Αναπαραγωγή Zebra finches γεννούν άσπορα αυγά

stratis java lover

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
42
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα στην ομαδα
Μιλαω εκ μερους ενος φιλου μου...
Εχει ενα ζεβγαρι παραδείσια zebrakia και του εχουν κανει 7 αυγα στη φωλια τους... Εχουν περασει καπου 15-20 μερες αλλα ακομα δεν εχει βγει κανενα.. Εκτος απο τα 7 αλλα 3 ηταν κλουβια.. Τι μπορω να κανω και τι μπορει να φταιει;
 
Κατ' αρχήν να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για ζευγάρι και όχι για δύο θηλυκά που γεννούν από μόνα τους.
Στην συνέχεια πρέπει, για να μπορέσει κάποιος να κάνει σοβαρές υποθέσεις, να περιγράψετε αναλυτικά, χώρο διαμονής των πουλιών, κλουβί, φωλιά, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, διατροφή αναλυτικά και το διάστημα που είναι ενωμένα τα πουλιά, καθώς και την ηλικία τους. Οι μέρες είναι πολλές. Δεν θα βγουν πουλιά. Τα πουλιά κλωσσούν εντατικά όλο αυτό το διάστημα;
 
ναι ειναι σίγουρα ζεβγαρι εχουν κανει και 'σεξουαλικη πραξη΄
η φωλια τους ειναι εσωτερικη και διαμενουν μεσα τη νυχτα και εξω τη μερα τα πουνια ειναι 4 μηνες μαζι χρονων δε γνωριζουμε.. Και κλωσουν ολη την ωρα με βαρδιες κανονικα
 
Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά έξω την μέρα και μέσα το βράδυ, είναι σοβαρό θέμα, γιατί κινδυνεύει η γενικότερη υγεία τους από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.
Αυτά τα πουλιά αυτήν την εποχή πρέπει να είναι μέσα μόνιμα και ειδικά για αναπαραγωγή δεν πρέπει να ενοχλούνται καθόλου.
Αν του χρόνου θέλει να τα αφήσει έξω, θα μείνουν συνέχεια από το καλοκαίρι, έχοντας φτιάξει ειδική κατάσταση προφύλαξης από το κρύο την βροχή και τον έντονο ήλιο και φυσικά από τα αρπακτικά.
 
Βέβαια, θα τα βάλει μέσα μόνιμα, θα καθαρίσει την φωλιά, (εγώ προσωπικά θα την αφαιρούσα για λίγες μέρες να ξεκουραστούν τα πουλιά). Πάντως αν βάλει την φωλιά, θα δώσει νέο υλικό φωλιάς, κατά προτίμηση κοκοφίνικα ή χορταράκια ξερά, πάντως να αποφύγει το λευκό βαμβακερό νήμα γιατί μπλέκεται επικίνδυνα στα πόδια τους.
Θα προσέξει την διατροφή, αυγό ή αυγοτροφή, σκούρα πράσινα χορταρικά εκτός σπανάκι (στην αναπαραγωγή), λιπαρούς συσκευασμένους σπόρους (να διαλέξει μια τροφή καλής μάρκας), λίγο σουσαμάκι για ασβέστιο, οπωσδήποτε σουπιοκόκαλο στο κλουβί, ιδίως που έχει κάνει ήδη τόσα αυγά το θηλυκό και υπομονή.
 
Μέσα στο σπίτι θα τα βάλει. Πάντα στην φωλιά κοιμούνται, ασχέτως αυγών;
 
Ας την καθαρίσει τότε και ας την ξαναβάλει.
 
Οκ ευχαριστω πολυ... Μηπως υπαρχει τροπος να μαθουμε αν ο αρσ ειναι τζουφιος;
 
Δεν ξέρω κάποιον τρόπο αν και νομίζω πολύ σπάνιο είναι αυτό.
Περίμενε ίσως κάποιος γνωρίζει καλύτερα.
 
