Ένα πάρκο για το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης luffy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

luffy

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2019
Μηνύματα
30
Καλησπέρα και πάλι στην όμορφη παρέα του φόρουμ!

Αυτό είναι το πάρκο που κατασκεύασα για τις βόλτες του Λούφη στο σπίτι, από φυσικά κλαδιά ελιάς! Για βάση χρησιμοποίησα τον μαυροπίνακα που πουλάνε σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών με διαστάσεις 50Χ55, αν θυμάμαι καλά.

111HbMIeby.webp222559IOuB.webp

Μερικά υποτυπώδη παιχνίδια για να ασχολείται, από ροδέλες καλαμιού περασμένες σε σχοινί και πιασμένες με μικρά μανταλάκια-σελιδοδείκτες:

333k40M9a3.webp444GgH3J0W.webp

Και με τον Λούφη να το χαίρεται!

5550Zu9gdm.webp666qTJ2WDl.webp
 
Πολύ όμορφο και υποθέτω με πολύ χαμηλό χρηματικό κόστος. Μπράβο!

Πόσες ώρες σου πήρε στο περίπου μέχρι να κατασκευαστεί;
Το κόστος ήταν περίπου 6 ευρώ, για τον μαυροπίνακα, τα μανταλάκια, το σχοινί και τα πιαστράκια! Και μερικά λεπτά του ευρώ ακόμα για ξυλόβιδες.
Μου πήρε γύρω στις 2 ώρες για να αφαιρέσω τη φλούδα από τα κλαδιά (γίνεται πολύ εύκολα στις ελιές αυτή την περίοδο), και άλλες 3-4 περίπου για την κατασκευή, τα κοψίματα των ξύλων και την τοποθέτηση τους πάνω στον πίνακα!

Είναι πάρα πολύ ωραίο... Εύγε 👍👏
Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!
Ου αου! Ειναι υπεροχο! Μπραβο σου!
Ευχαριστώ! Το καλό είναι ότι μπορεί ο καθένας να πάρει ιδέες για να φτιάξει ένα ανάλογο παρκάκι με απλά υλικά και το 1/10 το κόστους που θα πλήρωνε αν το αγόραζε έτοιμο!
Πολύ ωραίο, μπράβο!
Αλλά και ο Λουφη είναι πανέμορφος. Η τελευταία φωτογραφία είναι απλά υπέροχη 😍
Σε ευχαριστώ πολύ ζιζι! Δε θα μπορούσα να μη βάλω και το Λουφάκο στις φωτογραφίες, είναι ένας κούκλος!
 
Νίκο δεν έχω λόγια! Πανέμορφη ή κατασκευή σου και είμαι σίγουρος πως ο Λούφης θα την καταευχαριστιέται! Εύγε!
Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη! Είναι εύκολες κατασκευές και πάνω από όλα σου δίνουν τεράστια ικανοποίηση όταν βλέπεις το κατοικίδιο σου να χαίρεται με κάτι που έφτιαξες ο ίδιος!
Με πολύ λίγα πράγματα, πολύ μεράκι και αγάπη μπορούμε να φτιάχνουμε τέτοια όμορφα πάρκα για να τα χαίρονται οι φίλοι μας. Μπράβο.
Ευχαριστώ πολυ! Είναι αλήθεια ότι ακόμα και με ελάχιστα και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ωραία πράγματα για τους φτερωτούς μας φίλους!
Μια χαρα κατασκευη πολυ ωραια! Μπραβο!
Ευχαριστώ πολύ!
 
Πολύ όμορφος ο παιχνιδότοπος που κατασκεύασες Νίκο και με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια για τον Λούφη!
Μπράβο για την ιδέα αλλά και για την κατασκευή σου!

Είσαι σίγουρος πως τα χρώματα στα μανταλάκια είναι μη τοξικά;
Επίσης αν τον δεις κι ασχολείται με τα μεταλλικά κομμάτια (βίδες, γατζάκια κτλ), ξεκίνα να τα καλύπτεις με σχοινί ώστε να του κόψεις την πρόσβαση σε αυτά.

Καλορίζικο το πάρκο, εύχομαι να περνά ευχάριστα την ώρα του σ΄αυτό!
 
Πολύ όμορφος ο παιχνιδότοπος που κατασκεύασες Νίκο και με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια για τον Λούφη!
Μπράβο για την ιδέα αλλά και για την κατασκευή σου!

Είσαι σίγουρος πως τα χρώματα στα μανταλάκια είναι μη τοξικά;
Επίσης αν τον δεις κι ασχολείται με τα μεταλλικά κομμάτια (βίδες, γατζάκια κτλ), ξεκίνα να τα καλύπτεις με σχοινί ώστε να του κόψεις την πρόσβαση σε αυτά.

Καλορίζικο το πάρκο, εύχομαι να περνά ευχάριστα την ώρα του σ΄αυτό!
Σε ευχαριστώ Σίσσυ!

Η αλήθεια είναι οτι με απασχολούσε και εμένα το αν ειναι μη τοξικό το χρώμα στα μανταλάκια, αλλά λογικά θα ειναι ασφαλές μιας και προοριζονται για παιδιά. Ωστόσο, το σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω με απλά ξύλινα, δεν είναι και κόπος εξάλλου.

Επειδή πάντα τον παρακολουθώ όταν είναι έξω από το κλουβί του, δεν τον έχω δει να δαγκώνει κάποιο μανταλάκι ούτε να περιεργάζεται τα μεταλλικά μέρη μέχρι τώρα! Είναι πολύ καλή η ιδέα σου όμως αν τον δω να το κάνει, σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου!
 
Κάποια κοκατίλ (και άλλα μικρότερα είδη) Νίκο μου, δεν ασχολούνται καθόλου με το να μασουλάνε και να ροκανίζουν τα ξύλινα παιχνίδια.
Αφού είναι για παιδιά λογικά θα πρέπει να είναι μη τοξικά.
Εγώ να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ φοβάμαι μην αρχίσει και ασχολείται με το μεταλλικό έλασμα και χτυπήσει ή πιαστεί το ράμφος του.. Στη θέση σου για να είμαι ήσυχη θα του τα αφαιρούσα εντελώς τα μανταλάκια και θα έδενα με κόμπο τα κομμάτια μπαμπού στο σχοινί.
 
@Sissy, Πιστεύω ότι περισσότερο φοβάται ο Λούφη να τα αγγίξει παρά εμείς! Επειδή τον βλέπω πάντα όταν ειναι εξω, αν παρατηρήσω ότι πάει να παίξει με κάτι μεταλλικό θα τα πιάσω με άλλο τρόπο, μην ανησυχείς.
 
κινδυνος! Προσεχε τημ σιλικονη, μην την φαει και τρεχουμε
Δεν είναι σιλικόνη, αλλά ξυλόκολλα. Ωστόσο όπως είπα και πιο πάνω, το πουλάκι βρίσκεται συνεχώς μπροστά μου όταν είναι εξω από το κλουβί και μπορώ να επέμβω ανά πάσα στιγμή.

Δεν πιστεύω ότι έχω δείξει δείγματα πως δε νοιάζομαι αρκετά για το κατοικίδιο μου, έτσι δε νομίζεις;
 
Back
Top