Ασθένειες Άρρωστη κανάρα, φουσκωμένη με κλειστά μάτια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sylvia

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2014
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι για άλλη μια φορά την άμεση βοήθειά σας! Έλειψα από το σπίτι 18 μέρες και άφησα τα πουλάκια στη μαμά μου οπότε δεν μπορώ να σας δώσω πολλές πληροφορίες για το τι μπορεί να έπαθε η μικρή μου. Θα σας πω όμως όσα ξέρω. Τα πουλάκια τα βρήκα πεντακάθαρα και με φρέσκο νερό, ήταν σε άψογη κατάσταση. Παρόλα αυτά η μία μου κανάρα καθόταν φουσκωμένη. Ήταν όμως σκοτεινά όταν γύρισα και είπα μήπως ετοιμαζόταν για ύπνο. Παρόλα αυτά ρώτησα τη μαμά και μου είπε ότι είναι έτσι όλες τις μέρες και πως ήταν έτοιμη να με ρωτήσει το ίδιο. Το γιατί, δηλαδή, αυτό το πουλί είναι πάντα έτσι. Η καημένη δεν ξέρει από πουλιά και δεν κατάλαβε ότι η μικρή έχει πρόβλημα. Πολύ φοβάμαι πως ό,τι έχει το έχει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Σήμερα που την είδα το πρωί τρόμαξα! Είναι ξεπουπουλιασμένη και όταν την έπιασα μου έμεναν φτερά στα χέρια. Τα μάτια της τα έχει μονίμως κλειστά και είχε κουτσουλιές κολλημένες στα ποδαράκια και στην αμάρα, τις οποίες καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα με ζεστό νεράκι. Το μόνο που έχει αλλάξει στο περιβάλλον που ζει είναι ότι είπα στη μαμά μου να της βάζει άμμο στον πάτο του κλουβιού αντί για χαρτιά γιατί πριν φύγω ήταν πολύ πυρωμένη και έστρωνε με τα χαρτιά τις αυγοθήκες και έκανε άσπορα αυγά. Έτσι, για να μη γεμίζει τον τόπο χαρτάκια και παιδεύεται η μαμά μου να καθαρίσει της είπα να βάζει άμμο. Γι' αυτό και δεν έχω φωτο από τις κουτσουλιές να σας στείλω. Τράβηξα όμως την κοιλιά της όσο καλύτερα μπόρεσα (είναι πολύ- πολύ αδύνατη). Φοβάμαι πως δε θα καταφέρω να τη σώσω ☹ Τι να κάνω; Τα μάτια της έκλειναν ακόμα και όταν την κράταγα... Παρόλα αυτά τη βλέπω και πάει στην ταΐστρα της και κάθεται και στο πιο ψηλό κλαδί. Μα γιατί κάθε φορά που αφήνω τα πουλιά σε κάποιον πρέπει να παθαίνουν κάτι; 😡 Αυτά στην κοιλιά της δεν είναι φτερά, είναι καρφάκια και δεν μπορούσα να τα παραμερίσω άλλο.
20161103_131928.webp 20161103_131931.webp
20161103_131234.webp 20161103_131310.webp 20161103_131742.webp
 
Φαινεται να ειναι σε προχωρημενη κατασταση ☹
Η κοιλια της φαινεται πολυ μαυρη... Το συκωτι ειναι;
Πρεπει να τρεξεις σε πτηνιατρο..χτες..
Δυστυχως δεν εχω γνωσεις να γραψω κατι... Ελπιζω να μην αργησουν να μπουνε τα εμπειρα μελη...
 
Φαινεται να ειναι σε προχωρημενη κατασταση ☹
Η κοιλια της φαινεται πολυ μαυρη... Το συκωτι ειναι;
Πρεπει να τρεξεις σε πτηνιατρο..χτες..
Δυστυχως δεν εχω γνωσεις να γραψω κατι... Ελπιζω να μην αργησουν να μπουνε τα εμπειρα μελη...

Πωπω την κακομοίρα... Μόλις είδα κουτσουλιά της. Μαύρο χάλι. Σκέτο άσπρο ζουμί... Δίκιο έχεις, φεύγω για πτηνίατρο αμέσως. Νομίζω είναι ανοιχτός μέχρι τις 4. Πιστεύω να τον προλάβω γιατί μένω και μακριά.
 
.. Μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν, βρε Σύλβια!
αλλά.. Πολύ το φοβάμαι.. Δείχνει υπερβολικά ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη!☹

Δυστυχώς... Έχω μία ελπίδα όμως γιατί τουλάχιστον δε μου έτυχε Σαββατοκύριακο αυτή τη φορά και θα βρω και φάρμακα και απ' όλα. Μίλησα με τον Ακρίβο Αχιλλέα και μου έκλεισε ραντεβού για τις 18:30. Περιμένουμε λοιπόν.
 
Τι εγινε τελικα; Τι ειπε ο γιατρος;

Δεν πιστεύω να πρόκειται για δυστοκία αλλά αναφέρθηκε ότι μέχρι πρότινος το πουλί γεννούσε αυγά.
Μήπως είναι και αυτή μια εκδοχή για το τι συμβαίνει;

Κι εγώ το ιδιο σκέφτηκα. Για να δούμε...

Μόλις μπορέσω θα σας γράψω αναλυτικά τι έγινε με το γιατρό. Προς το παρόν, επειδή ξέρω πως έχετε κι εσείς το ίδιο άγχος με εμένα, θα σας πω ότι είμαστε ήδη λίγο καλύτερα. Σήμερα δεν κοιμάται όλη τη μέρα και την είδα να περιποιείται και τα φτερά της. Περισσότερα θα σας πω το βραδάκι που θα έχω χρόνο!
 
Μόλις διάβασα το θέμα! Χαίρομαι που είναι ήδη καλύτερα το κορίτσι σου και περιμένω πως και πως να μας πεις τι είπε ο κύριος Ακριβός! Μπράβο σου που την έτρεξες αμέσως στον πτηνίατρο.. Αλλιώς μετρούσε ώρες ζωής...
 
Σάββατο λοιπόν, επιτέλους! Ώρα να σας πω τις εντυπώσεις μου από το γιατρό και την πορεία του πουλιού.

Αρχικά να σας πω ότι τα πουλάκια μου τα πήγαινα πάντα στο Δημητριάδη, στον Άγιο Δημήτριο. Αυτή τη φορά όμως, επειδή το πουλάκι το βρήκα σε άθλια κατάσταση και δεν μπορούσα να το πάω, ζήτησα από το φίλο μου τον Τάκη να το πάει. Αυτός λοιπόν πρότεινε να το πάει σε κάποιο γιατρό που να είναι πιο κοντά μας, γιατί πραγματικά ο Άγιος Δημήτριος μάς πέφτει μακριά. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον εν λόγω γιατρό στο Περιστέρι (τον Ακρίβο Αχιλλέα) κι έτσι πρότεινα στον Τάκη να την πάει εκεί. Πήραμε τηλ. και είπαμε στο γιατρό τα συμπτώματα. Μας είπε ότι το πουλάκι είναι σοβαρά και ότι δεν πρέπει να περιμένουμε καθόλου. Είπε ότι δεν έχει καθόλου χρόνο γιατί δέχεται μόνο με ραντεβού, αλλά επειδή η κατάσταση ακούγεται επείγουσα θα μας δεχθεί εκτάκτως. Μέχρι εδώ όλα καλά. Εξυπηρετικότατος. Άλλος θα μπορούσε να μας πει ότι δεν έχει ραντεβού και να μας αφήσει στη μοίρα μας.

Όσο περιμέναμε να βραδιάσει (γιατί το ραντεβού ήταν στις 6.30), εγώ έδωσα στο πουλάκι Vibramycin (την έβαλα στο νερό) γιατί ήξερα ότι αν πήγαινα στο Δημητριάδη, αυτό θα μου έλεγε να κάνω (μου το έχει συστήσει πολλές φορές). Επίσης, επειδή όπως σας είχα πει, είχα δει ότι βγάζει καινούρια φτερά η μικρή, τής έδωσα στο στόμα pterophene. Δεν της το έβαλα στο νερό πρώτον γιατί δε μου αρέσει να ανακατεύω τα σκευάσματα στο νερό και δεύτερον γιατί όταν παλιότερα έβαζα pterophene στο νερό, την άλλη μέρα που το άλλαζα, οι ποτίστρες μύριζαν τόσο άσχημα που με αηδίαζαν και έκανε και μία κρούστα πάνω στο πλαστικό που γλίστραγε και έπρεπε να τις καθαρίζω όλη την ώρα. Πριν πάρει ο Τάκης το πουλάκι τού είπα τι φάρμακα έχω στο σπίτι και τι έδωσα για να τα πει στο γιατρό.

