Ασθένειες Έχει το budgie μου scally face;

Nicoletta

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2018
Μηνύματα
119
Πόλη
Πύργος
Καλησπέρα, υποψιάζομαι ότι το θηλυκό μου budgie εχει scally face και στον Πύργο Ηλείας δεν υπάρχει πτηνιατρος. Στον κτηνίατρο που παρακολουθεί τους σκύλους μου το είπα μου είπε δεν έχει ασχοληθεί και μου έδωσε μια λοσιον για εξωπαρασιτα. Εχω και έναν αρσενικό υγειεστατο και

... Και φοβάμαι μην κολλησει..

IMG_20180702_164951-780x1040.webp IMG_20180702_232607-530x707.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: lina
Ευχαριστώ πολύ. Διάβαζα χτες μεχρι αργα σχεδόν όλα οσα έχετε γράψει σαν θεραπεία και ειλικρινά έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά. Οι πληροφορίες σας είναι πλήρεις και σαφείς. Θα παραγγείλω από pet city σήμερα αυτά που προτείνετε. Κλεινοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω ο αρσενικός αγοράστηκε υγειστατος με ζωηρό γαλάζιο αψεγάδιαστο και γυαλιστερό ράμφος προχτές. Να του κάνω καποια προληπτικη αγωγή δεδομένου ότι φιλιούνται όλη μέρα; Και σε τι δοσολογία.
 
Από ότι γράφει η @niva2gr To scaly face κολλάει μόνο με την επαφή. Αυτό σημαίνει ότι τα πουλιά μπορούν να είναι όλα στο ίδιο δωμάτιο αλλά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή τα άρρωστα με τα υγιή και επίσης τα υγιή δεν πρέπει να έρχονται ούτε σε επαφή με αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται από τα άρρωστα.
 
... Ναι προφανώς, δεν έπρεπε να εμπιστευτώ τον ιδιοκτήτη του petshop. Για να πάρω τον αρσενικό πήρα το κλουβί μαζί με την θηλυκια και του την έδειξα ρωτώντας τον για scally face και εκείνος αφού την παρατήρησε είπε ότι είναι σε οίστρο και μια χαρά - δεν έχει τίποτα όποτε είναι ασφαλές για τον αρσενικο να τα βάλω μαζί... Εγώ φταίω.
 
, δεν έπρεπε να εμπιστευτώ τον ιδιοκτήτη του petshop

Δυστυχώς είναι μια ακόμα αμφιλεγόμενη επαγγελματική κατηγορία.

Καλό θα ήταν πάντως να επικοινωνήσεις έστω και τηλεφωνικά με έναν πτηνίατρο για να σου πει αν θα πρέπει να κάνεις τη θεραπεία και στο άλλο πουλάκι που ήταν μαζί στο κλουβί, ακόμα και αν το άλλο δε δείχνει σημάδια της νόσου. Από ότι διάβασα πάντως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται σχετικά έυκολα, οπότε μην ανησυχείς.
 
Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ για το πουλάκι.
Όπως ανέφερε η @ζιζι όταν φέρνουμε νέο πουλάκι στο σπίτι πρέπει πρώτα να εφαρμόζουμε την καραντίνα .
Αυτό, για να αποφύγουμε να μεταδώσει το νέο πουλάκι κάποια ασθένεια στο ήδη υπάρχων αλλά και για να γίνει ομαλή η γνωριμία τους.

Το παπαγαλάκι έχει όντως skally face και το βλέπουμε απο τα πλάγια του ράμφους

maxresdefault.webp

Ευτυχώς είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο οπότε πρέπει να δράσεις άμεσα για να μην εξαπλωθεί το παράσιτο και γίνει χειρότερα!

