Αγορά Ψάχνω για αυγά macaw

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης loukorr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

loukorr

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2021
Μηνύματα
46
Πόλη
Χανιά
Καλησπέρα, ψάχνω για αυγά macaw!!! Όποιος έχει η ξέρει κάποιον που να έχει να επικοινωνήσει μαζί μου
[automerge]1684964025[/automerge]
Ή μικρά μακό μέχρι 1 χρόνο πρπ!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα.
Το ζήτημα με τα αυγά καλύτερα να το ξεχάσεις γιατί το πιθανότερο είναι να χάσεις τα χρήματα σου.
Τα αυγά των παπαγάλων είναι πολύ ευαίσθητα και είναι σχεδόν αδύνατον τεχνικά, να ταξιδέψουν από ένα μέρος σε ένα άλλο (εκτος κι αν μιλάμε για λίγα λεπτά της ώρας) χωρίς, να παγώσουν από έλλειψη θερμοκρασίας ή υγρασίας, να σπάσουν από τραντάγματα, ή να πεθάνει το έμβρυο λόγω απότομων κινήσεων.
Επίσης κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα σου δώσει γόνιμο αυγό με 100-200€, από την στιγμή που το ίδιο αυγό σε τέσσερις μήνες θα το πουλήσει 1300 έως 2500€ ανάλογα με το είδος του Macaw.
Και τελικά αν όλα πάνε καλά, εσύ μπορείς να ταΐσεις και να φροντίσεις ένα νεοσσό από ενός ημερών;
Αφού είσαι από Χανιά, και ψάχνεις και για μωρό Macaw, κάνε μια ερώτηση στο εκτροφείο της Ιεράπετρας.
 
@Vada ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Εγώ ψάχνω για να υιοθετήσω. Έχω βγει κάποια καταφύγια στην Ευρώπη που τα δίνουν για υιοθεσία και όχι για αγορά. Το ποσό μου είναι λίγο μεγάλο για αγορά
[automerge]1685013587[/automerge]
@Vada υπάρχει κανένα στην Ελλάδα
 
πως λεγεται το καταφυγιο που υοθετεις παπαγαλο?
 
Εγώ ψάχνω για να υιοθετήσω. Έχω βγει κάποια καταφύγια στην Ευρώπη που τα δίνουν για υιοθεσία και όχι για αγορά.
Καλησπερα.Δεν θα μπορουσε να το πεις κανεις πιο ξεκαθαρα απο τον @Vada

Τα αυγά των παπαγάλων είναι πολύ ευαίσθητα και είναι σχεδόν αδύνατον τεχνικά, να ταξιδέψουν από ένα μέρος σε ένα άλλο (εκτος κι αν μιλάμε για λίγα λεπτά της ώρας) χωρίς, να παγώσουν από έλλειψη θερμοκρασίας ή υγρασίας, να σπάσουν από τραντάγματα, ή να πεθάνει το έμβρυο λόγω απότομων κινήσεων.
Επίσης κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα σου δώσει γόνιμο αυγό με 100-200€, από την στιγμή που το ίδιο αυγό σε τέσσερις μήνες θα το πουλήσει 1300 έως 2500€ ανάλογα με το είδος του Macaw.

Μηπως παρανοησες την εννοια adopt a parrot?
συνηθως μεσω μιας ετησιας συνδρομης να καλυπτεις τα εξοδα ενος συγκεκριμενου πουλιου εκει να λαβεις καποιο πιστοποιητικο , φωτο κλπ.

Στα καταφυγια υποθετω φτανουν για καποιο λογο και ισως εχουν θεματα που οι ιδιοκτητες τους δεν μπορουσαν να τα αντιμετωπισουν , δεν ηθελαν να τα αντιμετωπισουν ισως και τα παρεδωσαν ή τα ελευθερωσαν πχ.


