Εκθέσεις Hellenic Bird Show 2023 | ΑΛΟΠ, ΑΣΕΚ ΠΣΕΠΠ

Οι Σύλλογοι ΑΛΟΠ, ΑΣΕΚ και ΠΣΕΠΠ διοργανώνουν διαγωνισμό - έκθεση πτηνών συντροφιάς με τίτλο Hellenic Bird Show 2023. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, στον πολυχώρο Μάνος Λοΐζος, Θηβών 243 στη Νίκαια.

Διαγωνιζόμενες κατηγορίες: D, E, F, G, H, K, L, M, N.

Κριτές
  • Sergio Ebejer (Μάλτα)
  • Wim De Kraker (Ολλανδία)
  • Fransis Kriesels (Ολλανδία)
  • Γεράσιμος Γερολυμάτος (Ελλάδα)
  • Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος (Ελλάδα)
  • Παναγιώτης Α. Βραννάς (Ελλάδα)
Επίτιμος καλεσμένος
Santi Attilio

alop-2023.webp
 
@PetBirds
Καλημερα.
Εχουμε καποια εικονα για το ποιες μερες και ωρες θα ειναι ελευθερη η προσβαση στο κοινο? Απο την αφισα του event δεν προκυπτει κατι .Επισης απο τους τρεις συλλογους οι δυο δεν εχουν καν σελιδα στο internet (web page) και ο ενας δεν την ενημερωνει μαλλον καθολου τα τελευταια χρονια.
Ευχαριστω εκ των προτερων
 
Νίκο θα βγει αναλυτικό πρόγραμμα κάποια στιγμή στο μέλλον το οποίο θα αναρτηθεί φυσικά και εδώ.
 
Καλησπέρα !! Πήγαμε στην έκθεση και ξετρελαθηκαμε !! Επειδή ντρεπόμουν να ρωτήσω πείτε μου τα πουλάκια που είχαν ονομα spinus cucullata και στους παπαγάλους Forpus coelestis τι είδη είναι ;; μας έκαναν εντύπωση !!! Τα japan καναρίνια ήταν φοβερά σαν γιαπωνεζακια 😁! Όλα ήταν πανέμορφα !!!
 
@φιλομαθης δεν ήταν έτσι όμως σε χρώμα ... Ήταν ροζουλογκρι ..πολύ πολύ μικρά σε μέγεθος .. μου είπε ένας κύριος που ήταν δίπλα μου ότι αυτά είναι μιξη πολλών άγριων πουλιών... Κρίμα για το λαθρεμπόριο ..τι να πω 🙄.. αν σκεφτούμε ότι και τα εκτροφής κάποια στιγμή άγρια ήταν και αυτά ..δεν ξέρω αλήθεια τι να σκεφτώ ... 😤
 
μου είπε ένας κύριος που ήταν δίπλα μου ότι αυτά είναι μιξη πολλών άγριων πουλιών.
Αυτο θα το αφησω ασχολιαστο
Ριξε μια ματια στα αρθρα που επισυναψα και επισυναπτω και εδω



 
Forpus coelestis τι είδη είναι
Είναι γνωστά σαν Pacific Parrotlet. Στην φωτογραφία παρακάτω είναι το αρχέγονο, αυτό που συναντάμε στο φυσικό του περιβάλλον.

αρχείο λήψης.webp
 
@Ελένη Σαμ Έχουν διαφορές στο μέγεθος, στην εμφάνιση και στην γενικότερη συμπεριφορά. Και σίγουρα και στα επίπεδα θορύβου (για εμένα προσωπικά δεν παλεύεται η ένταση και ο ήχος που παράγουν τα lovebirds)
 
@φιλομαθης δεν ήταν έτσι όμως σε χρώμα ... Ήταν ροζουλογκρι ..πολύ πολύ μικρά σε μέγεθος
Ησαν μεταλλαγμένα. Οπαλ , Παστελ κ.λ.π Οι μεταλλάξεις σε αυτά τα πουλάκια, έχουν επισυμβεί εδώ και πολλά χρόνια, όντας σε αιχμαλωσία. Είναι ευτύχημα οι λάτρεις τέτοιων ειδών, ν' ασχολούνται με πουλιά κατηγοροποιημένα απο την COM, με νόμιμα δακτυλίδια, γεννημένα σε αιχμαλωσία και να μην αφαιρούν τίποτα απο την φύση , απο αυτά που λέμε άγρια.
 
@mgerom παρολλα αυτά ήταν πολύ ήρεμα πουλάκια..δεν πεταριζαν με άγχος όταν πλησιάσαμε ..γενικά σε όλη την έκθεση όλα τα πουλάκια ήταν ήρεμα !! .. και κρεμιοντουσαν από το κλουβί ανάποδα σαν μικροσκοπικα παπαγαλάκια ..ήταν πολύ αξιαγάπητα !
 
Back
Top