Φροντίδα Χτυπημένο κοτσυφάκι από γάτα

Η νομοθεσία είναι ρητή
Διαβασε ξανά το προηγουμενο σχόλιο που έκανα. Με λίγο συγκέντρωση και καθαρο μυαλό θα καταλάβεις αυτό που προσπαθω να σου πω.
Η νομοθεσια είναι ρητή μόνο στη Σαουδική Αραβία.
Σε όλες τις δυτικές δημοκρατικές χώρες δεν ισχυει αυτο που λες.
Παντου υπάρχει ένας άλλος νόμος που ακυρώνει τον τρέχον.
 
@PantelisTs με καθαρό μυαλό κ επίγνωση σε ρωτάω ποιος είναι αυτός ο νόμος. Εγώ παρέθεσα την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που ακυρώνει αυτους που ανεφερα θα χαρώ να τον διαβάσω. Αλλά το οτι "ρητός νόμος δεν υπάρχει στον δυτικό κόσμο κ παντού υπάρχει ένας ακυρωτικος νομος" χωρίς αυτός να αναφέρεται, είναι απλά γενικότητες. Εάν αυτό που θες να πεις είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο κ δεν ήταν το αρχικό ερώτημα.
Δεν ρίχνω ανάθεμα σε όποιον δεν βάζει ένα κιούπι με νερό καλοκαιριατικα η λίγο τροφή για τα αδέσποτα. Δικαίωμα του. Αλλά νομιμοποιείται αυτός που θέλει να το κάνει. Αυτά κ δεν θέλω να στεναχωρήσω κανένα. Ο καθένας έχει άποψη που είναι ξαναλέω σεβαστή.Καλο μεσημέρι σε όλους
 
Πολλοί νόμοι υπάρχουν που τον απορρίπτουν να ξέρεις.
Το διαδίκτυο είναι πολυ μεγάλο και έχει πολλες επιλογές. Είπαμε πολλες λέξεις κλειδιά ώστε να δώσουμε τροφή για μελέτη στον καθένα για να κάνει την δική του έρευνα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Θεωρώ ότι μετά από μια αντιπαράθεση βγηκε μια ενδιαφέρον ερέθισμα για αναζήτηση και μελέτη.
Υ.Γ
Η απόφαση του προστίμου έχει να κάνει ξεκάθαρα από την πολιτικη περιοδο που διανύει η εκάστοτε κυβέρνηση.
 
Όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά προβλέπεται στις διατάξεις τόσο του νέου νομου 4830/2021 (Παρ 5γ του άρθρου 10)
Μαρία αν δεν τα 'χω μπερδέψει, η παράγραφος 5 του άρθρου 10 είναι αυτή:

5.Η διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους δήμους υλοποιείται ως εξής:

(α) Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς περισυλλέγονται από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς. Για τον σκοπό αυτόν, κάθε δήμος οφείλει να διαθέτει τουλάχιστον ένα (1) όχημα περισυλλογής ειδικά διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτόν. Οι δήμοι και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης μπορούν να καταρτίζουν προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού των δήμων από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Τα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς εποπτεύονται, ως προς τις επιτρεπόμενες μεθόδους αιχμαλωσίας των ζώων αυτών, από κτηνίατρο της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου και, όπου αυτή δεν έχει συσταθεί, από κτηνίατρο της οικείας περιφερειακής ενότητας.

(β) Τα ζώα που περισυλλέγονται επειδή περιφέρονται σε δημόσιους χώρους ελέγχονται για ηλεκτρονική σήμανση.

(βα) Αν δεν έχουν σήμανση θεωρούνται αυτόματα αδέσποτα και:

(βαα) Οδηγούνται στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε συνεργαζόμενα με τον δήμο κτηνιατρεία, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται, ση μαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση και καταγράφονται στο ΕΜΖΣ ως αδέσποτα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 4.

(βαβ) Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση, ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα, υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

(βαγ) Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση, ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια ή ότι είναι πλήρως ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας και η διατήρησή τους στη ζωή είναι πρόδηλα αντίθετη με τους κανόνες ευζωίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία, ύστερα από γνώμη της επιτροπής της παρ. 8 και με τη διαδικασία της παρ. 9.

(βαδ) Μετά την παροχή της αναγκαίας κτηνιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, τα περισυλλεγέντα ζώα συντροφιάς, αν δεν βρεθεί ανάδοχος, οδηγούνται στα διαθέσιμα καταφύγια, δημοτικά, διαδημοτικά ή σε καταφύγια φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτών φιλόζωων, με σκοπό να υιοθετηθούν κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7.

(βαε) Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταφύγια, το ζώο επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον του και στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 45, με την προϋπόθεση, ότι είναι στειρωμένο. Ζώο που βρίσκεται σε καταφύγιο και δεν υιοθετείται μετά από διάστημα τρίμηνης συνεχούς παραμονής σε αυτό και ανάρτηση στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, δύναται να επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον και στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 45, μετά από απόφαση της επιτροπής της παρ. 8, με την προϋπόθεση, ότι είναι στειρωμένο. Δεν επιτρέπεται επαναφορά των αδέσποτων ζώων περιμετρικά από νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, καθώς και σε χώρους σφαγείων ή όπου συγκεντρώνονται ή υπάρχουν σκουπίδια.