θες να μας πεις ποιο καταφυγιο ειναι αυτο? Εχεις βεβαιωθει οτι μπορεις να κανεις apply για macaw ? και να διαχειριστεις κοστη και συμπεριφορες ενος μεγαλου σε ηλικια πουλιου με εδραιωμενες συμπεριφορες? ο macaw δεν ειναι budgie ουτε κοστιζει τοσο οσο ενα budgie. Αναφερεσαι σε ενα ειδος που ξεφευγει τρελα σε κοστος αγορας

και μερικα παραδειγματα
 
Εχεις κανει επικοινωνια ? εχεις δει καποιο συγκεκριμενο να τσεκαρεις οτι θα στο εγκρινουν ? μεταφορα ελλαδα? χαρτια ?διαδικαστικα?
@Άγγελος Ρ το παρακατω το μελετησες? Λεει για homecheck κλπ
 
@φιλομαθης έκανα αίτηση και μου είπαν πως δεν δέχονται αιτήσεις εκτός Αγγλίας! Σκέφτηκα μήπως πήγαινα εκεί και να το έπαιρνα
[automerge]1685096377[/automerge]
Γενικά θέλω πολύ έναν τέτοιο παπαγάλο... απλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσω
 
έκανα αίτηση και μου είπαν πως δεν δέχονται αιτήσεις εκτός Αγγλίας
Εχεις καταλαβει οτι ειναι καταφυγιο και οχι εκτροφειο που του εμειναν απουλητα τα προς υιοθεσια πουλια θελω να πιστευω.
Εχουν διαδικασιες που τσεκαρουν τα σπιτια των αναδοχων , υπαρχει επιτροπη που αξιολογει τις αιτησεις κλπ
εσυ αν ησουν θα το εδινες ? Ενα Macaw που μπορει να εχει χιλια δυο προβληματα υγειας ,συμπεριφορας και αναγκες. θα ρισκαρες να το στειλεις εκτος χωρας ? και πως θα το επαιρνες πισω? θα προλαβαινες να το ξανασωσεις απο ενα "κακο" ιδιοκτητη?
Εχεις εμπειρια απο διαχειριση του συγκεκριμενου ειδους ? και ξεκινησες το θεμα ρωτωντας για αυγα.
 
Αν δεν υπάρχουν λεφτά για αγορά παπαγάλου... Δυστυχώς δε θα υπάρχουν και χρήματα για την συντήρησή του.
Δε θέλω να γίνω κακός αλλά υπάρχουν αρκετά λουτρινα παπαγαλάκια στα jumbo... 😉
 
@μιχαλης91 χαχα πολύ αστείο. Είναι διαφορετικό να δώσεις με την μία 1500++ παρά να δίνεις ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα 😃
 
@Άγγελος Ρ να έχετε υπόψην ότι εκτός της αγοράς του παπαγάλου , θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο και το αντίστοιχο ποσό για το κλουβί του (για αυτά τα είδη τα κατάλληλα κλουβιά ξεπερνούν τα 1000). Επίσης το ποσό που διαθέτεις κάθε μήνα για τα έξοδα του δεν είναι στάνταρ, υπάρχουν και μήνες που θα ξεφύγεις από αυτά που υπολογίζεις.
 
Επομένως, για να συνοψίσω το Θέμα...
Αυγά μακάο δεν διατίθενται, αλλά κι αν συνέβαινε αυτό, η εκκόλαψη, ακόμα κι αν οι συνθήκες αυτής ήταν κατάλληλες, δεν θα ήταν καθόλου πιθανή.
Απίθανη επίσης θα ήταν και η υιοθεσία του συγκεκριμένου είδους από καταφύγιο στην Αγγλία, εφόσον ο Θεματοθέτης δεν έχει σπίτι εκεί.
Επομένως, προκειμένου να έχεις ένα τέτοιο πουλί Άγγελε, θα πρέπει να μαζέψεις όχι μόνο το κόστος του (το οποίο και θα ρωτήσεις από εκτροφέα), αλλά και το αντίστοιχο ποσό ενός κατάλληλου κλουβιού δλδ, μάλλον μιλάμε για υπερδιπλάσιο κόστος συγκριτικά με την τιμή του πτηνού. Και ακόμα θα χρειαστούν κάποια χρήματα στην άκρη, ώστε να καλύπτονται οι τροφές του πουλιού, τα συμπληρώματα διατροφής του και η πιθανότητα να χρειαστεί γιατρό και φάρμακα.
 
Back
Top