Ασθένειες Έκανε δουλεια το φάρμακο για τα ακάρεα της τραχείας;

θα μπορούσε να οφείλεται σε λοίμωξη, θα μπορούσε όμως και να είναι ευλογιά (όχι των πιθήκων και όχι μεταδοτική σε άνθρωπο) και ό,τι άλλο μπορείς να διανοηθείς. Έχει ερεθισμούς κάπου αλλού στα κεράτινα μέρη του, π.χ. στα πόδια; Μήπως να το πιάσεις και να το φωτογραφίσεις; Γενικά η προσβολή από ακάρεα της τραχείας δεν δίνει ειδικά συμπτώματα, τα οποία να μην αναφέρονται σε άλλες ασθένειες και η διαφορική διάγνωση είναι δύσκολη.
 
Χριστέ μου. Όταν πέσεις στην ανάγκη τους κ είναι πολύ λίγοι! Πάρε τηλ στη Δουκάκη (πτηνιατρος στον Πειραιά) μήπως μπορεί να σου πει κάτι παραπάνω από την φωτό ή από την ανάλυση του ιστορικού που θα της κάνεις. Δεν είναι κ το καλύτερο αλλά .
Σ ευχαριστω πολυ!
[automerge]1653985802[/automerge]
@MARY58μιλησα με την κυρία Δουκάκη!μ ειπε να του κανω πλησεις με αλόη πόσιμο που πινουμε !να τον ψεκάζω δλδ!και βλεπουμε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είχα καναρίνι με αυτά τα συμπτώματα.
1) Αρχικά είχα προσέξει ότι ανοιγόκλεινε το στόμα του, σα να βαριανάσαινε, το οποίο γενικά μπορεί να το κάνουν και υγιή πουλιά όταν ζεσταίνονται πολύ ή όταν στρεσάρονται. Δεν είχα δώσει μεγάλη βάση.
2) Αργότερα άρχισε να κάνει ήχο σα να σπάει σπόρους και να φτερνίζεται. Τότε το πήγα σε γιατρό.
3) Μετά άρχισε να παρουσιάζει τα συμπτώματα και στον ύπνο του... Κοιμόταν με το κεφάλι έξω, ανοιγόκλεινε το στόμα ενώ έκανε τον ήχο, και κάθε τόσο έπαιρνε μια βαθιά ανάσα (που ακουγόταν!) σα να του έκλεινε κάποιος τη μύτη. Είχε δύσπνοια δηλαδή.
4) Τελικά πέθανε μετά από δυο μήνες πολλών διαφορετικών θεραπειών που καμία τους δε δούλεψε. Νομίζω ότι επιβαρύνθηκε πολύ από τα φάρμακα...

Το πήγα σε δυο διαφορετικούς γιατρούς.
1η διάγνωση (τότε ακόμα κοιμόταν ήρεμα) ήταν κρύωμα. Πήρε αντιβίωση marbofloxacin και συνήλθε για 2 βδομάδες.
Μετά ξανάρχισαν τα συμπτώματα (κλικάρισμα + φτερνίσματα).
2η διάγνωση κρύωμα ξανά. Ο γιατρός αυτός αρνιόταν ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο. Ειδικά για τα ακάρεα της τραχείας που του είπα σαν πιθανότητα, νομίζω μου απάντησε ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα(?). Του έδωσε διπλή αντιβίωση. Marbofloxacin ξανά + augmentin σιρόπι. Δεν είδα διαφορά και πήγα σε άλλον γιατρό.
3η διάγνωση αρκετά ρευστή. "Αφού δεν είναι κρύωμα, θα μπορούσε να είναι ακάρεα τραχείας, μύκητες, άσθμα κοκ". Σταδιακά δώσαμε φάρμακα και για τα 3, αλλά τίποτα δε βοήθησε. Στο τέλος δώσαμε και μια aviomycine γιατί ξαφνικά έπεσε η διάθεση του και οι κουτσουλιές του ήταν διαρροϊκές (μάλλον τον είχαν πειράξει τα προηγούμενα φάρμακα), και κάπου εκεί ένα βράδυ, ήρθε το τέλος στον ύπνο του.

Πάντως, θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι απ' όλα αυτά στο δικό σου καναρίνι.
 
σαν καρφάκια ας πούμε; ή σαν να άνοιξε ένα καρφάκι σε φτερό και να απέμεινε το περιτύλιγμα του κλειστού φτερού;
Ξέρεις είναι δύσκολο χωρίς φωτο να μπορούμε να σου πούμε
 
@dafnh751992 αχ, δεν ξέρω. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ο εμετός, αλλά μπορεί να σου λέω βλακείες. Ρώτησέ κ την Δουκάκη τι νομίζει ή ξέρει ότι είναι.
Δεν βγάζεις μια φωτό για να την δουν οι εμπειρότεροι από εμένα;
 
τωρα περα απο το κλικ κλακ που κανει ξύνεται και απο το να τρίβει το Ράμφος του στις πατηθρες εχει κανει ενα κενό στο Ράμφος του!
Δες το video στο post 6
Έχει αντίστοιχη συμπεριφορά ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μετα απο την χορήγηση του φαρμακα για τα ακαρεα εχει τα περισσότερα συμπτώματα!κανει θόρυβο με το Ράμφος τ ξύνεται που και που βραχνιάζει!αλλα το θεμα μ ειναι γιατι τα κανει ολα αυτα μετα την πρωτη χρήση του φαρμάκου;θα αντέξει;να του κανω και δευτερη θεραπεία με ιβερμεκτινη η Οχι;
 
μετα απο την χορήγηση του φαρμακα για τα ακαρεα εχει τα περισσότερα συμπτώματα!
Είναι φυσιολογικό, όσο περισσότερα ακάρεα πεθαίνουν τόσο εντονότερα γίνονται τα συμπτώματα.
Λογικά όσο θα περνάνε οι ημέρες τα συμπτώματα θα υποχωρούν.
Αν υπάρχει μεγάλη προσβολή από τα ακάρεα οι αντιδράσεις του πουλιού γίνονται ακόμα πιο έντονες.
Παρακολούθησε αν τρώει αν πίνει και είναι ζωηρό.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@Ειμαι στην πεμπτη μερα την περασμένη τεταρτη τον πηγα!ειναι ζωηρός τρωει κανει μπανιο και πίνει κ νερο του εχω βαλει και βιταμίνη μεσα!
[automerge]1653998417[/automerge]
@ianos σε δυο βδομαδες μου ειπε ο κτηνίατρος!
 
;να του κανω και δευτερη θεραπεία με ιβερμεκτινη η Οχι;
Φυσικά και θα κάνεις την 2η θεραπεία στις 15 ημέρες.
Τα ακάρεα χρειάζονται υπομονή, η απότομη θανάτωση του πληθυσμού τους (μέσω υπερδοσολογίας του φάρμακου) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο του πουλιού.
ειναι ζωηρός τρωει κανει μπανιο και πίνει κ νερο του εχω βαλει και βιταμίνη μεσα!
Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα καθόλου.
 
Καλησπερα παιδια!μολις γυριζω απο τον κτηνίατρο αφου πηγαμε για την προγραμματισμένη μας θεραπεία ιβερμεκτινης για τα ακαρεα!η δευτερη φαση!απλα μ εκανε εντύπωση γιατι ο κτηνίατρος μ ειπε οτι θα βαλει την ουσία κατω απο λαιμο του πουλιού!υπαρχει καποιο προβλημα;κατι δεν εκανε σωστα;αυτο βεβαια ξύνεται σαν τρελό!ευχαριστω
 
Back
Top