Σε κάθε περίπτωση, ζώα ηλικίας μικρότερης των πέντε (5) μηνών δεν επανεντάσσονται στο οικείο τους περιβάλλον και υιοθετούνται κατά προτεραιότητα.

(ββ) Αν έχουν σήμανση, από την οποία προκύπτει ότι είναι ήδη καταχωρημένα στον δήμο ως αδέσποτα, τότε ενημερώνονται τα στοιχεία παρακολούθησης του ζώου. Εφόσον το ζώο δεν παρουσιάζει κλινικά προβλήματα, ελευθερώνεται στο ίδιο σημείο, εκτός αν προκύπτουν οι περιορισμοί της υποπερ. (βαε), οπότε μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη περιοχή.

(βγ) Αν έχουν σήμανση από την οποία προκύπτει ότι είναι δεσποζόμενα, τότε ελέγχεται αν το ζώο έχει δηλωθεί ως απολεσθέν. Σε καταφατική περίπτωση, ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης για να το παραλάβει. Αν δεν υπάρχει δήλωση απώλειας, διερευνάται εάν συντρέχει περίπτωση εγκατάλειψης και ενημερώνεται η Ελληνική Αστυνομία.

(γ) Την ευθύνη για τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν οι δήμοι, οι οποίοι οφείλουν να δημιουργήσουν σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με τους δήμους φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η παροχή τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για όλους, καθώς και οι κανόνες ευζωίας των ζώων.

(δ) Το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς του οικείου δήμου μεριμνά και για την ενεργητική διαχείριση των καταγεγραμμένων αδέσποτων που ζουν εκτός καταφυγίου, όπως ενδεικτικά για τη μεταφορά τους με σκοπό την ετήσια κτηνιατρική εξέταση και τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, την παρέμβαση σε περίπτωση δημιουργίας επιθετικής αγέλης αδέσποτων, τη χορήγηση φαρμάκων και την επικαιροποίηση της καταγραφής τους.
Η παράγραφος αυτή αναφέρεται στη διαχείριση των αδέσποτων από τους δήμους.
 
@Stavros τελευταίο εδάφιο υποπαραγράφου γ παραγράφου 5.
"Η παροχή τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για όλους, καθώς και οι κανόνες ευζωίας των ζώων."

Όμοια πρόβλεψη υπήρχε κ στους προγενέστερους νόμους που ανέφερα.
 
@MARY58 προσωπικά δεν ήξερα για την νομοθεσία αυτή ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά μήπως αναφέρεται στα ζώα τα οποία έχουν καταγραφεί γιατί το άρθρο τόση ώρα αναφέρεται μόνο για αυτά τα ζώα. επίσης λέει για κανονες καθαριότητας που το μεγαλύτερο ποσοστό απλά πετάει αποφάγια δεξιά αριστερά ή ένα πλαστικό μπολακι που ο αέρας θα το πάρει και έτσι έχουμε και μόλυνση του περιβάλλοντος.
 
Η σίτιση αδέσποτων επιτρέπεται, αρκετοί Δήμοι έχουν προγράμματα σίτισης και τοποθετούν τα αντίστοιχα σκεύη στις περιοχές τους.
Δυστυχώς η σίτιση, η στείρωση και η υιοθεσία των αδέσποτων είναι δευτερεύον θέμα για την Πολιτεία, όπως και πολλά άλλα προβλήματα.
 
"Η παροχή τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για όλους, καθώς και οι κανόνες ευζωίας των ζώων."

Αυτο δεν τηρειται ποτε γατι ο καθενας παει και ταιζει τα αδεσποτα μπροστα στην πορτα του αλλου και οπου αλλου του καπνισει με αποτελεσμα την εμφανιση τρωκτικων και φυσικα εστιων κακης υγιεινης.
 
@Tony Forpus μην είσαι απολυτος Τόνυ. Υπάρχουν φιλοζωοι που αν μην τι άλλο δεν θέλουν τα αδέσποτα να πίνουν μούχλα κ να τρώνε δίπλα σε σκουλίκια. Κ τους αρέσει η καθαριότητα κ ξέρουν την χλωρίνη κ μαζεύουν τα απομεινάρια. Κ αφήνουν τα δοχεία νερού κ φαγητού έξω από το σπίτι τους γιατί σέβονται τους γείτονες τους. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο κ πως έχει μάθει από το σπίτι του. Κ θα μου επιτρέψεις να πω ότι οι πραγματικά φιλοζωοι έχουν αυτές τις ευαισθησίες. Φυσικά υπάρχουν κ οι καφροι. Αλλά εξαιτίας τους δεν μπορούμε να ξεχνάμε τους πρώτους.
 
@Tony Forpus για τους δήμους συμφωνώ. Ενώ παίρνουν τα κονδύλια κωφεύουν ή στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζουν το θέμα πολύ επιφανειακά κ αδιάφορα. Το θεωρούν δευτερεύον. Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ΙΩΑΝΝΗΣ@
Δυστυχώς η σίτιση, η στείρωση και η υιοθεσία των αδέσποτων είναι δευτερεύον θέμα για την Πολιτεία, όπως και πολλά άλλα προβλήματα.
 
Back
Top