Απο ότι διάβασα το epithol κάνει καλό και το pulmosan , αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο να μιλήσεις έστω μέσω σκαιπ με κάποιον πτηνίατρο!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι εχετε δίκιο. Δεν το σκεφτηκα καθόλου.Ακομα μαθαίνω. Σαν άνθρωπος ότι κάνω κάτι το κάνω υπεύθυνα. Για να πάρω το μπουλντόγκ μου διάβαζα για τα σκυλιά τρεις μήνες από ψυχολογία μέχρι εκπαίδευση και τελικά κατέληξα να εκπαιδεύω για ένα διάστημα πριν γίνω μαμά. Και άλλον ένα μήνα για την ράτσα. Το ίδιο για το ενυδρείο. Τα παπαγαλάκια μπήκαν στην οικογένεια γιατί η φίλη μου τα πήρε δώρο στην πεντάχρονη κόρη της, μια εβδομάδα αργότερα άκουσε για την ορνιθωση, πανικοβλήθηκε στην πιθανοτητα και με ρώτησε αν μπορώ να τα πάρω γιατί δεν ξέρει τι να τα κάνει. Ηταν να τα πάω στον μπαμπά μου αλλά μόλις τα είδα απλώς τα ερωτευτηκα.Ακομα μαθαίνω λοιπόν. Παρολο που δεν μπορω τα πουλια σε κλουβι αφου κατεληξαν μαζι μου θα τα φροντισω σαν τα παιδια μου. Θα επικοινωνήσω με γιατρο και θα σας πω τι είπαμε. Ευχαριστω θερμά για το χρόνο σας.
 
Καλησπέρα Νικολέτα, να χαίρεσαι τα πουλάκια σου, εύχομαι όλα να πάνε καλά. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου είπαν και τα παιδιά και θα αναρρώσουν γρήγορα. Εφόσον δεν θέλεις τα πουλάκια σε κλουβιά γιατί δεν τα εκπαιδεύεις να τα βγάζεις από το κλουβί;:)
 
Αυτός είναι ο σκοπός εν καιρώ.Αλλα έχω τέσσερα παιδάκια 8,6,4, και 14 μηνών που καθιστούν το συγκεκριμένο εγχείρημα αρκετά δύσκολο.Αν προσθέσεις το 200αρι ενυδρείο που το έχω με τροπικά 11 χρονια, το γαλλικό μπουλντόγκακι μου που είναι τώρα 9 ετών και την γριούλα μου την πιτμπουλιτσα που την σώσαμε το 2006 από τις όχθες του ποταμού που την είχαν παρατήσει γιατί τους αρρώστησε με Καλαζαρ και την άφησαν να ψοφήσει από την πείνα πριν την βρει η αρρώστια, το προγραμμα είναι πολύ σφιχτό. Ομως πιστεύω θα χαλαρώνουν τα πράγματά όσο τα παιδάκια μεγαλώνουν όποτε θα μπορέσω να ασχοληθώ στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Εκπαιδευα σκύλους παλιότερα και μπορώ να καταλάβω την βάση του πραγματος.
 
... Και η τύχη μου χαμογέλασε! Πήρα τηλέφωνα με την σειρά τους υπόλοιπους κτηνιάτρους στον Πυργο μήπως άλλαξε κάτι (δεν είναι και πολλοί) και το Κτηνιατρικο Κέντρο Πύργου έχει κτηνίατρο που ασχολειται πλέον. Οποτε με περιμένουν το απόγευμα στις 530 να δουν τα πουλάκια μου!
 
Υπέροχα τα νέα, ελπίζω να σε βοηθήσουν και να γίνει καλά η μικρούλα.
Μην μας ξεχάσεις εμάς εδώ ε;
Να μας πεις τι σας είπε ο γιατρός :)

Πολλή όμορφη ακούγεται η μεγάλη οικογένεια σου. Πολλά μπράβο!
 
