Ασθένειες Άρρωστη κανάρα, φουσκωμένη με κλειστά μάτια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σύλβια, ένιωσα φρίκη με αυτά που άκουσα. Κρίμα και ειναι το δεύτερο περιστατικό αυτην την εβδομάδα που με παραπέμπει οτι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο.
Πριν πας για επανεξέταση, ρώτησε αν υπαρχει κόστος. Εγώ;υπό θα έκανα...
 
Πριν πας για επανεξέταση, ρώτησε αν υπαρχει κόστος. Εγώ;υπό θα έκανα...

αλλα καλου κακου σωστη η συμβουλη του ianou👍

Καλά, εννοείται πως θα ρωτήσω. Ούτως ή άλλως θα πάρω να κλείσω ραντεβού αφού έτσι δέχεται ο συγκεκριμένος και με την ευκαιρία θα κάνω και μία ερώτηση περί κόστους!

Σύλβια, ένιωσα φρίκη με αυτά που άκουσα. Κρίμα και ειναι το δεύτερο περιστατικό αυτην την εβδομάδα που με παραπέμπει οτι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο.

Αν επιτρέπεται ποιο είναι το πρώτο περιστατικό; (Βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος, το ξέρω) Μπορεί ο άνθρωπος να είναι αυθεντία και γι' αυτό να χρεώνει και τόσο, δεν ξέρω, τι να πω... Έχω ακούσει πάντως πως ναρκώνει τα πουλιά και κάνει επεμβάσεις, πράγμα που δεν το ακούς και πολύ συχνά. Δε μου αρέσει να κατακρίνω αφού ήταν η πρώτη μου επαφή μαζί του, απλά λίγο μου έπεσαν τα μαλλιά όταν γύρισε ο Τάκης και μου είπε ότι του χρωστάω κιόλας, καταλαβαίνετε...
 
Παιδια με τον συγκεκριμενο γιατρο μιλησε ενα μελος στο φορουμ για ενα καναρινι μου. Αυτος πρότεινε ασπιρίνη για να μην ποναει και να μπορει να φαει. Μολις εδωσα μια σταγονα απο την ασπιρίνη(η οποια διαλύθηκε στην δεξτρόζη) το πουλι αρχισε να χτυπιέται πανω στα καγκελα και μετα πεθανε. Εγω γνωριζα (απο τον κτηνιατρο) οτι ΠΟΤΕ δεν δίνουμε ασπιρίνη στα ζωα. Αυτος ομως το σύστησε. Εγω ακολουθησα τις οδηγίες του επειδη ειναι πτηνιατρος και επειδη οι περισσότεροι λετε ειναι απο τους καλυτερους. Θα μου πειτε χωρις να δει το πουλί μπορει να κανει διαγνωση; Οχι.Αλλα δεν ειχα επιλογή. Δεν εχει πτηνιατρους εδω περα. ή τουλάχιστον εκεινο τον καιρο δεν ηξερα ότι εχει ενα σε αλλη πολη. Το θεμα δεν ειναι οτι εκανε διαγνωση χωρις να το δει (αν ειχα πραγματικη βοηθεια θα του εβγαζα το καπελο που βοηθησε χωρις αμοιβη) αλλα προτεινε ενα φαρμακο που απαγορεύεται και σκοτωσε το πουλι επι τοπου. Μην δινεται ευκολα τιτλους σε ανθρώπους. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλος γιατρος, αλλα ηθελα να σας πω και την δικη μου εμπειρία.
Ειναι ενα ποστ απο πρόσφατο θέμα με άρρωστη Ροζέλα.
 
Μπορεί ο άνθρωπος να είναι αυθεντία και γι' αυτό να χρεώνει και τόσο, δεν ξέρω, τι να πω... Έχω ακούσει πάντως πως ναρκώνει τα πουλιά και κάνει επεμβάσεις, πράγμα που δεν το ακούς και πολύ συχνά. Δε μου αρέσει να κατακρίνω αφού ήταν η πρώτη μου επαφή.
Ετσι εξηγειτε το ποσο που πηρε! Ειναι σαν να πας σε τοπ παθολογο για ενα συναχι,θα παρει τα ιδια χρηματα με καποιον που εχει πνευμονια!👎
 
