Ασθένειες Rosella έχει υπνηλία

dimitris pitsas

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2021
Μηνύματα
29
Πόλη
Ναύπλιο
Ο παπαγαλος μου κοιμάται όλη την ώρα που δεν τρώει.Επίσης του πηρα ενα παιχνίδι αλλά δεν του δινει σημασια. Του δωσαμε βιταμίνες αντιβιώσεις αλλα δενεχει αλλάξει
 
Καλημέρα. Αν δεν υπάρχει κατάλληλος κτηνίατρος, αν θέλετε τηλεφωνήστε στο Διαγνωστικό της Κομοτηνής, ώστε να σας δώσουν οδηγίες για δειγματοληψίες και για να στείλετε τα δείγματα που χρειάζονται, για να γίνει διάγνωση και να προταθεί η κατάλληλη θεραπεία.
Εντωμεταξύ αν ο παπαγάλος τρώει πολύ, και είναι αδυνατισμένος, δοκιμάστε να του δώσετε φάρμακο για σκουλήκια (Teniazine) σύμφωνα με τις αναγραφόμενες δοσολογίες στο κουτί, για δύο ημέρες (απλά φροντίστε να πιει από το νερό στο οποίο θα βάλετε το φάρμακο, κι αν δεν είστε σίγουροι ότι θα πιει, δώστε του λίγες σταγόνες από το νερό στο στόμα του με προσοχή)
 
Θα συμφωνήσω να κινηθείτε άμεσα. Ο ύπνος στη διάρκεια της ημέρας είναι βέβαιη ένδειξη ασθένεις και δυστυχώς δεν γίνεται να βρεις λύση διαδικτυακά. Ούτε αντιβιώσεις απο πετ σοπ στα κουτουρού δουλεύουν. Πρέπει να το δει ειδικός γιατρός.
 
Καλημέρα. Αν δεν υπάρχει κατάλληλος κτηνίατρος, αν θέλετε τηλεφωνήστε στο Διαγνωστικό της Κομοτηνής, ώστε να σας δώσουν οδηγίες για δειγματοληψίες και για να στείλετε τα δείγματα που χρειάζονται, για να γίνει διάγνωση και να προταθεί η κατάλληλη θεραπεία.
Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολυ, εποικινωνησαμε και αυριο θα στειλουμε τα δειγματα
 
Σαφώς ό,τι είπαν και οι υπόλοιποι για τον γιατρό, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Σχετικά με τα παιχνίδια, συχνά οι παπαγάλοι, ειδικά ενήλικοι που δεν τα έχουν ξαναδει γιατί φυσικά το κατάστημα/εκτροφέας δεν τους έδινε, δεν αναγνωρίζουν την λειτουργία τους. Αν μπορείτε όταν έχει περάσει η περιπέτεια υφείας να ανεβάσετε μια φωτογραφία του παιχνιδιού να δούμε μήπως μπορούμε να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον με αφγητό ή κομμάτια καταστροφής. Η αλήθεια είναι ότι παπαγάλοι όπως οι ροζέλες που δεν είναι με την στενή έννοια εκπαιδεύσιμοι, όπως πχ ένα κοκατίλ, είναι δύσκολοι με τα παιχνίδια. Αλλά ας γίνει καλά, μακάρι αυτό να είναι το μόνο του πρόβλημα! Περαστικά!
 
τελικα πεθανε πριν μερικες μερες και πηρα δυο κοκατιλ 1 μερα τα εχω απο την ωρα που τα πηραμε ηταν και τα δυο μαζι αλλα δεν κατεβηκαν καθολου να φανε η να πιουν νερο ειναι κακο αυτο;
 
Λυπάμαι πολύ, ήταν ένα πανέμορφο ζωο και σαφώς άρρωστο εδώ και καιρό.

Καταρχάς, όταν έχουμε θάνατο κατοικιδίου χωρίς διάγνωση, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ζητήσουμε νεκροψία ή έστω, αν ο κτηνίατρος αρνηθεί, κάποια βασικά τεστ ώστε να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα προτού πάρουμε νέο ζωάκι, γιατί μπορεί να κολλήσει ή εκτεθεί στο ίδιο αίτιο και αυτό. Αν η νεκροψία δεν καταλήξει κάπου, που συμβαίνει, ή δεν είναι δυνατή, κρατάμε καραντίνα για 40 μερες τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε νέο ζώο, με την ελπίδα ότι αν ήταν παθογόνος μικροοργανισμός, έχοντας χάσει τον ξενιστή του θα πεθάνει. Ομοίως, απολυμαίνουμε κλουβί, αξεσουάρ και λοιπά αντικείμενα του προηγούμενου κατοικιδίου. Έχετε βάλει τα κοκατιλ στον χώρο της ροζέλας? Καθαρίσατε τα πάντα?

