Φροντίδα Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος ανθοϊάματα Bach σε παπαγάλους;

@Nikolina

"Επιπτώσεις, ενδεχομένως, μπορούν να υπάρξουν, σύμφωνα με το κέντρο Μπαχ της Αγγλίας, στις περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να εξαλείψουν την εξάρτηση από το αλκοόλ, καθώς τα ανθοϊάματα εμπεριέχουν εξαιρετικά μικρές ποσότητες brandy"

Αυτο ειναι απο το κειμενο που παρεθεσε πιο πανω ο @Vada...αλλα αυτα συμβαινουν οταν ουτε καν διαβαζουμε αυτα που παραθετουμε ως πληροφορια...
 
Δεν ξέρω πως δημιουργούνται αλλά σ αυτό μπορω να προσθεσω επειδη το έχω διαβάσει, ότι τα ανθοιαματα που είναι για κατοικίδια δεν περιεχουν οινοπνευμα μεσα.
Πάντως, επειδή διάβασα αρκετά σε ξένα φόρουμ, είδα ότι πολλοι τα χρησιμοποιουν εκεί στους παπαγαλους. Και αρκετοί από αυτους έχουν και αποτέλεσμα... 😕
Εφόσον υπάρχει συζήτηση γύρω από κάτι αυτοματος σημαίνει ότι κάποιοι έχουν αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι και η δικιά σου περίπτωση θα είναι μια από αυτές!
 
Πάντως η παρασκευή τους είναι διαφορετική, τα αιθέρια έλαια περιέχουν μόνο το έλαιο του φυτού του οποίο απομονώθηκε ύστερα από βρασμό και διαχωρίστηκε από το νερό. Αντίθετα τα ανθοϊάματα Μπαχ δεν περιέχουν το έλαιο των φυτών επίσης το μπραντι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά χρησιμοποιείται συνήθως για καλύτερη διατήρηση συνεπώς σίγουρα κυκλοφορούν και χωρίς αλκοόλ. Επίσης τα αιθέρια έλαια είναι κυρίως αρωματικά και παρασκευάζονται από διάφορα φυτά τα οποία συχνά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή ενοχλήσεις στο στομάχι, αντίθετα τα ανθοϊάματα παρασκευάζονται από συγκεκριμένα φυτά 38 για την ακρίβεια και ανάλογα την ανάγκη επιλέγεις κάποιο αυτά. Σίγουρα όμως θέλει προσοχή στην δοσολογία χωρίς όμως να είναι επικίνδυνα
 
Επισης απο το ιδιο κειμενο...

"Οι επιστημονικές μελέτες δεν έχουν δείξει κάποια ιδιαίτερη επίδραση των ανθοϊαμάτων, αποτελεσματικότερη από εκείνη των εικονικών φαρμάκων (placebo) γενικά.[3] [4] Το πιο πιθανό είναι ότι ως placebo επιδρούν στη συναισθηματική κατάσταση των ατόμων και η διαδικασία επιλογής και λήψης τους μπορεί να λειτουργεί κατευναστικά ως τελετουργία.[5] Ο Έντουαρντ Μπαχ που εμπνεύστηκε τη μέθοδο ήταν ομοιοπαθητικός "ιατρός" και ως εκ τούτου η μέθοδός του βασίζεται στην ομοιοπαθητική. Τόσο η ομοιοπαθητική όσο και τα ανθοϊάματα του Μπαχ έχουν πλέον αποδειχτεί από πλήθος ανεξάρτητων ερευνητικών εργασιών, μελετών και μετα-αναλύσεων ως αβάσιμες, αναποτελεσματικές και χωρίς καμία ωφέλεια για τους ασθενείς τεχνικές, με αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα των placebo (εικονικών) σκευασμάτων"


Οποτε τιποτα δεν προκυπτει αυτοματΩς οταν επιστημονικα εχει αποδειχθει οτι προκειται για μια ακομα φουσκα.
Και σιγουρα στο πολακι δεν θα εχει ουτε την placebo συναισθηματικη επιδραση.
 
@Tony Forpus η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει κυρίως σε ασθένειες που σχετίζονται με την ψυχολογία και πιστεύω στην συγκεκριμένη περίπτωση θα βοηθήσουν το πουλάκι με το άγχος του. Η νικολινα δεν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει με θεραπευτικό σκοπό αλλά ως μία έξτρα βοήθεια σε ένα πουλί που ήδη δέχεται θεραπεία και στρεσαριστει αρκετά
 
Τώρα το αν είναι placebo η όχι, κανεις δεν το γνωρίζει. Πολυς κόσμος πιστευει στις εναλλακτικές θεραπείες, άλλος τις απορρίπτει. Πολυς κόσμος είδε θεαματικά αποτελέσματα, άλλος καθόλου.
Εγώ ξέρω τουλάχιστον 4 άτομα που βοήθησαν με το rescue remedy από τα ανθοιαματα σε κρίσεις πανικου.Μπορεί να ήταν και στο μυαλό τους, αυτό δεν μπορώ να το ξερω.
Από τη στιγμή όμως που διάβασα περιπτώσεις που βοηθηθηκαν στο θέμα που έχω, θα το δοκιμάσω και αυτό!
 
@meniam

Για εξηγησε μου πως ενα πτηνο θα επηρεαστει θετικα απο ενα placebo προιον?
Αυτο μπορει να γινει μονο στην περιπτωση των ανθρωπων που γνωριζοντας οτι καταναλωνουν ενα προιον που ενδεχομενως θα λυσει το προβλημα τους,προκαλει ψυχολογικη αναταση,
[automerge]1659298800[/automerge]
Τώρα το αν είναι placebo η όχι, κανεις δεν το γνωρίζει. Πολυς κόσμος πιστευει στις εναλλακτικές θεραπείες, άλλος τις απορρίπτει. Πολυς κόσμος είδε θεαματικά αποτελέσματα, άλλος καθόλου.
Υπαρχει η επιστημη και το τι πιστευει ο καθενας.
Ειναι και αλλοι που εξακολουθουν να πιστευουν οτι δεν υπαρχει κορονοιος αλλα η επιστημη εχει αποδειξει το αντιθετο.
Το ιδιο συμβαινει και με τα placebo σκευασματα.
Ακριβως αυτο ειναι και ο στοχος του placebo,να δωσει ψευτικη ελπιδα για το ψυχολογικο boost,αυτο οπως αντιλαμβανεσαι πιανει στους ανθρωπους και μονο.
 
Για να μπει ένα τέλος στην συζήτηση, Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι υπάρχουν ανθοιάματα Bach, που δεν είναι αιθέρια έλαια, και που παρασκευάζονται χωρίς την παρουσία αλκοόλ, και είναι ασφαλή και κατάλληλο για τα ζώα.
@Nikolina
Εύχομαι να δεις βελτίωση.😊
 
Για να μπει ένα τέλος στην συζήτηση, Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι υπάρχουν ανθοιάματα Bach, που δεν είναι αιθέρια έλαια, και που παρασκευάζονται χωρίς την παρουσία αλκοόλ, και είναι ασφαλή και κατάλληλο για τα ζώα.
Τετοιο συμπερασμα δεν προκυπτει απο πουθενα.

Ενα ελαιο δεν το κανει αιθεριο η περιεκτικοτητα του σε αλκοολ ή ο τροπος παρασκευης του αλλα η πτητικη του ιδιοτητα σε σχεση με τα υπολοιπα ελαια.


Παραγραφος 2.
 
@Tony Forpus πάντως είναι άλλο το αιθέριο έλαιο και άλλο τα ανθοϊάματα Μπαχ, επίσης με μια σύντομη έρευνα αγοράς βρήκα στο διαδίκτυο σκευάσματα που λέγονται αιθέρια έλαια Μπαχ και είναι για παράδειγμα με λεβάντα όμως όπως είπα και ποιο πάνω τα ανθοϊάματα Μπαχ περιορίζονται σε 38 συγκεκριμένα φυτά με συγκεκριμένες ιδιότητες και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η λεβάντα άρα το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι απλά αιθέριο έλαιο που το ονόμασαν έτσι για να πουλάει. Το λέω αυτό γτ ίσως να έχετε και εσείς κάτι τέτοιο στο μυαλό σας και θεωρείται ότι είναι το ίδιο
[automerge]1659299978[/automerge]
Επίσης τα αιθέρια έλαια δεν παρασκευάζονται με αλκοόλ αλλά με απόσταξη με την οποία παίρνουμε το υγρό των φυτών ή με βράσμο και στην συνέχεια διαχωρισμό του ελαίου από το νερό. Τα ανθοϊάματα εκτός από το ότι έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο που τα μαζεύουν παρασκευάζονται είτε με με την χρήση ηλίου είτε με βράσμο στο οποίο δεν αναφέρεται κάτι για απομόνωση ελαίου συνεπώς είναι ένα πιο αραιωμένο σκεύασμα από συγκεκριμένα φυτά που λόγω της αραίωσης με νερό έχει υψηλότερο σημείο βρασμού (σε αντίθεση με τα καθαρά έλαια) και στα εκστμιζετει δυσκολότερα δλδ έχει μικρότερη πτητικοτητα
 
@meniam

Δεν μου εξηγεις ομως πως θα επιδρασει στο πτηνα,προκειται για σκευασματα που επιδρουν στην ψυχολογια

What are the Bach™ Original Flower Remedies?​

The essences were developed in the 1930s by Dr Edward Bach, a physician and homeopath who believed that the key to good health was by emotional harmony. By 1936 he identified 38 flower essences, each one derived from a different wild flower, plant or tree, and each corresponding to a specific emotion.

Dr Bach categorised the essences in seven groupings, to help people choose the right essence for them.

  • Face your fears
  • Know your own mind
  • Live the day
  • Reach out to others
  • Stand your ground
  • Find joy and hope
  • Live and let live
Dr Bach believed the complete system, which capture the positive potential of the plants they’re created from, offered a holistic approach to achieving emotional balance. The system is designed so that the essences can be tailored to meet each person’s individual needs, so that they can be taken individually, or in combination.


