Κώστα αυτό που λες είναι πιο λογικό, και εγω στα καναρίνια εκτος απο βιταμίνες δεν δίνω τίποτα άλλο, για δοσολογία που ρωτάς δεν ξέρωΓιώργο πες στον φίλο σου ότι δεν είναι τρόπος για να κρατήσεις στην ζωή καρδερίνες. Φάρμακα δίνεις μόνο ότι είναι απαραίτητο και ανάλογος την ασθένεια! Εαν τους δίνει έτσι baycox οταν αρρωστήσει τι δοσολογία θα τους βάλει;! Εχω αρκετα πουλια που ειναι πάνω 7-8 χρόνων και χωρίς φάρμακα!
Μαρία το baycox σωστά το δίνει για 5 μερες αλλα πιθανών να μην κάνει γι αυτή την περιπτώσει!
Αυτό το έγραψα με το σκεπτικο ότι εαν δίνει χωρίς λόγο baycox και το συνηθίσει ο οργανισμός τότε η δοσολογία σε περίπτωση ασθενείας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη! Και γω βάζω φάρμακα και εχω ενα σωρό στο σπίτι αλλα μόνο σε ανάγκη θα τα χρησιμοποιήσω και για να μην τρέχω να βρω τελευταία στιγμή γιατί συνήθως τα άσχημα συμβαίνουν σαββατοκύριακα! Και αφού συμβουλεύτω κάποιον γιατί εγώ προσωπικά δεν ξερω πολλα απο ασθένειες,για δοσολογία που ρωτάς δεν ξέρω
Η βασικότερη αιτία δημιουργίας ανθεκτικών "ασθενειών" που γίνονται εξελικτικά άτρωτες και δεν τις πιάνει καμιά θεραπευτική αγωγή... https://community.petbirds.gr/threads/Βακτήρια-ανθεκτικά-σε-όλα-τα-αντιβιοτικά.27554/εαν δίνει χωρίς λόγο baycox και το συνηθίσει ο οργανισμός τότε η δοσολογία σε περίπτωση ασθενείας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη!
@tasos71 υπάρχει κάποια εξέλιξη με το άρρωστο;αλλα σημερα το πρωι το πουλι ειναι φουσκομενο.
Οταν κάποια στιγμή πήρα κάποια περιστέρια απο φίλο του πατέρα μου στην Θεσσαλονίκη ο κύριος μου έλεγε αν θέλω μεγάλα ή γιαβριά και εγω φυσικά πήρα μόνο μικρά του μήνα.Η βασικότερη αιτία δημιουργίας ανθεκτικών "ασθενειών" που γίνονται εξελικτικά άτρωτες και δεν τις πιάνει καμιά θεραπευτική αγωγή... https://community.petbirds.gr/threads/Βακτήρια-ανθεκτικά-σε-όλα-τα-αντιβιοτικά.27554/
Σε video me εκτροφέα ιθαγενών άκουσα esb3 κάθε μήνα προληπτικά!
Δεν είναι και τα καλύτερα σημάδια... αλλά απουσία κάποιας άλλης γνώμης ακολούθησε τις οδηγίες του κτηνίατρου.ειναι νοχελικη και φουκωμενη.
Περιεργη ερωτιση. Γιατι να πω ψεματα; Εχω να φοβηθω κατι η καποιον;θα σου πω κατι. Ειμαι απο τη φυση μου πολυ στεναχωρος ανθρωπος και λυπαμαι πολυ ακομα και οταν πεθανει ενα πουλακι. Αυτος ειναι και ο ενας λογος που δεν εχω καρδερινες παρολο που μου αρεσει πολυ η φωνη τους. Ειναι ευαισθητα πουλια και μου δημιουργουν αγχος. Γιαυτο εχω επιλεξει να εχω καρδερινοκαναρα που ειναι πολυ ποιο ανθεκτικα πουλια, και ακουω και τις φωνες που θελω. Με ενα που μου χαρισαν πριν λιγες μερες εχω πεντε τωρα. Και κατι αλλο που θελω να πω: μην νομιζεται οτι ολοι οσοι εχουν πουλια εχουν το σκεπτικο και την εκτιμιση που δειχνουμε εμεις για αυτα. Υπαρχει και ενας αλλος κοσμος εξω με τελιος διαφορετικα σκεπτικα. Το λεω αυτο γιατι εχω σχεδον ολη μερα ασχολιθη με αυτο το πουλι σημερα και ο κατοχος του ειναι ολη μερα για μπανιο. Διαφορετικα σκεπτικα, ειμαστε φιλοι ομως.Τασο ειναι οντος δικο του το πουλι; και οχι δικο σου;
Μια φιλικη απορια και ελπιζω να εισαι ειλικρινης.
Ίσως είναι σίγουρος πως θ' ασχοληθείς εσύ και εφησυχάζει :)Το λεω αυτο γιατι εχω σχεδον ολη μερα ασχολιθη με αυτο το πουλι σημερα και ο κατοχος του ειναι ολη μερα για μπανιο. Διαφορετικα σκεπτικα, ειμαστε φιλοι ομως.
καλημερα. τι της εδωσε εννοεις; δεν ειναι δικο μου. λοιπον. ΤΙΠΟΤΑ. Φαει νερο την ειχε εχτες ολη μερα στον ηλιο και σημερα που περασα το πρωι απο το σπιτι του πριν ερθω στην δουλεια μου, ετρωγε επινε ειχε ξεφουσκωσει και ψιλοκελαιδουσε. (εφαγα και την καζουρα μου)... Και τι να πω.η επιστημη σηκωνει τα χερια ψιλα. Α. Να πω κατι ακομα, ο αδερφος του μου ειπε οτι την εχει πανω απο 1 χρονο ετσι και ζει.Πως πάει το πουλάκι Τάσο; Τα ίδια; Τελικά τι της έδωσες;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας