Δεν προκαλουν διάρροια που ειναι παθολογικη κατασταση ..υδαρα περιττωματα προκαλουν. Φιλικα
Αυτό είπα και εγώ από ότι είδες το διόρθωσα. Φιλικά.Δεν προκαλουν διάρροια που ειναι παθολογικη κατασταση ..υδαρα περιττωματα προκαλουν. Φιλικα
Ισχύει γενικώς για παπαγαλάκια. Στα καναρίνια,τους σπίνους,στα παραδείσια και στα ιθαγενή τα δίνουμε αφού έχουν στεγνώσει.Αυτός ο τρόπος ιδιότυπου μπάνιου ισχύει μόνο για lovebirds ;
Απαραιτήτως.να το πάρουμε μαζί μας;
Αναλόγως με την περίπτωση. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις φυσικά. Αποφάσισε με την ησυχία σου τι είναι καλύτερο για το φτερωτό σου φίλο.Δεν λείπουμε πολλές ώρες, κανονικά 8ωρο και πολλές φορές δεν συμπίπτουν οι ώρες μας οπότε κάποιος είναι σπίτι. Σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε παρέα, αλλά έχουμε ακόμη ενδοιασμούς. Όταν πήρα το παπαγαλάκι μας μία κυρία που ήταν εκεί μου είπε πως από δική της εμπειρία όταν έφερε στο δικό της Λοβάκι παρέα αγρίεψε κι έγινε απόμακρο, δεν μπόρεσε να το "ξανακερδίσει" ποτέ, έως ότου έδωσε το ένα σε άλλη οικογένεια και μπόρεσε να το ξαναπλησιάσει. Έχουμε μπερδευτεί κι εμείς λίγο...
Δεν καταλάβατε. Έχετε πάρει ένα από τα πλέον κοινωνικά είδη, θα λείπετε ώρες κάθε μέρα και το πουλί θα περιμένει να επιστρέψει κάποιος στο σπίτι και αν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί μαζί του...τι να σας πω, κάνετε ότι νομίζετε.Είμαστε εργαζόμενοι και τα παιδιά πάνε σχολείο, είναι αδύνατον να μην μείνει μόνο του ούτε ώρα.
Στη ζωή δεν μπορεί να τα έχουμε όλα.Έχω διαβάσει πως όταν είναι ζευγάρι 2 lovebirds τότε δεν πρόκειται να δεθούν ποτέ με τον ιδιοκτήτη
Μιλάμε για ώρες; Ένα τόσο κοινωνικό είδος δεν μπορεί να μένει τόσες ώρες μόνο του.. Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πουλάκι πρέπει να έχει συντροφιά αν όχι όλες τουλάχιστον τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τα lovebirds ή αλλιώς αγαπορνυθες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κάποιον για συντροφιά. Εδώ μιλάμε για την ευημερία του και την ζωή του. Δεν μπορούμε να "παίζουμε". Γίνομαι σκληρός καμία φορά και συγγνώμη αλλά όταν πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς δεν μπορώ να είμαι αλλιώς.Δεν λείπουμε πολλές ώρες, κανονικά 8ωρο και πολλές φορές δεν συμπίπτουν οι ώρες μας οπότε κάποιος είναι σπίτι. Σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε παρέα, αλλά έχουμε ακόμη ενδοιασμούς. Όταν πήρα το παπαγαλάκι μας μία κυρία που ήταν εκεί μου είπε πως από δική της εμπειρία όταν έφερε στο δικό της Λοβάκι παρέα αγρίεψε κι έγινε απόμακρο, δεν μπόρεσε να το "ξανακερδίσει" ποτέ, έως ότου έδωσε το ένα σε άλλη οικογένεια και μπόρεσε να το ξαναπλησιάσει. Έχουμε μπερδευτεί κι εμείς λίγο...
Δεν σου κουνάμε το δάκτυλο! Αλλά όταν πρόκειται για μια ζωή πρέπει να είμαστε κάθετοι! Τι να πω αν μια συμβουλή που σου δώσαμε το θεωρείς ότι σου κουνάμε το δάκτυλο τότε είμαστε χαμένοι. Με συγχωρείς λοιπόν παρεξηγήσες το ύφος μου αλλα το "κούνημα δακτύλου" δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση; Απλώς προσπαθούμε να βρούμε μία λύση. Καλή συνέχεια.Με συγχωρείτε αλλά δεν είμαστε ούτε ανεύθυνοι, ούτε πήραμε ένα πουλάκι για να παίζουμε!!! Ρώτησα και διάβασα αρκετά πριν...δεν είχα διαβάσει κάπου ότι για να έχει κάποιος παπαγάλο δεν θα πρέπει να εργάζεται και να έχει προσωπική ζωή. Ξεκινήσαμε με ένα... γιατί αυτό μπορούμε, αυτό επιλέξαμε...θέλουμε πρώτα να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το ένα.. Προφανώς όμως επειδή δεν το έχουμε κάνει ζευγάρι οι μόνες απαντήσεις που θα παίρνω σε ό,τι ρωτάω θα είναι επικριτικές και του τύπου πάρτε κι άλλο. Δεν το περίμενα ότι εκτός από τα μαμαδογκρουπ υπάρχουν και σε άλλα forum άνθρωποι έτοιμοι να κουνήσουν το δάχτυλο!!! Τέλος πάντων. Ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο για το παπαγαλάκι.
