ολική ανα20-ημερο η μήνα;

Κάνεις ολική αλλαγή στην βδομάδα η καθάρισμα στα σημεία που έχει πέσει τροφή, κουτσουλιές και αλλαγή ολική ανα20-ημερο η μήνα;
Καθε 7-10 μερες καθαριζω πατους και την κατω σχαρα(ειναι αποσπωμενες σε ολα μου τα κλουβια) πλενω με σαπουνι και λιγη χλωρινη και βαζω καινουργιο ζεολιθο...

Εμαθα πρόσφατα οτι καποιοι χρησιμοποιούν ζεόλιθο στα κλουβιά για την αντιβακτηριακη του δράση. Φοβουμενη οτι μπορει να τα φανε ζεολιθο τα καναρινιά μου θα ρωτήσω εαν καποιος χρησιμοποιεί ζεόλιθο και με ποιον τροπο. Επισης υπαρχουν 2 τυπου ζεολιθου ο αρρωματικος και ο σκέτος απο τα λατομία που βαζουν στα λουλούδια. Τι κανω;
απο μικρουλης ο δικος μ τρελαινετε για ζεολιθο, σε αυγουλιερα του βαζω

Back