Ασθένειες Trichomonex Tafarm σε cockatiel

Γειά σας, παιδιά!

Μετά απο ανάλυση κουτσουλιών του κοκατίλ μου, το διαγνωστικό εργαστήριο της Κομοτηνής μου πρότεινε να δώσω trichomonex Tafarm, teniazine tafarm, multi pro Evia Parrots και intestinal formula 2 πάλι της Evia Parrots.

Ψάχνοντας για τα εν λόγω φάρμακα/συμπληρώματα, ιδιοκτήτες pet shop μου είπαν πως δεν χρειάζεται να δώσω trichomonex και πως είναι για περιστέρια.
Εγώ θέλω να ακολουθήσω την πρόταση του εργαστηρίου οπότε θα τα παραγγείλω online.
Έχετε εμπειρία με την συγκεκριμένη θεραπεία;

για να εχεις γενικοτερα εικονα σκευασματος φαρμακου
Αλλα η διαγνωση ποια ηταν ?

δυστυχως μονο θεραπεια αναφερεται αλλα θα πρεπει καποιος να μπει στην διαδικασια να μαντευει απο το ονομα του σκευασματος η να ψαχνει τι κανει τι..
οκκκκκ :-)
1gr /500 ml = 4 gr/2L αρα περισσοτερο απο την δοσολογια που προτεινει για περιστερια η εταιρεια. πιθανοτατα ειναι και μεγαλυτερου σωματικου βαρους τα περιστερια απο τα cockatiels..Αντε και πες για χαρη ευκολιας στην προετοιμασια η στρογγυλοποιηση.
μαλλον θα εντοπιστηκε πολυ εντονη προσβολη απο τριχομοναδες.
Τι συμπτωματα ειχε αν επιτρεπετε?
Ή στειλατε δειγματα για εξεταση στα πλαισια ενος προληπτικου ελεγχου ενω ειναι καλα , και προεκυψαν ευρηματα?

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Ψάχνοντας για τα εν λόγω φάρμακα/συμπληρώματα, ιδιοκτήτες pet shop μου είπαν πως δεν χρειάζεται να δώσω trichomonex και πως είναι για περιστέρια.
Εγώ θέλω να ακολουθήσω την πρόταση του εργαστηρίου οπότε θα τα παραγγείλω online.
Κανε οτι σου ειπαν απο το εργαστηριο.
Και να μην ακούς Petshopάδες, όπως σωστά κάνεις.

@filomathis παρατήρησα ένα κίτρινο χρώμα στις κουτσουλιές της, κάποιες μέρες έκανε πολύ μεγάλες κουτσουλιές ενώ άλλες μέρες μικρές και υγρές. Κατά τ' άλλα τρώει κανονικά, χορεύει, έχει διάθεση, εκτός από τις τελευταίες μέρες που άρχισε πτερόρροια και κοπανάει ώρες ώρες με νεύρα πάνω στο σουπιοκόκκαλο της ενώ πέφτουν πούπουλα.
Θα τις έστελνα έτσι κι αλλιώς για ανάλυση γιατί την πήρα από άτομο που δεν της είχε κάνει ποτέ ανάλυση κουτσουλιών 2 χρόνια τώρα...
Φοβάμαι λιγάκι. Τα φάρμακα τα παρήγγειλα και θα φτάσουν σε 2-4 μέρες. Ανησυχώ μη μου πάθει τίποτα.

Παιδιά, δεν έχουν έρθει ακόμη τα trichomonex και η pet hellas απ' όπου τα παρήγγειλα δεν με έχει ενημερώσει για το πότε θα τα λάβω.
Ενημερώνω κι εδώ, μετά από επικοινωνία ξανά με το εργαστήρι Κομοτηνής (ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και αναλυτικοί στην ενημέρωση) ότι ξεκινήσαμε με το teniazine σήμερα, αύριο δίνω βιταμίνες και όταν έρθει το trichomonex θα κάνουμε και αυτή την αγωγή.
Συνεχίζει να έχει πολύ καλή διάθεση, χορεύει, τρώει, χαϊδεύεται φουλ!
Θα ενημερώσω και για τα υπόλοιπα βήματα. 😊

Είμαστε στην δεύτερη απο τις τρεις μέρες βιταμινών μετά την χορήγηση Teniazine για μια ημέρα και έχω στα χέρια μου Trichomycin αντί trichomonex (με καθοδήγηση από το διαγνωστικό Κομοτηνής πάντα).
Επειδή σήμερα είχε αρκετά υγρές κουτσουλιές, θα ρωτήσω αύριο πως προχωράμε (συνεχίζει και 3η μέρα βιταμίνες ή πάμε σε Trichomycin απευθείας; ).
Συνεχίζει με καλή διάθεση, ήταν λιγότερο ενεργητική σήμερα αλλά φαγητό τσακίζει ανελέητα :)
Αφήνω και μια φωτογραφία με τα όσα περιλαμβάνει η θεραπεία.