Εννοειται ότι θα δώσω feedback και επίσης δεν γράφτηκα για το πρόβλημα μόνο. Θα γράψω αναλυτικά τι μου είπε καθώς και τι φαρμακευτική αγωγή μου έδωσαν. Μου αρέσουν τα φόρουμ και ο τρόπος που λειτουργούν και σέβονται τον χρήστη σε αντίθεση (κατά την γνώμη μου)με το facebooκ. Δεν ξέρω για τα μπραβο αλλά η οικογένεια μου ανθρωποι ζώα και φυτά( λόγω μεγάλης αγάπης στην κηπουρική έχω κάνει τα μπαλκόνια ζούγκλα) είναι ο πυρήνας της ευτυχίας μου. Οταν οι δυσκολίες έρχονται φαινονται λιγάκι πιο ευκολες. Μονο η χαρά στα μάτια τους όταν βλέπουν την κουκουβάγια που μεγαλώνει στην αποθήκη μας (φωτό προφίλ) είναι αρκετή να γεμίσει τον κόσμο.
 
Καλημέρα σε όλους, πριν λίγο γύρισα από τον κτηνίατρο που εξηγώντας μου διάφορα πράγματα με έπεισε ότι ξέρει. Μου είπε είναι αρχή και θα γίνει εντελώς καλά. Τα πόδια της φαίνονταν τέλεια σαν του αρσενικού εκείνος όμως πρόσεξε πίσω πίσω στο πόδι μια μικρή εστία. Μου είπε ότι τα ακάρεα του ράμφους είναι άλλος τύπος από του ποδιού αλλά καλύπτονται και τα δύο από την αγωγή η οποία επειδή είναι αρχή μου έδωσε αυτήν :
PhotoPictureResizer_180704_114641668-780x1040.webp
Ιβερμεκτινη των 10mg
Μια σταγόνα πίσω από το κεφάλι μια φορά την εβδομάδα. Σε τρεις Τετάρτες από σήμερα επανεξέταση για να δούμε πως είναι. Τα ακάρεα μερικές φορές θέλουν και 8 εβδομάδες να εξοντωθούν ολοκληρωτικα.Αν δεν είναι ικανοποιημένος με την βελτίωση τότε θα μου δώσει ένα αλλο με πινελακι με περισσότερα mg δραστικής ουσίας ανά ml ..podagrine αν πήρε καλά το μάτι μου... Και θα συνεχίσουμε την αγωγή επάνω στις εστίες με επάλειψη. Για τον Αλβάρο (αρσενικός κούκλος εραστής 😀) που φαίνεται υγειεστατος προληπτική αγωγή με τον ίδιο τρόπο προς το παρόν, μια σταγονα την εβδομάδα. Αυτα είπε και να μην ανησυχώ θα γινει σίγουρα καλά, του πάνε πουλακια, ειπε, σε κατάσταση ανεπάρκειας.
 
... Καλησπερα,έκανα γκάφα! Εκεί που πήγε να πέσει η σταγόνα από το φάρμακο ανάμεσα στα πούπουλα της στον αυχένα, μου πάτησε μια γερο στριφτο ράμφισμα και ταρακούνησε λιγάκι το χέρι μου και έπεσαν δύο σταγόνες! Μήπως δηλητηριαστεί;! Θα σκάσω...

Επίσης ο αρσενικός της περιποιείται /ξεψειρίζει τα πούπουλα εκεί ακριβώς που της εβαλα, μήπως πάθει κάτι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
έπεσαν δύο σταγόνες! Μήπως δηλητηριαστεί;! Θα σκάσω...
Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα από αυτό.

Επίσης ο αρσενικός της περιποιείται /ξεψειρίζει τα πούπουλα εκεί ακριβώς που της εβαλα, μήπως πάθει κάτι;
Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν κινδυνεύει.
 
Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω. Παρόλα αυτά, αν συμβεί και επόμενη φορά που το απεύχομαι, πει τόπου σκουπίζεις τη σταγόνα με βαμβάκι ή απορροφητικό χαρτί που θα έχεις δίπλα σου.
Και, εφόσον ο γιατρός ξέρει από πουλιά, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να μας γράψεις τα στοιχεία του στο κατάλληλο πεδίο του φόρουμ, μήπως και κάποιος άλλος από την περιοχή τα χρειαστεί.
 
Back
Top