Ασθένειες Trichomonex Tafarm σε cockatiel

Σε θέματα υγείας, δεν ρισκάρουμε, ακούμε το γιατρό κ ακολουθούμε τις δικές του οδηγίες κ όχι του petshop ή οποιουδήποτε άλλου.
Εδώ το εργαστήριο είπε στην Κατερίνα να πάρει το trichomonex σε συγκεκριμένη δοσολογία κ το petshop είπε όχι να μην το πάρει γιατί δεν χρειάζεται (!) αφού είναι για περιστέρια. Κ από ότι φαίνεται από τα ποστ, η Κατερίνα πήρε το trichomycin (ομοίως δεν το πρόσεξα κ εγώ ότι το βρήκε) με καθοδήγηση του εργαστηρίου λόγω έλλειψης του πρώτου. Από αυτό θα συμπεράνουμε ότι τα petshop ξέρουν καλύτερα κ θα ακολουθούμε τις δικές τους οδηγίες κ όχι των γιατρών όταν προτείνουν κάτι διαφορετικό;
Μην ξεχάσουμε τα αυτονόητα.

(όπως πολύ σωστά είπαν και οι petshopαδες
oi πετσοπαδες στο Post 1 ειπαν κατι αλλο και δεν εκαναν καποια ενημερωση για αλλαγη δοσολογιας η σχηματος χορηγησης.
μου είπαν πως δεν χρειάζεται να δώσω trichomonex και πως είναι για περιστέρια.
(όπως κακώς δεν αντιπρότειναν οι petshopαδες σαν ορθή επιλογή, κι ας μην το έχουν, που δεν πρέπει να τους ακούμε όμως)
για αυτο ακριβως δεν τους ακουμε συνηθως.γιατι ειναι ελαχιστοι που αγαπανε την δουλεια τους και εχουμε εδω δυο εξαιρεσεις) και δεν βαζουν το κερδος τους πανω απο ολα και δυσκολευονται να πουν το απλουστατο δεν γνωριζω.. για πασα νοσο και προβλημα παρε ενα της Tafarm σκευασμα (aviomycine πχ ) και τα ξαναλεμε αν επιβωσει το τρισμοιρο .

η εταιρεία το έχει σε έλληψη
Αυτο πως προκυπτει σαν γνωση? Ρωτησες σαν ιδιωτης και δεν σε κατευθυναν σε καταστημα πελατη τους που το εχει?

Για το ότι δεν έκαναν αντιπρόταση, φταίνε.....
Όπως και ο φαρμακοποιός, οταν δεν έχει το σκεύασμα που προτείνει ο γιατρός, σου προτείνει άλλο, με την ίδια δραστική ουσία.
Οσο για τους petshopαδες, όπως πολύ σωστά είπες υπάρχουν και "ελαχιστοι που αγαπανε την δουλεια τους και δεν βαζουν το κερδος τους πανω απο ολα", γι αυτούς τους ελάχιστους λοιπόν, δεν μου αρέσει να ακούω να τους βάζουν οοοοολους στο ιδιο καζάνι...
Όσο για το αν η πληροφορία μου της έλλειψης, ειναι εκ των έσω, Νίκο, ακολούθησα την πιο απλή μέθοδο που κανω χρονια τωρα. Στο μαγαζί που προμηθευομαι σχεδόν όλα μου τα πράγματα, του είπα να πάρει τον πωλητή, μπροστά μου, να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο από τα 2.

Όπως και ο φαρμακοποιός, οταν δεν έχει το σκεύασμα που προτείνει ο γιατρός, σου προτείνει άλλο, με την ίδια δραστική ουσία.
Γιωργο μην συγκρινουμε τους φαρμακοποιους που εχουν σπουδες στην τριτοβαθμια στο αντικειμενο φαρμακολογια.
ξερουν σχεδον απεξω τις φαρμακευτικες ουσιες ανα προιον οποτε καθοδηγουν σε γενοσημο πχ 'η αλλο σκευασμα και οι ιδιοι ενημερωνουν για τις οδηγιες ληψης και μονο αν ο γιατρος επιτρεπει την αντιπροταση σκευασματος .
Οι πετσοπαδες δεν εχουν σπουδες και ουτε πρεπει να αντιπροτεινουν εμπειρικα σκευασματα βασει του ποσοστου κερδους που εχουν επι των πωλησεων η του περιθωριου κερδους. Αδοκιμη η συγκριση. θα ρωτουσες για ιατρικη αγωγη δικη σου τον υπαλληλο στο supermarket?
Ειδες ποτε να προχωραει το ανοιγμα πωλησης μη συνταγογραφουμενων απο τα super market οπως ειχαν πει πολυ παλιοτερα?
Για αντιστοιχο λογο δεν προχωρησε. Θα γινοταν αλογιστη χρηση και δεν θα υπηρχε η γνωση υποστηρικτικα απο τον υπαλληλο

Η πιο απλη μεθοδος για την δικη μου αντιληψη ειναι η δικη μου απευθειας επικοινωνια με την εταιρεια .προφορικα ή με email. τωρα αν η ταφαρμ απαντησει ποτε σε email αλλο θεμα. και απο οτι φαινεται ενα τουλαχιστον μαγαζι το ειχε και πιθανοτατα και αλλα.