Πήγε λοιπόν ο Τάκης στο γιατρό, εξέτασε αυτός το πουλάκι και είπε στον Τάκη τα εξής:

1. Το πουλάκι έχει πτερόρροια και έχει αρχίσει να βγάζει και καινούρια φτερά. Η πτερόρροια είναι μία εξαντλητική περίοδος και της τρώει πολλή από την ενέργειά της. Του έδειξε μάλιστα και τα καρφάκια. (Πράγμα που το ήξερα ήδη)
2. Το πουλάκι είναι πολύ αδύνατο (Πράγμα που το ήξερα ήδη)
3. Του είπε ότι δεν ξέρει τι έχει το πουλί και από τι μπορεί να το έπαθε (Πράγμα που το ήξερα ήδη)
4. Του είπε να του δώσουμε Vibramycin (Πράγμα που είχα κάνει από πριν αλλά ο Τάκης δε χρειάστηκε καν να το αναφέρει γιατί το είπε πρώτος ο γιατρός)
5. Του είπε να δώσουμε συμπλήρωμα για πτερόρροια πχ. Pterophen (που είχα ήδη δώσει)
6. Είπε να ζεστάνουμε το πουλάκι με λάμπα (Πράγμα που ήξερα ήδη και ήδη είχα ανάψει θέρμανση στο δωμάτιο)
7. Ζήτησε 47 ευρώ

Και έρχομαι εδώ να φέρω την ωραία μου αντίρρηση. 47 ευρώ; Σοβαρά τώρα ρε παιδιά; Όταν έφυγε ο Τάκης τού έδωσα 32 ευρώ σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι και βρέθηκα να του χρωστάω και άλλα 15... Με λίγα λόγια τι; Έδωσα 47 ευρώ για να μου πει ο γιατρός πράγματα που ήξερα ήδη; Ο Δημητριάδης μού τα εξετάζει τσάμπα τα πουλάκια. Το μόνο που πληρώνω είναι 15 ευρώ αν χρειαστεί να τους βάλει επιτόπου κάποιο φάρμακο (όπως π.χ τότε που του πήγαινα το πουλάκι με τα ακάρεα). Αλλιώς απλά με αφήνει να φύγω και μου γράφει τι φάρμακα να πάρω. Δε λέω να μου εξετάζουν όλοι τα ζώα μου τσάμπα, προς Θεού! Αλλά ας ζήταγε 20 πχ. Έστω 30. 30 ευρώ παίρνουν άλλοι και σου κάνουν κι ανάλυση κουτσουλιάς μαζί... Ρε παιδιά, 20 μού πήρε ο υδραυλικός για 2 ώρες δουλειά...

Και να φέρω και άλλα δύο παραδείγματα.

1. Έχω κάνει ευθανασία σε αδέσποτη γάτα που τη βρήκα να σπαρταράει χτυπημένη στο δρόμο και ο γιατρός ήρθε 3 η ώρα το πρωί και την πήρε με το δικό του αμάξι και άνοιξε το ιατρείο του και προσπάθησε να τη σώσει, και στο τέλος της έκανε ευθανασία και μου πήρε μόνο 35 ευρώ.

2. Όταν έσωσα στην Πάρο τη σκυλίτσα μου από ποντικοφάρμακο που έφαγε όταν μπήκε στην αποθήκη μιας θείας μου και δεν την πρόλαβα, ο γιατρός μού πήρε 60 ευρώ. Και ο άνθρωπος οδήγησε Κυριακή από την άλλη μεριά της Πάρου, άνοιξε το ιατρείο του, της έκανε ένεση για να κάνει εμετό, της έκανε ένεση Ατροπίνης και μετά ένεση Ζαντάκ για το στομάχι. 3 φάρμακα και η βενζίνη του και το γεγονός ότι τον κουβάλησα Κυριακή και πήρε μόνο 60.

Και ο κύριος Ακρίβος τι; 47 για να ρίξει μία ματιά και να μου πει πράγματα που ήξερα; Δεν ξέρω αν είναι καλός γιατρός. Μπορεί να είναι. Έχω ακούσει ότι κάνει θαύματα με τα πουλιά. Δεν ξέρω αν είναι ευγενικός ή εξυπηρετικός ή ό,τι άλλο γιατί δεν τον είδα εγώ από κοντά. Η εντύπωση του Τάκη ήταν θετική πάντως, σίγουρα. Αλλά 47 ευρώ; 50 παίρνει ο παθολόγος μου για να έρθει σπίτι μου και να με εξετάσει... Τι πράγματα είναι αυτά μέσα στην κρίση; Το πουλί ολόκληρο το αγόρασα με 10. Έχω 50άρικα για πέταμα; Άνεργη είμαι η φουκαριάρα... Δε λέω ότι δε θα πληρώσω για να σώσω μία ψυχούλα. Το έχω αποδείξει πολλές φορές ότι θα το κάνω κι ας χρειαστεί να δανειστώ. Να μην τα πολυλογώ, καταλαβαίνετε την ένστασή μου. Δεν ξέρω αν ακούγομαι κακιασμένη, δε "μισώ" το γιατρό. Μισώ εμένα που δε ρώτησα τιμή εξαρχής και "μισώ" και τον Τάκη που δεν πήγε στο Δημητριάδη να ακούσει τα ίδια τσάμπα 😛 ... Το καλό είναι ότι είπε ο άνθρωπος να το πάμε ξανά το πουλί σε μία εβδομάδα να το ξαναδεί (φαντάζομαι χωρίς λεφτά).

