Διατροφή Χύμα ή συσκευασμένοι σπόροι;

PantelisTs

PB Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2021
Μηνύματα
450
Πόλη
Νίκαια
Με αφορμή την ακρίβεια της εποχής θα ήθελα την άποψη σας για τους χυμα και τους συσκευασμενους σπόρους.
Θα ήθελα πολυ οι απαντήσεις να είναι τεκμηριωμένες όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μην χαθεί το θέμα στην υπερανάλυση της εκάστοτε άποψης. Ευχαριστώ
 
@PantelisTs Όσο καιρό είσαι στο φόρουμ έχεις δει να προτείνει κανείς χύμα σπόρους;
Η ακρίβεια δεν σημαίνει τίποτα στο κομμάτι αυτό.
Υπάρχουν κολπάκια να την ξεγελάς, όπως οι ομαδικές αγορές...
Επίσης το βασικότερο όλων είναι να διατηρούμε τόσα πουλιά όσα αντέχουμε χωρίς εκπτώσεις, ειδικά στο φαγητό...
 
Για μένα το όλο θέμα αφορά την Απόλυτη εμπιστοσύνη. Εάν εμπιστεύεσαι τυφλά το πετ όσον αφορά τον τρόπο συσκευασίας σε μικρότερη ποσότητα αεροστεγώς, την καθαριότητα κ γενικά ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές σε αυστηρό βαθμό , τότε ναι ας αγορασω τις συσκευασίες του πετ. Γι'αυτό κ εγώ αναγκαστικά μέχρι τώρα, δεν αγοραζω χύμα ( με τον Θεμιστοκλή στις αρχές τοχα κάνει, τόσα ήξερα!). Αγοράζω συσκευασμενες επώνυμες από βιολογικά κ ότι δεν βρίσκω ή δεν υπάρχει επώνυμα συσκευασμένα από πετ. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο χύμα χύμα ή στις διαφανές σακουλιτσες! Επουδενί! Θα κάνω έκπτωση στο δικό μου φαγητό! Όχι στο φαγητό του Σοφοκλή μου!😉
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όσο καιρό είσαι στο φόρουμ έχεις δει να προτείνει κανείς χύμα σπόρους;
Όχι.Θα ήθελα πολυ να μαθω αν μπορώ να βρω μια μεγάλη ποικιλία μεμονωμένων σπόρων σε συσκευασμένη σακουλα.
Γιατί όσο και να έψαξα δεν βρήκα περα απο τους πολυ βασικους.
Τα δε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα έχουν τελείως χυμα τους σπόρους(σε τσουβάλι) σε σύγκριση με τα petshop που εγώ ψωνίζω τα οποία τα έχουν κλειστά και σε μέρος με σταθερή θερμοκρασία.
Ασε που η διαφορά στην τιμή των petshop με τα βιολογικά είναι τεράστια.
Μιλάμε πάντα για τους μεμονωμένους σπορους.
 
Τα δε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα έχουν τελείως χυμα τους σπόρους(σε τσουβάλι) σε σύγκριση με τα petshop
Αυτό που λες δεν ισχύει. Στα βιολογικά υπάρχουν συσκευασμενες επώνυμες τροφές σε μικρότερες μάλιστα συσκευασίες ( των 500γρ), όπως φυσικά υπαρχουν κ οι χύμα.
 
Συμφωνώ με τη @MARY58 όσον αφορά την εμπιστοσύνη απο το μαγαζι που ίσως πάρεις χύμα τροφή, στο παρελθόν 10 χρόνια πριν δεν είχα ιδέα αν είναι κακή η καλή η χύμα και συντηρούσα γύρω στα 8 καναρίνια χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά μετά κατάλαβα πως αξίζουν παραπάνω και σταμάτησα να είμαι πρόχειρος , σαν να είναι παιδιά μου τα έχω από τότε.

