Ασθένειες Lovebird τρίβει το κεφάλι στα κάγκελα και χάνει φτερά

Πολλές μαζεμένες πληροφορίες για έναν νέο ιδιοκτήτη σερβιρισμένες μαζί με το "νομίζω".
Φυσικά νομίζουμε, δεν είμαστε γιατροί, εσύ είσαι σίγουρος, κάνεις γνωμάτευση για τα ακάρεα (κάτι που ήταν και η δική μου τελευταία γνώμη μετά την φωτογραφία);
Η τακτική των ερωτήσεων έχει το νόημα και ο κάτοχος να προβληματιστεί για κάποιες παραμέτρους αλλά και να καταλάβουμε, να βγουν κάποια συμπεράσματα.
Ή έπρεπε για να είμαστε λιγόλογοι και περιληπτικοί να τον βάζουμε να ψεκάζει με διάφορα προϊόντα το ένα μετά το άλλο;
Ή έπρεπε να πούμε κατευθείαν πήγαινε στον γιατρό, οπότε βάζουμε ταμπέλα "πηγαίνετε στον γιατρό μην ρωτάτε τίποτα".
Βεβαίως πάνω από μία φορά του συνέστησα να αναζητήσει γιατρό.
Αλλά εγώ δέχομαι ότι προσωπικά το χειρίζομαι λάθος.
Τόσα άτομα και εσύ, μπορούσατε να τοποθετηθείτε τις προηγούμενες μέρες, για να πείτε τα σωστά που γνωρίζετε για να βοηθηθεί το πουλί, το μέλος και το θέμα.
Γιατί να εξελίσσεται το θέμα και να κάνεις κριτική εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς εφ΄όσον έχεις αντλήσει όσες πληροφορίες προέκυψαν από τον άστοχο χειρισμό μου;

Φυσικά νομίζουμε, δεν είμαστε γιατροί, εσύ είσαι σίγουρος, κάνεις γνωμάτευση για τα ακάρεα (κάτι που ήταν και η δική μου τελευταία γνώμη μετά την φωτογραφία);
Η τακτική των ερωτήσεων έχει το νόημα και ο κάτοχος να προβληματιστεί για κάποιες παραμέτρους αλλά και να καταλάβουμε, να βγουν κάποια συμπεράσματα.
Ή έπρεπε για να είμαστε λιγόλογοι και περιληπτικοί να τον βάζουμε να ψεκάζει με διάφορα προϊόντα το ένα μετά το άλλο;
Ή έπρεπε να πούμε κατευθείαν πήγαινε στον γιατρό, οπότε βάζουμε ταμπέλα "πηγαίνετε στον γιατρό μην ρωτάτε τίποτα".
Βεβαίως πάνω από μία φορά του συνέστησα να αναζητήσει γιατρό.
Αλλά εγώ δέχομαι ότι προσωπικά το χειρίζομαι λάθος.
Τόσα άτομα και εσύ, μπορούσατε να τοποθετηθείτε τις προηγούμενες μέρες, για να πείτε τα σωστά που γνωρίζετε για να βοηθηθεί το πουλί, το μέλος και το θέμα.
Γιατί να εξελίσσεται το θέμα και να κάνεις κριτική εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς εφ΄όσον έχεις αντλήσει όσες πληροφορίες προέκυψαν από τον άστοχο χειρισμό μου;

Τα πετ σοπς είναι παντού τα ίδια χάλια. 👎

Εγώ θα έβρισκα έναν πτηνίατρο να του πάω μερικές κουτσουλιές σε αλουμινόχαρτο για να ρίξει μια ματιά για ενδοπαράσιτα. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να εξετάσει και τα ίδια τα πουλιά.
Δεδομένης της εικόνας των ξεφλουδισμένων ποδιών σε συνδυασμό με το ερεθισμένο μέτωπο/κεφάλι απο το ξύσιμο εγώ σκέφτηκα ότι πρόκειται για ακάρεα. Οι ψείρες θα προκαλούσαν φαγούρα/ξύσιμο σε όλο το σώμα ανώ τα ακάρεα δημιουργούν εστίες στο κεφάλι και στα πόδια.

Νομίζω πως σε μπερδέψαμε αρκετά κι ότι χρειάζεσαι τελικά τη γνώμη ειδικού.

