Φροντίδα Ψεκάζω με νερό τα budgies γιατί δεν κάνουν μπάνιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrysa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xrysa

PB New Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2016
Μηνύματα
49
Καλημέρα σας, έχω δύο ομορφουλια budgie, τα έχω περίπου ένα χρόνο και κάτι, παρόλο που τα βάζω μπανιέρα για μπανακι δεν την πλησιάζουν και φυσικά δεν μπαίνουν να πλυθούν. Τα ψεκαζωμε νερό κάπου κάπου. Κάνω καλά ή όχι; αν όχι τότε τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ !
 
Γενικά έχω ακούσει πως τα μπατζι δεν είναι πολύ του "μπανιου". Οταν τα ψεκάζεις δε θέλει δύναμη, σαν "ψιλή-ψιλή βροχούλα". Αν τα ψεκάζεις χωρίς να αναστατώνονται είναι οκ, αν τρομάζουν και φτερουγίζουν περα - δώθε, κατ' εμέ μην το κάνεις.
Πάντως και στο δικό μου πάροτλετ του πήρε 2 χρόνια να μάθει το μπάνιο. Μπορεί να αναρωτιούνται "τι είναι αυτό το σκεύος στο κλουβί μου;" Ίσως να θέλουν και το χρόνο τους, τον κατάλληλο "καιρό" για να ξεθαρρέψουν.
Θα σου απαντήσουν καλύτερα τα παιδιά που έχουν μπατζι και ξέρουν.
 
κάνεις πολύ καλά και τα ψεκάζεις. (να προσέχεις μόνο να μεσολαβούν 4-5 ώρες από την ώρα του ψεκασμού μέχρι την ώρα του ύπνου, για να προλάβουν να στεγνώσουν καλά και να μην είναι σε ρεύματα)
σε πολλά από τα μπατζάκια που έχω δει, τους αρέσει το τρεχούμενο νεράκι για μπανάκι.
εάν τα βγάζεις από το κλουβί,θα μπορούσες να δοκιμάσεις με λίγο ανοιχτή την βρύση, μήπως και κάνουν ντουζ .
ομορφούλικα τα μικρά σου. Να τα χαίρεσαι!
 
Αν τα βγαζεις ναι το καλυτερο μερος ειναι ο νεροχυτης με το τρεχουμενο νερο. Εχω δει. Μπαντζι να κανουν μπανιο σε μπολ που εχει λαχανικα μεσα που τους αρεσουν. Ο δικος μου το αγαπαει πολυ το μπανιο, το καλυτερο ομως το κανει οταν πλενουμε τα μαρουλια😛
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν τα βγάζω από το κλουβί τους οπότε θα συνεχίσω την μέθοδο του ψεκασμού και θα τους βάζω και την μπανιέρα τους μήπως και μπούνε. Ευχαριστώ και πάλι!
 
Back
Top