Long tailed tit, γλυκιά σαν ψεύτικη σχεδόν φατσούλα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ilie mp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Όνομα
Ηλέκτρα
Χαζευα κατι εικονες στο γκουγκλ και επεσα πανω στην πιο γλυκια -σαν ψευτικη σχεδον- φατσουλα.
Τι πουλι ειναι αυτο οεο; :D

7727018b5e1fd977e51d4637d9142f06.jpg

1c7fb39f379a2da3037d9780181b4b72.jpg

fotoferdig.jpg

8417622686_60b79d037c_b.jpg

ps Επειδη παιζει να το εβαλα σε λαθος ενοτητα, αν μπορει καποιος mod να το μεταφερει στην σωστη :)

Υπέροχο πουλάκι!
Τα ματάκια του έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και το κάνουν σαν γλυκό κουκουβαγιάκι :)
Υ. Γ. Τώρα θα έρθουν ερωτήσεις. "Ζει σε κλουβί;" :D

😀 οχι Μαρια μου δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι μπορει να ζει σε κλουβι 😛
Αλλα ειναι τοσο ομορφο που θα ευχομουν να το συναντησω καπου στην φυση και φυσικα να το βγαλω πολλες φωτο!

Ευχαριστω @misalouris θα παω να διαβασω πληροφοριες :D

Πολύ όμορφο πουλί! Τον λένε Αιγίθαλο ή Μακρονούρη λόγω της μακριάς του ουράς. Από ότι νομίζω ανήκει στις παπαδίτσες. Πραγματικά θυμίζει μια μικρή γλυκιά κουκουβάγια με μακριά ουρά!

Ρε παιδιά αυτό υπάρχει και στην Ελλάδα! Πρωτη φορά το βλέπω.
Στο επόμενο birdwatching θα κάνω παράπονα!

Μα ειναι απο τις πιο γλυκιες φατσουλες που εχω δει! Σαν λουτρινο!

Ζει σε κλουβι; 😀 @maria p πλακα κανω 😛

Τα ματάκια του έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και το κάνουν σαν γλυκό κουκουβαγιάκι
Ξέρει κανείς με τι τρέφεται;
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η παρατήρηση της @maria p , διότι στη φύση υπάρχει ο κανόνας (βεβαίως προφανώς όχι χωρίς εξαιρέσεις) που λέει ότι τα αρπακτικά έχουν μικρή απόσταση στους οφθαλμούς για να βλέπουν σε βάθος το θήραμα, ενώ τα φυτοφάγα έχουν μεγαλύτερη ώστε να μπορούν να έχουν οπτική σε εύρος για να αποφύγουν τους θηρευτές.

Μεσα στις πληροφοριες που μας εβαλε ο @misalouris γραφει οτι τρεφεται κυριως με εντομα.
Για την ακριβεια :
Η διατροφή του αιγίθαλου αποτελείται κυρίως από μικρά έντομα ή άλλα αρθρόποδα μαζί με τις προνύμφες και τα αυγά τους. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει στα μικρά και πολύ μικρά έντομα όπως οι αφιδες και τα συναφή σε μέγεθος. Αυτά συλλέγονται κυρίως από τα εξωτερικά κλαδιά των δέντρων, χωρίς να γίνονται διακρίσεις, αν και ανάλογα με την εποχή και τις τοπικές συνθήκες, μπορεί ορισμένα είδη να είναι η αποκλειστική πηγή τροφής.

Φυτική ύλη, όπως μπουμπούκια, σπέρματα, μικρά σωροκάρπια (berries), χυμοί από το φλοιό δέντρων, λειχήνες ή φύκια από τα κλαδιά παίζουν γενικά δευτερεύοντα ρόλο, ωστόσο, ιδιαίτερα κατά τις ψυχρές περιόδους αποτελούν πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή του.

Σταυρο το ξερα οτι θα το λατρέψεις :D
Μα πως γίνεται να μην λατρεψει καποιος ενα τετοιο πλασμα.
Φημιζονται για τα ακροβατικα τους!

Μεσα ειμαι αλλα πως φτιαχνουμε το αρθρο οεο;

Μεσα ειμαι αλλα πως φτιαχνουμε το αρθρο οεο;
Με συνεργασία μεταξύ ατόμων που έχουν κοινο ενδιαφέρον για το θέμα του άρθρου. Ομάδες δηλαδή.

Όρεξη χρειάζεται. Ο τρόπος βρίσκεται εύκολα.

Το να φτιάξει κανείς ένα άρθρο, δεν είναι τόσο δύσκολο, εφόσον οι πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το να παραχθεί από μία Ομάδα είναι πολύ πιο ωραίο κι ελκυστικό.
Λόγω πολύ μικρού διαθέσιμου χρόνου που έχω στην τρέχουσα κι επόμενη εβδομάδα, θα σας έλεγα ότι ναι, θα ήθελα πολύ να συμμετέχω, αλλά αν βιαζόμαστε δεν μπορώ. Αυτό όμως που είμαι σε θέση να κάνω είναι το να :
  • μεταφράσω από τα Αγγλικά τμήματα που θα μου στείλετε
  • να αποδώσω στα Ελληνικά, κείμενα που θα έχετε ετοιμάσει - όχι από αυτόματη μετάφραση όμως (διορθώσεις ορθογραφίας, συντακτικό, συνώνυμα, στίξη, εμφάνιση κειμένου κλπ)
  • και ίσως και άλλα που μπορεί να χρειαστούν και δεν μου έρχονται στο νου τώρα.
Απλά, ό,τι και να είναι θα προτιμούσα να βρίσκεται σε μορφή word, που μπορώ να το χειριστώ καλύτερα.

Πείτε μου λοιπόν, τι και πως και σας στέλνω το email μου.

@ianos Ειμαι σιγουρη οτι η βοηθεια σου θα ειναι πολυτιμη :D
Δεν νομιζω να υππαρχει λογος βιασυνης ακομα κι αν το εχουμε ετοιμο σε 2 εβδομαδες. Δεδομενου οτι ολοι δουλευουμε κλπ.

Παντως κι εγω ειμαι μεσα.
Μπορω να μεταφρασω αν χρειαστει κατι απο γερμανικα και φυσικα να βοηθησω γενικα στην συνταξη του μιας και εκανα και την ιδια δουλεια για το σαιτ της δουλειας μου :)
Δεν ξερω πως θα το οργανωσετε αλλα να συμπεριλαβετε κι εμενα.

Μέσα και εγώ!
Αλικακι μου το τελειωσαμε το αρθρο για το συγκεκριμενο πουλακι :)
Ομως τωρα γραφουμε για την "κισσα", αν σε ενδιαφερει να βοηθησεις :D

Back