Ασθένειες Ψείρες στο νερό του μπάνιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Matzik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Matzik

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2020
Μηνύματα
46
Πόλη
Ναύπλιο
Καλημέρα, έβαλα σήμερα το μπανάκι του καναρινιου μου με νερό και μηλόξυδο μέσα στο κλουβί για να μπανιαριστεί ο Αποστόλης. Δεν ήθελε να κάνει μπάνιο αλλά ανέβηκε πάνω στο μπανάκι, ξαναανέβηκε (όχι μέσα στο νέρό αλλά πατούσε στο γυρω γυρω από το μπανάκι). Μετά από 15 λεπτά το έβγαλα από μέσα και έιδα μέσα στο νερό 2 μικρά καφετιά πραγματάκια. Και μετά από λίγο το ένα βγήκε από το νερό και περπατούσε πάνω στο πλαστικό.Είναι ψείρες φαντάζομαι?
Το πουλάκι εδω και κάποιες βδομάδες δαγκώνει τα ποδαράκια του. Δεν εχει αλλάξει συμπεριφορά. Κελαηδάει, τρώει, κτλ..

Να πάρω elector να τον ψεκάσω? Δεν θέλω να τον πιασω αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω. Το κλουβί πως το καθαρίζω? Διάβασα ότι θέλει με χλωρίνη.
Το βράδυ τον βαζω μεσα στο μικρό μπάνιο του σπιτιού μας για αν έχει ησυχία και να κοιμηθεί και το πρωι να μπαινει φως με το που ξημερώσει, πρέπει να καθαρίσω και εκεί? Παντού?
Βοήθεια πλιζζζ... πολύ στεναχωρέθηκα...
Να πάρω και σκόνη pinex και να ρίξω κάτω στην άμμο?
 
Σε ένα μαγαζί με κτηνιατρικά φάρμακα μου είπαν να πάρω effipro. Ένα μικρό μπουκαλάκι ήταν. Και να ψεκάσω το πουλί στο σβέρκο 2 φορές. Είναι καλό? Είδα κάποια post που λένε ότι είναι καλό αλλά δεν κάνει για το κλουβί. Το elector που το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω. Τη σκόνη pinex τη βρήκα.

Το κλουβί με τι να το ψεκάσω? Αν δεν έχω να βάλω το πουλί σε άλλο κλουβί τι να κάνω?
 
Το elector που το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω.
Θα το βρεις σε e-shop αρκετών pet shop.
Επίσης έλεγξε τις πατήθρες.
Βρέξε 1-2 χαρτοπετσέτες μετά δίπλωσε τες και τοποθέτησε σε 2-3 σημεία του κλουβιού το βράδυ, το πρωί τις ανοίγεις και ελέγχεις για μαύρα ή κόκκινα στίγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ένα μαγαζί με κτηνιατρικά φάρμακα μου είπαν να πάρω effipro.
Nα το πάρεις. Εφαρμόζεται με έναν ψεκασμό στο σβέρκο του πουλιού. Επίσης μπορείς να ψεκάσεις τα πάντα (να αποφύγεις τις τροφές) . Εχει αποτελέσμα και επι των αυγών της κόκκινης ψείρας. Μπορεί να μη χρειαστεί ούτε επανάληψη μετά απο 10ημερο ,που συνήθως προτείνεται.
 
@mgerom σας ευχαριστώ πολύ... μου ανεβάσατε λίγο την ψυχολογία με το "ισως να μη χρειαστεί επανάληψη στις 10 μέρες... τον ψεκάσαμε χτες και ο καυμμένος φώναζε :-( .. εγώ σοκαρίστηκα νομίζω πιο πολύ από αυτόν με τις φωνές του...
Ευτυχώς όμως σήμερα είναι πολύ κεφάτος. Μπορώ με το effipro να ψεκάσω και το κλουβί, πατήστρες κτλ? Μπάνιο πότε μπορώ να του βάλω να κάνει? Τον ψεκάσαμε χτες το βράδυ. Σήμερα δεν του έβαλα μπάνιο. Αύριο μπορώ?
[automerge]1620553714[/automerge]
@Tony Forpus πήρα το effipro τελικά γιατί το elector δεν το έβρισκα πουθενά. Μόνο με παραγγελία και από βδομάδα ίσως να ερχόταν.
[automerge]1620553774[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ θα το κάνω σήμερα αυτό γιατί χτες μετά το ψέκασμα ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες τον καυμμένο και εμένα ακόμα περισσότερο.
[automerge]1620553792[/automerge]
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλους σας
[automerge]1620553928[/automerge]
πήρα επίσης τη σκόνη pinex... πώς μπορώ να τη χρησιμοποιήσω προληπτικά? Αφού κάνει μπάνιο και καθαρίσω το κλουβί ρίχνω πάνω του στην ουρά και κάτω στην άμμο?
 
Αρχικα,θα πλύνεις το κλουβι με ζεστο νερο, ξυδι και ενα καπακι χλωρινης σε αναλογια 1/4 στο νερο με το ξυδι και μετα αν θες το ψεκαζεις,εγω θα το εκανα!Προτίμησε να ασχοληθείς περισσοτερο στη εσωχες των πατηθρων και στη βαση γυρω απο το κλουβι.Ελπιζω να ξεμπερδεύεις ευκολα απο αυτη την ιστορια!
 
@giannisvlg το πουλακι θα πρέπει να το βγάλω απο μέσα όσο το πλένω φαντάζομαι.. ή μπορώ να βάλω το διαχωριστικό να πλύνω το μισό και μετα το άλλο μισό? Θέλω όσο το δυνατόν να μην το πιάσω γιατί χτες φώναζε σα μωρό... και το λυπήθηκα τόσο πολύ...
 
μπανάκι μπορώ να τον βάλω να κάνει σήμερα? τον ψέκασα το Σάββατο με effipro
 
μπανάκι μπορώ να τον βάλω να κάνει σήμερα? τον ψέκασα το Σάββατο με effipro
Μη βιάζεσαι με το μπάνιο, δεν θα πάθει κάτι αν δεν κάνει. Δώσε του την Τετάρτη.
 
Back
Top