Γενικά Άγριος μικρός παπαγάλος στο μπαλκόνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chrislem
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Άσε το ανοιχτό, απλά να μην έχεις κοντά σκύλο ή γάτα -δε ξέρω αν έχεις ως κατοικίδια γι' αυτό- και να μην μπορεί να φύγει από το μπαλκόνι όπως την προηγούμενη φορά. Βάλε κάποιο βαρύ αντικείμενο από μπροστά π.χ! 😉
Οταν έρθουν οι γονείς σίγουρα θα βγει και αν μπορεί να πετάει, θα τους ακολουθήσει κιόλας. Απλά να έχεις και εσύ το νου σου στο μικρό για παν ενδεχόμενο! Όλα καλά θα πάνε και θα ακολουθήσει και αυτό άγριο τους γονείς του!
 
έτσι το έχω τώρα, έρχεται και ο ήλιος... Πως θα τον επηρεάσει; να το παω πιο πίσω. Αλλα μετά θα μπορεί να έρθει η μάνα ή θα φοβάται; και είναι καλά στο κέντρο. Αν το ανοίξω εκεί που είναι τώρα μπορεί να πηδήξει και να πέσει κάτω. balcony.webp
 
Πρόσεχε τις καρακάξες. Μην το αφήνεις έξω χωρίς να είσαι κοντά. Έχουν ξεφύγει εντελώς αυτές, δεν φοβούνται τίποτα.
 
Καλό είναι να μην το χτυπάει ο ήλιος. Άσε το και μέσα στο κλουβί αν είναι, απλά να δεις αν μπορεί να το ταίσουν εκεί οι γονείς. Ήρθαν καθόλου ή όχι;

Εγώ θα το άφηνα έξω στο μπαλκόνι, αφού δε μπορεί να πετάει. Απλά θα το προσέχεις, π.χ πίσω από την κουρτίνα για να μην τρομάζουν οι γονείς. Όταν έρχονται οι γονείς αυτό θα πλησιάζει θα το ταΐζουν και όλα καλά. Απλά αν μπορείς να το επιτηρείς και αν πρέπει να φύγεις τότε βάλε το στο κλουβί...
 
Πω πω τι συγκίνηση!
Ξέρεις τι να κάνεις; Να βάλεις έξω από το κλουβί δοχείο με σπόρους, φρούτα και άλλο με νερό. Να τρώνε οι γονείς και να ταΐζουν ταυτόχρονα. Έτσι θα θεωρήσουν φιλικό το περιβάλλον και ίσως έρχονται να τρώνε και να πίνουν σ' εσένα συχνά. Είχα δει κάποτε φωτογραφίες σε σπίτια στην Αγγλία που το κάνουν αυτό. Κρεμάνε σε σχοινιά φρούτα και πάνε τα ringnecks και τρώνε. Θα είναι πολύ ωραία ανταμοιβή για την πράξη σου και όμορφη γλυκιά παρέα :)
 
Τέλεια. Κάνε αυτό που λέει και η Μαρία. Δεν πειράζει, άσε τον στο κλουβί. Σε λίγες μέρες μπορείς να το αφήσεις ελεύθερο μέσα στο σπίτι με κλειστές πόρτες ( περιορισμένο σε ένα δωμάτιο ) και πιστεύω να μπορέσει να πετάξει. Έχε και στο μικρό σπόρια εντός του κλουβιού αλλά και λαχανικά για να αρχίσει να μαθαίνει και μόνο του να τρώει.
Το τάισαν έτσι;
 
ναι όλα μια χαρά. τώρα πάλι περιμένει η μάνα απέναντι
 
Συνεπώς είναι θέμα κάποιων ωρών η πτήση έστω και με προϋποθέσεις του μικρού...
Αν υπήρχαν δέντρα να σκαρφαλώσει και να μείνει πάνω τους ίσως να μας διευκόλυναν...
Αν μείνει πάντως στη γη κινδυνεύει η ζωή του.
 