Σε καθε περιπτωση @Katerina9 αν θες μας ενημερωνεις για την πορεια της υγειας του.

Γιωργο μην συγκρινουμε τους φαρμακοποιους που εχουν σπουδες στην τριτοβαθμια στο αντικειμενο φαρμακολογια.
ξερουν σχεδον απεξω τις φαρμακευτικες ουσιες ανα προιον οποτε καθοδηγουν σε γενοσημο πχ 'η αλλο σκευασμα και οι ιδιοι ενημερωνουν για τις οδηγιες ληψης και μονο αν ο γιατρος επιτρεπει την αντιπροταση σκευασματος .
Οι πετσοπαδες δεν εχουν σπουδες και ουτε πρεπει να αντιπροτεινουν εμπειρικα σκευασματα βασει του ποσοστου κερδους που εχουν επι των πωλησεων η του περιθωριου κερδους. Αδοκιμη η συγκριση. θα ρωτουσες για ιατρικη αγωγη δικη σου τον υπαλληλο στο supermarket?
Ειδες ποτε να προχωραει το ανοιγμα πωλησης μη συνταγογραφουμενων απο τα super market οπως ειχαν πει πολυ παλιοτερα?
Για αντιστοιχο λογο δεν προχωρησε. Θα γινοταν αλογιστη χρηση και δεν θα υπηρχε η γνωση υποστηρικτικα απο τον υπαλληλο

Η πιο απλη μεθοδος για την δικη μου αντιληψη ειναι η δικη μου απευθειας επικοινωνια με την εταιρεια .προφορικα ή με email. τωρα αν η ταφαρμ απαντησει ποτε σε email αλλο θεμα. και απο οτι φαινεται ενα τουλαχιστον μαγαζι το ειχε και πιθανοτατα και αλλα.

Σε καθε περιπτωση @Katerina9 αν θες μας ενημερωνεις για την πορεια της υγειας του.
Η έννοια «πετσοπαδες» με το ύφος που τη λες έχει αρνητικό πρόσημο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο Νίκο να νοιαζόμαστε μονάχα για το χρήμα και τα ποσοστά πωλήσεων όπως λες και δεν ξέρω και από που προκύπτει αυτό που αναφέρεις . Προσωπικά έχουμε πάνω από 3.000 προϊόντα στο κατάστημα και μόνο μια εταιρεία σκυλοτροφής δίνει κουπόνια σε κατάστημα ηλεκτρικών στον ιδιοκτήτη που έχει την επιχείρηση . Ούτε εγώ ως υπάλληλος παίρνω ποσοστά απ τη πώληση συγκεκριμένων ειδών .

γιατι ειναι ελαχιστοι που αγαπανε την δουλεια τους και εχουμε εδω δυο εξαιρεσεις
@Irene chatzimichail καλημέρα.
Το περιθώριο κέρδους υποθέτω δεν είναι ίδιο για όλα τα προϊόντα ενός μαγαζιού
Καλώς οι κακώς οι εμπειρίες που έχουμε οι περισσότεροι εδώ από τα καταστήματα pet shop δεν είναι καλές. Ούτε από τους υπαλλήλους τους.
Δεν είναι όλοι με την δική σου ενσυναίσθηση και διάθεση για βοήθεια Ειρήνη.
Για την ακρίβεια θα έπρεπε να είσαι ο κανόνας αλλά εμπειρικά προσωπικά θα πω είσαι η φωτεινή εξαίρεση.
Δεν είναι το θέμα του post εδώ όμως αυτό.
Ίσως θα αξιζε να στηθεί ένα post ερωτηματολόγιο για την γνώμη και εμπειρία εξυπηρέτησης του καθενός μας από pet shop διαχρονικά

Καλημέρα! Καλά είναι! Δεύτερη μέρα που της δίνω Trichomycin, τρώει φουλ, ζητάει χάδια και κάνει τα κλασσικά της, πηγαίνει πάνω κάτω, κουνάει το κεφάλι της όταν της μιλάμε, μας φωνάζει για προσοχή, δεν είναι καθόλου υποτονική. :)