Στο θέμα μεμονωμένων σπόρων από βιολογικά εγώ γενικά δίνω , ΑΛΛΑ να είναι σε σακουλάκια αεροστεγώς κλεισμένα.
Αν τρώνε καλής ποιότητας τροφή (επώνυμη συσκευασμένη) και σπόρους υγείας που θα τους βρεις πιο φτηνά σε βιολογικά αλλά σωστά συντηρημένους, είναι καλύτερα από το να μη τρώνε καθόλου σπόρους υγείας και μονο μια πολύ καλή τροφή , εγώ προσωπικά τα περισσότερα τα αγοράζω μια φορά το 4μηνο όλα μαζί και ίσως κάτι ενδιάμεσα λιγότερο βασικό, από βιολογικά παίρνω τσια,κινόα,μαύρο σουσάμι, μάραθο από μαγαζί που ξέρω ότι έχει προσεγμένα πράγματα σωστά διατηρημένα, και τα υπόλοιπα όπως κανναβουρια,φονιο παντι,Μπέλλα Ντι νοτε,καμελινα κλπ... Τα παίρνω συσκευασμένα από οποία εταιρία με βολεψει, δίνεις κάτι παραπάνω αλλά αν έχεις έναν μικρό αριθμό πουλιών έως 10 σου κρατάνε αρκετό καιρό και βγαίνουν σε διάφορες αναλογίες.
Να τονίσω πως δεν μιλάω απόλυτα και πως όλο αυτό είναι προσωπική μου άποψη.
 
@Akanthillis επίσης υπάρχουν συσκευασμενες επώνυμες στα βιολογικά. Δεν είναι απαραίτητη η αγορά του χύμα από εκεί. Κ όπως λες, εάν έχεις μικρό αριθμό πτηνών, ή ένα όπως εγώ, σου κρατάνε πολύ κ το πρόβλημα μου είναι ο χώρος γιατί η μητέρα μου δεν μου δίνει κ το άλλο συρτάρι της συντηρησης του ψυγείου.!🤨 Επιμένει να το χρησιμοποιεί στα "πεζά" δικά μας τρόφιμα! 🤭😄
[automerge]1655997225[/automerge]
βιολογικά παίρνω τσια,κινόα,μαύρο σουσάμι, μάραθο από μαγαζί που ξέρω ότι έχει προσεγμένα πράγματα σωστά διατηρημένα
Ποιο; Τα έχουν συσκευάσει εκείνοι ή είναι χύμα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus καμμία σύγκριση. Απλά τους σπόρους κία πχ τις προτιμώ από βιολογικά προϊόντα από την συσκευασία του πετ σοπ. Επίσης εκεί βρίσκω προϊόντα που δεν υπάρχουν στα πετ σοπ όπως αλεύρι βρώμης ή πίτουρο βρώμης.
 
Εντάξει συμφωνώ ότι καμία σύγκριση. Για την ακρίβεια εγώ πήρα αποξυραμενη τσουκνίδα για τα καναρινια μου απο ανθρώπινο κατάστημα. Δεν είχε στο πετ σοπ.. Όσο αναφορά τις συσκευασμένες τροφές με τις χύμα, είναι όντως και θέμα εμπιστοσύνης αλλά εγώ αυτό δεν το λαμβάνω υπόψιν μου κάθως και εμπιστοσύνης να είναι δεν παίρνω χύμα ποτέ ακόμα και να χτυπιέται ο πετσοπας. Και επίσης ακόμα και πανάκριβα να είναι, αν κάνουν καλό στα καναρίνια μου θα τα πάρω τα προϊόντα δεν τους κάμω έκπτωση ο κόσμος να χαλάσει! 😉😁
 
@MARY58

Μαιρη ηταν γενικη η τοποθετηση μου.

Αλλα μιας που το αναφερεις δεν θα επρεπε να βρισκεις αλεύρι βρώμης ή πίτουρο βρώμης σε pet shop καθως δεν προκειται για ζωοτροφες.
 
