Διατροφή SOS Βοηθεια με χρωστική για ΜΩΣΑΙΚΟ απο Οrnitalia

Kαλησπερα παιδια,
Εχω ενα μωσαικο κοκκινο ενηλικο αρσενικο εναμιση ετους. Το εχω στην κατοχη μου τρεις μηνες σε 60 αρα ζευγαρωσταρ και περναει ζαχαρη σε ανετο κλουβακι με ολα τα απαραιτητα, τροφες βιταμινες λαχανικα, φυσικο ξυλο πατηθρεσ κτλπ. Προσφατα προμηθευτηκα την χρωστική της Ornitalia premix red mosaico. Eχει μεσα καροφυλλη, ασταξανθινη, και β καροτενη, (και τα τρια συστατικα σε αναλογιεσ ςστε αν επιτυχεισ ενα καλο αποτελεσμα στισ περιοχεσ κοκκινου χρωματος. Συνδυαζε και το εντονο κοκκινο και φωτεινιο χρωμα και βαθος. Δεν εχω ξαναδωσει χρωστική και ειπα να το δοκιμασω για πρωτη φορά στην επερχομενη πτερορροια τους επομενουε μηνες. Σημερα το παρελαβα και γραφει απεξω 1 γρ στο 1 κιλό αυγοτροφης. Στο ελληνικο site που το παρηγγειλα γραφει 8-10 γρ στο 1 κιλο αυτγοτροφης. Σε αλλη συσκευασια του ιδιου σκευασματος online μπορω να διαβασω στα ιταλικα " δωστε καθημερινα 8-10 γρ Ornitalia premix red mosaico .... και μετα δεν φαινεται το υπολοιπο κειμενο (υποθετω πως εννοει 8-10 γρ καθημερινα του μειγματος της αυγοτροφης με το Ornitalia premix red mosaico.

Ερωτησεις:
1) Ειναι σωστο να δωσω 1 γρ / κιλο ή μηπως αυτο αναφερεται σε καθημερινη δόση συντηρησης και όχι για την περιοδο πτεροροιας.
2) αν δωσω 8-10 γρ /1 κιλο ειναι σωστο όπωσ λενε τα περισσοτερα σκευασματα καροφύλλης και το site το ελληνικο ισως γραφει εκ παραδρομης 8-10 γρ επειδη οι περισσοτερεσ συσκεθασιεσ καροφυλλης γραφουν 8-10 γρ ?
3) Τα 8-10 gr που γραφει το site ειναι μπερδεμα απο την αλλη συσκευασια που γραφει 8-10 γρ καθημερινησ χρησης (αλλα μάλλον αναφερεατι στο μειγμα με την αυγοτροφη)?
4) ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΜΟΥ ? Να δωσω 4-5 γρ μαζι με ηπατοπροστατευτικό ?
5) Δεν σκοπευω να κατεβσω το πουλι σε διαγωνισμο. Θελω να το κανω χομπιστικα για πρωτη φορα να δω πωσ παει και πωσ πανω απο ολα δεν ειναι βλαβερο γαι το πουλι και να δω αν αξιζει το αποτελεσμα.
6) Μήπωσ να εδιαν απλή καροφύλλη που ειναι και πιο φθηνό και δοκιμασμενο απο πολλους ? Το συγκεκριμενο το αγορασα 49 ευρω 100 γρ.

@mgerom περιμένω τα φωτα σου !!! αλλά και όλων των χρηστων βεβαιως.

Back