Ασθένειες Έχει ακάρεα ή κάτι άλλο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
δεν συνδιαζεις φαρμακα χωρις εγκριση γιατρου. Πολλα ερχονται σε συγκρουση ως προς την απορροφητικοτητα τους

Αν προκύψει λοιπόν παρόμοιο θέμα, θα ψάχνουμε τον jk για να μας δώσει δοσολογίες, μιας και μερικοί γιατροί δεν γνωρίζουν... Ο. Κ.
Με συγχωρείτε για την παρέμβαση - γνωρίζεις ότι μ'ενοχλεί ιδιαίτερα η έπαρση -η έστω αυτό που εγώ θεωρώ έπαρση- συγνώμη και πάλι που χάλασα τη ροή του θέματος. Συνεχίστε..,το στοίχημα εξάλλου, πρώτα του Αχιλλέα και έπειτα όλων μας, είναι να σωθεί το πουλάκι.

Αχιλλέα, μη σταματήσεις να μας ενημερώνεις.

ο διαχειριστης αυτου του χωρου (ο Σταυρος ) νομιζω εχει εκφρασει τη θεση του, οτι δεν συμπαθει το να δινονται συνταγες φαρμακων μεσα απο τα φορουμ
Δημήτρη, το τι συμπαθώ ή αντιπαθώ στις συζητήσεις δεν είναι κανόνας. Καθένας μπορεί να πει (ή να μην πει) ό,τι θέλει, αρκεί να μην παραβιάζει τους κανόνες. :)

Απο την στιγμη που η παρεα του pb ειναι ξανα ενεργη, εχει τυχει αρκετες φορες, που δηλωσα οτι οι πραγματικοι γιατροι ειναι αυτοι με πτυχιο.Αλλες τοσες ελεγα οταν δεν ηξερα... Δεν ξερω ...

δεν ειχα ποτε επαρση στη ζωη μου και αν ειχα δεν εγραφα αυτη τη στιγμη

4η μέρα θεραπείας και το πουλάκι έχει αρχίσει να ξεπρήζεται και οι κουτσουλιές μυρίζουν ελάχιστα. Επίσης παρατηρώ ότι δυσκολεύεται λιγότερο όταν κάνει κουτσουλιά.

Έλαβα σήμερα και γραπτά τα αποτελέσματα των εξετάσεων (γιατί έπρεπε να σφραγιστούν) και γράφουν: Κατά την μικροβιολογική εξέταση του δείγματος με την τροποποιημένη μέθοδο ISO 6579:2002 ΔΕΝ απομονώθηκαν μικρόβια του γένους των Σαλμονελλών. Κατά την μικροβιολογική εξέταση του δείγματος σε Αιματούχο αγαρ και σε MacConkey αγαρ ΔΕΝ απομονώθηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Κατά την διενέργεια μυκητολογικής εξέτασης του δείγματος σε Sabouraud αγαρ αναπτύχθηκαν μύκητες του γένους Sporotrichum Schenkii. Aυτό λοιπόν ΔΕΝ είναι Ασπεργίλωση! Είναι Σποροτρίχωση και η θεραπεία γίνεται με ιωδιούχο κάλλιο ή (πιό αποτεσματικά) με ιτρακοναζόλη (Sporanox). Επικοινώνισα λοιπόν με τον γιατρό και η απάντηση ήταν ότι είναι της ίδιας κατηγορίας μύκητας (ασχολίαστο 😉 και ούτως ή άλλως χρήζει θεραπείας για 3 εβδομάδες, τουλάχιστον, με φλουκοναζόλη, που είναι πιο ελαφρύ φάρμακο και αναλόγως πώς θα εξελιχθεί συνεχίζουμε με το ίδιο φάρμακο ή με ιτρακοναζόλη που είναι πιο ισχυρή αλλά όπως και να έχει ο χρόνος θεραπείας για αυτόν τον μύκητα μπορεί να διαρκέσει και 1 ολόκληρο χρόνο!

