Ασθένειες Έχει ακάρεα της τραχείας το μονκ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα σας! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Επειδή ξέρω ότι θα το πειτε, ξέρω ότι πρεπει να απευθυνθώ σε πτηνιατρο, αλλά έχω στην επαρχία που μενω δεν έχουμε, όποτε θέλω τη βοήθεια σας η πως μπορώ να κατευθυνω εγώ τον κτηνίατρο μας,

Χρειαστηκε να φυγω εσπευσμένα για 5 μέρες και για να μην αφήσω τον μικρό (μόνκ) με τον πατερα μου, τον πηρα μαζί σε ένα μικρό κλουβί, από τη 2η μέρα παρατηρησα το χορχιτο ότι όταν τον εβγαζα έξω ψιλοφουσκωνε λίγο. Πετουσε κανονικά, έτρωγε κανονικά, αλλά ήταν σαν να είχε υπνηλία και όταν τον εβγαζα εκτός κλουβιου.
Περίμενα να δω πως θα πει, ήταν στα ίδια, και περιμενα να δω σήμερα που θα επιστρέψουμε στο χώρο του και στο μεγάλο κλουβι μήπως παρει τα πανω του.
Αλλά 2 μέρες τώρα ξυνει πολυ το λαιμό του, τον είδα 3_4 φορές να κάνει μια κίνηση σαν να προσπαθει να κάνει εμετό και τώρα που έχει κουρνιασει τρίβει έντονα το ράμφος του, αλλά όχι όπως έκανε παντα. Πρώτη μέρα τον ακουω να το κάνει τόσο έντονα..
Απ όσα έχω διαβάσει φοβάμαι μήπως έχει ακάρεα τραχειας.
Πως μπορώ να βοηθησω ή να κατευθυνω εγώ το γιατρό; να προλαβω ότι είναι... Θα προσπαθησω να ανεβάσω και βίντεο..
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
 
Καλησπερα,θα πρεπει να το δει γιατρος απο την στιγμη που εμφανιζει υπνηλια.

Το ξυσιμο δεν αποτελει απαραιτητως σημαδι υπαρξης ακαρεων της τραχειας η οποια ειναι απο τις σπανιοτερες παθησεις.
 
@Tony Forpus περιμενα να τον δω σήμερα που θα γυρίζαμε στο περιβαλλον του. Με προβληματιζει ο ήχος που κάνει σαν να ξυνει το ράμφος του δυνατά μαζί με το ξύσιμο.
Εγώ να τον παω στον κτηνιατρο, τι πρεπει να κοιτάξει όμως; δεν ξέρω κατά ποσο έχει εμπειρία εδώ στους παπαγαλους. Γι αυτό αγχώνομαι
 
@Tony Forpus Κεφαλονιά. Είναι ο κυριος Ψαρρός εδώ, απίστευτος κτηνίατρος, αλλά δεν έχει τόσες γνώσεις στα πτηνα, γιατί δεν έχουν πολλοι εδώ κατοικίδιο παπαγαλο!
 
Δυστηχως απο οτι βλεπω το πιο "κοντινο" ιατρειο που αναλαμβανει και πτηνα ειναι στην Πρεβεζα.
Υπαρχει περιπτωση να μπορει να παει το πουλακι εκει?
 
@Tony Forpus πως να παει το κακόμοιρο, ουτε συγκοινωνία δεν έχουμε στη Σπιναλόγκα που ζουμε, να ρωτήσω εγώ κάτι; αν ειχε ακάρεα δε θα έκανε αυτό το θόρυβο όλη τη μέρα;το έκανε μονο μιση ώρα που νανουριζοταν και σταμάτησε..
Κρατάω μια επιφυλαξη, επειδή του άλλαξα απότομα τις συνήθειες, τον πηρασε μικρό κλουβί, περασε 2 καράβια και ποσες ωρες αυτοκίνητο, έμενε μόνος τους πολυ ώρα σ ενα ξένο χώρο , τον επιασαν πολλοι ανθρωποι που δε γνώριζε , μήπως ήταν ψυχολογική αντίδραση όλο αυτό.
Σήμερα επιστρέψαμε σπίτι μας, όποτε από αυριο που θα κάνουμε την καθημερινότητα μας και θα δω πως είναι,
Δεν ξέρω αν μπορει να με βοηθήσει σε κάτι να στείλω κοτσυλια, για έναν έλεγχο στο γνωστό που λετε όλοι,
 
Το τριψιμο του ραμφους που κανουν πριν τον υπνο αλλα και κατα την διαρκεια της ημερας οταν χαλαρωνουν ειναι απο ευχαριστηση και οχι γιατι ασθενουν.

