Ασθένειες Έχει ακάρεα ή μπαίνει σε αναπαραγωγική περίοδο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ckdodis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλησπέρα σε όλους,

Πρίν λίγο έκανα γενική καθαριότητα σε ένα κλουβί με δύο μπάτζι, που τα φροντίζει η αδερφή μου μαζί με τις ανηψιες μου.

Το κοριτσάκι της φτερωτής παρέας έχω την αίσθηση ότι μπήκε σε αναπαραγωγική περίοδο και η γενική καθαριότητα θα γινότανε ούτως ή άλλως ώστε να αρχίσει και η διατροφική προετοιμασία μήπως και έχουμε γεννα, που τόσο πολύ θέλουμε.

Είχα καιρό να πάω στο σπίτι αδερφής μου και να δω τα παπαγαλάκια από κοντά και ανεβάζω κάποιες εικόνες ώστε να μου πείτε εάν το παπαγαλάκι έχει ακάρεα ή ο χάλκινος είναι έτσι από το πυρωμα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
 

Συνημμένα

  • 00.webp
    00.webp
    36,7 KB · Προβολές: 13
  • 01.webp
    01.webp
    35,1 KB · Προβολές: 12
  • 02.webp
    02.webp
    42,6 KB · Προβολές: 11
  • 03.webp
    03.webp
    74,2 KB · Προβολές: 11
  • 04.webp
    04.webp
    55,8 KB · Προβολές: 13
  • 05.webp
    05.webp
    53,4 KB · Προβολές: 14
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Ledagcc σίγουρα;

Τα παπαγαλάκια τα είχα πάρει για έμενα αρχικά αλλά επειδή είχα ήδη σε καραντίνα αλλά πουλάκια και δεν είχα άλλο χώρο μείνανε καραντίνα στο σπίτι της αδερφής μου.
Όταν πέρασε το δίμηνο ούτε οι ανηψιες μου ούτε η αδερφή μου θέλαν να τα αποχωριστούν.
Αποτελέσμα να τα κρατήσουν.
Είναι σίγουρα καθαρή;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ckdodis Σιγουροτατα. Ερώτηση: Ειστε σίγουροι πως μπορειτε να ανταπεξελθετε στην δύσκολη αυτη διαδικασία? Μπορει να χρειαστεί να τα ταισετε στο χέρι εχετε τον χρόνο να το κάνετε αυτό?
 
@Ledagcc σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Τα είχα αφήσει με κρύα καρδιά τότε στις ανηψιες μου, η αδερφή μου είναι πολύ υπεύθυνη γενικότερα, αλλά σίγουρα της λείπει η εμπειρία, όχι ότι έγω έχω αλλά έχω τα πουλάκια κάθε μέρα στα χέρια και τα παρατηρω σαν τα μάτια μου . Είχα και εγώ καιρό να εμφανιστω από το σπίτι τους λόγω φόρτου εργασίας και μόλις την είδα κοκαλωσα!
Έχω που έχω τύψεις που τα αποχωρίστηκα, θα γινόταν χειρότερο άμα είχε ακάρεα.

Θα τα πλακωσω σε φαγητό αυγο και αυγοτροφη μπας και έχουμε καμια γεννά που τόσο πολύ θέλω. Και σαφώς οι επισκέψεις θα πυκνώσουν πάρα πολύ ώστε να τα παρακολουθώ.

Ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1660225752[/automerge]
@Ledagcc είχα γεννα όταν ήμουν μικρός χώρις να χρειαστεί ποτέ να ταίσω στο χέρι.

Εάν χρειαστεί να το κάνω, θα το κάνω όσο δύσκολο και εάν είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι καθαρή, και σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ ούτε συμφωνώ με αναπαραγωγή. Το να βάζουμε ζώα να αναπαράγονται για να έχουμε την "εμπειρία" τα κάνει αντικείμενα, που έχουν όμως υγεία και ανάγκες. Αν δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αναπαραγωγή φάση, δεν έχει άμεση πρόσβαση σε πτηνίατρο κλπ, δυστυχώς δεν μπορεί να μπει σε αυτήν την διαδικασία.
 