Επί του πρακτέου, δεν είναι ασυνηθιστο νέο πουλάκι να μην πίνει και να μην τρώει στην αρχή, λόγω σοκ. Αν τα πήρατε από πετσόπ, αναμενόμενο είναι να έχουν χιλιάδες νέα πράγματα που πρέπει να επεξεργαστούν και να κρινουν ότι δεν είναι τρομακτικά. Φροντίστε νερό και φαγητό να είναι σε εμφανές και εύκολα προσβάσιμο σημείο, ώστε παρά το σοκ να τολμήσουν να φάνε έστω και λιγο, βοηθάει. Σχετικα με το νερό, ως ζώα της ερήμου, δεν επέιγει τόσο πολύ να πιουν και πιθανώς να έχουν πιει μιση γουλιά και δεν το προσέξατε, πίνουν πολύ λίγο.
 
κρατάμε καραντίνα για 40 μερες τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε νέο ζώο, με την ελπίδα ότι αν ήταν παθογόνος μικροοργανισμός, έχοντας χάσει τον ξενιστή του θα πεθάνει. Ομοίως, απολυμαίνουμε κλουβί, αξεσουάρ και λοιπά αντικείμενα του προηγούμενου κατοικιδίου. Έχετε βάλει τα κοκατιλ στον χώρο της ροζέλας? Καθαρίσατε τα πάντα?
@dimitris pitsas αυτό που σου γράφει η Ναυσικά είναι ότι πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Ελπίζω να πήρατε τα απαραίτητα μέτρα.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: marapo
απο τον θανατο τουπροηγουμενου παπαγαλου εχουν περασει 15 περιπου μερες πηραμε αλλο κλουβι και απολυμαναμε .το παπαγαλακι μου το κοκατιλ το ενα τωρα το βλεπω πηγε να φαει τα περιττωματα του και ενα πουπουλο αλλα προσπαθησα να το σταματησω
 
Η 40ημερη καραντίνα απουσία ξενιστή είναι υπερβολική θεωρώ.
Η διαρκεια ζωής ιών και μικροβίων σε ένα βέλτιστο για αυτά περιβάλλον είναι maximum οι 10 μέρες.
Όπου βέλτιστο σημαίνει κανένας καθαρισμός-απολύμανση και ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας.
Οι πιο κοινοί ιοί και μικρόβια επιβιώνουν στο περιβάλλον για κάποιες ώρες.
[automerge]1640368912[/automerge]
Για τις περισσότερες θανατηφόρες ασθένειες δεν επαρκεί, αλλά τώρα μόνο να είστε πολύ προσεκτικοί μπορείτε.
Για φέρε κάποια παραδείγματα αν θέλεις Ναυσικά.
 
@Tony Forpus Η αλήθεια είναι ότι το έγραψα αυτό από συνήθεια, έχοντας κατά νου την ύπαρξη ξενιστή γιατί συνήθως στα μπάτζι ένα πεθαίνει και μένει η παρέα μόνη του, και εκεί είναι που θέλει βαρια καραντίνα. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι ότι, χωρίς νεκροψία ή έστω αναλυτική μελέτη του χώρου, μπορεί να υπάρχει ξενιστής, ακόμα κι αν δεν είναι παπαγάλος. Για ιό όχι, αλλά βακτήρια και μύκητες είναι πολύ πιο χαλαρά στην επιλογή ξενιστη, μπορεί να τους κάνει μια γλάστρα, άνθρωπος ή ακόμα και νωπός τοίχος. Και εφόσον δεν ξέρουμε τι σκότωσε το πουλάκι είναι δυσκολο να πούμε οκ, ήταν αυτό, το τακτοποιήσαμε, είναι ασφαλές να φέρουμε κάποιο άλλο ζωο παρόμοιου είδους. Εδώ για τον κορονοϊό έλεγαν να βάζουμε πράμγατα καραντίνα για μέρες, ενώ θπό κανονικές συνθήκες ιός μόνος σε επιφάνεια δεν επιβιώνει. Ποτέ δεν αποσαφηνίστηκε (απόσο διάβασα) το γιατί πρέπει να λαμβάνουμε αυτό το μέτρο, μπορεί να είναι υπερβολή, μπορεί όμως και να έχει βιολογική βάση που μας διαφεύγει. Γιαυτό όταν δεν ξερουμε περί τείνος πρόκειται, όπως με τον θάνατο της ροζέλας, θέλει εξαιρετική προσοχή.
 