Αν θα δείτε φωτογραφίες από ζωάκια με αυτόν τον μύκητα είναι ίδιες με αυτή της κοιλιάς του πουλιού που είχα ανεβάσει στην αρχή. Όσο για φωτογραφίες σε προχωρημένο στάδιο... άστα να πάνε. Ξεκινάει σαν μικρό οίδημα και μεγαλώνοντας γίνεται σαν οζίδιο, μετά μαζεύει υγρό διάφανο που στην συνέχεια γίνεται σκούρο μώβ (όπως ήταν το δικό μου) και αν δεν το προλάβεις δημιουργεί μικρά έλκη που αιμοραγούν. Αυτό βέβαια σε προχωρημένο στάδιο. Περνάει στον οργανισμό από το χώμα ή από ακατάλληλους σπόρους (μπαγιάτικους εώς... σάπιους) μέσω κάποιας εκδοράς ή σπανιότερα από την εισπνοή των σπόρων και προσβάλει αρχικά το δέρμα και τα λεμφαγγεία. Κοντεύω να γίνω γιατρός... :)

Και κάτι ακόμα (συγνώμη που σας κουράζω αλλά το θεωρώ σημαντικό) αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όσο και αν έψαξα για την ασθένεια αυτή την βρήκα αρκετές φορές σε ζώα αλλά καμία αναφορά σε περιστατικό πουλιού. Έχει μήπως κανείς ακούσει για τέτοιο περιστατικό σε πουλί;

δεν τον γνωριζω . Θα κοιταξω για πληροφοριες. Δεν ξερω ποσο δραστικη ειναι η φλουκοναζολη σε αυτον απο εγκριτη ιστοσελιδα, αλλα σε πρωτη φαση βλεπω στη wikipedia

" Για δερματική λοίμωξη [x] ή [x]είναι η κύρια θεραπεία με [x] να συνιστάται αν ο πρωταρχικός αντιμυκητιασικά δεν είναι καλά ανεκτή. Όταν η μόλυνση [x] σε όλο το σώμα, [x] είναι το φάρμακο επιλογής "

ευχομαι να μην χρειαστεις αμφοτερικινη και να υποχωρησει με την φλουκοναζολη. Πραγματι ειναι πιο ηπια απο την ιτρακοναζολη για αυτο και δεν σου ειχα προτεινει εκεινη για περιπτωση ασπεργιλλου

παντως ο γιατρος ενω ειχε το αποτελεσμα, σου ελεγε αλλα αντι αλλων...

Ναι η αλήθεια είναι αυτή γι΄αυτό και εγώ πλέον θα έχετε καταλάβει πως ότι ασθένεια και να μου πούνε και ότι φάρμακο και να μου δώσουν θα το ψάξω πολύ καλά πρίν να το χορηγήσω στο πουλάκι, γιατί την γνώμη μου για τους κτηνιάτρους την γνωρίζετε και δυστυχώς... συνεχώς επιβεβαιώνομαι.

Αν προκύψει λοιπόν παρόμοιο θέμα, θα ψάχνουμε τον jk για να μας δώσει δοσολογίες, μιας και μερικοί γιατροί δεν γνωρίζουν... Ο. Κ.
Με συγχωρείτε για την παρέμβαση - γνωρίζεις ότι μ'ενοχλεί ιδιαίτερα η έπαρση -η έστω αυτό που εγώ θεωρώ έπαρση- συγνώμη και πάλι που χάλασα τη ροή του θέματος. Συνεχίστε..,το στοίχημα εξάλλου, πρώτα του Αχιλλέα και έπειτα όλων μας, είναι να σωθεί το πουλάκι.

Αχιλλέα, μη σταματήσεις να μας ενημερώνεις.
Νίκο με ενημέρωσε ο γιατρός από το κέντρο πτηνοπαθολογίας ότι έχει ο ίδιος εγχειρίδιο βάση του οποίου, εφ΄όσων βρεθεί το είδος της ασθένειας και συνυπολογίζοντας πάντα το σωματικό βάρος του πουλιού σου δίνει την ανάλογη δοσολογία του κάθε φαρμάκου. Αχρείαστος να είναι...

Εξακολουθώ την θεραπεία και το πουλάκι είναι ακόμα με το πρήξιμο μεν, λιγότερο δε. Οι κουτσουλιές μυρίζουν αλλά λιγότερο από πρώτα. Η δυσκολία στο να κάνει κουτσουλιά εξακολουθεί να υπάρχει. Προφανώς θα αργούν να φανούν αποτελέσματα από την θεραπεία μιας και είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια της και εφόσον είχε προχωρήσει ο μύκητας. Είδωμεν...