. Επίσης πολλές φορές κουνάει το κεφάλι του πάνω κάτω. Γιατί;

Ετσι ζητανε φαγητο τα μωρα.

Εγω θα το εβγαζα εξω απο το κλουβι και θα το αφηνα να καθισει πανω στο κλουβι. Εχει υψος το μπαλκονι σου κι αυτο θα το βοηθησει να πεταξει. Θα ερθουν να το παρουν. Οσο το κρατας στο κλουβι στερειται την εξασκηση για να μαθει να πεταει.
 
Εγω θα το εβγαζα εξω απο το κλουβι και θα το αφηνα να καθισει πανω στο κλουβι. Εχει υψος το μπαλκονι σου κι αυτο θα το βοηθησει να πεταξει. Θα ερθουν να το παρουν. Οσο το κρατας στο κλουβι στερειται την εξασκηση για να μαθει να πεταει.
Στην αρχή δεν το άφησα αλλά αυτό βρήκε μια τρύπα και έπεσε απο τον 2ο που είμαι εγώ πήγε στον 1ο και απο εκεί κάπως έπεσε ισόγειο, το είδα απέναντι απο το σπίτι μου είχε περάσει τον δρόμο (ευτυχώς που δεν πέρναγαν αυτοκίνητα) και μετά κατέβηκε ένα απο τα ringneck και άρχησαν να.. Φιλιούντε; έτσι φάνηκε, μετά το μεγάλο rigneck πέταξε και το μικρό δεν μπορούσε.. Τότε ήρθαν 2 γάτες πολύ κοντά στο μικρό και το πρόλαβα στο τσακ
Έχει περιγράψει αυτό το περιστατικό πιο πριν Ανέστη.
 
Έχει περιγράψει αυτό το περιστατικό πιο πριν Ανέστη.

Μου ξεφυγε αυτο αν και το ψιλοκαταλαβα απο δικο σου σχολιο. Οπως και να εχει για εμενα αξιζει κι αλλη, κι αλλη, κι αλλη προσπαθεια, με τον φιλο μας να ειναι σε ετοιμοτητα για να ξαναεπεμβει μεχρι το μικρο να τα καταφερει και να απομακρυνθει ασφαλως με τους γονεις του.
 
Σίγουρα, θέλει συνεχή και ευαισθητοποιημένη παρακολούθηση για να ανεξαρτητοποιηθεί το μικρό και να φύγει κάποια στιγμή.
 
Σίγουρα, θέλει συνεχή και ευαισθητοποιημένη παρακολούθηση για να ανεξαρτητοποιηθεί το μικρό και να φύγει κάποια στιγμή.

Η παροτρυνση που εχει τωρα απο τους γονεις του ειναι πολυ σημαντικη για να καταφερει να πεταξει. Ειναι σημαντικο αυτα να γινουν συντομα (χθες) και να μην περνουν οι μερες του στο κλουβι. Το πουλακι ειναι ετοιμο. Απλα θελει λιγη εξασκηση.
 
Άφησέ το κατ' αρχήν ελεύθερο στο δωμάτιο για να μην σου πέσει πάλι από το μπαλκόνι. Αν αρχίσει και πετάει, άσε το κλουβί ανοιχτό, θα φύγει μαζί με την μάνα του όταν έρθει να το ταΐσει.
 
Ηδη ετοιμαζοταν γι'αυτο και τον βρηκες κατω εσυ. Θελει λιγη εξασκηση γιάυτο σου ειπαν τα παιδια να εχεις το κλουβι ανοιχτο και να εισαι σε επαγρυπνηση.
 
του άνοιξα το κλουβί το πρωί και βγήκε μετά απο κανα 5ωρο, σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του κλουβιού και τότε ήρθαν οι γονείς, προσπάθησε να πετάξει αλλά έπεσε στο πάτωμα, του έβαλα το κλουβί στη γωνία της βεράντας και μπήκε μόνο του, το ανέβασα στο τραπέζι για κανα 2ωρο και τώρα τον έχω βάλει μέσα στο σπίτι. Να τον αφήσω εκεί;
 
Back
Top