Φροντίδα Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος ανθοϊάματα Bach σε παπαγάλους;

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα! Ψάχνοντας διαφορά άρθρα για το θέμα που αντιμετωπίζω με το μικρό με τον αυτοτραυματισμό και τα πουπουλα που μαδάει, έπεσα σε μια κοπέλα η οποία ισχυριζόταν ότι βοήθησε τον παπαγάλο της με τα ανθοιαματα bach. Στην Ελλάδα σε αναζητήσεις δε βρίσκω πολλα πανω σ αυτό, στο εξωτερικό βρήκα πολλες συζητησεις σε φόρουμ.
Τα γνωρίζω αυτά από παλια, ξέρω ότι βοηθουν αρκετά σε ανθρώπους , κυριως το κλασσικό για τις κρίσεις πανικου, απλά θα ήθελα να μάθω αν τα έχει χρησιμοποιήσει κάποιος σε παπαγαλο και το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!
 
Είχα δοκιμάσει σε σκύλο και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Δε θα ξαναδοκίμαζα. Αν είναι 100% ασφαλής η χρήση τους σε πουλιά δεν το γνωρίζω, αν είναι, δοκίμασε.
Δεν έχει λειτουργήσει τίποτα άλλο για να χαλαρώσει;
 
@VampireConure με τι άλλο; έπαιρνε και το αντί στρες στο νερό 10 μέρες κοντά, ποσο παραπανω να του το δώσω; περιμενα το συμπεριφοριστη κτηνιατρο να επικοινωνήσει μαζί μου , δεν επικοινώνησε ποτε. Κάθε φορά που επιχειρώ να του βγάλω το κολάρο, κάθεται ήσυχος 5 λεπτά και μετά ξεκινάει το ξεμαδημα,
 
Εννοώ άλλα πράγματα που να λειτουργούν σαν αντιστρες, συγγνώμη αν έχεις ήδη αναφερθεί και δεν τα έχω διαβάσει.
Καθημερινή ενασχόληση, σύντομα training sessions με κλικερ και αγαπημένη λιχουδιά.
Παιχνίδια για σκίσιμο και μασούλημα
Λαχανικά επίσης για σκίσιμο και μασούλημα πχ σέλινο, φινοκιο κλπ
Συχνότερο μπάνιο ή ψεκασμα και χρήση ορού για πουλιά.
Στην έσχατη περίπτωση Σπρέι που κάνει δυσάρεστη τη γεύση των φτερών αλλά αυτό ίσως στρεσάρει
Παρέα; Άλλο ζώο; Τηλεόραση, μουσική βίντεο κλιπ κάτι που να του τραβάει θετικά την προσοχή;
 
@VampireConure ναι, εχει υπάρξει θέμα που το χουμε ήδη συζητήσει πριν να αναφερθώ στα ανθοιαματα. Δεν το είπα επιθετικά, το είπα με απελπισία το "μα τι άλλο"!
Τα κανω όλα αυτα, και παιχνιδια και φαγητό και τηλεόραση και ασχολιες που κανουμε μαζί, τυπου να βάζει λεφτά στον κουμπαρα κτλ,μπανιο πριν έκανε κάθε 3 μέρες τώρα αναγκαστικά σπρευ, αν και πλεον του βγάζω το κολάρο να μπανιαριστει και του το ξανά φοραω αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι.
Για παρεα το χω σκεφτεί ότι μπορεί να βοηθούσε, αλλά στη προκειμενη φάση που είναι δε θα το ρίσκαρα, γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να αντιδράσει και ανάποδα όλο αυτό και να αντιδράσει περισσότερο!
 
Ήδη προσπαθείς πάρα πολύ. Μήπως υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο διεθνές φόρουμ ή ομάδα για τη φυλή του; Εκεί θα είναι μαζεμένοι όλοι οι έμπειροι στη φυλή και μπορεί να σε καθοδηγήσουν.
 
@VampireConure αρχικά πηγα στην κυρία Δουκακη για τις πληγες, αυτή με παρεπεμψε μετά στον κτηνιατρο συμπεριφοριστη ο οποίος ενώ έστειλα και μειλ και επικοινώνησα τηλεφωνικά δε με πηρε ποτε και τώρα είδα τη λυση αυτή με τα ανθοιαματα.
Απλά επειδή ακόμα παλευω να θεραπευτεί τελείως το ποδι του για να βγαλω τις γάζες, δεν ξέρω και αν η μανία που έχει και τραβάει τα φτερά είναι γιατί προσπαθει να αφαιρέσει τη Γάζα αρχικά. Έχουν μπλέξει πολλα.
Και για το σπρευ που γράψατε, όπου εωαξα εδώ στο φόρουμ, διάβασα ότι δεν υπαρχει κάποιος που να είπε ποτε ότι όντως βοηθάει 😕
 