Παιδια μηπως κανενας αλλος ξερει; γτ σκευτομαι αν δωσω τον αρσ αλλα δεν ειμαι συγουρος αν ειναι τζουφιος... Ο αρσ εχει παει συνολο με 2 και στις 2 τα ιδια συνεβησαν
 
stratis java lover Πολλοί λόγοι υπάρχουν για μια αποτυχημένη αναπαραγωγή. Το πιο πιθανό είναι τα πουλιά απλά να μην έχουν αυτά που χρειάζονται και δεν ολοκληρώνουν την αναπαραγωγική προσπάθεια.
Συμφωνώ με την Μαρία ότι είναι απίθανο να είναι στείρος ο αρσενικός αλλά φυσικά δεν ξέρουμε το ιστορικό του, την ηλικία του, τι φάρμακα έχει πάρει και πολλά άλλα…..

Όπως και να έχει θα πρέπει να τον φροντίσεις όπως και τα υπόλοιπα πουλιά. Η αναπαραγωγική ικανότητα δεν είναι κριτήριο για το αν τον κρατήσεις ή όχι. Εκτός αν μιλάμε γιο καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα στο χόμπι και ξεφορτωνόμαστε ότι δεν αποδίδει.
 
2 παραδεισια εχει μοναχα.. μπορειτε να μου πειτε μια σωστη εβδομαδιαια διατροφη για μια σωστη αναπαραγωγη;
 
παπαγαλινη, αυγοτροφη, μαρουλι, διαφορους extra σπορους για παραδεισια που πουλανε στα pet shop
 
Τι εννοείς παπαγαλίνη; Ποιοι είναι αυτοί οι έξτα σπόροι;
 
θα σου πρότεινα να βγάλεις τώρα τη φωλια για 15-30 μέρες. Βάλε το κλουβί σε ένα φωτεινό κι ήσυχο σημείο. Να είναι σταθερά εκεί. Μπορείς να βάλεις μια λάμπα πάνω από το κλουβί ώστε να έχουν φως για 12 ώρες το 24ωρο. Να σβήνει κι να ανάβει αυτόματα στην συγκεκριμενη ώρα. (Το timer κοστίζει 4 ευρώ μονο).

Κάθε μέρα να παρέχεις στα πουλια μια πλούσια μίγμα για παραδείσια πουλια.


Μην παίρνεις παπαγαλίνι. Πάρε ένα έτοιμο μίγμα κάποιας γνωστης εταιρίας. Πάρε κεχρί σε τσαμπιά. Βάλε ένα τσαμπί κάθε 3 μέρες.


Να τους δίνεις κάθε μέρα καρότο, μιλώ, μπρόκολι, σπανάκι. Και κάθε μέρα πρασινάδες φρούτα κι λαχανικά. Να βάλεις σπασμένα όστρακα και κόκκαλο σουπιάς για ασβέστιο. Μπορείς να δόσεις φύτρες. Υπάρχουν διαφορα πέλετς για παραδείσια (μπορείς να δοκιμάσεις να τους προτείνεις)

Να φτιάχνεις μια σπιτική αυγορτοφή (υπάρχουν διαφορες συνταγές σαν βάση - τριμμένο αυγό με καρότο). Δεν προτείνω κάποια συγκεκριμένη του εμπορείου επειδή κι μονη μου δεν χρησιμοποιώ. Να τους δίνεις αυγορτοφή το ελάχιστο 4 φορες την εβδομάδα.


Σε μερικές εβδομάδες ξανάβαλε τη φωλια (κλειστού τύπου θα πρότεινα) με μπόλικο κοκοφοίνικα και ας τους να φτιάξουν τη φωλια μια τους. Και πιστεύω όλα θα πάνε καλά.


Γενικά τα Ζεμπράκια είναι πουλια που συνήθως δεν έχουν προβλήματα αναπαραγωγής. Κι συχνά αναπαράγονται και χωρίς όλα αυτά που σου περιέγραψα. Απλά αν θα κανεις όλα αυτά και θα έχεις ακόμα 2-3 άσπορες γέννες τότε θα ξέρεις ότι μάλλον δεν φταίς εσύ.

Το πουλάκι μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας. Είτε παχύσαρκο και δεν μπορεί να ζευγαρώσει σωστά. Είτε να έχει κάποιο γενετικό πρόβλημα...

θα σου πρότεινα μην τα παρατάς νωρίς. Η χαρά σου θα είναι διπλάσια αν θα καταφέρεις τελικά να "φτιάξεις" το ζευγάρι σου και να πάρεις τα μικρά. Θα μπορέσεις να πεις ότι τα κατάφερες και απέκτησες την εμπειρία.

Εκεί είναι το ενδιαφέρον 😉
 
Back
Top