Ασθένειες Άρρωστη καρδερίνα, αν μπορείτε βοηθήστε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos71
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
να τις δωσουμε vitin; (τελικα νομιζω πως εχω στεναχωριθει ποιο πολυ απο τον ιδιοκτητη του πουλιου).
 
Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής με αμινοξέα και βιταμίνες. Δεν θα βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση. Θα μπορούσε να δοθεί μετά από μια πετυχημένη θεραπεία για την ενδυνάμωση, ανάκαμψη του οργανισμού από την ταλαιπωρία, αλλά μέχρι εκεί.

Αν συνεχίζετε ακόμη τη θεραπεία με το φάρμακο, ο σκοπός πρέπει να είναι να καταναλώνει μόνο νερό με φάρμακο και όχι οποιαδήποτε άλλα υγρά.
 
Γιώργο πες στον φίλο σου ότι δεν είναι τρόπος για να κρατήσεις στην ζωή καρδερίνες. Φάρμακα δίνεις μόνο ότι είναι απαραίτητο και ανάλογος την ασθένεια! Εαν τους δίνει έτσι baycox οταν αρρωστήσει τι δοσολογία θα τους βάλει;! Εχω αρκετα πουλια που ειναι πάνω 7-8 χρόνων και χωρίς φάρμακα! 🙂

Μαρία το baycox σωστά το δίνει για 5 μερες αλλα πιθανών να μην κάνει γι αυτή την περιπτώσει!
Κώστα αυτό που λες είναι πιο λογικό, και εγω στα καναρίνια εκτος απο βιταμίνες δεν δίνω τίποτα άλλο, για δοσολογία που ρωτάς δεν ξέρω
 
για δοσολογία που ρωτάς δεν ξέρω
Αυτό το έγραψα με το σκεπτικο ότι εαν δίνει χωρίς λόγο baycox και το συνηθίσει ο οργανισμός τότε η δοσολογία σε περίπτωση ασθενείας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη! Και γω βάζω φάρμακα και εχω ενα σωρό στο σπίτι αλλα μόνο σε ανάγκη θα τα χρησιμοποιήσω και για να μην τρέχω να βρω τελευταία στιγμή γιατί συνήθως τα άσχημα συμβαίνουν σαββατοκύριακα! Και αφού συμβουλεύτω κάποιον γιατί εγώ προσωπικά δεν ξερω πολλα απο ασθένειες,
 
εαν δίνει χωρίς λόγο baycox και το συνηθίσει ο οργανισμός τότε η δοσολογία σε περίπτωση ασθενείας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη!
Η βασικότερη αιτία δημιουργίας ανθεκτικών "ασθενειών" που γίνονται εξελικτικά άτρωτες και δεν τις πιάνει καμιά θεραπευτική αγωγή... https://community.petbirds.gr/threads/Βακτήρια-ανθεκτικά-σε-όλα-τα-αντιβιοτικά.27554/
Σε video με εκτροφέα ιθαγενών άκουσα esb3 κάθε μήνα προληπτικά!
 
Καλά Γιάννη άστο αυτό! Εγώ με όποιον μιλήσω έχει βρει και μια αγωγή δική του η οποία φυσικά είναι και η πιο αποτελεσματική! Ένας άλλος μου ελεγε 1 μήνα baycox και τον επόμενο esb3 εναλλάξ,έτσι για να μην βαριέται το πουλί! Και μετά τα πουλάνε στον κόσμο και τουμπαρουν σε ένα μήνα.
 
αλλα σημερα το πρωι το πουλι ειναι φουσκομενο.
@tasos71 υπάρχει κάποια εξέλιξη με το άρρωστο;
Γιατί αυτό εδώ τώρα επείγει... και χρειάζεται άμεσης βοήθειας.
Τα υπόλοιπα με τα φάρμακα κακώς χρονικά το "άνοιξα" τώρα.
 
η κατασταση τωρα εχει ως εξεις. Φαγητο donald για αγρια και σκετο νερακι. εχει φαει λιγο 2 φορες και εχει πιει 1 νερακι, ειναι νοχελικη και φουκωμενη.

