@ianos
Γιάννη αυτό που ουσιαστικά λέω είναι η περίοδος της καραντίνας όπως περιγράφεται κι εδώ στο άρθρο του PB αναφέρεται σε ζώντα πτηνά και αν θέλεις καλως περιορίζεται εκεί.
Και περιορίζεται εκεί γιατί αυτό που έρχεται και προλαμβάνει η καραντίνα είναι την εκδήλωση τυχόν ασθενειών που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη και δεν ορίζεται ο χρόνος της στις 40 ημέρες με βαση τον κύκλο ζωής ιών,μικροβίων και βακτηρίων.
Για να κάνω πιο σαφές αυτό που λέω,αν υποθέσουμε ότι μπει στην εκτροφή μας ένα νέο πτηνό που φέρει κάποιο παθογόνο που δεν επηρεάζει το ίδιο το πτηνό και δεν νοσεί,αλλά δυνητικά επηρεάζει τα υπόλοιπα ακόμα και αν τηρηθεί 40ήμερος αυστηρός περιορισμός όταν έρθει σε επαφή με άλλα πτηνά θα το μεταδώσει.
Αν σε μη ζώντα πτηνά αποδεχθούμε τα αποτελέσματα των εκάστοτε ερευνών τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι επιβάλλεται να γίνει νεκροψία και διαφορετική διαχείριση.Να μην θάβονται άψυχα πτηνα σε γλάστρες,κήπους ή να πετάγονται στα απορρίμματα γιατί υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης του περιβάλλοντος και όλων των υπολοίπων ζώντων οργανισμών.
Άρα η καραντίνα σε ένα πτηνό που ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του για x λόγους είναι ανώφελο να έχει διάρκεια 5,10,100 ημέρες γιατί πάντα θα υπάρχει ένας κακοβουλος οργανισμός που φυσικά ή τεχνητά θα ζει πάνω από 5,10,100 ημέρες.
Προσωπικά στα χρόνια που είμαι μέλος στο PB,πρώτη φορά βλέπω να προτείνεται 40ημερη καραντίνα μετά από θάνατο πτηνου.
Η ρουτίνα που ακολουθείται είναι ο εμβαπτισμος όλου του εξοπλισμού *(αν χρησιμοποιηθεί ο ιδιος) σε διάλυμα χλωρίου και το καλό ξέπλυμα του.
*Στο συγκεκριμένο θέμα έχει αναφερθεί πως αλλαχθηκε και ο εξοπλισμος.