Αυτο που με "χαλασε" πιο πολυ ειναι οτι σου πηρε τοσα λεφτα χωρις να κανει εξεταση στις κουτσουλιες.
Ακου εκει "δεν ξερω τι εχει το πουλι" Ειναι τωρα αυτο διαγνωση;
Αν ειναι ετσι τοτε απλα οποιο πτηνο αρρωσταινει να δινουμε μια αντιβιωση ευρεους φάσματος γιατι και στον γιατρο να παμε θα μας πει οτι "δεν ξερει" και θα δωσουμε και 50 ευρω...
Χαιρομαι που το πουλακι ειναι καλυτερα αλλα παραξενευομαι πραγματικα με το ολο θεμα.
Πως δινει αντιβιωση χωρις να ξερει τι εχει το πουλι;
Αν τελικα του εκανε κακο παρα καλο;
Εννοειται και να τον ρωτησεις αν η επομενη επισκεψη είναι επι πληρωμη..
Σημασια τωρα εχει να ειναι καλα το καναρινακι σου.

Να ρωτησω και κατι αλλο.. Ειναι φυσιολογικο να περναει πτερρορια τετοια εποχη;
Να μας ενημερωνεις οποτε μπορεις :)
 
Περαστικά στο πουλάκι σου Σύλβια.Ας γίνει καλά και χαλάλι τα 47 ευρώ. Πολλά ζήτησε δεν αντιλέγω.Αλλά όταν αποφασίζουμε να το πάμε στο γιατρό ξέρουμε ότι θα ζητήσει ότι να ναι και κυρίως όταν τον επισκεπτόμαστε πρώτη φορά.Απλά αφού είναι ακριβός δεν θα το ξαναπάς. Πάντως στη θέση σου και επειδή το πουλάκι ήτανε άρρωστο βαριά θα έπρεπε να το πας στον γιατρό που το πας συνήθως και τον εμπιστεύεσαι.Βέβαια τα ίδια πράγματα θα σου λέγανε όπως λες.Αλλά αν το ήξερες δεν θα το πήγαινες σε κανέναν και θα ακολούθαγες αυτό που ήξερες και που είπανε οι γιατροί και θα είχες τα 47 ευρώ στην τσέπη. Τότε όμως θα είχες πάρει το ρίσκο να έχεις την ευθύνη για την πορεία του πουλιού.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι τα 47 ευρώ θα πιάσουνε τόπο και θα επανέλθει το πουλί.
 
Ακου εκει "δεν ξερω τι εχει το πουλι" Ειναι τωρα αυτο διαγνωση;
Εγώ πάντως πολύ φοβάμαι οτι πολλοί γιατροί δεν ξέρουν, αλλά σου λένε οτι να ναι σαν να ξέρουν κι εκεί τελειώνει η ιστορία.
 
Εύχομαι τα καλύτερα για το πουλάκι!
Το γεγονός πως έχουμε μια σχετική εμπειρία και κάποιες γνώσεις, δεν σημαίνει πως η γνωμάτευση είναι άχρηστη, γιατί θα μπορούσε να είναι και διαφορετική.
Με την οπτική εξέταση ένας γιατρός ξέρει σίγουρα, τι δεν έχει ένα πουλί, αν όχι τι έχει.
Το αδιαμφισβήτητο γεγονός παραμένει πως η επίσκεψη ήταν ακριβή.
 
Εγώ πάντως πολύ φοβάμαι οτι πολλοί γιατροί δεν ξέρουν, αλλά σου λένε οτι να ναι σαν να ξέρουν κι εκεί τελειώνει η ιστορία.
Αυτο δυστυχώς ισχυει.
Ομως εναν γιατρο που θα σου ελεγε "οπτικα δεν βλεπω κατι αλλα πρεπει να κανουμε αναλυση κοπρανων για να δουμε τι δειξει" θα τον εμπιστευοσουν πιο ευκολα.
 
Εγώ πάντως πολύ φοβάμαι οτι πολλοί γιατροί δεν ξέρουν, αλλά σου λένε οτι να ναι σαν να ξέρουν κι εκεί τελειώνει η ιστορία.
Δεν έχω εμπειρία με τους γιατρούς αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη. Εμπειρικά πιστεύω πάνε και αυτοί. Κάποιοι χρησιμοποιούνε συγκεκριμένα φάρμακα και πάνε με γνώμονα το τί πιθανών έχει το πουλί.
 
Παιδιά μην γενικεύουμε απόψεις. Μιλάμε για συγκεκριμένο γιατρό και συγκεκριμένο περιστατικό.
Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι.
Οι γενικεύσεις οδηγούν σε σοβαρά λάθη και επικίνδυνες επιλογές.
 
