Φροντίδα Άγριο ρινγκνεκ σε αρρωστημένο βαθμό

Τοτε για μενα το μονο που εχεις να κανεις ειναι ή να αγορασεις ή να φτιαξεις ενα μεγαλο κλουβι και ολα τα αλλα θα ρθουν μονα τους
 
παιδιά παρακολουθώ υη συζήτηση από την αρχή αλλά μέχρι τώρα δε συμετείχα, μέχρι να βγεί άκρη άν είναι αιχμαλωτισμένο ή όχι... αυτό που θέλω να πώ από τη δική μου εμπειρία είναι οτι στη συμπεριφορά δεν έχει καμία σημασία.. άν το πτηνό δεν έχει εξοικειωθεί από μωρό με τους ανθρώπους δεν ησυχάζει με τίποτα (όσο ασχολείσαι μαζί του σε λογικά πλαίσια..) από τα 17 μου εκτός από μελοψίττακους (budgie) και κοκαντιλάκια είχα και έναν ringneck, που του έδεινα την ίδια προσοχή με τους υπόλοιπους, ασχολούμουν μαζί τους τουλάχιστον 5 ώρες συνολικά τη μέρα, και μέχρι που τον έχασα μετά από πολλά πολλά χρόνια το ίδιο αγρίμι ήταν... Το ίδιο χούι έχουν και οι Αλεξανδρινοί που μοιάζουν αλλά είναι ουσιαστικά διαφορετική ράτσα... Θέλει πολλή υπομονή - επιμονή και να αντέχεις τις απογοητεύσεις.. :)
 
Ακριβως και εγω το ιδιο εχω παρατηρησει αρα δεν παει να πει οτι ειναι πιασμενο...
 
Kατ'εμε αν αυτο το πουλι ελευθερωθει εχει περισσοτερες πιθανοτητες να επιβιωσει παρα να πεθανει. Οπως επιβιωσαν και καταφεραν να εγλιματιστουν ολα τα υπολοιπα ρινγκνεκς στην Ελλαδα. Ασε που πιθανοτατα θα βρει καποια αλλα αγρια να ακολουθησει.
 
Αν ηταν τοσο ευκολο να ζησει ο ρινγκνεκ ελευθερος θα ηταν σαν τα περιστερια...
 
Οταν γινει και το κλιμα μας σαν της ινδις...

Δεν εχουν αναγκη απο κατι τετοιο. Αν ηταν ετσι δεν θα ειχαν γινει σμηνη ολοκληρα και σε ψυχροτερες απο τη δικια μας χωρες. Αυτη την προσαρμοστηκοτητα τους "πληρωνουν" ζωντας στα κλουβια που τους κλεινουμε.
 
Οταν γινει και το κλιμα μας σαν της ινδις...

Δεν χρειάζεται να αλλάξει το κλίμα. Οι ρινγ νεκ έχουν εγκλιματιστεί μια χαρά στην Ευρώπη και οι αριθμοί τους αυξάνονται σταθερά. Θεωρούνται πλέον ευρωπαϊκό είδος και καταγράφονται επίσημα στους βρετανικούς καταλόγους τουλάχιστον. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά κοπάδια.
 
εγώ πιστεύω Ανέστη πως δεν έχουν εγκλιματιστεί απόλυτα ακόμα.. απλώς επιβιώνουν.. και δεν ξέρουμε και το ποσοστό που επιβιώνει από τις αναπαραγωγές.. η άποψη μου είναι να το κρατήσει, και αν μπορεί να του πάρει ένα ταίρι μήπως χαλαρώσει λίγο το πουλί.. και φυσικά ένα άνετο κλουβάκι να μην είναι στενάχωρο... έτσι θα αποσπαστεί η προσοχή του σε άλλα ενδιαφέροντα και δε θα αντιδρά τόσο άσχημα...
 
εγώ πιστεύω Ανέστη πως δεν έχουν εγκλιματιστεί απόλυτα ακόμα.. απλώς επιβιώνουν.. και δεν ξέρουμε και το ποσοστό που επιβιώνει από τις αναπαραγωγές.. η άποψη μου είναι να το κρατήσει, και αν μπορεί να του πάρει ένα ταίρι μήπως χαλαρώσει λίγο το πουλί.. και φυσικά ένα άνετο κλουβάκι να μην είναι στενάχωρο... έτσι θα αποσπαστεί η προσοχή του σε άλλα ενδιαφέροντα και δε θα αντιδρά τόσο άσχημα...

Ξέρουμε το ποσοστό επιβίωσης στην Ινδία; Και τι σημασία έχει; Αυτοί οι παπαγάλοι ζουν και αναπαράγονται πλέον σε όλο το κόσμο, βόρεια μέχρι την Σκωτία και την Γερμανία! Είναι ένα επιτυχημένο είδος.
 
Παιδιά είπαμε όλοι τις υποψίες μας στον Γιάννη και πρώτη απ' όλους εγώ. Οι υποψίες δεν είναι βεβαιότητα και άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον άνθρωπο με βρίσκει αντίθετη. Στο κάτω-κάτω, μια θέση διατυπώνουμε, δεν ελέγχουμε την συνείδηση κανενός.
Να πω τέλος πως έχει τύχει να δω σε μαγαζί και θαλασσί ringneck ιδιαίτερα άγριο, όχι βέβαια της συμπεριφοράς που περιέγραψε ο Γιάννης αλλά εντυπωσιακά άγριο για πουλί γεννημένο σε κλουβί γιατί φυσικά ήταν του κλουβιού.
Είναι τα ringnecks αρκετά άγρια πουλιά γι' αυτό εξάλλου επιβιώνουν ελεύθερα και όπως έχετε δει, καθόλου δεν πλησιάζουν στο έδαφος ή τους ανθρώπους.
 
Ναι θα βρω το pet Shop, μετά θα με στηλουν σε αυτον που τα προμηθευτηκαν.. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας... Εγω ενω θα κάνω ένα καλό (να το αφήσω) τοτε εάν δεν έιναι τελικά πιασμένο θα σκοτωσω ενα πουλι. Δεν ξέρω μια τέτοια πρόχειρη κ και ανευθυνη κίνηση δεν μου ταιριάζει, τωρα εσένα;...
 
Γιάννη η μοίρα του το έφερε σ' εσένα και αφού θα μείνει μαζί σου, ας προχωρήσεις κι εσύ και η συζήτησή μας στα επί της ουσίας θέματα για να γίνει καλή η ζωή του.
 
Λοιπόν για να μην χάνουν το χρόνο τους κάποιοι το πουλακι θα μείνει μαζί μου γιατί δεν θα το ρισκάρω...
Θα σας ενημερώσω σχετικά με κάτι καινούργιο τις επόμενες μέρες
 
Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οι νεαροι χρηστες του φορουμ στραβωνουν ευκολα και εξαφανιζονται! Προφανως αναζητουν μετα αλλου συμβουλες που θα ταιριαζουν με τις σκεψεις τους! Και να σκεφτει κανεις οτι σε αυτο το φορουμ δεν προλαβαινεις να ρωτησεις και ερχονται βροχη οι απαντησεις!
 
Δεν νομίζω πως ισχύει εδώ "στράβωμα".
Απλά πολλοί ρωτάνε και όταν δεν υπάρχουν ερωτήσεις δεν ξαναέρχονται.
Το κάνω κι' εγώ σε κάποια άλλα φόρουμς. Μπαίνω μόνο όταν θέλω να ρωτήσω κάτι :)
 
Back
Top