Φροντίδα Lovebird δαγκώνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lily13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lily13

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2024
Μηνύματα
2
Καλημέρα σας, έχω ένα παπαγαλάκι lovebird είναι 8-9 εβδομάδων. Στις αρχές είχαμε σχετικά καλή σχέση παρόλο που ήταν λίγο νευρικό. Ποτέ δεν με άφησε να του κάνω χάδια ή να κοιμηθεί στο χέρι μου. Πετούσε και καθόταν στους ώμους μου. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πριν από 5 μέρες άρχισε ένα συνήθειο, να δαγκώνει στο πρόσωπο. δαγκώνει πολύ δυνατά τα νύχια μου , τα χείλη μου και προσπαθεί και τα μάτια μου . Και θελει με το ζόρι να κάθετε στο κεφάλι μου. Τις πρώτες μέρες άκουγε το ‘οχι’ που του έλεγα. Έμεινε κιόλας για πρώτη φορά στο χέρι μου 15-20 λεπτά για χάιδεμα και κοιμόταν. Ομως απο εκείνη την μέρα δεν κατάφερα ξανά αυτό το πράγμα . Ίσως φταίει που άλλα μέλη της οικογένειας όταν έρθουν τον αφήνουν να κάνει ότι θέλει;
Δεν ξέρω τι να κάνω
Να σημειώσω οτι το μεγάλωσα στο χέρι και απο μικρούλη δεν ήθελε χάδια . Δεν ξερω αν είχα κάνει κάτι που το ενόχλησε και γιαυτό συνέχισε αυτή η συμπεριφορά
 
@lily13 , γενικά το κάθε πουλάκι έχει τον χαρακτήρα του, επομένως κι εμείς ως φροντιστές τους, θα πρέπει να σεβαστούμε την προσωπικότητά τους και να προσδοκούμε να φτάσουμε τη μεταξύ μας σχέση σε ένα επίπεδο αποδεκτό και από τους δύο.
Λες ότι το πουλάκι από μικρό δεν ήθελε χάδια, επομένως δεν χρειάζεται το χάδι, άλλωστε χάδι στους παπαγάλους, προκειμένου να αποφύγουμε τις ερωτογενείς τους ζώνες, κάνουμε μόνο στο κεφαλάκι τους. Επίσης, μου ακούγεται (και μην το πάρεις στραβά) αφύσικο το πουλάκι να κοιμάται στη χούφτα μας..., υπό την έννοια ότι κοιμούνται πάνω σε κλαδί, τουλάχιστον αφού απογαλακτιστούν από την ασφάλεια της φωλιάς.
Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι με το ράμφος αναγνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, οπότε το δάγκωμα είναι κάτι το φυσικό και δεν είναι απαραίτητο ότι δηλώνει κακή πρόθεση. Αλλά επειδή ακριβώς ενδέχεται να πληγωθείς ή να πονέσεις, έχε τον νου σου να αποφύγεις (όσο αυτό είναι δυνατό) το να τραβηχτείς στην περίπτωση που σε δαγκώσει (όχι βέβαια να σου προκαλέσει και βλάβη) και μαζί με το Όχι που θα του πεις, να το επιστρέφεις κάθε φορά μέσα στο κλουβί του, ώστε να μάθει ότι δεν πρέπει να δαγκώνει. Και φυσικά μην το αφήνεις να ανεβαίνει στο κεφάλι σου ή να είναι κοντά σε ζωτικά σου όργανα όπως τα μάτια.
 
Back
Top