Μαρία, δικιο,έχεις. Κυρίως με το παραπάνω μήνυμά μου ήθελα να τονίσω οτι πολυ συχνα δεν είμαστε οι ίδιοι σε θέση να αντιληφθούμε την ορθότητα ή μη της ιατρικής αντιμετώπισης που μας προτείνεται.
 
Είδες όμως Μαρία τί έγραψε η Σύλβια; Ο Δημητριάδης ήξερα θα μου δώσει vibramycin.Άλλος θα έλεγε δώσε aviomycin, άλλος gentamicina. Έχουνε κάποια αντιβίωση που εμπιστεύοντε και αναλόγως κινούντε. Τώρα η καλλιέργεια που λένε εγώ ξέρω δεν βγαίνει αυθημερόν. Την ίδια μέρα να τις δει στο μικροσκόπιο μπορεί που δεν φαίνοντε όλα. Η καλλιέργεια αν κάνει 3 με 4 μέρες να βγει κλάψτω το πουλί. Γιαυτό δεν περιμένουνε και καλά κάνουνε και συστήνουνε αντιβίωση.
 
Συνήθως Λάμπρο, η καλλιέργεια για να βγει θέλει 1-2 24ωρα, και ακολούθως, αν δλδ βρουν κάτι, κάνουν αντιβιόγραμμα, ώστε να δουν σε ποιο αντιβιοτικό είναι ευαίσθητος ο μολυσματικός παράγοντας, οπότε βάλε και άλλες δύο ημερες.
 
Γιαυτό ο γιατρός δεν περιμένει.Αν έχει κάνει και κανά δυο μέρες ο κάτοχος του πτηνού να το αντιληφθεί χαιρετίσματα. Οπότε σου λέει πάρε αυτό. Δεν το κατακρίνω οι γιατροί σίγουρα ξέρουνε από εμάς καλύτερα.Αν περιμένανε το αντιβιόγραμμα και πέθαινε το πουλάκι θα του έλεγε ο καθένας μετά εγώ σου έδωσα 50 40 20 ευρώ και εμένα μου πέθανε. Ναι αλλά και ο γιατρός κάπου έστειλε σε εργαστήριο τις εξετάσεις δεν γίνοντε όλα τσάμπα. Όπως επίσης έχω ξαναπεί με γιατρό που μίλαγα για τις τιμές μου είχε πει ότι του κόσμου του φαίνοντε ακριβά τα 30 ευρώ για ένα καναρίνι και το συγκρίνουνε με τις γάτες και τους σκύλους που κάποιες φορές είναι το ίδιο το κόστος. Τότε μου λέει αν το πάμε αναλογικά για ένα εμβόλιο θα έπρεπε να ζητάνε 300 ευρώ οι γιατροί. Πράγμα αδύνατο. Και είχε δίκιο.
Όπως ξαναείπα σε προηγούμενο post ας γίνει καλά τώρα το πουλάκι και χαλάλι τα λεφτά που έδωσε η Σύλβια.Απλά αν της φάνηκε ακριβός ο γιατρός ας μην το ξαναπάει. Είναι απλά τα πράγματα.
Γνώμη μου όμως είναι ότι πρέπει να βρούμε κάποιον γιατρό και να πηγαίνουμε μόνο σε αυτόν εφόσον τον εμπιστευόμαστε. Γιατί με τον καιρό θα υπάρξει μια σχέση μεταξύ πελάτη και γιατρού που και σε απλές περιπτώσεις θέλω να πιστεύω κάποιος γιατρός δεν θα έπαιρνε λεφτά ή θα έπαιρνε πολύ λιγότερα. Τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γιατρό πήγε η Σύλβια οπότε είναι ότι την πέτυχε και στην ανάγκη.Αν δούμε παλαιότερα posts θα δείτε σχόλια παιδιών που αναφέρουνε ότι ο συγκεκριμένος είναι ακριβός αλλά καλός. Οπότε είναι στο χέρι του καθενός αν θα το πάει χωρίς να λογαριάζει το κόστος αφού είναι καλός ή θα κινηθεί σε φθηνότερες λύσεις.
 
Ειναι φυσιολογικο να περναει πτερρορια τετοια εποχη;

Αυτή ήταν κι η δική μου απορία. Είναι φυσιολογικό τώρα αυτό; Και βλέπω και την άλλη κανάρα μου να περνάει τώρα πτερόρροια. Αλλά αυτή έχει μια χαρά φουσκωτούλα και ροζουλί κοιλίτσα και φέρεται φυσιολογικά. Ελπίζω να μην κόλλησε κάτι από αυτήν και μου αδυνατίσει στην πορεία. Ο αρσενικός μου και η τρίτη κανάρα, όπως και τα ζεμπράκια δε χάνουν φτερά. Δεν ξέρω τι γίνεται. Πώς να "μπερδεύτηκαν" αυτά τα 2 πουλιά, άραγε;

Ας γίνει καλά και χαλάλι τα 47 ευρώ
Θα συμφωνήσω!

