Φροντίδα Χτυπημένο κοτσυφάκι από γάτα

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Σως! έσωσα από της γάτας το στόμα ένα κοτσυφακι μικρό έχει τρύπες στην πλάτη του από την επίθεση είναι πολύ αργά για να πάρω κρέμα για νεοσσούς θα του βάλω μπεταντιν κρέμα στις πληγές αλλά δεν ξέρω τι κάνει να του δώσω να φάει. Έχω αυγοτροφη για αγριοπουλια λόγω σισκιν και τροφή για σισκιν.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-06-03-21-17-53-012_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-06-03-21-17-53-012_com.miui.gallery.webp
    17,6 KB · Προβολές: 16
@kolinikos Πάρε την ΑΝΙΜΑ τηλέφωνο. Αυτό είναι το site της https://www.wild-anima.gr/. Και αυτές είναι οδηγίες για νεοσσούςhttps://www.wild-anima.gr/odigies-gia-neossous/. Φοβάμαι πως δεν θα επιβιώσει εύκολα αλλά σου εύχομαι καλή τύχη!
 
Του έβαλα μπεταντιν είναι δύσκολα τα πράγματα πολύ διάβασα τις οδηγίες της άνιμα αλλά δεν τρώει καν
[automerge]1654282656[/automerge]
Προσπαθώ με σύριγγα να δώσω βραστό αυγό αλλά τίποτα
 
@ianos καλημέρα σας δεν τα κατάφερε το μικρακι δυστυχώς 🙁🙁
Ήταν πολύ χτυπημένο και έτσι όπως το είδα πρέπει να είχε τρυπημένο πνεύμονα γιατί όταν έβαλα στην μια πληγή κρέμα όταν έκανε εισπνοή εκπνοή την ρουφούσε μέσα και μετά την έβγαζε έξω την κρέμα μπεταντιν. Κρίμα πραγματικά στεναχωρήθηκα... Αλλά μεγάλο ρόλο στην στην απώλεια των ζώων και ειδικά των νεοσσών παίζουν όσοι ταιζουν τα αδέσποτα γιατί όσο τα ταιζεις τόσο τους δίνεις ευκαιρίες πολλαπλασιασμού και τα βοηθάς να καταστρεφουν την τοπική πανίδα είτε για φαι είτε για παιχνίδι.
 
@kolinikos πολύ κρίμα! Υποτίθεται ότι ο δήμος έχει προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων. Πόσο καλοί είμαστε στα γραμμένα! Στην εφαρμογή όμως ... Νεάντερταλ! δεν ξέρουμε να τα διαβάζουμε!
 
@MARY58 συγκεκριμένα εγώ έχω μια γειτόνισσα απέναντι που μαζεύει ότι γάτα βρει και εκτός από τα πούπουλα που βλέπω κατά καιρούς βρίσκω μόνιμα σκοτωμένα σαμιαμιθια και διάφορα άλλα ζωάκια και εκτός αυτού η γάτα φέτος έχει γεννήσει 3-4 φορές και βρίσκουμε και ψοφια γατιά παντού. Ένας άσχημος κύκλος που μπορεί να σταματήσει σε έναν βαθμό αν απλά σταματήσει το τάισμα των αδέσποτων γιατί αν τόσο πολύ νοιάζεσαι θα το κάνεις όπως το έχω κάνει εγώ και έχω μαζέψει 4 σκυλιά από τον δρόμο αλλά δεν τα έχω έξω στον δρόμο να τα ταιζω τα έβαλα μέσα στο σπίτι μου!
 