@Irene chatzimichail δυστυχώς και η δική μου πραγματικότητα χρόνια και χρόνια είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει ο Νίκος, @filomathis
H συντριπτική πλειοψηφία δίνει αβέρτα ό,τι έχει και ό,τι του αφήνει προφανώς μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Δεν θα σταθώ σε φάρμακα και διαγνώσεις που είναι ό,τι νά ΄ναι και ό,τι υπάρχει στο κατάστημα, π.χ. προσφάτως ζήτησα υγρό ασβέστιο και μου έδιναν aviomycin άλλες φορές πάω να πάρω συσκευασμένη τροφή και μου προτείνουν κάτι φτέλια από ανοικτά τσουβάλια, μισογεμάτα, που ποιος ξέρει πόσο καιρό τα έχουν, και ενώ έχω δει σκύλο να τα κατουράει απέξω ή η τροφή που παίρνω είναι ληγμένη, την πάω πίσω και μου λένε δεν έχω άλλη, και όταν σε μια φάση ζήτησα τα λεφτά μου πίσω, μούτρωσαν κιόλας και την έβαλαν πίσω στη θέση της να την αγοράσει άλλος. Γνωρίζουν δε επί παντός επιστητού, οι 60ρες ζευγαρώστρες τους φαίνονται μεγάλες και σου προτείνουν κάτι κωλόκλουβα τόσο δα μικρά για να κελαηδά καλύτερα το καναρίνι. Και δεν μιλάω για ένα κατάστημα, μιλάω και για μεγάλες αλυσίδες και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που έχουν πουλιά ή και ζώα μέσα στην βρώμα στην κυριολεξία, έξω στα πεζοδρόμια διαλαλουν την πραμάτεια τους, με κρύο και με ζέστη, με περιστέρια, σπουργίτια να τσιμπολογουν ανάμεσα στα κλουβιά και να κουτσουλάνε το από κάτω "βροντόφωνο" που μετά από μια εβδομάδα έχει αντικατασταθεί με άλλο "βροντόφωνο" και πάει λέγοντας. Εσύ διαφέρεις και καλά κάνεις και μπράβο σου πραγματικά για τη συνέπεια και την υπευθυνότητά σου. Αλλά οι περισσότεροι δεν σέβονται αυτό που πωλούν ή τον ίδιο τους τον ρόλο.

@Irene chatzimichail Ειρήνη μου εσύ όπως κ ο @MrZoo1984 φαίνεται ότι αγαπάτε αυτό που κάνετε κ ψάχνετε, ενημερωνόσαστε, κ φροντίζετε τα πουλάκια που έχετε. Δυστυχώς, όπως ανέφερε κ ο Νίκος, είστε εξαιρέσεις του κανόνα κ όχι ο κανόνας. Αλλά σε καμμία περίπτωση, όπως είμαι σίγουρη το υποστηρίζεις κ εσύ, η διάγνωση κ η φαρμακευτική αγωγή που προτείνει ή αποτρέπει από αυτήν το πετ σοπ, θα πρέπει να υπερισχύει της φαρμακευτικής αγωγής που προτείνει ο γιατρός. Όσο για την θέση του φαρμακοποιού, αυτή προϋποθέτει συγκεκριμένες σπουδές (εγώ πχ δεν μπορώ να γίνω) σε αντίθεση με την θέση υπαλλήλου (δεν λέω υποτιμητικά τον όρο, υπάλληλος είμαι) σε κατάστημα όπως ενός πετ σοπ, που οι εξειδικευμένες γνώσεις του ή η εμπειρία του δεν είναι αντικειμενική προϋπόθεση για τη θέση αλλά εξαρτάται από υποκειμενικά στοιχεία όπως την τυχόν αγάπη του για τα ζωάκια που φροντίζει ή την λαχτάρα του να ενημερώνεται.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, εγώ δεν είμαι πλέον ενεργός υπάλληλος σε κάποιο κατάστημα. Ήμουν για πάρα πολλά έτη στο παρελθόν, στον τομέα των ψαριών και τον ερπετών όμως.

Οσο για τους petshopαδες, όπως πολύ σωστά είπες υπάρχουν και "ελαχιστοι που αγαπανε την δουλεια τους και δεν βαζουν το κερδος τους πανω απο ολα", γι αυτούς τους ελάχιστους λοιπόν, δεν μου αρέσει να ακούω να τους βάζουν οοοοολους στο ιδιο καζάνι...
Γιώργο, αυτοί δεν μπαίνουν στο ίδιο καζάνι με τους άλλους, έτσι κι αλλιώς. Είναι, κατά τεκμήριο, σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι, που δεν θα αμφισβητήσουν έναν γιατρό μπροστά στον πελάτη για να το παίξουν ειδήμονες. Φροντίζουν από μόνοι τους να διαχωρίζουν τη θέση τους.

Στο καζάνι βρίσκονται οι τύποι του στυλ "Έλα μωρέ, άσε τον κομπογιαννίτη, θα σε φτιάξω εγώ..." ή "Έλα να σου δώσω κάτι που έχω μόνο εγώ και θα γίνει τούρμπο το πουλάκι σου!"—όλα αυτά που, λίγο-πολύ, έχουμε συναντήσει όλοι.

Λέτε να μην ήξερε ο γιατρός ότι το Trichomycin είναι για περιστέρια; Φυσικά και το ήξερε. Αλλά προσαρμόζει τη δοσολογία εξατομικευμένα για την περίπτωση και, το σημαντικότερο, αναλαμβάνει την ευθύνη με την υπογραφή του στη συνταγή.

Υπάρχουν εκατοντάδες εκτροφείς που δίνουν φάρμακα για βοοειδή στα πουλιά τους, αλλά εκεί κανένας δεν φαίνεται να ενοχλείται αν ένας πετσοπάς τα πουλάει παράνομα.

Για μένα, ένας πετσοπάς που το παίζει γιατρός ανήκει στο ίδιο καζάνι με τον κτηνίατρο που το παίζει πετσοπάς—αυτόν που, αφού κάνει τη διάγνωση, σου πασάρει κι ένα προϊόν (συγκεκριμένης εταιρείας, συνήθως) που έχει στα ράφια της αίθουσας αναμονής του, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να χρειάζεται.

Καλησπέρα παιδιά! Έχω ενημέρωση:

Στην 6η μέρα Trichomycin (σήμερα) έπεσε λίγο η διάθεση και έφαγε λιγότερο φαγητό απ' ότι συνήθως. Κάλεσα στο Κτηνιατρικό και η οδηγία είναι διακοπή Trichomycin, 3 μέρες βιταμίνες κι έπειτα συνέχεια της αρχικής θεραπείας (το intestinal). Μετά απ' όλα αυτά, επικοινωνώ ξανά, στέλνω εκ νέουκουτσουλιές.
Αυτά από εμάς 🙂
ΥΓ. Δεν έχω λόγια για το πόσο ευγενικοί, κατατοπιστικοί και επαγγελματίες είναι στο Διαγνωστικό Κομοτηνής. Πραγματικά.

Καλημέρα!
Επιτέλους, τελειώσαμε από θεραπείες (τις ακολούθησα κατά γράμμα) και τα αποτελέσματα της επανεξέτασης που λάβαμε σήμερα είναι άψογα!
Η Ρόζα μας είναι υγιέστατη!

Επειδή είδα μεγάλη διαφορά με τη χρήση intestinal 2 , ρώτησα και πήρα το οκ από το εργαστήριο για να συνεχίσω να της δίνω (δύο ή και 3 φορές την εβδομάδα από 2 σταγόνες σε 100ml νερό). Τι να σας πω, κάθε φορά που παίρνει είναι ακόμη πιο ενεργητική και χαρούμενη. Της ταίριαξαν τα βότανα και οι βιταμίνες που έχει, μάλλον! Και εφόσον διανύει πτερόρροια, την ενισχύουμε όσο μπορούμε 😁

• Like
Αντιδράσεις: dfg
Καλημέρα!
Επιτέλους, τελειώσαμε από θεραπείες (τις ακολούθησα κατά γράμμα) και τα αποτελέσματα της επανεξέτασης που λάβαμε σήμερα είναι άψογα!
Η Ρόζα μας είναι υγιέστατη!

Επειδή είδα μεγάλη διαφορά με τη χρήση intestinal 2 , ρώτησα και πήρα το οκ από το εργαστήριο για να συνεχίσω να της δίνω (δύο ή και 3 φορές την εβδομάδα από 2 σταγόνες σε 100ml νερό). Τι να σας πω, κάθε φορά που παίρνει είναι ακόμη πιο ενεργητική και χαρούμενη. Της ταίριαξαν τα βότανα και οι βιταμίνες που έχει, μάλλον! Και εφόσον διανύει πτερόρροια, την ενισχύουμε όσο μπορούμε 😁
Συγχαρητήρια που έκανες ότι μπορούσες. Η προσοχή σου και η υπομονή σου έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα.

Back