Διατροφή Έξτρα λιχουδιές και συνήθειες στη διατροφή των παπαγάλων μας

Έχει σχέση με την ηλικία, το χρόνο που είναι κοντά σας ή τα εκπαιδεύσατε;

Ειναι στο χαρακτηρα του πουλιου κυριως πιστευω... :D αλλα πουλια το κανουν συχνοτερα και αλλα καθολου. Η ροζελα μου για παραδειγμα και για οσες εχω ακουσει το κανουν ολες. Ο Φοιβος το εκανε στην αρχη οταν τον ειχα παρει με τα φιστικια με το κελυφος. Απο τοτε που του τα σταματησα δεν ριχνει τιποτα μεσα στο νερο του, μονο βουταει τα ποδια του 😎 οταν θελει να με κανει να τον προσεξω γιατι ξερει οτι δε μου αρεσει αυτο και θα ασχοληθω μαζι του.

Τελικά μου το κάνει και εμένα.. Του έδωσα λίγη αραβική πίτα (σκέτη και άψητη) και τον είδα να το βουτάει!

εμενα δεν τους αρεσει καθολου το μηλο ή το αβγο... Και κατι βιταμίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν τις ακουμπανε... Μονο τα κρόσια απο τα χαλία μου τους αρεσουν... Τι αλλο να δοκιμάσω να τους δώσω;

Μπορεις να τους δωσεις φρεσκα λαχανικα, καλα πλυμμενα οπως μαρουλι, σπανακι, λαχανο, μπροκολο, καροτο, πιπερια, αγγουρακι, κολοκυθακι κ γενικα ολα τα πρασινα φυλλα
Τα δικα μου τα τρωνε ολα αυτα που σου εγραψα πιο πανω, αλλα θελει να προσπαθεις καθε μερα μεχρι να βρεις τι τους αρεσει:)
Να αποσυρεις μετα απο λιγες ωρες οτιδηποτε δεν καταναλωθει

Παιδιά εμένα το ένα απ' τα δύο μπάτζι μου παίρνει τα σποράκια μέσα απ' την τροφή του, αυτά που είναι μεγάλα, τα βουτάει μέσα στο νερό και μετά τα τρώει... Κάθε μέρα τους αλλάζω νερό και πάλι είναι γεμάτο με φλούδες...

αφου βρε παιδια δινεται ολοι και κατι λιγο, θα του βαλω και εγω ενα ουισκακι το βραδυ να το πιουμε παρειτσα.

Εγώ μια φορά στο τόσο του δίνω κ μια πατατουλα. Μια φορα στι 2 βδομάδες ας πουμε... Το πολυ. Μιας κ αποφευγουμε τα τιγανητα γενκώς. Επίσης αν του δώσω οτιδοιποτε απο φρυγανια ψωμάκι η δημητριακά η κανένα μπισκοτάκι(ολικής χωρις ζάχαρη) πάντα μα πάντα τα βουτάει μέσα στο νερό για να τα μαλακώσει! Εσάς το κάνουν αυτο;
κ μενα η λινα οτιδιποτε απο ψωμακι μπισκοτα τα βουταει να μαλακωσουν κ αν καταλαβει οτι κατι ειναι πιο σκληρο το αφηνει λιγο παραπανω κ μετα το τρωει ολοι χαζευουν μολις την δουν να το κανει

Λογικά από λίγο δεν πειράζει..Αλλά έχε υπόψη σου ότι έχει ζάχαρη..So με μέτρο πιστεύω, ίσως και με ακόμα μικρώτερη συχνότητα;
Δηλαδή το σουσάμι ειναι καλο γιαυτα; το παίρνουμε οπως οι σπόροι;

Ααα..Ok τότε μια χαρά! 😉
Απλά, αυτά του εμπορίου που έχω δει στο super market έχουν ζάχαρη και μια συνταγή που έχω, αυτό έλεγε. Για αυτό το είπα!
Αντε και αν εχουν ζάχαρη την γλυκόζη που την βαζεις; Που δεν πρέπει ούτε ο ανθρωπος να την τρώει!

εμενα δεν τους αρεσει καθολου το μηλο ή το αβγο... Και κατι βιταμίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν τις ακουμπανε... Μονο τα κρόσια απο τα χαλία μου τους αρεσουν... Τι αλλο να δοκιμάσω να τους δώσω;
Και εμενα το ίδιο δεν τρώει ούτε μήλο ούτε αυγο. Του πήρα ψεύτικη βιταμίνη αυγού απο το εμπόριο και αυτήν την τρωει αλλα οχι τοσο το κιτρινο οσο τα μαύρα σποράκια που ειναι μέσα.

αφου βρε παιδια δινεται ολοι και κατι λιγο, θα του βαλω και εγω ενα ουισκακι το βραδυ να το πιουμε παρειτσα.
χα χα χα χα! Πολύ καλό! Na πείτε και τα αντρίκια σας! 😉

Διάβασα οτι τους αρέσουν τα φιστίκια. Του πήρα κάσιους αλλα τιποτα. Του πήρα αράπικα και αυτα τον τρέλαναν. Στην αρχή του τα εβαλα ολόκληρα. Πήγαινε κοντά τα επιασε με το στόμα και μετα με το πόδι του στον αέρα προσπαθούσε να τα φάει. Αλλα του καημένου του επεφταν κάτω. Επιασα και τα εσπασα στο γουδί μικρά κομματακια και τα τσάκισε! Τα λάτρεψε.
Διαβάζω καθημερινα και ψάχνω να του βαλω διαφορα για να φτιαξει η αβιταμίνωση του που ειχε.
Μια φίλη μου μου ειπε οτι αλλη ειναι η διατροφή των μεγάλων παπαγάλων και αλλη των western rosella.
TΤωρα εχω μπερδευτει! Τελικα τι πρεπει να τρωνε τα μεσαία parakeet?

...*Διάβασα οτι τους αρέσουν τα φιστίκια. Του πήρα κάσιους αλλα τιποτα. Του πήρα αράπικα και αυτα τον τρέλαναν... Τα λάτρεψε.
Διαβάζω καθημερινα και ψάχνω να του βαλω διαφορα **για να φτιαξει η αβιταμίνωση του που ειχε.
* Τους αρέσουν, αλλά έχουν πολλές θερμίδες και δεν έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία (παχαίνουν).
Μπορείς όμως μικρή ποσότητα να χρησιμοποιείς για εκπαίδευση😉
**Μάθε τον να τρώει λαχανικά και φρούτα...
Φτιάξε του...
Φρεσκα ζυμαρικα για παπαγαλους
Η συνταγή του κέικ λαχανικών των παπαγάλων μου
Φρέσκο γεύμα για τους παπαγάλους μου

Δηλαδή το σουσάμι ειναι καλο γιαυτα; το παίρνουμε οπως οι σπόροι;

Το ωμό σουσάμι είναι καλό, βοηθάει και στο ασβέστιο, αλλά με μέτρο γιατί παχαίνει! Εγώ τους βάζω λίγο στις ταϊστρες με τα σποράκια, και λίγο στην σπιτική αυγοτροφή, συνταγή της @alicedros !

Back