@Tony Forpus καλημέρα. Πολλά προϊόντα ενώ είναι τροφες για ζώα δεν έχουν την ετικέτα της ζωοτροφής. Τα παραδείγματα μου μάλλον δεν ήταν επιτυχημένα αλλά θα πω άλλα. Φακές, ρεβύθια, αποξηραμένα βότανα, σπορους φαγοπυρο(μαυρο σιταρι), κινοα και αμαρανθο, μαραθόσπορος είναι τροφές για τα πτηνά μας αλλά δεν τα βρίσκουμε πλην εξαιρέσεων σε πετ σοπ. Ίσως επειδή δεν θεωρούνται κύριο μείγμα ζωοτροφών. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε τροφές επεξεργασμένες με συντηρητικά, αλάτι ή σάκχαρα ή πολλά Ε που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση κ είναι απαγορευτικα για τα πουλάκια, αλλά σε σπόρους, όσπρια στην καλύτερη (νομίζω) μορφή τους βιολογικά χωρίς να έχουν υποστεί ψεκασμούς από φυτοφάρμακα. Φοβάμαι πάντως ότι εάν όντως γίνει η σύγκριση μεταξύ ίδιων σπόρων πετ κ βιολογικών ότι θα "κερδίζει" το βιολογικό κατάστημα.
 
Χύμα ή συσκευασμένοι σπόροι;
Η απάντησή του forum σε αυτό το ερώτημα μπορεί να είναι μόνο μία. Δίνουμε μόνο συσκευασμένος επώνυμους σπόρους.

Αντικειμενικά, ένας σπόρος που μετασυσκευάστηκε αμέσως από ένα 20 κιλό σακί σε μονόκιλα, δεν είναι υποδεέστερος από έναν άλλο συσκευασμένο του κιλού. Ειδικά αν η επανασυσκευασία έγινε με σωστό τρόπο, σε σωστές συνθήκες περιβάλλοντος, το 20 κιλό δεν είχε λήξει και φυσικά η επανασυσκευασμένη τροφή περιέχει όντως τη μάρκα του μείγματος σπόρων που ισχυρίζεται ο πωλητής ότι είναι και όχι "Κελαηδίνη Μήτσος".

Όπως βλέπετε αμέσως μπήκαν 5-6 προϋποθέσεις για τις οποίες ο αγοραστής δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος. Γι' αυτό και η απάντηση του forum είναι αυτή που είναι.

Τώρα, αν κάποιος μπορεί να είναι σίγουρος για ΟΛΑ τα παραπάνω, τότε σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι ορισμένα ειδικά μείγματα που βγαίνουν μόνο σε μεγάλες συσκευασίες, η αγορά μετασυσκευασμένου μείγματος είναι μία πρακτική λύση.
 
Αντικειμενικά, ένας σπόρος που μετασυσκευάστηκε αμέσως από ένα 20 κιλό σακί σε μονόκιλα, δεν είναι υποδεέστερος από έναν άλλο συσκευασμένο του κιλού.
Δεν το κάνεις εσύ ρε Στάυρο που σε εμπιστευόμαστε;
 
@MARY58

Και εγώ δεν αναφέρομαι σε επεξεργασμένες τροφές Μαίρη.
Φακές και ρεβυθια ορθώς και δεν τα βρίσκεις σε pet shops καθώς δεν αποτελούν ζωοτροφές.
Κάποιοι σε παπαγάλους πχ δινουν κοτοπουλο ή τυρί ως πηγή πρωτεΐνης,αυτό δεν σημαίνει ότι το pet shop θα πρέπει να τα πουλάει.
Τα καταστήματα πωλούν πράγματα σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους,δεν μπορούν να πουλήσουν ότι θέλουν.
 
Τό τί γίνεται σ' αυτή την αγορά (σπορικών) είναι κάτι που μόνο σαν μυθοπλασία ή διήγημα επιστημονικής φαντασίας μπορεί να περιγραφεί. Κανείς, ποτέ και για τίποτε δεν μπορεί να είναι σίγουρος, όσον αφορά την προέλευση,την φρεσκάδα,τον τρόπο καθαριμού και αποστείρωσης και πολλές άλλες παραμέτρους που χαρακτηρίζουν έναν σπόρο και κατ' επέκτασην ένα μείγμα. Μια υποφερτή λύση, βρίσκεται στο ακούω, μαθαίνω, προσέχω, ελέγχω συνεχώς τα σπορικά που ταίζω, την κατανάλωση και την κατάσταση των πουλιών "στο χέρι" . Μη "κολλάτε" σε ονόματα. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να την πατήσετε.
 
Back
Top