@kolinikos είναι λεπτές οι ισορροπίες. Βλέπεις πεινασμένα γατιά έξω, δεν θα τα ταισεις; Θα πετάξεις το φαγητό που σου περίσσεψε στα σκουπίδια; Δεν θα βάλεις λίγο νερό να πιουν; Κ αυτά έχουν δικαίωμα στη ζωή κ στην τροφή. Όμως εάν δεν μπορείς να κάνεις το σωστό κ να τα πάρεις σπίτι σου να τα φροντίσεις, τουλάχιστον φρόντισε για την στείρωση τους. Γιατί να υποφέρουν στο δρόμο κ οι απόγονοί τους;
 
@MARY58 σκέψου ότι ταιζοντας αυτά τα πεινασμένα βαριά και σώζοντας τα από τον θάνατο καταδικάζεις άλλα τόσα σε θάνατο γιατί η γάτα αυτή θα θέλει να παίξει ή να τραφεί με τους νεοσσούς ή ότι άλλο βρει μπροστά της και θα βρεθεί κάποιος να μου πει μα είναι στη φύση της και απαντώ εγώ αφού είναι στην φύση της πρέπει να πάψουμε να τις ταιζουμε λοιπόν για να δούμε πόσες θα αφήσει η φύση να επιβιώσουν και να φέρει πίσω τις ισορροπίες. Γιατί όπως πολύ σωστά είπατε οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και διαταράσσονται συνεχώς από τον άνθρωπο αλλά δεν γίνονται προσπάθειες να μην διαταράσσονται.
 
@kolinikos καταλαβαίνεις όμως ότι το να μην τα ταιζεις σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια το κυνήγι κ την θανάτωση κ άλλων ζωντανών πολύ περισσότερων από αυτών που βλέπεις τώρα. Όσο για το πόσες γάτες η φύση θα αφήσει να ζήσουν, πίστεψε με, πολλές, πάρα πολλές. Οι θηρευτές της γάτας είναι το ατύχημα, τα αυτοκίνητα κ ίσως κάποιοι σκ...τανθρωποι που τα τραυματίζουν κ τα σκοτώνουν γιατί έτσι αισθάνονται καλύτερα. Κ χαίρομαι που επιβιώνουν κ ζουν. Όμως κ αυτά θα προτιμούσαν ένα ζεστό σπίτι κ ένα χέρι να τα χαιδεψει. Όπως αγαπάω τα πτηνά έτσι άλλοι αγαπάνε τις γάτες ή τα σκυλάκια. Το θέμα με τα αδέσποτα δεν είναι να δείξουμε την σκληρότητα μας πάνω τους πιστεύοντας ότι τα πουλάκια έχουν περισσότερα δικαιώματα στη ζωή από αυτά, αλλά το πλήθος τους. Κ γι'αυτό η λύση είναι η στείρωση.
 
δυστυχώς την λύση πρέπει να μας την παρέχει η πολιτεία


Σωστα,γιατι και η ανεξελεγκτη σιτηση αδεσποτων περα απο το γεγονος οτι δεν επιτρεπεται δεν λυνει και το προβλημα.
 
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να σκεφτόμαστε τι επιπτώσεις έχει η κάθε πραξη που κανουμε.
Αν σταματουσαμε να ταΐζουμε ανεξέλεγκτα όλα τα αδέσποτα ο αριθμός τους θα μειωνόταν τόσο που δεν θα χρειαζόταν να γίνει καμια κίνηση.
Όταν έχουμε να κάνουμε με τη φυση πρέπει να λειτουργουμε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.
Είναι απίστευτα "ψυχρό" αυτό που λέω αλλά οι στατιστικές με τις επιθέσεις των αδέσποτων ζώων έχουν αυξηθεί κ υπάρχουν αρκετές περιοχές που δεν τολμάς να περασεις το βράδυ λόγω των αγελων.
Κ η αύξησή τους δεν όφειλεται στο ότι τα παραταμε στο δρόμο αλλά στο οτι τα ταΐζουμε.
 