Για την υγεία της τώρα. Από την επόμενη κιόλας ημέρα σταμάτησε να είναι φουσκωμένη, κινούταν στο κλουβί κανονικά και έκανε και την κούρα ομορφιάς της. Είναι το ίδιο αδύνατη (ΟΚ, δεν περίμενα και θαύματα από τη μία στιγμή στην άλλη). Ξεπουπουλιασμένη συνεχίζει να είναι αλλά φαντάζομαι πως θα βελτιωθεί. Το κακό είναι ότι μου έκανε πισωγύρισμα τις τελευταίες 2 μέρες και για λίγη ώρα μου έβαλε πάλι το κεφάλι στη φτερούγα. Δεν ξέρω τι θα γίνει, θα την πάω τη Δευτέρα για επανεξέταση όπως συνέστησε ο γιατρός και βλέπουμε.

μακάρι να πάνε όλα καλά..

Οντως ανηυσχουμε κι εμεις.

Σας ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά!

Μπράβο σου που την έτρεξες αμέσως στον πτηνίατρο.. Αλλιώς μετρούσε ώρες ζωής...

Αλίκη μου, σ' ευχαριστώ άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια! Με ξέρεις, δε θα το καθυστερούσα ούτε λεπτό!
 
Συμφωνω μαζι σου και επαυξανω στο θεμα της τιμης, απο την μια ευθυνεσαι και εσυ που δεν ρωτησες τιμη, απο την αλλη ο ιατρος λεει το συμπερασμα του που δεν εχει να κανει με το αν ηξερες τι ειχε κ αν σου εδωσε αυτα που ηδη ηξερες!
 
Συμφωνω μαζι σου και επαυξανω στο θεμα της τιμης, απο την μια ευθυνεσαι και εσυ που δεν ρωτησες τιμη, απο την αλλη ο ιατρος λεει το συμπερασμα του που δεν εχει να κανει με το αν ηξερες τι ειχε κ αν σου εδωσε αυτα που ηδη ηξερες!

Ναι, ισχύει... Αλλά πες πως δεν ήξερα και τίποτα. Πάλι πολλά είναι τα 47 ευρώ!
 
Εννοειται αφου σου εγραψα οτι επαυξανω! Πιστευω και με αποδειξη! Παντως 47 δεν λενε ουτε οι υδραυλικοι πανε στα 50 η 40 κατευθειαν! Στρογγυλα πραγματα!
 
Εννοειται αφου σου εγραψα οτι επαυξανω! Πιστευω και με αποδειξη! Παντως 47 δεν λενε ουτε οι υδραυλικοι πανε στα 50 η 40 κατευθειαν! Στρογγυλα πραγματα!

😀 σωστό! Στρογγυλοποίηση αλά Πολυμενέας! 😀 Ευτυχώς ναι, με απόδειξη. Αυτό έλειπε δα!

Σύλβια, για τη Vibramycin τι δόση σου έδωσε; Είναι ίδια με αυτήν που σου δίνει ο Δημητριάδης;

Η δόση διαφέρει κάπως γιατί ο Δημητριάδης μού έλεγε να τη βάλω στο νερό ενώ ο Ακρίβος μού είπε να της τη δίνω στο στόμα. Επίσης ο Δημητριάδης προτιμούσε το σιρόπι, από το οποίο σε μία ποτίστρα έβαζα ένα κουταλάκι. Αλλά τελευταία και αυτός μου δίνει το χάπι γιατί για κάποιο λόγο σταμάτησε να βγαίνει σε σιρόπι. Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμάμαι από το χάπι πόσο μου είχε πει ο Δημητριάδης να βάζω γιατί είχα σιρόπι και δεν είχε χρειαστεί να βάλω χάπι. Ο Ακρίβος έδωσε μισό χαπάκι σε 10 ml νερό και το παίρνω με σταγονόμετρο και της δίνω μία σταγόνα ανά 12 ώρες.
 
Back
Top