Γενικά Ψάχνω έναν παπαγάλο όσο γίνεται πιο ήσυχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TZOLAKOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TZOLAKOS

PB New Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
16
Πόλη
Πύργος
Καλησπερα ψαχνω εναν παπαγαλο οσο γινεται πιο ησυχο, να δενεται με τον ιδιοκτητη του και να μην ειναι νευρικος, μονη μου εμπειρια ειναι 1 budgie που ειχα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτα που ζητας δεν ειναι παραμετροι ουτε μπορει να σου πει καποιος με σιγουρια οτι το ταδε ειδος ειναι ετσι. Παντα παιζει ρολο ο χαρακτηρας του πουλιου! Απο κει και περα μιλαμε για παπαγαλο οποτε και μπορει να φωναξει και νευρικος να ειναι καποιες στιγμες!
 
Εννοειτε auto που λες, απλα λεω αν υπαρχει καποιο ειδος που να πλησιαζει περισσοτερο σε αυτα που λεω,rosela, κοκατιλ κτλ...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοιτα εξαρταται και τι χρηματα μπορεις να διαθεσεις! Τα κοκατιλ για παραδειγμα ειναι ενα ειδος που μπορω να σου συστησω γιατι το γνωριζω πολυ καλα! Επισης και τα παρροτλετ ειναι καλα πουλακια απλα εχουν λιγο ιδιοτροπο χαρακτηρα. Τα λοβακια ομορφα αλλα εχουν φωνη! Δε ξερω αν θες σε μεγαλυτερο ειδος!
 
Για τα παρροτλετ θα σου πουν τα παιδια που εχουν! Οι ροζελες απο οτι γνωριζω δεν ειναι και πολυ κοινωνικα πουλια!

https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=94

δες εδω που εχει τα ειδη παπαγαλων και γραφει αναλυτικα για το καθενα!
 
Ψαχνω καποιο ειδος που να μην ζει παρα πολλα χρονια

Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις; Άνθρωποι έχουν πάθει την πλάκα τους και έχει αλλάξει η ζωή τους χάνοντας το κατοικίδιο τους. και εσύ ζητάς κάτι που να ΜΗ ΖΕΙ ΠΟΛΛΑ χρόνια, είναι σοβαρά πράγματα αυτά, που πας στο χασάπη να αγοράσεις κρέας και ρωτάς πότε λήγει; Δηλαδή αν το δικό σου πουλί είναι το 1 στα 1000000 και γίνει το γηραιότερο που υπήρξε ποτέ τι θα κάνεις;

Όλοι όσοι συμβιώνουμε με ζώα συντροφιάς γνωρίζουμε ότι - η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων - είναι κάποια στιγμή να βιώσουμε την απώλεια του. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση κριτήριο για την απόκτησή του.
 
Προτιμότερο είναι να ελπίζεις ότι θα ζήσεις 61 χρόνια ακόμα εσύ παρά να "παρακαλάς" να πεθάνει το πουλί για να μη μείνει μόνο του μετά.

Κάποιος θα σε έχει αγαπήσει ρε φίλε μια γυναίκα, ένας φίλος, ένα παιδί ένας συγγενείς ένας απλός φιλόζωος για να φροντίσει ότι αγαπούσες και το άφησες φεύγοντας.

Πεταλούδα μπορεί να πάρεις και να την προλάβεις αντί να σε προλάβει. μην το ψάχνεις, άσε τους θανάτους και σκέψου μόνο την κοινή ζωή σας, όσο καλύτερα μπορείς.

Ο θόρυβος είναι ένα ζήτημα σοβαρό, το πόσο θα ζήσει άστο να πάει...
 
Δεν είμαι ειδικός, έχω 2 αρσενικά Cockatiel τα οποία κάνουν θόρυβο αντικειμενικά. Δεν είναι cockatoo βέβαια αλλά κάνουν.

Και τα οποία είδα ότι ήδη έχεις απορρίψει σαν είδος, το αθόρυβο μπορείς να το προσδιορίσεις λίγο; Αθόρυβα γιατί ζεις σε πολυκατοικία, γιατί δεν μπορείς εσύ την πολύ φασαρία, κοιμάσαι ή κάποιος άλλος στο σπίτι περίεργες ώρες και θέλεις ησυχία; Περιέγραψε λίγο ποιο αναλυτικά τι ακριβώς εννοείς μήπως τα Cockatiel τελικά δεν είναι απορριπτέα για την περίπτωσή σου.
 
