Γενικά Έπιασα ένα budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Φώτη αν ήταν ένα νεαρό πουλί θα σου έλεγα να διατηρείς τις αμφιβολίες σου. Αλλά για ένα πουλί που είναι ήδη τουλάχιστον 18 μηνων ειναι ξεκαθαρο πιά.

Παρατήρησε και τα πόδια του πουλιού. Αν έχουν γκρι χρώμα είναι αρσενικό, αν εχουν σάρκινο χρώμα είναι θηλυκο.:)
 
τα ποδαρακια του ειναι γκρι! Οταν λες σαρκινο εννοεις του δερματος μας;
 
Κι εγω θηλυκο θα ελεγα. 😉

Αν δεις εδω ειναι και τα δυο θηλυκα κι ομως δε μοιαζουν μεταξυ τους στα σημαδια διαχωρισμου φυλου.
 

Συνημμένα

  • female-budgies-19.webp
    female-budgies-19.webp
    56,5 KB · Προβολές: 76
τελος παντων. Για να το λετε εσεις, αρα δεν τιθεται θεμα να χει χασει το χρωμα της η μυτη του...
 
Αν παρατηρήσεις το κιτρινοπράσινο πουλάκι της φωτογραφίας που έβαλε ο Ανέστης, αυτό είναι το σάρκινο χρώμα... Ελαφρώς μπεζ ή ροζέ.
 
Δηλαδη εχει ταυτοχρονα "θυληκα" ρουθουνια και "αρσενικα" ποδια;
Ποιο απο τα δυο ειναι πιο σιγουρο κριτηριο δαχωρισμου τοτε; 😕
 
Φώτη μου κοίτα, εκείνο που έχει σημασία πρώτα από όλα είναι να είναι το πουλάκι υγιές. Το φύλλο του θα σε απασχολήσει σε περίπτωση που θες να του βρείς σύντροφο.Αποφασισε πρώτα αν θα το κρατήσεις ή όχι, αγάρασέ του ένα άνετο κλουβάκι, την κατάλληλη διατροφή, και αν και όταν αποφασίσεις να το ζευγαρώσεις, το ξανασυζηταμε!
 
τα ποδαρακια του εμενα ειναι σαν του μπλε!☹


και το μπλε θηλυκο ειναι αν εννοεις τη φωτο που εβαλα πιο πανω... :D

p.s. Δες λιγο κι εδω... στη μεση σχεδον εχει ενα πρασινο θηλυκο που μοιαζει με το δικο σου. 😉
 
ενταξει! Τελικα θα το κρατησω! Θα παω τωρα να του παρω κλουβακι! Σκεφτομαι να παρω αυτα τα μεσαιου μεγεθους με το χωρισμα! Ωστε οταν θα παρω κι συντροφο να γνωριστουν πρωτα! Τι λετε;θα ναι καλο;
 
Πολυ ωραια που θα το κρατησεις Φωτη!

Οταν θα παρεις συντροφο γι αυτο θα πρεπει κι εκεινο το πουλι να περασει καραντινα οπως κι αυτο. 😉 Παρε ενα ευρυχωρο που να χωραει παιχνιδια και δραστηριοτητες για 2 πουλια αφου σκοπευεις να του παρεις ταιρι. :)
 
καλα το ταιρι θα αργισει πολυ ακομα! Κατσε να δω οτι το πουλι ειναι υγειες και μετα βλεπουμε! Δεν θα βιαστω καθολου σε αγορα.. Νεου πουλιου!
 
μπραβο φωτη αν θες βαλε και καμια φωτο απο το κλου βι οποτε το παρει και οποτε μπορεις αν το δουμε το κλουβι. Να σου ζησει
 
Μπράβο Φώτη! Δεν ξέρω τι κλουβί έχεις στον νου σου... Σκέφτεσαι κάτι σαν την ζευγαρώστρα των καναρινιών; Θυμήσου οτι τα παπαγαλάκια χρειάζονται μεγάλα και ψηλά κλουβιά(ανάλογα με την ράτσα που θα φιλοξενήσουν) με οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνουν... Διαβασε πόστ σχετικά με την διαμονή των παπαγάλων και ελπίζω να καταλάβεις.
 
θα προσπαθησω να βρω το καλυτερο! Δεν μπορω να παρω και τεραστο γιατι με το ζορι θα το παρω κι αυτο! Ισως απλα στο μελλον να αλλαξω τα κλουβια που εχω τωρα! Γιατι εχω ενα μεγαλο πτησης το οποιο το χω τωρα σε κατι Lovebirds!
 
Οχι τεράστιο, προς Θεού, Βudgie θα φιλοξενήσει και όχι Μακάο

Απλά να είναι λίγο ψηλότερο απο τα κλουβιά για καναρίνια και να εχει χώρο για να φιλοξενησει και στο μέλλον 2ο πουλάκι... Καλη αγορά!
 
τελικα τι ειναι αρσενικο ειναι ή θηλυκο το παπαγαλακι γαιτι μπερδευτηκα😕🙄
πως θα ξερεις τι να παρεις αρσενικο ή θηλυκο;
 
μαλλον θυληκο! Ουτος η αλλος δεν θα το παρω τωρα το ταιρι οποτε θα του δωσω πολυβιταμινες και ολα τα σχετικα και μετα θα δω μηπως ειχε χασει το χρωμα της η μυτη του! Οι διαστασεις 55x30x40 υψος ειναι καλες;
 
ενταξει! Του πηρα το κλουβακι! Δυστυχως ειναι λιγο μικρο αλλα μολις περασει η περιοδος της καραντινας θα το βαλω σε αρκετα μεγαλο! Του πηρα και φαρμακο για τις ψειρες που σκοτωνει απ οτι λεει και τα ακαρεα του αιματος! Του βαλα και πολυβιταμινες! Λετε να χρειαζεται και τιποτα αλλο;
 
Back
Top