Μαρία, ξαναπαραθέτω το μήνυμά μου με την ελπίδα ότι θα το διαβάσεις πιο ήρεμα και θα δεις ότι δεν έκανα καμια διάγνωση. Είπα την άποψή μου όπως την είπες κι εσύ. Δεν σχολίασα καν τη δική σου άποψη ούτε την παρέθεσα κάπου. Ούτε οφείλω να τη λάβω υπόψιν μου για να πω τα ίδια πράγματα αν θέλω να τα ξαναπώ. Κάνε μου τη χάρη λοιπόν.

Ευγενικός ήμουν και είμαι. Δεν μου αρέσει το ανακριτικό ύφος σου με τα "γιατί" και για την ώρα που εγω ή όποιοι είναι οι άλλοι στους οποίους αναφέρεσαι αποφασίσαμε να γράψουμε λες και σου χρωστάμε εξήγηση.

Μπαίνουμε σε μια διαδικασία της οποίας το νόημα δεν βλέπω καθώς σε θεωρώ αρκετά έξυπνη.
Ωραία, εξήγησε τότε αυτό.

Για να δεις τι αντιμετώπιση θα κάνεις, πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν υπάρχει προσβολή και τι είδους.
Αν
έχουν μαύρη ψείρα είναι εύκολο, είναι ορατή στο σώμα των πουλιών σαν μαύρες κουκκίδες. Η αντιμετώπισή της γίνεται με ήπια σκευάσματα.
Αν είναι κόκκινη, δεν την βλέπεις εύκολα γιατί κρύβεται σε κάποιες σχισμές των πατήθρων και άλλων σημείων του κλουβιού και βγαίνει το βράδυ, τρεφόμενη με αίμα. Είναι πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση.
Αν είναι ακάρεα των φτερών, φαίνονται από την ποιότητα του πτερώματος.
Να ψάξουμε πρώτα τι είναι και αν είναι κάτι από αυτά τα τρία. Μην πάμε δια της ατόπου, δοκιμάζοντας φάρμακα.

..μοιάζει να έχουν ακάρεα δέρματος όχι πολύ προχωρημένα αλλά εκτεταμένα.
. Γιατί ενδέχεται και όλα αυτά να είναι διατροφικές ελλείψεις.
..

Εσύ η ίδια έθιξες ένα σωρό ενδεχόμενα κι είπες ένα σωρό αν.

Έτσι εξηγείται αυτό το πολύ δύσκολο που είπα πιο πάνω.

Δεν μου αρέσει το ανακριτικό ύφος σου με τα "γιατί"
Δεν υπάρχει ανακριτικό ύφος και αν το υποψιάζεσαι, πρόσεξέ το.
Ήσουν αόριστος και ασαφής και προσπάθησα να καταλάβω τι πρόβλημα είχες με τις απαντήσεις μου, αφού ούτε καν δεν αναφέρθηκες συγκεκριμένα σ' εμένα, ούτε στα λάθη μου, ούτε στο συγκεκριμένο post μου, όπως έκανες εν τέλει.
λες και σου χρωστάμε εξήγηση.
Όχι βέβαια, δεν μου χρωστάς εξήγηση αλλά ούτε και εγώ σου χρωστάω εξήγηση για τον τρόπο που διαλέγω να βοηθήσω κάποιον που το ζητάει. Οπότε προς τι η γενική κριτική και απαξίωση των απαντήσεων μου; Αν είχες ένσταση και θεωρούσες κάτι που είπα λάθος, μπορούσες να το αντικρούσεις συγκεκριμένα.
Εσύ η ίδια έθιξες ένα σωρό ενδεχόμενα κι είπες ένα σωρό αν.
Φυσικά θα πω ένα σωρό αν, δεν είμαι γιατρός, δεν έχω το πουλί μπροστά μου και θέλω να βάλω τον ενδιαφερόμενο κάτοχο στο σκεπτικό της αναζήτησης και στα υπάρχοντα ενδεχόμενα.
Προσπαθώ να τον εξοπλίσω με γνώσεις (όσες έχω) και το σκεπτικό, την μέθοδο αναζήτησης της πιθανής πηγής προέλευσης του προβλήματος και όχι να παραστήσω τον φωτεινό παντογνώστη.
Γιατί και στον γιατρό αν πάει, που πρέπει να πάει, και όλοι όταν πηγαίνουμε, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι, να έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας και μέσω αυτών να συμβάλλουμε στην σωστή διάγνωση.

Μιχάλη υπάρχει κάποιο νέο, κάποια εξέλιξη, ελπίζω καλή και για τα δύο πουλάκια;

Back