Εδώ για τον κορονοϊό έλεγαν να βάζουμε πράμγατα καραντίνα για μέρες, ενώ θπό κανονικές συνθήκες ιός μόνος σε επιφάνεια δεν επιβιώνει. Ποτέ δεν αποσαφηνίστηκε (απόσο διάβασα) το γιατί πρέπει να λαμβάνουμε αυτό το μέτρο

Μα όντως επιβιώνει,έχουν υπάρξει μελέτες και μάλιστα δίνουν αποτελέσματα με χρονικό προσδιορισμό ανα τύπο επιφανείας.

 
@Tony Forpus Δεν έχουν γίνει όμως μελέτες, ακόμα υποθέτω στο μέλλον θα γίνουν πολλές, που να εξηγούν την ιδιάζουσα ικανότητα αυτή. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ροζέλα αν δεν κάνω λάθος ήταν άρρωστη για πάρα πολύ καιρό, στην θέση του συντάκτη θα έτριβα όλους τους χώρους που βρισκόταν μεχρι να ματώσουν τα χέρια μου προτού φέρω άλλο πουλάκι.

Ξεφευγουμε όμως, και θα ήθελα να προσθέσω, @dimitris pitsas , ότι κοκατίλ και ροζέλες, αν και μεσαίοι παπαγάλοι από Αυστραλία και οι δύο, διαφέρουν πολύ στην προσέγγιση και τον χαρακτήρα, οπότε θα πρότεινα αρκετή μελέτη για την φροντίδα τους. Ακόμα κι αν είναι από πετσόπ, απαιτούν πολύ την ανθρώπινη επαφή. Ξέρετε φύλα? Τα θηλυκά είναι επιρρεπή σε αλλεπάλληλες γέννες καμιά φορά.
 
Δεν έχουν γίνει όμως μελέτες, ακόμα υποθέτω στο μέλλον θα γίνουν πολλές, που να εξηγούν την ιδιάζουσα ικανότητα αυτή.
Aν αναφερεσαι στον SARS-CoV-2 ,o ΕΟΔΥ στο link που σου εβαλα αναφερεται σε μελετες.
 
Η διαρκεια ζωής ιών και μικροβίων σε ένα βέλτιστο για αυτά περιβάλλον είναι maximum οι 10 μέρες.

Aυτό δεν ισχύει Αντώνη. Κάποια βακτήρια (που μολύνουν και τα πουλιά) μπορούν και επιζούν σε περιβάλλον εκτός του ξενιστή για πολύ περισσότερο απο 40 μέρες. Ένα παράδειγμα είναι το Mycobacterium. Το κοκατού μιας φίλης μου ταλαιπωρείται πολύ καιρό απο αυτό.
 
Aυτό δεν ισχύει Αντώνη. Κάποια βακτήρια (που μολύνουν και τα πουλιά) μπορούν και επιζούν σε περιβάλλον εκτός του ξενιστή για πολύ περισσότερο απο 40 μέρες. Ένα παράδειγμα είναι το Mycobacterium. Το κοκατού μιας φίλης μου ταλαιπωρείται πολύ καιρό απο αυτό.

Πως προκύπτει οτι το κοκατου επαναμολυνεται απο το περιβάλλον?
Υπήρξε δηλαδή αποθεραπεία και το πτηνό νόσησε παλι?

Επισης το Mycobacterium δυνητικά προσβάλλει και τον άνθρωπο,πολύ εύκολα μπορεί να υπάρξει μια αλυσίδα επιμόλυνσης ανάμεσα σε πτηνό και φροντιστή χωρίς ο δεύτερος να νοσεί.
 
Back
Top