Γενικά Έπιασα ένα budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
παιδια μολις τωρα ηρθε ενα παπαγαλακι πρασσινο στα πουλια μου και το πιασα! Ειναι ενα κουκλι! Ειναι και λιγο μεγαλοσωμο! Αλλα βλεπω οτι η μυτη του εχει ξεθωριασει και το ραμφος του ειναι σαν να χει ξεφλουδισει λιγο... λετε να χει τιποτα; Επισης φοραει κοκκινο δαχτυλιδι κλειστου τυπου! Τι ηληκια εχει δηλαδη;
 
Φωτη αν θελεις να το κρατησεις μακρια απο τα πουλια σου τωρα στην αρχη... 😉

Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης και αν εχεις την εντυπωση οτι κατι εχει και δεν ειναι πολυ καλα ας το δει ενας γιατρος καλυτερα, δεν αξιζει να ρισκαρεις την υγεια των πουλιων που ηδη εχεις.

το δαχτυλιδι τι γραφει επανω; 😕 Βαλε μας μια φωτο να το δουμε! :D
 
Δεν νομίζω να έχει τίποτα... Αλλά οπωσδήποτε καραντίνα και περιμένουμε φωτογραφία του απρόσκλητου επισκέπτη σου :D
 
εννοειται η καραντινα! Πειραζει ομως που μεχρι αυριο θα ναι ελευθερο στο δωματιο; Γιατι τωρα δεν εχω κλουβακι... φωτο δεν μπορω να βαλω τωρα γιατι ειμαι μονος και δεν εχω καποιο κινητο γιατι το δικο μου το κλεψαν! Θα βαλω ομως το βραδυ! Το δαχτυλιδι γρφει 627 πλαγιως 06 και παλι πλαγιως A!
 
Το πουλι ειναι του 2006 αλλα δεν μας ειπες ολα τα στοιχεια γιατι απο αυτα δεν μπορω να καταλαβω απο ποια χωρα ειναι.
 
εχεις δικιο δεν τα γραψα ολα λεει 06 027 Α 627! Παρακατω παραθετω και φωτογραφιες!
 

Συνημμένα

  • 18082008083.webp
    18082008083.webp
    44,4 KB · Προβολές: 194
  • 18082008085.webp
    18082008085.webp
    40,4 KB · Προβολές: 199
δεν νομιζω να εχει τιποτα γιατι λογικα θα το εσκασε απο κανενα σπιτι, αλλα καλυτερα να το πας σε κτηνιατρο να το κοιταξει και αν ειναι οκ τοτε βαλτο μαζι με τα αλλα
 
και παλι δεν μπορω να το βαλω μαζι με τα αλλα γιατι δεν εχω παπαγαλακια εχω Lovebirds εκτος κι αν το βαλω με το κοκατιλ! Δεν νομιζω να τσακωνονται ε;
 
και τωρα που εχει ξεθωριασει το χρωμα της μυτης του πως θα καταλαβω το φυλο;
 
σε ενα πετ σοπ που ειχα παει ειχα δει Lovebirds με Budgies μαζι τωρα δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο..ρωτα καπου που ξερουν καλυτερα ομως γιατι μπορει να γινεται να τα βαλεις μαζι
 
σιγουρα δεν κανει να βαλω τετοια ηδη μαζι γιατι θα ψαχνω για κομμενα ποδια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
σε ενα πετ σοπ που ειχα παει ειχα δει Lovebirds με Budgies μαζι τωρα δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο..ρωτα καπου που ξερουν καλυτερα ομως γιατι μπορει να γινεται να τα βαλεις μαζι

Υπονοείς κάτι; :D Κι εδώ αρκετοί ξέρουν πολλά πράγματα, έχει αναφερθεί σε πολλά posts ότι τα Lovebirds έχουν ανεπτυγμένο αίσθημα ιδιοκτησίας και σε κλουβί που ήδη υπάρχει ένα ή περισσότερα τις περισσότερες φορές δεν δέχονται ούτε άλλο Lovebird, πόσο μάλλον ένα παπαγαλάκι ποιο αδύναμο από αυτά. Υπάρχουν εξαιρέσεις πάντα αλλά ποτέ δεν βασιζόμαστε στις εξαιρέσεις όταν αφορά την ασφάλεια των πουλιών. Η καλύτερη λύση είναι να μπει σε δικό του κλουβί 1ον λόγω καραντίνας (θα το χρειαστείς έτσι κι αλλιώς) και 2ον για την ασφάλειά του και την αποφυγή περιττού στρες.
 