Και για οποιον δεν γνωριζει αγγλικα,περιγραφονται ως "essences" αποσταγματα δηλάδη και το αναφερω επειδη εγινε μεγαλη κουβεντα περι μη αποσταξης.
[automerge]1659300972[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada

Aκομα καλυτερα...



Εκτος αν και το Google translator κανει λαθος...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα 🙃όπως φαίνεται γενικά τελικά υπάρχει μια ασάφεια στο αν εντέλει τα ανθοϊάματα και τα αιθέρια έλαια είναι το ίδιο ή έστω αν έχουν κοινά στοιχεία. Αλλά άρθρα γράφουν το ένα αλλά άρθρα το άλλο και ο καθένας έχει μια άποψη και την υποστηρίζει
 
Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα
Η μπίχλα καθαρίστηκε.

Το λυπηρό δεν ήταν το επίπεδο Facebook αλλά το γεγονός ότι μία συζήτηση έχει φτάσει στο τέλος της δεύτερης σελίδας της και ακόμη δεν έχει απαντήσει - βοηθήσει κανείς το μέλος που την άνοιξε ζητώντας να βοηθηθεί σε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

απλά θα ήθελα να μάθω αν τα έχει χρησιμοποιήσει κάποιος σε παπαγαλο και το αποτέλεσμα

Δεν έχει περάσει από κανενός το μυαλό το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα μπορεί και να μην την ενδιαφέρουν;

Σαφώς και μία συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και στα πέριξ, αρκεί να μη χάνει το σκοπό της. Ο σκοπός της συγκεκριμένης συζήτησης ήταν αυτό που ζήτησε η @Nikolina να μάθει ανοίγοντας το θέμα. Ακόμη κι αν υπάρχει πλέον κάποιος που μπορεί να της απαντήσει σε αυτό που ρωτάει, αμφιβάλλω αν θα μπει στη διαδικασία να το κάνει μετά από την απαξία που δημιουργήθηκε στη συζήτηση.

Οι συζητήσεις του PetBirds είναι ή πρέπει να είναι χρήσιμες γενικά και κυρίως αποτελεσματικές. Να βοηθούν δηλαδή κάποιον σε αυτό που ζητά βοήθεια. Δεν είναι χώρος εκτόνωσης προσωπικών απωθημένων ή προσωπικών αντιπαραθέσεων χαμηλού επιπέδου. Δόξα τω Θεώ υπάρχει ακόμη το Facebook για αυτό.

Ας γυρίσουμε τώρα στη συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί στο εξής μόνο επί του θέματος.
 
Από ότι καταλαβαίνω, αν κ μοιάζουν, δεν είναι αιθέρια έλαια για τον απλό λόγο ότι τα αιθέρια έλαια χρειάζονται μεγάλη ποσότητα λουλουδιών για να κατασκευαστούν σε αντίθεση με τα ανθοϊάματα. Σαφώς με ενα placebo φάρμακο άντε να εξηγήσεις σε ένα πουλάκι ότι θα πάρει φάρμακο για να αναπτερωθεί η ψυχολογία του. Αλλά ... από την άλλη μπορεί ίσως, μήπως, ποιος ξέρει, να επιδρά στις άλλες του αισθήσεις θετικά. Κ ακόμα όταν ο φροντιστής έχει ανεβασμένη διάθεση κ ηθικό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται θετικά κ το πουλακι, ζωντανό πλάσμα είναι όχι κουρδιστό. Στην τελική, εάν σίγουρα δεν κάνει κακό κ ούτε επιδρά αρνητικά σε φαρμακευτική αγωγή του, κ υπάρχει έστω μια (ούτε καν δεύτερη), μια περίπτωση που είτε έτυχε λόγω άλλων ταυτόχρονων παραγόντων είτε όχι, και είχε θετικά αποτελέσματα, τότε γιατί να μην το δοκιμάσει;
Κ μακάρι Νικολινα μου να δεις διαφορά κ ο Χορχιτο να πάρει τα πάνω του.
Για τα υπόλοιπα το μόνο που έχω να πω είναι ότι η αγένεια δεν είναι ούτε απαραίτητη ούτε βοηθά πουθενά. Καλό μήνα κ καλημέρα.
 
@VampireConure καλημέρα σας! Όπως έγραψα και στο θέμα που έχω ανοίξει για τη κατάσταση του Χορχιτο, είμαστε καλυτερα. Σήμερα έχω τη συνεδρια το μεσημέρι για τα ανθοιαματα. Κυρίακη τον ελευθέρωσα από γαζα και κολάρο, επεσε το κακαδι απο το ποδαρακι ,έκατσε λίγο φρόνιμος αλλά μετά το μάτωσε το πόδι . Δευτέρα τον έβαλα να μπανιαριστει, του αφησα τη γαζα και επί μιαμιση ώρα καθάριζε τα πουπουλακια του αλλά δε μαδηθηκε καθόλου.
Θεωρώ εγώ, από όσο τον έχω παρακολουθησει 1.5 μήνα τώρα που γίνεται όλο αυτό, ότι όταν θα γεμίσει πουπουλακια θα σταματήσει η μανία που έχει.
 
Back
Top