δεν απέρριψα τα "κοκατιλ", δεν ξέρω πως το συμπέρανες, απόψεις περνώ.έχω και σκύλο μες το σπίτι και καταλαβαίνω από φασαρία αλλα να μπορώ να κοιμάμαι τα μεσημέρια και τα βραδια, απλά
 
Τα βράδια θα κοιμάσαι γιατί θα κοιμάται και το πουλάκι, εκτός αν έχει φώτα οπότε αυτό αλλάζει. Και μάλιστα θα πρέπει να κοιμάται το λιγότερο 10 ώρες συνεχόμενα..
Οι παπαγάλοι συνήθως έχουν πιο έντονες φωνές νωρίς το πρωί και το απόγευμα... Το μεσημέρι χαλαρώνουν λιγο κι εκείνοι και ο θόρυβος του μεσημεριού (αν θέλουμε να τον αποφύγουμε) μπορεί να αποφευχθεί σκεπάζοντας για λίγη ώρα το κλουβί που ζεί.
Ένα ήσυχος είδος είναι τα Pionus ,όπως επίσης και τα Meyer's parrot πάμε όμως σε μεγαλύτερο μέγεθος που αυτό σημαίνει μεγαλύτερο εξοπλισμό, περισσότερη φροντίδα(λόγο μεγαλύτερου κλουβιού) κλπ
 
Κατάλαβα λάθος, Το βράδυ θα κοιμάσαι άνετα, το πουλί θα το σκεπάζεις το βράδυ έτσι και αλλιώς και θα ηρεμεί και αυτό.
Τις υπόλοιπες ώρες δεν είναι κομπιουτεράκια να τα προγραμματίζεις αλλά αν είναι ήμερο πουλάκι δεν θα κράζει, θα κελαηδάει και θα λέει τα δικά του, δεν είναι ενοχλητικός ο ήχος δηλαδή απλά τραγουδάνε. Εγώ που τα έχω στο σαλόνι κάποιος φορές δεν μπορώ να παρακολουθήσω άνετα τηλεόραση :) άλλες πάλι φορές μπορεί να μην ακούγονται καθόλου και να έχουν κολλήσει με κάποιο παιχνίδι.
 
μεταξύ όλον από θέμα ησυχίας πιο προτείνεις; Το θέμα συντηρήσεις και εξοπλισμού με ενδιαφέρει αλλα λιγότερο από τον θόρυβο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
καλημερα. Παπαγαλοι σχετικα ησηχοι καταληλοι για διαμερισμα ειναι οπως εγραψε και ο vagellis 76, pionus τους οποιους ειχα συναντηση στο εκτροφειο της ροδου, οι meyers, οι σενεγαλης το ειδος το εχει το εκτρφειο της ροδου, και για το τελευταιο απο προσωπικη εμπειρια, μπορω να τον προτεινω ανετα καθως εχει τα χαρακτηριστικα που ζητας. Ο δικος μου με το που πεφτει το σουρουπο κουρνιαζη και δεν ξανακουνιετε. Βεβαια υπαρχουν και τα κοκατιλ ποιο οικονομικα καθως και τα μπατζι υπερωχα πλασματα. Νομιζω ομως οτι το ποιο σωστο ειναι να διαβασης για το καθε ειδος και να παρεις την τελικη σου αποφαση.
 
Cockatiel,Rosella,Parrotlets και τέλος Bourke. Μου φαίνονται οι πιθανότερες επιλογές, με την rosella να με κερδίζει από θέμα εμφανίσεις και το Cockatiel από θέμα χαρακτήρα λίγο περισσότερο
 
με την rosella να με κερδίζει από θέμα εμφανίσεις και το Cockatiel από θέμα χαρακτήρα λίγο περισσότερο

Να κοιτάξεις το χαρακτήρα αν θέλεις πουλί που να παίζει (οι ροζέλες δεν παίζουν με παιχνίδια) και να του αρέσουν τα πολλά χάδια. Είχα και απο τα δύο και μάλιστα ταυτόχρονα.
 
Back
Top