Ασθένειες Ένα θηλυκό καναρίνι μου εδώ και 3 μέρες δεν το βλέπω καλά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπέρα, το ένα θηλυκό από τα 7 που έχω στο ίδιο κλουβί , εδώ και 3 μέρες δεν τη βλέπω καλά. Λείπουν κάποια φτερά πίσω από το κεφαλάκι της, λίγα γύρω από το μάτι και την έχω δει σαν να φταρνίζεται συνεχόμενα.
Δεν ξέρω ποσό χρόνων είναι γιατί την αγόρασα πέρυσι , τα υπόλοιπα μέσα στο κλουβί δείχνουν καλά. Τωρα θα τη βάλω σε ένα ξεχωριστό με χαρτί , και μην κολλήσουν τα υπόλοιπα και για να ελέγξω τις κοτσυλιες της. Την έπιασα για να τη φωτογραφίσω και τωρα έκατσε μαλαουδιασμενη και ανασαίνει γρήγορα.
Γενικά ούτε φουσκωμένη είναι.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Δεν υπάρχει Πτηνιατρος εδώ, για τον παπαγάλο μου έφυγα αυθημερόν για αθηνα για να βγάλω άκρη.
[automerge]1667726568[/automerge]
Τωρα θα προσπαθήσω να ανεβάζω και τις φωτογραφίες
[automerge]1667727255[/automerge]
.
[automerge]1667727285[/automerge]
@Nikolinaεπισξς προσπαθεί να τσιτσιρίσει και βγάζει πολύ ξεψυχισμένο ήχο, ίσα ίσα που ακούγεται
[automerge]1667727332[/automerge]
.
 

Συνημμένα

  • D0640B94-BDE2-44EA-95A9-35C6822DA6E0.webp
    D0640B94-BDE2-44EA-95A9-35C6822DA6E0.webp
    223,4 KB · Προβολές: 42
  • 5DA63D4E-42AC-47CC-ADA5-BAFA20836589.webp
    5DA63D4E-42AC-47CC-ADA5-BAFA20836589.webp
    73 KB · Προβολές: 42
  • A95186F1-6D19-442D-B22C-96255B01E55A.webp
    A95186F1-6D19-442D-B22C-96255B01E55A.webp
    59,7 KB · Προβολές: 40
  • 8D213366-8ACD-462C-B18D-565DACCE1C75.webp
    8D213366-8ACD-462C-B18D-565DACCE1C75.webp
    73,4 KB · Προβολές: 40
Τελευταία επεξεργασία:
Κορίτσι μου από την μικρή εμπειρία που έχω νομίζω ότι είναι ακάρεα. Έχει πάρει κάποιο φάρμακο για τα ακάρεα? Είναι και πολύ αδύνατη η μικρούλα...θέλει και βιταμίνες για να συνέλθει σίγουρα. να μας πει και κάποιος άλλος την γνώμη του αν βλέπει κάτι που δεν βλέπουμε εμεις
 
Διαβάζω διαφορά μήπως καταλάβω τι μπορεί να είναι όποτε για να βοηθήσω να γράψω ότι ανασαίνει γρήγορα , δεν ανοιγοκλείνει καθόλου το Ράμφος, ούτε κάνει σα να σπάει σπόρια, είναι υπερκινητικη και το τρίχωμα της είναι απεριποίητο.
 

Συνημμένα

@Nikolina να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν βλέπω ακάρεα. Αλλά ούτε οι κουτσουλιές μου φαίνονται πολύ καλές. Θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του φαγητού της κ να μην σημαίνει τίποτα. Της έδινες σπόρους κ λαχανικά;
Αλλά επειδή έχει αυτήν την συμπεριφορά θα σου έλεγα να στείλεις κουτσουλιές στο κτηνιατρείο Κομοτηνής. Καλό θα είναι να είναι κάπου ζεστά. Πολύ καλά έκανες που την χώρισες. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία να σκεφτώ κ να σου προτείνω κάτι άλλο Νικολινα. Περαστικά της.
 
@Σοφιακαν δεν του χω δώσει ποτέ γιατί δεν είχα ανάλογο θέμα.
Έχω και pulmosan αλλά επειδή είναι ισχυρό δε θα της το βάζα έτσι ευκολα.
Να της βάλω λίγο αυγούλακι μήπως πάρει τα πάνω της η μπορεί να πάθει χειρότερα;
 
Καλύτερα όχι αυγό και η αλήθεια είναι ότι από τα βίντεο δεν μοιάζει με ακάρεα. Νομίζω το πιο ασφαλές είναι να στείλεις δείγμα κουτσουλιας όπως είπε και πιο πάνω η @MARY58 να αποκλείσεις κάτι παθολογικό. Προσωπικά θα σου συστήσω βιταμίνες για να πάρει λίγο τα πάνω της..
 