Αλλά αν το ήξερες δεν θα το πήγαινες σε κανέναν και θα ακολούθαγες αυτό που ήξερες και που είπανε οι γιατροί και θα είχες τα 47 ευρώ στην τσέπη. Τότε όμως θα είχες πάρει το ρίσκο να έχεις την ευθύνη για την πορεία του πουλιού.

Α, μπα... Αυτό δε θα το τολμούσα με τίποτα! Τουλάχιστον να ξέρω ότι έκανα ό,τι μπορούσα!

Εύχομαι τα καλύτερα για το πουλάκι

Ευχαριστούμε!

Το γεγονός πως έχουμε μια σχετική εμπειρία και κάποιες γνώσεις, δεν σημαίνει πως η γνωμάτευση είναι άχρηστη, γιατί θα μπορούσε να είναι και διαφορετική.

Άντε καλέ, τι εμπειρία έχουμε; Φουλ άσχετη είμαι εγώ. 😀 Αλλά τα πολύ βασικά μού τα μάθατε 2,5 χρόνια τώρα στο φόρουμ! Όπως και να έχει, μου έκανε εντύπωση που δεν είχε να μου πει κάτι παραπάνω από τα προφανή που βλέπει κι ένας άσχετος όπως εγώ. Ίσως όντως να μην είχε τίποτα το πουλί και απλά εξαντλήθηκε από την πτερόρροια, γι' αυτό κι ο γιατρός να μη βρήκε κάτι συγκεκριμένο. Τι να πω!

Ομως εναν γιατρο που θα σου ελεγε "οπτικα δεν βλεπω κατι αλλα πρεπει να κανουμε αναλυση κοπρανων για να δουμε τι δειξει" θα τον εμπιστευοσουν πιο ευκολα.

Σ' αυτό θα συμφωνήσω!

Η καλλιέργεια αν κάνει 3 με 4 μέρες να βγει κλάψτω το πουλί. Γιαυτό δεν περιμένουνε και καλά κάνουνε και συστήνουνε αντιβίωση.

Σωστό κι αυτό! Αν περιμένεις να δεις τι έχει, βράστα. Οπότε μάλλον δίνουν αντιβίωση για να το προλάβουν και ό,τι είναι να "φρενάρει"! Ειδικά αν σκεφτούμε ότι όταν ένα πουλί είναι άρρωστο το κρύβει και όταν το δεις είναι πλέον αργά!
 
Πολύ θετικά νέα για την μικρή! Πολύ χάρηκα! Άντε περαστικά και αγύριστα!

Όσο για τον γιατρό, ναι όντως πήρε πάρα πολλά... Αλλά δες το Σύλβια μου σαν μια εμπειρία. Από δω και πέρα θα ξέρεις που θα πας το καναρινάκι σου (και εγώ που έχω πάει στο Δημητριάδη είναι όντως φοβερός και πάνω από όλα άνθρωπος!) ή αν δεν μπορεί ο Δημητριάδης θα παίρνεις τηλ και θα ρωτάς και τιμή! Άρα δες το σαν εμπειρία! 😉

Να ρωτησω και κατι αλλο.. Ειναι φυσιολογικο να περναει πτερρορια τετοια εποχη;
Παίρνω την πρωτοβουλία και σου απαντώ. Έχω 2 κανάρες που είναι στα τελειώματα. Πολύ απλά πέρασαν καθυστερημένα πτερόροια. Ζωντανοί οργανισμοί είναι. Δεν λειτουργούν και όλα ρολόι! Κάποια καναρίνια καθυστερούν να αλλάξουν φτερά, και λόγω του καιρού την περνάνε και πιο δύσκολα. Της Σύλβιας για να βγάζει τώρα καρφάκια καθυστέρησε υπερβολικά πολύ. Και ίσως (υποθέτω) ήταν λιγάκι πιο αδύναμη και όλη αυτή η κατάσταση και το κρύο την έριξε και γι αυτό απέκτησε και καρίνα και φούσκωσε κτλ. Ενώ οι δικές μου οι τροφαντές κυρίες δεν πτοήθηκαν! 😛
 
Back
Top