Σήμερα το πουλάκι δεν το βλέπω καθόλου καλά. Κάθεται στον πάτο του κλουβιού και σφίγγεται σαν να προσπαθεί να βγάλει κάτι. Το υγρό στην κοιλιά του επίσης έγινε σκούρο κόκκινο χρώμα, στην μισή κοιλιά και η άλλη μισή σαν να ασπρίζει ή σαν πύον ή (λέτε να είναι τόσο άτυχο 😉 σαν αυγό. Του έβαλα χλιαρό νερό στην μπανιέρα αλλά φοβάμαι να το πιάσω να το κοιτάξω από κάτω καλά γιατί δεν το βλέπω καθόλου καλά.

Τελικά το έπιασα. Να οι φωτογραφίες. Καλού κακού του έβαλα λαδάκι στην αμάρα αλλά καταλάβαινα ότι πονούσε όταν το ακουμπούσα.

Συνημμένα

• rsz_1dsc_0002.jpg
    rsz_1dsc_0002.jpg
    72,4 KB · Προβολές: 29
  • rsz_1rsz_dsc_0001.webp
    rsz_1rsz_dsc_0001.webp
    10,2 KB · Προβολές: 92
δυστοκια... Αχιλλεα αμεσα φουλ ζεστη διπλα σε θερμαντικο, καστορελαιο απο διημευον φαρμακειο στην αμαρα και σε οσο μερος του αυγου μπορει να ακουμπησει και ελαφρια, πολυ ελαφρια πιεση πανω απο το τελειωμα του αυγου στην κοιλια... ειναι κριμα μετα απο τοσο αγωνα. Προσπαθησε και ο Θεος μαζι σου και κυριως μαζι του!

Έχει φύγει η γυναίκα μου να βρεί καστορέλαιο και εγώ έχω κάτσει κοντά στο πουλάκι με ζέστη. Μου σφίγγεται η ψυχή γιατί το βλέπω πλέον να σφίγγεται βγάζοντας μια τσιριχτή φωνούλα γιατί πονάει πολύ. Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρει...

• Like
Αντιδράσεις: vkoul
Το αυγό έχει κατέβει στην αμάρα αλλά δεν γλιστράει.. σε έλλειψη το καστορέλαιο έλεος τι άλλο να πάει στραβά; Ελπίζω να το βρεί στο τελευταίο εφημερεύον φαρμακείο...

σιγουρα ελαιολαδο και χλιαρο οπως λεει η Μαρια, μεχρι να βρεθει καστορελαιο.ζεστανε μια πετσετα με το σεσουαρ ή το θερμαντικο και ακουμπησε το πουλακι εκει και φυσικα διπλα του ζεστη.Αν και ειναι κατω το αυγο, δωστου λιγο ασβεστιο και κυριως ηλεκτρολυτες.λιγη ζαχαρη στη μυτη του κουταλιου και αλατι και διαλυση σε ενα ποτηρι νερου και παροχη στο στομα οσο μπορει. Αν βρει η συζυγος almora plus στο φαρμακειο ακομα καλυτερα

Βρήκαμε το καστορέλαιο και του έβαλα στην αμάρα και στην κοιλιά. Ασβέστιο δεν έχω ηλεκτρολύτες δεν ξέρω τι είναι, θα του διαλύσω ζάχαρη και αλάτι σε νερό. Του έχω δίπλα αερόθερμο, για να κάτσει σε ζεστή πετσέτα δεν νομίζω αλλά θα το δοκιμάσω.

του έδωσα ζάχαρη και αλάτι διαλυμένα σε νερό απευθείας στο στόμα και ήπιε αρκετό, λές και καταλάβαινε, έβαλα μια ζεστή πετσέτα μέσα στην άδεια μπανιέρα και το έβαλα να κάτσει αλλά σηκώθηκε. Ωστόσο την άφησα μήπως και πάει από μόνο του. Του έχω συνεχώς ζέστη δίπλα του, ελπίζω να τα καταφέρει

Back