τωρα το φυλο πως θα το καταλαβω; Γιατι ειναι 2 χρονων αλλα ουτε μπλε μυτη εχει αλλα ουτε και καφε! Θα μου πειτε οτι ειναι θυληκο αλλα στο πετ σοπ που ναι κοντα στο σπιτι μου ειχαν ενα Budgie ακριβως σαν αυτο που ειχε μπλε μυτη και μετα απο καιρο εγινε ετσι...
 
καταρχήν θα το κρατησεις η οχι;
αν ναι, τοτε θα χρειαστεισ σιγουρα κλουβι οπωτε πηγαινε παρε ενα και υπολογιζε να παρεισ αλλο ενα πουλι για να εχει παρεα.
αν δεν θες να το κρατησεις δωστο σε καποιον απο εδω μεσα εκτως και αν εχεις κανεναν αλλο γνωστο σου που το θελει.

για το φυλο, ειναι καφε-ασπρα τα ρουθουνια του η μπλε;γιατι δε φαινονται καλα στη φοτο. Βγαλε αλλη μια αν μπορεις με φυσικο φως οχι με λαμπα να δουμε.
 
η μυτη του ειναι γκριζοασπρο και στα πλαγια εχει λιγο ανοιχτο γαλαζιο!
 

Συνημμένα

  • DSC01425.webp
    DSC01425.webp
    35,9 KB · Προβολές: 158
ε τοτε ειναι θηλυκο... Αν ηταν μπλε θα ηταν αρσενικο...

Να σου ζησει...
 
θηλυκο ειναι φωτη!
βεβαια εχει πολλα στιγματα, κουκιδες μαυρες στα μαγουλα, για θηλυκο, αλλα αφου τα ρουθουνια ειναι αυτα τοτε θηλυκο ειναι.

θα της παρεις αντρα;θα την κρατησεις; Ειναι ημερη;
 
και το γαλαζιο στις ακρες της μυτης πως εξηγηται;θα λεγα οτι ειναι μικρο αλλα το δαχτυλιδι λεει οτι ειναι 2 χρονων!

ε υπαρχουν στιγμες που θα κατσει και στο χερι μου αλλα υπαρχουν και στιγμες που φοβαται παρα πολυ! Ακομα το σκεφτομαστε αν θα το κρατησουμε αν την κρατησουμε εννοειται πως θα της παρω παρεα... Αν οχι θα το δωσω σε καποιον απο δω! Το προβλημα ειναι το θεμα των κλουβιων..η μητερα μου δεν θελει αλλα κλουβια!
 
Φώτη να σου ζησει η παπαγαλίνα σου! Από το στήσιμο του κορμιού θα έλεγα οτι πρόκειται για Budgie Εγγλέζικου τυπου! 🙂

Θα σου πρότεινα να την κρατησεις σε καραντίνα γιατι μπορεί να μην δραπέτευσε αλλά να το άφησαν ελέυθερο είτε γιατί οι ιδιοκτήτες ήθελαν να πανε διακοπές, είτε γιατί εμφάνισε κάποια ασθένεια... Δυστυχώς τα έχουμε δεί και αυτά, οποτε προσέχουμε για να έχουμε!
 
εννοειται η καραντινα! Σιγουρα δεν ειναι απλο παπαγαλακι γιατι εχει μια κεφαλα.. Και τα στιγματα ειναι πολυ μεγαλα, αλλα με προβληματιζει το φυλο του γιατι δεν ειναι καφε να πω οτι ειναι κοριτσακι! Εχει και γαλαζιο..
 
Back
Top