Μια χαρά ζωή μπορείς να έχεις, ούτε παθαίνουν τίποτα αν λείπουμε κάποιες ώρες από το σπίτι.δεν είχα διαβάσει κάπου ότι για να έχει κάποιος παπαγάλο δεν θα πρέπει να εργάζεται και να έχει προσωπική ζωή.
Τώρα μιλάς σωστά.Σας ευχαριστώ πολύ για τις ενθαρρυντικές συμβουλές σας. Φυσικά αφήνουμε πάντα ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοιχτά όταν απουσιάζουμε όλοι από το σπίτι. Είναι η πρώτη μας επαφή με παπαγαλάκι και επέλεξα να δώσω το χρόνο και σε εκείνο να μας μάθει αλλά κι εμείς να το μάθουμε ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα στην συνέχεια 2 πουλάκια.
Και πριν μια χαρά σωστά μιλούσε. Απλά ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά όσα γράφονται. Να συμπληρώσω ότι του γραπτού λόγου του λείπει η τονικότητα και η εξωλεκτική επικοινωνία που υπάρχει στο τηλέφωνο και στην ζωντανή επαφή αντίστοιχα. Οπότε, ναι, προσωπικά προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω τις εν λόγω ελλείψεις, για να μη θεωρήσει κάποιος, κάτι που δεν εννοώ. Τουλάχιστον όσον αφορά στον γραπτό λόγο.Τώρα μιλάς σωστά.
Έχεις δίκιο ως προς τα παραπάνω. Εγώ δεν ήρθα εδώ ούτε για να μιλήσω άσχημα (που δεν το έκανα ποτέ άσχετα αν εσύ το πήρες έτσι, και με συγχωρείς λοιπόν αν παρεξηγήθηκα) ούτε για να τσακωθω αλλά για να βοηθήσω. Επιπρόσθετα θα ήθελα να μου το πείτε αν παραβιάζω κάποιον κανόνα του φόρουμ για να είμαι προετοιμασμένος για το ban που πολύ πιθανά θα φάω. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι διαβάζοντας και παλαιότερα ποστ και συζητήσεις πολλά μέλη του φόρουμ είχαν εντάσεις και διαφωνούσαν αλλά τέτοια επίθεση δεν εισέπραξαν από κανέναν. Γιατί εγώ λοιπόν επειδή είπα την γνώμη μου απλά λίγο πιο έντονα, να θεωρηθω "Κατίνα";Και πριν μια χαρά σωστά μιλούσε. Απλά ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά όσα γράφονται. Να συμπληρώσω ότι του γραπτού λόγου του λείπει η τονικότητα και η εξωλεκτική επικοινωνία που υπάρχει στο τηλέφωνο και στην ζωντανή επαφή αντίστοιχα. Οπότε, ναι, προσωπικά προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω τις εν λόγω ελλείψεις, για να μη θεωρήσει κάποιος, κάτι που δεν εννοώ. Τουλάχιστον όσον αφορά στον γραπτό λόγο.
Να συμπληρώσω ότι εδώ είμαστε μια μικρή κοινότητα. Ούτε αφτιά έχουμε κληθεί να χαϊδέψουμε ούτε και να επικρίνουμε κανέναν. Λέμε την άποψή μας ελεύθερα και με σεβασμό προς τον συνομιλητή μας και την κοινότητα που μας φιλοξενεί. Τα υπόλοιπα περί του "αυτός είμαι κι αν είμαι αυστηρός ή όχι" ειλικρινά δεν μας αφορούν. Συγκεκριμένα δεν μας αφορά ποιος είναι ο καθένας, τι είναι κλπ. Θέλουμε να έχουμε καλό κλίμα, καλόπιστες συνομιλίες και να νιώθουμε άνετα με τους συνομιλητές μας, αλλά να νιώθουν κι αυτοί αποδεκτοί ως συνομιλητές. Το ύφος λοπόν θα πρέπει να είναι ανάλογο προς τον αλληλοσεβασμό, ώστε να προχωρά η κουβέντα, να επιτελείται σωστά η επικοινωνία. Όλοι μπορούμε να πράττουμε ανάλογα προς τα παραπάνω.
κ ισχύει για εσένα, εμένα κ για όλους μας.Θέλουμε να έχουμε καλό κλίμα, καλόπιστες συνομιλίες και να νιώθουμε άνετα με τους συνομιλητές μας, αλλά να νιώθουν κι αυτοί αποδεκτοί ως συνομιλητές
Σ' ευχαριστώ!@Evagelos Malamis χρόνια πολλά.
Χρόνια πολλά Ευάγγελε. Παρεμπιπτόντως άμα είναι επειδή λέω την γνώμη μου λίγο πιο έντονα να φάω ban από το φόρουμ λέω καλύτερα να βγω απο μόνος μου. Τέλος πάντων τέλος το θέμα αΣ' ευχαριστώ!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας