Γενικά Tον Σπίθα το νέο σύντροφο της Μαρίας (budgies)

Όμορφα πουλάκια να τα χαίρεσαι.

Όντως κάνουν φασαρία έχει ένα ο αδελφός μου δεν αντέχετε λέμε τόν φιλοξένεισα το καλοκαίρι και κάθε πρωί μόλις ξημέρωνε μας έκανε τα νεύρα κρόσσια, έπιανε κουβέντα με τα σπουργίτια και Τσιριτιρι Τσιριτρο, δεν μπορούσαμε να κλείσουμε μάτι, απίστευτος ο Πάτρικ.

Οπότε να υποθέσω ότι προς το παρόν δεν σκέφτεσαι αναπαραγωγές...άλλωστε, εκτός από κάπως μικρά (η Μαρία αν δεν κάνω λάθος είναι κοντά στο όριο για ζευγάρωμα), θα χρειαστεί χρόνος για να τα φροντίσεις, να σε συνηθίσει ο Σπίθας...
Να ρωτήσω και τα άλλα μέλη, μήπως ξέρουν, δεν βλέπω τον λευκό δακτύλιο στο μάτι του Σπίθα. Από ποια ηλικία κι έπειτα φεύγει;
Έχω την ανυπομονησία για να δω αναπαραγωγή αλλά καλύτερα να έρθει όταν θα είμαι πιο έμπειρος για να την αντιμετωπίσω. Εξάλλου τα καμάρια μου είναι μικρά ακόμη!

Σε καταλαβαίνω, για την ανυπομονησία, αλλά κι ο ίδιος στη θέση σου θα περίμενα, ώστε να μάθω να τα φροντίζω και να ευχαριστηθώ την επιμέλειά τους, και αργότερα θα έμπαινα στο επόμενο στάδιο (της αναπαραγωγής δλδ)

Έχω τώρα μια εβδομάδα περίπου που προσπαθώ να έρθω ακόμα πιο κοντά τους ταΐζοντας τα μήλο και φρέσκο αυγουλακι με το χέρι μου. Η αλήθεια είναι δεν με φοβούνται και κάθονται και τρώνε με λεμαργια. Η Μαρία πολλές φορές μου έχει ρίξει καλά τσιμπήματα, ο μικρός λίγα πράγματα. Όταν κάνω κίνηση όμως να βάλω το δάχτυλο μου στα ποδαράκια τους μήπως και ανέβουν διστάζουν.

Κουκλάκια είναι! Μου αρέσουν πολύ! Να τους βάζεις να κάνουν και μπανάκια! Τα budgies λατρεύουν το νερό!
Βάζω τη μπανιέρα αρκετές φορές αλλά δεν μπαίνουν με τίποτα μέσα, μόνο νερό πάνε και πίνουνε.

Βάζω τη μπανιέρα αρκετές φορές αλλά δεν μπαίνουν με τίποτα μέσα, μόνο νερό πάνε και πίνουνε.
Θέλει λίγο υπομονή. Αρκεί να μάθουν τι είναι και δεν θα σταματάνε 😉

Back