Ερώτηση!
Για την χορήγηση βιταμινών στο νερό - το αφήνετε στο κλουβί το βράδυ;

Επίσης: καλά κάνω και της απολυμαίνω κάθε μέρα της θεραπείας και το κλουβί (πάτος - κάτω σχάρα) με νερό και ξύδι (στεγνώνω με αέρα) και ταΐστρα και ποτίστρα ή υπερβάλλω σαν νέα μάνα;

IMG_20250217_211538.webp

Κατερίνα, η γνωμάτευση που σου έδωσε το διαγνωστικό εργαστήριο είναι περιλαμβάνει φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε περιπτώσεις τριχομονάδωσης και παρασιτώσεων. Το Trichomonex Tafarm, παρότι αναφέρεται συχνά για περιστέρια, περιέχει δραστική ουσία κατάλληλη και για πτηνά όπως τα cockatiel, όταν χορηγείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνίατρου.

Η σειρά θεραπειών που προτείνεται σε εμένα, ΩΣ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ φαίνεται ΟΚ, με σωστή εναλλαγή αντιπαρασιτικών και πολυβιταμινών για υποστήριξη του οργανισμού. Εφόσον η διάγνωση είναι από ειδικό, θα ήταν καλό να την ακολουθήσεις. Επίσης, συμφωνώ με τον @Dimitre ότι η επανεξέταση μετά το πέρας της αγωγής είναι σημαντική για να επιβεβαιωθεί η ανάρρωση.

Αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην κατάσταση του πουλιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας (π.χ. ανορεξία, λήθαργο), ενημέρωσε άμεσα τον κτηνίατρο.

Κατερίνα, η γνωμάτευση που σου έδωσε το διαγνωστικό εργαστήριο είναι περιλαμβάνει φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε περιπτώσεις τριχομονάδωσης και παρασιτώσεων. Το Trichomonex Tafarm, παρότι αναφέρεται συχνά για περιστέρια, περιέχει δραστική ουσία κατάλληλη και για πτηνά όπως τα cockatiel, όταν χορηγείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνίατρου.

Η σειρά θεραπειών που προτείνεται σε εμένα, ΩΣ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ φαίνεται ΟΚ, με σωστή εναλλαγή αντιπαρασιτικών και πολυβιταμινών για υποστήριξη του οργανισμού. Εφόσον η διάγνωση είναι από ειδικό, θα ήταν καλό να την ακολουθήσεις. Επίσης, συμφωνώ με τον @Dimitre ότι η επανεξέταση μετά το πέρας της αγωγής είναι σημαντική για να επιβεβαιωθεί η ανάρρωση.

Αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην κατάσταση του πουλιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας (π.χ. ανορεξία, λήθαργο), ενημέρωσε άμεσα τον κτηνίατρο.
Το πρόβλημα με το Trichomonex ήταν ότι δεν μπόρεσα να το βρω!

Το πρόβλημα με το Trichomonex ήταν ότι δεν μπόρεσα να το βρω!
Το trichomonex είναι σε έλλειψη γι αυτό δεν μπορείς να το βρεις ! Σε περιστέρια που νοσούν και θέλουν άμεση επέμβαση έχει trichomonex ταμπλέτες που βάζουμε απευθείας στο στόμα (φρόντιζα ένα τέτοιο πουλί ) . Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται αλόγιστη χρήση της σκόνης από περιστεραδες που τη χρησιμοποιούν προληπτικά και έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά. Προσωπικά έχει πάνω από μήνα που περιμένω απ τον προμηθευτή να μου φέρει στο μαγαζί αλλά τίποτα .. αύριο θα βάλω πάλι παραγγελία και θα ενημερώσω

Και πάλι δεν θα σου φέρουν, δεν έχουν. Αν βρεθεί είναι μόνο το Ronizadole

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
To Trichomycine από την άλλη, ίσως και να υπάρχει σε απόθεμα σε κάποιο μαγαζί, η εταιρεία το έχει σε έλληψη

• Like
Απ όσο ξέρω, και το trichomycine είναι σε ελλειψη από την εταιρεία. Τώρα ποιο μαγαζί το έχει, δεν το ξέρω

Στην Λάρισα που βρίσκομαι προμηθεύτηκα Trichomycin από το Pet Market Γουλιώνη, https://www.mypetmarket.gr/ . Δεν ξέρω τι απόθεμα έχουν πάντως αν κάποιος/α ψάχνει άμεσα μπορεί να πάρει ένα τηλ να ρωτήσει.

• Χρήσιμο
Οπότε, τέλος καλό, όλα καλά, όσος αφορά την εύρεση του φαρμάκου, που όπως -καθυστεριμένα- είδα από το ποστ σου #11 το έχεις από την Δευτέρα, και τσάμπα "έσκαγες" για την εύρεση του Trichomonex, μιας και το Τrichomycine έχει κριβώς την ίδια δραστική ουσία με το πρώτο (ρονιδαζόλη), μόνο που την έχει σε άλλη συγκέντρωση μιας και είναι για περιστέρια (όπως πολύ σωστά είπαν και οι petshopαδες, που δεν πρέπει να τους ακούμε όμως), σε σχέση με το δεύτερο, που έχει μικρότερη συγκέντρωση μιας και είναι για οδικά πτηνά (όπως κακώς δεν αντιπρότειναν οι petshopαδες σαν ορθή επιλογή, κι ας μην το έχουν, που δεν πρέπει να τους ακούμε όμως)

Back