Γενικά Kαι ξαφνικά βρέθηκα με 2 καναρίνια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης takis1964
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ποιο κοντινές φωτο

Συνημμένα

• 20250107_150354_copy_1024x1819.webp
    20250107_150354_copy_1024x1819.webp
    168,5 KB · Προβολές: 21
  • 20250107_150224_copy_1024x1819.webp
    20250107_150224_copy_1024x1819.webp
    85,6 KB · Προβολές: 20
  • 20250107_150302_copy_1024x1819.webp
    20250107_150302_copy_1024x1819.webp
    129,8 KB · Προβολές: 20
Eχουν θεμα τελικα τα ποδια? Τα νυχια τα εκοψα στον πετσοπα παντως
Απο χθες τα εχω βαλει διπλα διπλα για παρεα ! Το αρσενικο πλεον δεν κελαηδαει αλλα περνανε ομορφα τον χρονο τους ! το ενα κοιταει τι κανει το αλλο και επικοινωνουν με κραυγες !Εφοσον το ενα ενοιωθε την παρουσια του αλλου, δεν μπορουσα να τα εχω μακρυα ! Ειδικα η καναρα ηταν στα καγκελα ,οταν κελαιδαγε ο μικρος !!

Τελευταία επεξεργασία:
@takis1964 εγώ δεν βλέπω ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως δεν έχω εμπειρία. Ίσως λίγο στο αριστερό της πόδι. Θα σου πουν σίγουρα τα έμπειρα μέλη. Καλημέρα.

Καλησπέρα.
Eχουν θεμα τελικα τα ποδια?
Μια επάλειψη με μικρή ποσότητα epithol μόνο καλό θα κάνει.
Απο χθες τα εχω βαλει διπλα διπλα για παρεα
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται παρέα, καλό θα είναι να μην βλέπονται καθόλου.
Ειδικα η καναρα ηταν στα καγκελα ,οταν κελαιδαγε ο μικρος !!
Αυτό εγκυμονεί κινδύνους, η επαφή με τον αρσενικό μπορεί να την οδηγήσει σε πύρωμα (επιθυμία για ζευγάρωμα) και σε ανεπιθύμητες ωοτοκίες.
Η ωοτοκία όταν δεν έχει προηγηθεί διατροφική προετοιμασία στην κανάρα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Τα θηλυκά καναρίνια είναι αρκετά πιο δύσκολα στην διαχείριση τους και χρειάζονται προσοχή στην διατροφή, στην διάρκεια του ημερήσιου φωτός και στα κελαηδίσματα των αρσενικών.
Η λιτή διατροφή, σπόροι, αυγοτροφή αραιά, λαχανικά, η τήρηση του προγράμματος Ανατολή - Δύση και η τοποθέτηση του κλουβιού σε θέση χωρίς έντονο φωτισμό θα την κρατήσουν ήσυχη και ήρεμη.

Διαβασα το ποστ του @mgerom και σκεφτηκα οτι θα ηταν ωραια ιδεα να κανουν παρεα

Δεν κειλαδανε πλεον,μονο τιτιβισματα ,αλλα εχουν παρεα και ειναι ευτυχισμενα οπως τα βλεπω !
Τα στικ δεν θα τα ξαναδωσω, εξαλλου τα τσιμπανε ελαχιστα ! Κεχρι δεν τρωνε και αυγοτροφη που τους πηρα ουτε και αυτη ,περα απο μια μικρη ποσοτητα !Επισης στο παλιο κλουβι κατεβαινανε και τσιμπαγανε το χαρτι ,τωρα με την αμμο δεν ασχολουνται καθολου .
20250114_123939_copy_1280x721.webp

Τελευταία επεξεργασία:
Να τα χαίρεσαι !
Βάλε και ένα σουπιοκόκκαλο στο κάθε κλουβί.
Κάθε 2-3 μέρες κάνε ένα έλεγχο στις ταΐστρες για τσόφλια, πολλά καναρίνια αφήνουν τα τσόφλια από τους σπόρους μέσα στις ταΐστρες με αποτέλεσμα μετά από μερικές ημέρες να δυσκολεύονται να βρουν σπόρους για να φάνε.
Με ένα ελαφρύ φύσημα φεύγουν εύκολα από την ταΐστρα.