Αν θέλεις δες αυτό το άρθρο από εκεί που ξεκινάει και απαριθμεί τα πιθανά αίτια και μετά https://www.parrots.org/lp/feather-destructive-behavior-p1/
Και μετά από το Recovery is possible! έχει εξαιρετικές προτάσεις
[automerge]1658869062[/automerge]
Ιδέες για ψάξιμο μέσα σε παιχνίδια. Μπορείς να βάζεις όχι μόνο σπόρους πελετ φρούτα και λαχανικά αλλά και κομματάκια χαρτί σε μπάλες αν ασχολείται να σκίζει
👇
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220726_234039_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20220726_234039_com.android.chrome.webp
    56,8 KB · Προβολές: 6
  • Screenshot_20220726_234056_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20220726_234056_com.android.chrome.webp
    68,8 KB · Προβολές: 6
  • Screenshot_20220726_234149.webp
    Screenshot_20220726_234149.webp
    101 KB · Προβολές: 6
  • Screenshot_20220726_235316.webp
    Screenshot_20220726_235316.webp
    13,9 KB · Προβολές: 5
  • xlarge_20220602163503_xylinos_kyvos_patithra_anazitisis_trofis_gia_mikra_ptina_6ek_birds_king...webp
    xlarge_20220602163503_xylinos_kyvos_patithra_anazitisis_trofis_gia_mikra_ptina_6ek_birds_king...webp
    10,7 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
@VampireConure το διάβασα το άρθρο, βρήκα ενδιαφέρον ένα σημείο που λέει πως να του από σπας την προσοχη εκείνη την ώρα κτλ απλά το θέμα είναι ότι μέσα διευκρινίζει ότι είναι άλλο το να μαδάει τα φτερά και άλλο να αυτό τραυματίζεται, και εμένα δυστυχώς κανει και τα 2..
Θα το δουλέψω όσο μπορώ, θα κάνω υπομονή μεγάλη μήπως αν κλείσουν οι πληγες και βγουν πουπουλακια σταματήσει, έκλεισα και συνεδρία μήπως τα ανθοιαματα βοηθήσουν έστω και λίγο..
Είναι κρίμα να μείνει με το κολάρο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή 😒
Σας ευχαριστω για την προσπαθεια και το ενδιαφέρον.
Προσπαθουμε κάθε μέρα και νομίζω θα το καταφέρουμε!
 
Τα ανθοιάματα δεν είναι προϊόν απόσταξης, άρα δεν είναι αιθέρια έλαια.
Ο συνήθης τρόπος παρασκευής είναι αυτός της ηλιακής μεθόδου, όπου τα επιλεγμένα άνθη μένουν για τρεις ώρες σε νερό πηγής κάτω απ' τον ήλιο.
Είναι ασφαλή για ανθρώπους και ζώα.
 
Αιθέρια έλαια είναι οι πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας, όπως η απόσταξη, από ένα αρωματικό φυτό ενός συγκεκριμένου φυτικού είδους.
Ο τρόπος παρασκευής για το ανθοιάματα Bach είναι αυτός που ανάφερα πιο πάνω, δεν είναι η απόσταξη.
Πως πρέπει να το γράψω για να γίνει κατανοητό.😊
 
@Vada
Αυτο που γραφεις ειναι απλα λαθος.
Λέγονται αιθέρια γιατί είναι πτητικά, δηλαδή εξατμίζονται γρήγορα σε αντίθεση με τα συνθετικά αρώματα ή τα φυτικά έλαια.

Δεν εχει να κανει με το τροπο που παρασκευαζονται.Ακομα και αυτο που παραθετεις πιο πανω αν το διαβασεις προσεκτικα ερχεται σε αντιθεση με αυτο που νομιζεις οτι εννοει.
Η αποσταξη ειναι μια απο τις διεργασιες απο τις οποιες μπορουν να προκυψουν τα αιθερια ελαια και πιο πανω αναγραφεται ως παραδειγμα.

Να αλλαξουμε με το ζορι κατι που ειναι γνωστο απο το 1930 για να συμφωνησεις?
 
@Vada

Δεν ειναι θεμα επιστημης αλλα γνωσης.
Αναφερεις επισης πιο πανω οτι τα Ανθοϊάματα Bach ειναι απολυτως ασφαλη για τα πτηνα,για εξηγησε μου πως ενα σκευασμα με περιεκτικοτητα σε αλκοολ ειναι ασφαλες για ενα πτηνο.
 
Δεν ξέρω πως δημιουργούνται αλλά σ αυτό μπορω να προσθεσω επειδη το έχω διαβάσει, ότι τα ανθοιαματα που είναι για κατοικίδια δεν περιεχουν οινοπνευμα μεσα.
Πάντως, επειδή διάβασα αρκετά σε ξένα φόρουμ, είδα ότι πολλοι τα χρησιμοποιουν εκεί στους παπαγαλους. Και αρκετοί από αυτους έχουν και αποτέλεσμα... 😕
 
Back
Top