Ασθένειες Έχει ο παπαγάλος μου bumblefoot;

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Καλησπέρα στην ομάδα, θα χρειαστώ την βοήθεια σας αν και είμαι έτοιμη να επικοινωνήσω με τον πτηνιατρο μας. Σήμερα στην πατούσα του Ρικι είδα ένα κόκκινο σημάδι, του έβαλα την μπανιερα μήπως λερώθηκε από κάπου, αλλά δεν υποχώρησε, όποτε υποψιάζομαι πως μπορεί να έχει Bumblefoot (δεν βρήκα την μετάφραση του στα ελληνικά), διάβασα λοιπόν πως είναι στο αρχικό στάδιο και πρέπει να αλλαξω πατηθρες και να τις καθαρίζω πιο συχνά, το θέμα είναι πως έχουν αλλαχτεί οι πατηθρες αρκετό καιρό τώρα (είναι ξύλινες σε διαφορα σχήματα, μια από σχοινί και μια ασβεστίου, επισης υπάρχει το σταντ το οποίο καθαριζω μέρα παρα μέρα, είναι φτιαγμένο από φυσικά κλαδιά, κάθεται εκεί τις περισσοτερεσ ώρες) ακόμα σχεδόν καθημερινά πλένω τις πατηθρες με νεράκι. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Στο επόμενο στάδιο διάβασα ότι τοποθετούν γάζες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω να φτάσει ως εκεί. Φωτογραφίες δυστυχώς δεν έβγαλα αλλά αν το κρίνετε αναγκαίο θα βγάλω αύριο. Ίσως ευθύνεται για αυτό το πετ σοπ ή η προηγούμενη ιδιοκτήτρια.
 
@christina07 Καλησπερα!Στεναχωρεθηκα τωρα...Εψαξα και διαβασα οτι:

Το Bumblefoot είναι ένα παράξενα παιχνιδιάρικο όνομα που δίνεται σε μια σοβαρή κατάσταση που χτυπά τα πόδια, τις αρθρώσεις και τα οστά αιχμαλωτικών πτηνών παγκοσμίως. Συχνά αναφέρεται ως pododermatitis, το bumblefoot είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση στα πέλματα των ποδιών κτλ!

Η συνεχεια εδω:

Ευχομαι να το ξεπερασει γρηγορα και να μην ειναι bumblefoot!Περαστικα 😁
 
@Elli δεν μπορώ να καταλάβω τι πηγε λάθος! Ήταν το πρώτο πράγμα που διάβασα για τους παπαγάλους όταν απέκτησα τον Ρικι, προσέχω παρα πολύ την καθαριότητα και τις πατηθρες του! Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες, εύχομαι να μην προχωρήσει, θα μιλήσω και με τον πτηνιατρο.
[automerge]1610046240[/automerge]
@takis1964 προς το παρόν δεν έχει γίνει σαν κάλος, έτσι τουλάχιστον όπως το είδα, μοιάζει με αυτό και βρίσκεται στο δαχτυλάκι του 246A5CC1-722B-41DB-8991-5B2347BC672F.jpeg
 
@christina07 Μην ευχαριστεις να γινει θελω καλα ο Ρικι 😁 Μπορει να ειναι και καποιος τραυματισμος!Εχω δει σε βιντεο οτι οι παπαγαλοι το φαγητο το πιανουν και το τρωνε μπορει με την καροτομυτη του να το τραυματισε ή παιζοντας το τραυματισε με το ραμφος του! Μην ανυσηχεις ολα θα πανε καλα και θα περιμενουμε νεα σας μετα τον γιατρο😁
 
@christina07 🤣 λιγο εως πολυ ατσουμπαλος! Μην ανυσηχεις!απλως ειναι μερικα πραγματα που οταν τα βλεπεις (το παθαινω και εγω) αγχωνεσαι γιατι δεν ξερεις τι ειναι,τι γινεται και πως εγινε και μενεις ετσι😲!Ολα θα πανε καλα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα σε όλους, δυστυχώς χτες δεν πρόλαβα να ενημερώσω το φόρουμ, κλείσαμε ραντεβού και πήγαμε στον πτηνιατρο, τον είδε (τον ζύγισε είναι ενταξει, οι κουτσουλιές ενταξει,ρουθούνια,μάτια,ραμφος,γλώσσα, πτέρωμα) (ζοριστήκαμε αρκετά, συνέχεια μας έψαχνε και φώναζε) είναι παρα πολύ μικρό το σημείο που είναι κόκκινο και αυτό είναι κάτι καλό, θα ξεκινήσω προς το παρόν με καθάρισμα στις πατηθρες κάθε μέρα, και μου είπε να παρατηρήσω που κάθετε πιο συχνά, μου έδειξε τις σωστές πατηθρες, αλλά και ο ίδιος ο πτηνιατρος απόρησε επειδή του είπα πως υπάρχουν και οι κατάλληλες πατηθρες και φυσικά καθαριότητα. Θα δούμε πως θα πάει έτσι, μου είπε ότι σε μια εβδομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί, διαφορετικά θα περάσουμε σε πιο δραστικά μέτρα που είναι το τύλιγμα των πατηθρων με μια γάζα ή vetrap, όπως επίσης θα χορηγηθούν αντιφλεγμονώδη και προβιοτικά. Επίσης μου είπε πως αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, όποτε πολύ πιθανόν να ξεκίνησε όλο αυτό από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια!
Θα ήθελα να ρωτησω όποιον γνωρίζει(ξέχασα να ρωτησω χτες και το είδα σήμερα) αν υπάρχει κάποια κρέμα που μπορούμε να βάζουμε στα ποδαράκια του για να μαλακώνουν λίγο.
 
υπάρχει κάποια κρέμα που μπορούμε να βάζουμε στα ποδαράκια του για να μαλακώνουν λίγο.
Μπορείς για περιποίηση να χρησιμοποιείς:
Σε αυτή τη φάση θα χρησιμοποιούσα Novaquasol.
 
@ianos είχα διαβάσει σε ένα παλαιότερα θέμα πως μπορούμε να βάλουμε και στην πατηθρα που κοιμάται λίγη κρέμα για να μην τον πιάσουμε.

@Stavros όντως το διάβασα και την έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα, στις οδηγίες λέει 2 φορές την ημέρα, εγώ να βάζω 1; Φτάνει;
 
... είχα διαβάσει σε ένα παλαιότερα θέμα πως μπορούμε να βάλουμε και στην πατηθρα που κοιμάται λίγη κρέμα για να μην τον πιάσουμε.
Μπορείς επίσης να τυλίξεις μια γάζα (με κρέμα) στην πατήθρα που συνηθίζει να κοιμάται.
 
@Stavros όντως το διάβασα και την έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα, στις οδηγίες λέει 2 φορές την ημέρα, εγώ να βάζω 1; Φτάνει;
Νομίζω ότι και 3 να βάλεις δεν είναι πρόβλημα αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για πουλάκι και μάλιστα ringneck, που δεν τρελαίνονται και πολύ να τα πιάνεις, τουλάχιστον μία φορά είναι καλά.
 
Back
Top