Να τα χαίρεσαι !
Βάλε και ένα σουπιοκόκκαλο στο κάθε κλουβί.
Κάθε 2-3 μέρες κάνε ένα έλεγχο στις ταΐστρες για τσόφλια, πολλά καναρίνια αφήνουν τα τσόφλια από τους σπόρους μέσα στις ταΐστρες με αποτέλεσμα μετά από μερικές ημέρες να δυσκολεύονται να βρουν σπόρους για να φάνε.
Με ένα ελαφρύ φύσημα φεύγουν εύκολα από την ταΐστρα.
Σε ευχαριστω !!
Τα δικα μου τα πετανε ολα κατω ,σαν τους παπαγαλους ,πετανε και αφαγωτο !! Αρχισαν και τρωνε το κεχρι .Προφανως ηταν κατι αγνωστο για αυτα !! Γενικα περνανε ωραια .Οταν ανεβαζω το κλουβι η το κατεβαζω στον πανω οροφο για υπνο -ξυπνημα ,το ενα φωναζει το αλλο ,μολις ιδωθούν ηρεμουν !

@takis1964 , δυστυχώς αναμένω ότι θα έχεις προβλήματα με το θηλυκό. Μακάρι όχι, αλλά το αναμενόμενο είναι να ξεκινήσει να κάνει αυγά ή να κάθεται κάτω ή μέσα σε κάποια ταΐστρα και να νομίζει ότι κλωσσάει. Και με την΄εναρξη αυτού του φαινομένου, συχνά δεν υπάρχει γρήγορη επστροφή, καθώς το ορμονικό της σύστημα θα έχει ήδη διεγερθεί και η όλη ιστορία να κρατήσει ακόμα και αρκετούς μήνες. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που θα έκανα ο ίδιος είναι, αν είχα εκ των προτέρων βρει τους κατάλληλους φροντιστές, να την άφηνα να κλωσήσει ένσπορα αυγά. Αλλά κι αυτό, το να βρεις δλδ αξιόπιστα άτομα, είναι σχετκά δύσκολο.

Από την άλλη και η Τουκη αυγά έκανε κάθε χρόνο, χωρίς την ύπαρξη αρσενικού και όπως διάβασα, το θηλυκό δεν πρέπει να νοιώθει στον χώρο το αρσενικό γιατί υπάρχει διέγερση. Αυτό δεν γίνεται γιατί τα έχω στο σαλόνι που καθόμαστε όλη μέρα. Από τι έχω δει το αρσενικό είναι λίγο αδιάφορο ενώ το θηλυκό θέλει παρέα. Οπότε το καλύτερο να είχα μόνο το αρσενικό αλλά τι να κάνω που μου ήρθε και το θηλυκό 🤔 Γενικά δεν θα έπαιρνα ποτέ καναρίνι γιατί δεν μ αρεσε ποτέ ο μοναχικός τρόπος ζωής του σε ένα κλουβί αλλά οι παπαγαλοι, που έχεις και μια αλληλοεπιδραση, αλλά έμπλεξα, όπως είπα στο αρχικό ποστ
(Ξεκίνησαν και τρώνε την αυγοτροφή)

Τους βάζω μπανιέρα αλλά ούτε καν πλησιάζουν να μπούνε. Η θηλυκια βρέχεται από την ποτίστρα και ανοίγει τα φτερά της και σκέφτηκα μήπως θα δοκίμαζε να κάνει μπάνιο αλλά μάταια. Κάθε πρωι την βάζω και την αφήνω έως το μεσημέρι

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back