Μπορει να διαβαζεις συχνα για ακαρεα της τραχειας στα πτηνα ή να το εχουν κανει ψωμοτυρι στα pet shop αλλα ειναι εξαιρετικα σπανια περιπτωση.
Παρατηρησε το και αυριο και μας ενημερωνεις.
 
@Tony Forpus το διάβαζα πολυ στα καναρίνια για να είμαι ειλικρινής, γι αυτό το γνώριζα και πηγε εκεί ο νους μου,
Θα τον παρατηρησω και αυριο και να σας ενημερώσω! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
 
@Tony Forpus καλησπερα! Θα έγραφα πιο μετά! Νομίζω ότι με κοροιδευει ο μικρός και είναι μια χαρά,
Το πρωι τον είδα και τον έβγαλα 2 ώρες το μεσημέρι και άλλη μια τώρα, δε δείχνει κάτι, πετάει κανονικά, τρώει πολυ, το μεσημέρι μιλούσε κιόλας που όσο λείπαμε δεν τον άκουσα καθόλου. Τώρα τρώει το μανταρίνι του, θα δω σε λίγο που θα τον σκεπάσω αν κάνει και τον ήχο με το ράμφος αλλά δεν παρατήρησα, έστω αυτές τις λίγες ώρες, ουτε να ξύνεται ιδιαίτερα, ουτε κάτι άλλο.
Μάλλον τον χάλασε το ταξίδι και το μικρό κλουβί που τον μετέφερα,
Θα συνεχίσω την παρακολουθηση και θα σας ενημερώσω!
 
Σήμερα το μεσημέρι που τον έβγαλα μια ωρίτσα από το κλουβί, έκατσε λίγο φουσκωμένος για κανα 5λεπτο και μετά έπαιζε με τα παιχνιδια του, πετουσε και κυνηγουσε την αδερφη μου μέσα στο σπίτι, και φαινόταν καλά.
Για να μου φυγει η σκέψη, επικοινώνησα με την Κομοτηνή, να μου πουν πως θα στείλω κοτσυλια και αν χρειάζονται αίμα ίσως(;) να πάω στον κτηνιατρο μου εδώ ,να τον καθοδηγήσουν.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά, γιατί έχω διαβάσει εδώ μέσα παρα πολυ καλα σχόλια για αυτους, αλλά έχω πετυχει και συνομιλίες που λένε ότι είναι σαν να έχουν έτοιμες εξετάσεις και να στέλνουν σε όλους τις ίδιες, όποτε φοβάμαι και μη μου φορτωσουν το πουλι με φάρμακα που δε χρειάζεται,
Σας έπρηξα, αλλά έχω αγχωθεί! Αυτά!
 
Νομίζω μπαίνεις σε περιπέτειες χωρίς προφανή λόγο.

Οι εξετάσεις από το διαγνωστικό σίγουρα θα έχουν κάποια ευρήματα, αυτό μπορώ να στο βεβαιώσω (και από προσωπική εμπειρία) εκ των προτέρων.
 
@Tony Forpus μπορεί να ειναι η ιδέα μου, επειδή ήταν ταλαιπωρημένος στο ταξίδι και τώρα τα ψιριζω όλα η αλήθεια είναι, γιατί δεν έχει σημαδία ασθένειας σημαντικά.
Και οι κοτσυλιες του κανονικές είναι.
Εντάξει, θα κάνω υπομονή λίγο.
Απλά φοβάμαι μη συμβεί τίποτα και δεν το χω προλαβει,
Ευχαριστώ παντως για τη βοήθεια!
 
Σήμερα είμαστε καλά νομίζω και ήρθε και το εξοχικο μας σπίτι, για όταν πηγαινουμε διακοπές, (το οποίο είναι πολυ πιο μεγάλο απ ότι περιμενα!) και δε θα μελαγχολησουμε ποτε ξανά!
IMG_20211217_222511.webp
[automerge]1639772869[/automerge]
(Μη το βλέπετε έτσι, το εστησα μια γρήγορη απλά να δω πως ειναι! Έχει και παιχνιδια καινουρια και απ ολα!)
 
Back
Top