Δεν ήθελα να αναφέρω σε αυτήν την πικρή αλήθεια γιατί ξυπνάει αντιδράσεις σε πολλούς αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και ας μην μπορούν να την δεχθούν κάποιοι αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και νόμος που απαγορεύει το τάισμα τον αδέσποτων ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος
 
@MARY58 Οτι πιο σωστό χω διαβάσει μέχρι στιγμής! Μπράβο! 🙏
Όσο για το πουλακι @kolinikos μπράβο σου που το προσπαθησες. Η γρατζουνιά από γάτα είναι μοιραία για όλα τα πουλακια δυστυχώς. Εκτός αν δώσεις επί τόπου αντιβίωση , που αυτό ήταν πολυ μικρό για να παρει οπότε δεν είχε ελπίδες ουτως η αλλιώς το μικράκι😞
 
@kolinikos ναι κάνεις λάθος. Οι ταμπέλες είναι απλά ταμπέλες.Όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά προβλέπεται στις διατάξεις τόσο του νέου νομου 4830/2021 (Παρ 5γ του άρθρου 10) όσο κ προηγούμενων πχ Παρ 10 άρθρου 46 του ν 4235/2014, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις.
Δες κ αυτά.
https://www.zoosos.gr/nomos-4830-2021-epitrepetai-potizoume-taizoume-adespota-zoa/#axzz7WSBloT4m

https://petlovershop.gr/index.php?fc=module&module=smartblog&id_post=15&controller=details

Αυτά όσον αφορά την νομοθεσία. Την προσωπική μου άποψη την έχω καταθέσει σε προηγούμενα μου ποστ κ δεν θέλω να σας κουράζω με επανάληψη.

@Anna Maria Mp ευχαριστώ.
 
ναι κάνεις λάθος. Οι ταμπέλες είναι απλά ταμπέλες
Με πολυ αγάπη και σεβασμό θα σου πω ότι το νομοθετικό πλαισιο στις δυτικές χώρες δεν είναι τόσο απλό.
Το site που ανέβασες είναι μια οργάνωση που σκοπός της είναι η προστασια των ζώων.
Που σημαίνει ότι ο λόγος ύπαρξής του είναι ποιος; Να υπαρχουν αδεσποτα για να έχει μέλλον.
Οπότε θα σου πει μόνο τη μια πλευρά του νομίσματος που βολευει την οργάνωση.
Εν κατακλείδι ναι μεν αυτό που λες έχει μια βάση αλλά κατά κανόνα δεν ισχυεί. Βέβαια ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και άποψη και είναι όμορφο να ακουγονται όλες οι γνώμες ώστε ο καθένας να βγάζει το δικό του συμπέρασμα έχοντας την άποψη όλων των πλευρων.
 
@PantelisTs καλησπέρα. Η νομοθεσία είναι ρητή ανεξαρτήτως εάν συμφέρει ή όχι ή κάνουν παραπομπή σ' αυτη το site που επισύναψα ή ταμπέλα ή ευχητήρια κάρτα. Σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων (κοινή η διατύπωση) δίνεται απάντηση στο εάν απαγορεύεται η σίτιση των αδέσποτων από τους πολίτες κ η οποία είναι ότι όχι μόνο δεν απαγορεύεται ή δεν υπάρχει πρόβλεψη αλλά επιτρέπεται με τους όρους της διάταξης. Απλά κ ρητά.

Κ ξαναλέω την άποψη μου την έχω πει. Νοιωθω ότι δεν μπορούμε να είμαστε φιλοζωοι υπό τον όρο του είδους του ζώου. Μου θυμίζει το "ολίγον έγκυος"! Κ για μένα η λύση δεν είναι να στερήσω το νερό κ την τροφή από την γάτα ή το σκύλο που τότε θα στραφεί αναγκαστικά σε ότι πετάει αλλά να ύπαρξει συστηματικός προγραμματισμός στη στείρωση τους κ στην υιοθεσία τους ώστε να μην καταδικάζονται σε μια ζωή στους δρόμους.

Σ'αυτό συμφωνώ. Κ κάθε άποψη είναι σεβαστή.
Βέβαια ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και άποψη και είναι όμορφο να ακουγονται όλες οι γνώμες ώστε ο καθένας να βγάζει το δικό του συμπέρασμα έχοντας την άποψη όλων των πλευρων.
 
Back
Top