τωρα καποιος μου ειπε να μου δωσει το furazolidon. Κανει;
 
Η βασικότερη αιτία δημιουργίας ανθεκτικών "ασθενειών" που γίνονται εξελικτικά άτρωτες και δεν τις πιάνει καμιά θεραπευτική αγωγή... https://community.petbirds.gr/threads/Βακτήρια-ανθεκτικά-σε-όλα-τα-αντιβιοτικά.27554/
Σε video me εκτροφέα ιθαγενών άκουσα esb3 κάθε μήνα προληπτικά!
Οταν κάποια στιγμή πήρα κάποια περιστέρια απο φίλο του πατέρα μου στην Θεσσαλονίκη ο κύριος μου έλεγε αν θέλω μεγάλα ή γιαβριά και εγω φυσικά πήρα μόνο μικρά του μήνα.
Με συμβούλεψε λοιπόν κάθε 15 μέρες να τους δίνω ένα φάρμακο προληπτικά ! (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά έλεγε οτι κάνει για μοσχάρια, γουρούνια και κότες!) μια φορά έβαλα μόνο :D απο τότε έχουν περάσει 3 χρόνια με καλή διατροφή και άσκηση και ούτε υποψία αρρώστιας!
Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι... ένας άλλος κύριος που πήρα πουλιά μου είπε οτι έχει να ρίξει οποιοδήποτε φάρμακο 6 χρόνια! Καλή διατροφή, άσκηση και καθαριότητα και όλα θα πάνε καλά !
 
ειναι νοχελικη και φουκωμενη.
Δεν είναι και τα καλύτερα σημάδια... αλλά απουσία κάποιας άλλης γνώμης ακολούθησε τις οδηγίες του κτηνίατρου.
Διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει δοκιμαστήριο φαρμάκων.
Εγώ τουλάχιστο αυτό θα έκανα.
 
Τασο ειναι οντος δικο του το πουλι; και οχι δικο σου;

Μια φιλικη απορια και ελπιζω να εισαι ειλικρινης.
Περιεργη ερωτιση. Γιατι να πω ψεματα; Εχω να φοβηθω κατι η καποιον;θα σου πω κατι. Ειμαι απο τη φυση μου πολυ στεναχωρος ανθρωπος και λυπαμαι πολυ ακομα και οταν πεθανει ενα πουλακι. Αυτος ειναι και ο ενας λογος που δεν εχω καρδερινες παρολο που μου αρεσει πολυ η φωνη τους. Ειναι ευαισθητα πουλια και μου δημιουργουν αγχος. Γιαυτο εχω επιλεξει να εχω καρδερινοκαναρα που ειναι πολυ ποιο ανθεκτικα πουλια, και ακουω και τις φωνες που θελω. Με ενα που μου χαρισαν πριν λιγες μερες εχω πεντε τωρα. Και κατι αλλο που θελω να πω: μην νομιζεται οτι ολοι οσοι εχουν πουλια εχουν το σκεπτικο και την εκτιμιση που δειχνουμε εμεις για αυτα. Υπαρχει και ενας αλλος κοσμος εξω με τελιος διαφορετικα σκεπτικα. Το λεω αυτο γιατι εχω σχεδον ολη μερα ασχολιθη με αυτο το πουλι σημερα και ο κατοχος του ειναι ολη μερα για μπανιο. Διαφορετικα σκεπτικα, ειμαστε φιλοι ομως.
 
Το λεω αυτο γιατι εχω σχεδον ολη μερα ασχολιθη με αυτο το πουλι σημερα και ο κατοχος του ειναι ολη μερα για μπανιο. Διαφορετικα σκεπτικα, ειμαστε φιλοι ομως.
Ίσως είναι σίγουρος πως θ' ασχοληθείς εσύ και εφησυχάζει :)
 
Πως πάει το πουλάκι Τάσο; Τα ίδια; Τελικά τι της έδωσες;
καλημερα. τι της εδωσε εννοεις; δεν ειναι δικο μου. λοιπον. ΤΙΠΟΤΑ. Φαει νερο την ειχε εχτες ολη μερα στον ηλιο και σημερα που περασα το πρωι απο το σπιτι του πριν ερθω στην δουλεια μου, ετρωγε επινε ειχε ξεφουσκωσει και ψιλοκελαιδουσε. (εφαγα και την καζουρα μου)... Και τι να πω.η επιστημη σηκωνει τα χερια ψιλα. Α. Να πω κατι ακομα, ο αδερφος του μου ειπε οτι την εχει πανω απο 1 χρονο ετσι και ζει.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top