Γενικά Java Sparrow περίεργος και συμπεριφορα

Καλησπέρα σας, έχω μια απορία σχετικά με ένα java sparrow που έχω. Αυτή την στιγμή έχω 3 και μπορώ πλέον και συγκρίνω κάπως συμπεριφορές. Το πιο νεαρό και δραστήριο από όλα τελευταία μου συμπεριφέρεται όπως θα δείτε στο video. Τα άλλα δεν το κάνουν τόσο έντονα, ή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την στιγμή που σας γράφω μπορεί να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και ένα 15λεπτο.

Είναι η ζέστη; Είναι κάτι άλλο; Βλέπει τώρα κάτι που δεν του αρέσει στο σαλόνι και έχει τρομάξει;
Γενικότερα η ρουτίνα τους είναι, το πρωί μπάνιο και μένουν έξω μέχρι το μεσημέρακι και μετά μέσα στο σπίτι. Το απόγευμα μόλις πέσει ο ήλιος μέχρι το βράδυ πάλι έξω. Μερικές φορές με κλιματισμό μέσα στο σπίτι άλλες φορές όχι. Ανάλογα πόση ζέστη κάνει τις τρέχουσες μέρες. Τώρα πχ βρίσκεται μέσα στο σαλόνι με κλιματισμό εδώ και ένα 20λεπτο και δεν έχει ηρεμήσει. Τα άλλα 2 δεν έχουν παρόμοια συμπεριφορά.

Δεν ακούγεται στο video αλλά ταυτόχρονα με το άνοιγμα του στόματος βγαίνει και ένα μικρός ήχος σαν να προσπαθεί να βγάλει φωνούλα, ή σαν να είναι λαχανιασμένο; Κάπως έτσι...

Συνημμένα

Καλησπέρα ,το πουλάκι φαίνεται να ζεσταίνεται ή να έχει και στρες .. να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις άθελα σου για καλό είναι πολύ κακό για την υγεία των πτηνών . Απ τη ζέστη έξω να μπαίνουν μέσα σε κλιματισμό και μετά πάλι έξω θα τα αρρωστήσει με βεβαιότητα . Βρες ένα σημείο του σπιτιού έξω που δεν χτυπάει ο ήλιος τις μεσημεριανές ωρες και εχε τα εκεί μόνιμα χωρίς να τα μετακινείς . Πρόσφερε δροσερό νερό ,μπανιέρες,λαχανικά φρούτα και ηλεκτρολύτες και θα είναι μια χαρά !

Back