@Nikolina
Από τα λίγα που γνωρίζω για καναρίνια, το πουλάκι από την στιγμή που φτερνίζεται δείχνει να έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό του, και μου φαίνεται αδύνατο.
Μπορεί να είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή μια πνευμονία.
Επίσης είναι αρκετές οι ασθένειες που σχετίζονται με το αναπνευστικό όπως η ασπεργίλωση, η τριχομονάδωση, η παστερίδιαση, η σαλμονέλωση και άλλες.
Σίγουρα θα πρέπει να το εξετάσει κάποιος γιατρός και να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.
Η ιδέα της Κομοτηνής δεν είναι άσχημη.
Η γνώμη μου είναι εφόσον στείλεις δείγμα, να ξεκινήσεις με το aviomycine της Tafarm και να περιμένεις τα αποτελέσματα για να δεις με πιο φάρμακο θα συνεχίσεις.
Διάβασε και τα παρακάτω θέματα.
 
Από ότι βλέπω το έχεις έξω. Αν έχω δίκιο κάλυψε τα πλευρικά τμήματα του κλουβιού και οροφή με χοντρά πλαστικά ή θερμομονωτικά φύλλα να μην περνάει αέρας και μπροστά βάλε ειδική λάμπα θέρμανσης υπάρχει φτηνή καλή σε σωστό κατάστημα https://www.kafkas.gr/lambes/loipes...yperythron-par38-175w-230v-e27-r121mm_177111/
Επίσης βάλε όπως είπαν και τα παιδιά βιταμίνες και πλούσιους σπόρους σε πρωτεΐνη και λιπαρούς και όσο φάει και όλα αυτά μέχρι να τον πάς σε κτηνίατρο για να το δεί και να σου δώσει οδηγίες. Κατ'εμε αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Αν είναι πολύυ πολύυ άσχημα όμως και δεν την βγάζει εγώ θα ξεκίναγα αντιβίωση καλού κακού με προβιοτικά βέβαια.
 
Σας ευχαριστώ όλους. Το πουλάκι το χω έξω, με προστατευτικό και ντυμένο με πλαστικό για να μη βρέχονται , άρα από αέρα δεν έχει θέμα. Απλά ακόμα θέλουν να κάνουν μπάνιο και τους βάζω μπανιέρα 2 φορές την εβδομάδα και δεν ξέρω μην κρύωσε . Τωρα την έχω μέσα μόνη της και την παρακολουθώ. Ήσυχη είναι, τρώει , πίνει νερό, οι κοτσυλιες της φαίνονται καθαρές.
Όσο για τον κτηνίατρο έγραψα και από πάνω ότι εδώ δεν έχουν εμπειρία και μετά από 3 επισκέψεις με τον παπαγάλο μου όταν ήταν άρρωστος και χειροτέρευε έφυγα αυθημερόν για αθηνα να τον πάω στην κυρία Δουκάκη, που όπως κατάλαβενετε δεν είναι εύκολο να γίνετε συνέχεια. Γι αυτό ζητάω βοήθεια από εδώ !
 
@Nikolina από όσο γνωρίζω δεν έχουν πρόβλημα στο μπάνιο τον χειμώνα (λογικά τις περιόδους που υπάρχει κρύο ανεξαρτήτως αν είναι και Φθινόπωρο) αρκεί να αλλάζεις σε σχέση με το καλοκαίρι που θέλει πρωί, την ώρα του μπάνιου σε μεσημέρι που θερμοκρασία είναι πιο ψηλή. Προληπτικά μήπως να χορηγηθεί αντιβίωση και ας ελπίζουμε ότι δεν είναι εκείνη η ευλογιά που μεταδίδεται με κουνουπι (αυτή τη περίοδο γίνεται πάρτι εδώ από κουνούπια λόγω καλής θερμοκρασίας και υψηλού ποσοστού υγρασίας) . Περαστικά του. Περιμένουμε θετικά νέα να ακούσουμε.
 
@Kostas Pyl 10 το πρωί τη βάζω για να προλαβαίνουν να στεγνώνουν όπως έχω διαβάσει,, αύριο ξεκινάω aviomycine και την έχω μέσα στο σπίτι να την ελέγχω όσες ώρες μπορώ.
Θα σας ενημερώσω!! Ευχαριστώ!
 
