Φάρμακα Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη "Γη Διατόμων LandMark";

eva vrs

PB Known Member
Εγγραφή
18 Νοε 2015
Μηνύματα
3.476
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς από εσάς αυτό το εντομοκτόνο;
Και με τι αποτελέσματα;
Πρέπει οπωσδήποτε παιδιά να πάρω ένα καλό εντομοκτόνο που να μην μπορεί να κάνει κακο στα πουλιά μου..
Μένω δίπλα στις γραμμές των τρένων και από δίπλα από αυτές υπάρχει ένα "πάρκο" με χόρτα και πρασινάδες...
Το "πάρκο" αρχίζει από το σπίτι μου έως το τέλος του δρόμου...
Το έχουν κλείσει εδώ και 7 μήνες με κάγκελα για να μην περνάμε τις γραμμές ώστε να ανεβαίνουμε την γέφυρα...
Και τέλος πάντων εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα χόρτα οι θάμνοι κλπ έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και δεν έρχονται να κουρεψουν...
Τηλεφωνούμε στον Δήμο και μας λένε δεν είναι πλέον δική μας δουλειά αλλά του Οσε...
Και ο Οσε μας λέει τηλεφωνήστε στον Δήμο...
Όλοι είναι απαράδεκτοι...
Έχουν να κουρεψουν πάρα πολύ καιρό...
Και όλο πετάνε διάφορα έντομα... Κουνούπια κλπ...
Η μαμά μου ψεκάζει την αυλή και τα μπαλκόνια με ένα φάρμακο δύο φορές την εβδομάδα για να μην πλησιάζει τίποτα...
Εγώ όμως θέλω κάτι φυσικό για το μπαλκόνι μου γιατί όλη μέρα έχω ανοιχτά το παράθυρο...

Ακούω προτάσεις... Ευχαριστώ πολύ 😊
 
Σε τι ειδος θελεις να το χρησιμοποιησεις Ευα,ή μηπως γενικα αναφερεσαι;
Το θέλω για το μπαλκόνι μου όπως προείπα Αντώνη.
[automerge]1561575900[/automerge]
Γενικά
 
Προκειται για ενα οικολογικο υλικο αλλα αν εχεις κανει μια μικρη ερευνα θα γνωριζεις ηδη οτι ο τροπος λειτουργιας του ειναι μηχανικος.
Δηλαδη οι κρυσταλλοι της σκονης "κολλανε" στα ζωυφια-στοχο σχιζοντας τα και με αυτο τον τροπο οδηγουνται στην αφυδατωση και πεθαινουν.

Εδω ακριβως εγκειται ο κινδυνος απο την χρηση του καθως πολυ ευκολα η σκονη κρυσταλλικού πυριτίου μπορει μεσω της αναπνευστικης οδου να βρεθοει στα πνευμονια ανθρωπου και λοιπων ζωων προκαλωντας προβληματα.
 
Σε οικολογικο δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο, εχω κι εγω προβλημα με μυρμηγκια και εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα.
Την επομενη εβδομαδα θα παω σε γεωπόνο αναζητωντας την "οικολογικοτερη" λυση.

Οταν το κανω θα ενημερωσω το θεμα εδω
 
η σκονη κρυσταλλικού πυριτίου μπορει μεσω της αναπνευστικης οδου να βρεθοει στα πνευμονια ανθρωπου και λοιπων ζωων προκαλωντας προβληματα.
Υπάρχει όντως αυτός ο κίνδυνος;
 
Αντώνη κι εγώ δεν έχω ξανακούσει για τον κίνδυνο που αναφέρεις. Έχεις κάποια πηγή;

Αντίθετα το google scholar έχει πολλές σύγχρονες έρευνες που το χρησιμοποιούν ως ασφαλές για τους ανθρώπους φυσικό εντομοκτόνο.
 
Υπαρχουν αναφορες εδω , εδω κι εδω

Κατα την εφαρμογη κρινεται απαραιτητη η χρηση μασκας αλλα και μετα την εφαρμογη δεν ειμαι καθολου σιγουρος οταν μιλαμε για υλικο που ειναι σε μορφη σκονης πως καποιος μπορει να αποφυγει την εισπνοη του οταν με τον παραμικρο αερα θα αιωρειται στο περιβαλλον.

Αντίθετα το google scholar έχει πολλές σύγχρονες έρευνες που το χρησιμοποιούν ως ασφαλές για τους ανθρώπους φυσικό εντομοκτόνο.

Ασφαλες ως προς την μη περιεκτικοτητα του σε χημικες τοξικες ουσιες ειναι Ανεστη, νομιζω οτι πανω σε αυτο το κομματι γινεται η αναφορα του.

Αλλα ως προς τους κρυσταλλους

"Παρατεταμένη αναπνοή της σκόνης έχεις αν κάθε μέρα και επί μακρόν χρονικό διάστημα εκτίθενται οι πνεύμονες στην σκόνη κρυσταλλικού πυριτίου, όπως δηλαδή γινόταν με τους μεταλλωρύχους και τις πνευμονοκονιάσεις."
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα άρθρα των σελίδων αυτών φαίνεται να έχουν την ίδια πηγή καθώς είναι σχεδόν ίδια, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ενώ αναφέρουν όντως ότι είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες, προτείνουν τη χρήση του υλικού στα κατοικίδια ζώα, βάζοντάς το στο τρίχωμα σκύλου, γάτας κλπ. Δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτής της πρότασης. Αν είναι μαζί με τα παράσιτα να σκοτώσεις και το σκύλο, καλύτερα να πάρεις μία αμπούλα.

Από την άλλη, γράφει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κηπευτικά για την καταπολέμηση των εντόμων αλλά μπορεί να βλάψει και τα ωφέλιμα έντομα.

Πόσο σούπερ υλικό είναι τελικά αυτή η γη διατόμων;
 
@Stavros
Τα ωφελιμα εντομα δεν βλεπω τροπο πως να μην επηρεαστουν, νομιζω ειναι ο ιδιος ο μηχανισμος δρασης της σκονης που δεν μπορει να κανει διαχωρισμό.

Νομιζω Σταυρο η μεταβλητη-κλειδι στο συγκεκριμένο προιον είναι η διαρκεια χρησης και το χρονικο διαστημα που εκτιθεται ενας οργανισμος στους κρυσταλλους.

Κανεις νομιζω δεν μπορει να οριοθετησει την "παρατεταμενη χρηση" αλλά και την ανεκτικότητα του καθε οργανισμου στους κρυστάλλους πυριτίου.

Ποιος μπορει να μας πει τι θα συμβει οταν αυτοι οι κρυσταλλοι εισέλθουν στους αεροφορους ενος καναρινιου ή οταν καποιος το εφαρμόζει πανω σε ενα σκυλο τι διασπορά θα εχουν οι κρύσταλλοι στο πρωτο τιναγμα του τριχωματος;
[automerge]1561627286[/automerge]
Και σε οτι αναφορα την ανεκτικοτητα του καθε οργανισμου ειναι ακομη πιο πολύπλοκο.
Ποσο διαφορετικα μπορει να επηρεασουν οι κρυσταλλοι, ανθρωπους που υποφερουν απο ασθμα η ΧΑΠ?

Υπαρχουν ανθρωποι που η αιωρουμενη σκονη που μεταφερεται απο την μεση ανατολη κατα διαστηματα τους επηρεαζει σε μεγαλο βαθμο ή ανθρωποι που τους επηρεαζει η σκονη απο τα φτερα των Cockatiels, πως αυτοι μπορουν να "ανεχθουν" τους κρυσταλλους πυριτιου;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus, Να πάρω τη σιτρονέλα της landmark?Αυτή με τον ευκάλυπτο; Είναι κι'αυτή για μπαλκόνια, κήπους, στάβλους κλπ λέει...

Ειναι μια καλη εναλλακτικη και μπορεις να το boostareis την προστασια σου με τον τροπο που σου ειπε η Ζωη
 
@Stavros
Νομιζω Σταυρο η μεταβλητη-κλειδι στο συγκεκριμένο προιον είναι η διαρκεια χρησης και το χρονικο διαστημα που εκτιθεται ενας οργανισμος στους κρυσταλλους.

Εισαι σωστος και συμφωνώ απόλυτα μ αυτη την πρόταση Αντώνη. Ας μη ξεχνάμε ότι η βλάβη σε έναν οργανισμό εξαρτάται από την ποσότητα μιας ουσίας που λαμβάνει επί το χρονικό διάστημα στην οποία εκτείθεται. Δηλαδή πχ χρήση μιας δόσης φαρμάκου για 8 μέρες μπορεί να ισοδυναμεί με 4 δοσεις για δύο μέρες. Επίσης, τα έντομα αναπνέουν από όλη την επιφάνεια τους. Έχουν δε πολύ μικρότερη μάζα απο εμάς. Συνεπώς γιαυτό μια απειροελάχιστη δόση εντομοκτόνου για εμάς, για αυτά είναι θανατηφόρα. Επομένως δε νομίζω ότι η χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (που εχει κανει υποτειθεται τις δοκιμες και πειραματα του στο προιον) θα επιφέρει σοβαρά θέματα σε εμάς ή τα πουλιά μας.
 
Πως το έκανες αυτό Νεκτάριε;
Μην κολλαμε στους αριθμους, παραδειγμα ειπα για να ναι κατανοητο τι θέλω να πώ, με τυχαιους αριθμους. Καθε ουσια εχει τη δικια της τοξικότητα. Και οταν λεω φάρμακο δεν εννοώ φάρμακο για θεραπεία αλλά δηλητήριο για να προκληθει βλάβη σε έναν οργανισμό.
 
@MrNek36

Νεκταριε το συγκεκριμένο προιον δεν δρα μεσω καποιας ουσιας με συνέπεια την τοξικότητα. Ειναι μηχανικη η δραση του.
Το κατάλαβα αυτό Αντώνη, μίλησα για τοξικότητα για να καλύψω τον τρόπο που δουλεύουν τα κοινά εντομοκτόνα στα εντομα. Πιστεύω και στην περίπτωση αυτή (η μηχανική ζημιά στα έντομα) γίνεται το ίδιο πράγμα καθώς η ποσότητα και το χρονικό διάστημα χρησιμοποίησης του προιόντος, παίζει ρόλο στις ανεπιθύμητες ενέργειες σε εμάς και στα πουλιά. Εν πάση περιπτώση η λύση με τα γλαστράκια είναι ό,τι καλύτερο μιας και τα κουνούπια (και όχι μόνο) μπορεί να προκαλέσουν τεράστεια ζημιά στα πουλιά αλλά και σε εμάς τους ίδιους
 
Back
Top