Γενικά Lovebirds αρσενικό ή θηλυκό;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης bts328
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bts328

PB New Member
Πόλη
Κύπρος

Είναι συνήθως γνωστό ότι είναι αδύνατος ο καθορισμός του φύλου στα Lovebirds για να πει κάνεις με σιγουριά εάν είναι αρσενικό ή θηλυκό μέσω του φτερώματος. Αν και οι μελέτες τον Αύγουστο του 2007 δείχνουν ότι τα αρσενικά έχουν εκεί στο κατώτατο ράμφος ένα ευθύ ισιωμένο τέλος, ενώ τα θηλυκά έχουν μια μικρή εσοχή, δεδομένου ότι γεννιούνται με το κανονικό ράμφος αρχίζουν να αλλάζουν (τα θηλυκά παίρνουν μια εσοχή) αυτό αρχίζει έναν μήνα μετά την εκκόλαψη. Αν και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι αυτό είναι μια αιτία του σπασίματος των παιχνιδιών π.χ. (μια πλαστική σφαίρα) ή το μάσημα στις πλευρές του κλουβιού.

κι εγώ έχω ακούσει ότι υπάρχουν διαφορές στα ράμφη, ανάμεσα στα θήλυκα κι αρσενικά.
δεν είμαι σίγουρη αν ισχύουν.

εμενα μου ειπαν αναμεσα στα ποδια υπαρχει κατι σαν ενα οστο οταν το αγορασα το πιασε εκει και μου λεει αρσενικο ειναι δεν τον πολυπιστεψα

Αυτό που σου είπαν είναι ότι στα θηλυκά τα οστά της λεκάνης είναι πιο ανοιχτά από ότι στα αρσενικά, αλλά με αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να έχει ήδη κανείς τη σχετική εμπειρία για να μπορέσει να αναγνωρίσει τι θεωρείται "μεγαλύτερο άνοιγμα". :)

ναι αυτο ακριβως μου ειπε για την λεκανη οτι ειναι ποιο ανοιχτη επειδη κανει τα αυγα αλλα το παιζε πολυ ανετος οταν μου το δινε αρσενικο ειναι

Αυτη αν και ειναι σχετικα αξιοπιστη μεθοδος τυχαινει καποιες φορες σε νεαρα θηλυκα που δεν εχουν ωριμασει και διαμορφωσει πληρως το γεννητικο τους συστημα να εχουν στενο διαστημα αναμεσα στα οστα της λεκανης η τουλαχιστο τετοιο που να μπορει κανεις να μπερδευτει, ειναι πιο σιγουρο για ωριμα θηλυκα πουλια η πουλια που εχουν γεννησει ηδη.

Back