@Nikolina αφού σου φάνηκε "κάπως" καλά έκανες και το χώρισες αν και αυτά που ανέφερες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως συμπτώματα. Φτέρωμα μπορεί πχ να λείπει επειδη το μαδησε ένα άλλο θηλυκό και τα φτερνισματα από τίποτα έως κι ένα απλό κρύωμα δλδ.

Το πιο "ύποπτο" είναι το ότι είναι κάπως αδυνατισμένο αλλά και πάλι μπορεί έτσι να ήταν πάντα ή εδώ και πολύ καιρό.
Γενικά δεν έχει όψη πάσχοντος πάντως.

Κράτα το σε εσωτερικο χωρο και προς το παρόν παρατήρηση. Αν τρωει/πίνει με κανονικό ρυθμό, κινητικότητα και αν έχει οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα + τις κουτσουλιές.

Γενικά cool

Edit: Αν δώσεις αντιβίωση αμέσως δε θα μάθεις ποτέ αν όντως είχε πρόβλημα ή όχι κι αν πρέπει να δώσεις προφυλακτικά και στα υπόλοιπα που ήταν μαζι.

Μην ακούς όποιον να'ναι. Φιλτραριζε λίγο.
 
Η ασφαλέστερη λύση είναι να επικοινωνήσεις με το διαγνωστικό στην Κομοτηνή.
Θα σου δώσουν οδηγίες για να συλλέξεις κουτσουλιές και επίχρισμα από το στόμα, τα στέλνεις ταχυδρομικώς για έλεγχο.
Όταν βγουν τα αποτελέσματα θα σου προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.
Οποιαδήποτε άλλη θεραπεία μπορεί να προτείνει κάποιος στηρίζεται στην τύχη και θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα.
 
Καλά και το στείλε δείγμα για εξέταση σορρυ αλλα έχει καταντήσει ψωμοτύρι εδώ μέσα.
Δε γίνεται να προτείνετε σε κάθε "περιστατικό". Μπορεί να φαντάζει η πιο safe πρόταση, ειδικά όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, αλλά πιστέψτε με είναι κάπως "αντιεπιστημονικο".
Για μένα είναι σχεδόν το ίδιο λάθος με το να ξεκινήσεις από μόνο σου αντιβίωση.

Αλίμονο αν σε κάθε πουλακι που μας φαίνεται "κάπως" στέλνουμε δείγμα για εξέταση.
 
@patrickios στο πρώτο βιντεάκι δεν φαίνεται να αναπνέει λίγο βαριά;; Γιατί εμένα αυτό με προβληματίζει κατά τα άλλα καλά φαίνεται
 
Μπορεί να φαντάζει η πιο safe πρόταση, ειδικά όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, αλλά πιστέψτε με είναι κάπως "αντιεπιστημονικο".
Αν είναι αντιεπιστημονικό να κάνεις έλεγχο σε διαγνωστικό εργαστήριο δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ήταν επιστημονικό.
Αλίμονο αν σε κάθε πουλακι που μας φαίνεται "κάπως" στέλνουμε δείγμα για εξέταση.
Το ''κάπως'' θα κριθεί από τα αποτελέσματα των εξετάσεων (αν γίνουν).
Καλά και το στείλε δείγμα για εξέταση σορρυ αλλα έχει καταντήσει ψωμοτύρι εδώ μέσα.
ειδικά όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο,
Καλύτερα το ''ψωμοτύρι'' που οδηγεί σε αποτελέσματα από ειδικούς παρά ''να έχουμε να πούμε κάτι άλλο'' που αφορά την υγεία ενός πουλιού, από φωτογραφίες ούτε οι Γιατροί δεν κάνουν διάγνωση.
 
@patrickios στο πρώτο βιντεάκι δεν φαίνεται να αναπνέει λίγο βαριά;; Γιατί εμένα αυτό με προβληματίζει κατά τα άλλα καλά φαίνεται

Το είδα αλλά νμζ ανέφερε ότι ήταν αμέσως μετά που το έπιασε για φώτο και ήταν φοβισμενο. Έτσι κατάλαβα γι'αυτο το προσπέρασα.
 
Το είδα αλλά νμζ ανέφερε ότι ήταν αμέσως μετά που το έπιασε για φώτο και ήταν φοβισμενο. Έτσι κατάλαβα γι'αυτο το προσπέρασα.
Τότε μήπως να ζητούσαμε ένα νέο βιντεάκι τώρα που πέρασε ώρα;; Γιατί ναι μεν μπορεί να είναι από το άγχος αλλά θα μπορούσε να αναπνέει έτσι όλη την ώρα που τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος με το αναπνευστικό
 
Back
Top