@ckdodis με συγχωρείτε, καθότι άπειρη, αλλά η εποχή είναι απολύτως ακατάλληλη για αναπαραγωγή. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για καναρίνια. Εάν κάτι άλλο ισχύει για παπαγάλους, συγνώμη για το άτοπο σχόλιο. Η κοπελιά είναι πολύ όμορφη. Την καταλαβαίνω την αδελφή σου κ τα ανήψια σου που δεν μπορούν να την αποχωριστούν.
 
https://community.petbirds.gr/threads/23-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-budgie.15916/

6. Πότε ξεκινά η διατροφική τους προετοιμασία;

Ένας μήνας πριν είναι αρκετός, όταν γίνεται σωστά. Από τις 20 Αυγούστου περίπου, προκειμένου να έχουμε αναπαραγωγή τον Σεπτέμβριο και από 20 Φεβρουαρίου περίπου, προκειμένου να έχουμε αναπαραγωγή τον Μάρτιο.

Βάση αυτό του άρθρου θα ξεκινήσω διατροφική προετοιμασία. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
 
@ckdodis σωστά, συμφωνούμε όλοι ότι η τρέχουσα περίοδος αφορά την διατροφική προετοιμασία όχι την ίδια την αναπαραγωγή.
αίσθηση ότι μπήκε σε αναπαραγωγική περίοδο
Αυτό ομολογουμένως δεν το κατάλαβα 🤔.
 
@MARY58 νομίζω δεν είπα κάτι διαφορετικό. Ίσως δεν το έγραψα καθαρά.

Είπα ότι έκανα γενική καθαριότητα στο κλουβακι με σκοπό να ξεκινήσω διατροφική προετοιμασία σε αυτό το ζευγάρακι.

Το ότι θα ξεκινήσω διατροφική προετοιμασία δεν σημαίνει ότι θα ζευγαρώσουν άμεσα τα πουλάκια.

Θα αρχίσω προετοιμασία περίπου από τις 20 Αύγουστου με περισσότερο τροφή, αυγοτροφη, αυγό βραστό, λαχανικά, ίσως κάποιες πολύβιταμινες ( θα ρωταγα σε επόμενο ποστ σε ότι αφορά τις βιταμίνες ).

Θα καθάριζα με γενική καθαριότητα έτσι κι αλλιώς το κλουβί αλλά μου έκανε εντύπωση ο χάλινος της θηλυκιάς. έχει γίνει σκούρος καφέ από ανοιχτός καφε υπάρχουν όμως και κάποια ασπρακια βλέποντας τον ρώτησα: έχει ακάρεα ή μπήκε σε αναπαραγωγική περίοδο ( εννοούσα το σκούρο καφέ)

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.😊
[automerge]1660236745[/automerge]
@MARY58 να επαναδιατύπωσω την ερώτηση λοιπόν: έχει ακάρεα το μπατζιτ; Ή έχει ακάρεα και είναι και πυρωμένη; Ή είναι μόνο πυρωμένη;

Νομίζω καλύτερα τώρα! 😊
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ckdodis με συγχωρείς. Δεν κατάλαβα ότι αναφεροσουν σε διατροφική προετοιμασία.🤭. Σου εύχομαι με επιτυχία να γίνεις "παππούς" κ να μην προλαβαίνεις τα κεράσματα! 😄
 
@MARY58 σε ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι να μην έχει ακάρεα η μόνα! Ο Σάντι που ζει στο ίδιο κλουβί είναι πεντακάθαρος σαν λούτρινο! Χάλινος πόδια σαν ζωγραφίστα. Για αυτό προβληματίστηκα!
 
άλλως ώστε να αρχίσει και η διατροφική προετοιμασία μήπως και έχουμε γεννα, που τόσο πολύ θέλουμε.
@MARY58 νομίζω δεν είπα κάτι διαφορετικό. Ίσως δεν το έγραψα καθαρά.
@ckdodis Ξαναδιαβάζοντας το ποστ, εσύ μια χαρά το έγραψες! Πεντακάθαρα! Τώρα εγώ γιατί δεν το διάβασα, τι να πω, λόγω της ημέρας, τα λόγια του παπά...🥴 Κ πάλι με συγχωρείς. 🤗. Ελπίζω να είναι μια χαρά η Μόνα. Κ σύμφωνα με την Λήδα είναι, άρα με το καλό οι απόγονοι! Γεροί κ καλοκλάρωτοι. Κ είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις ότι χρειαστεί για να πάνε όλα μια χαρά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Σχετικά θέματα

Back
Top