Γενικά Έχει χρησιμοποιήσει κανείς Dettol spray;

gpontikakos

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
196
Πόλη
Άλιμος
Βρίκα την Παρασκευή σε ένα μαγαζί Dettol Disinfectant Spray
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει χρησημοποιήσει κανείς σε χώρο με κατοικίδια.
Στις οδηγίες του λέει πως κάνει για χώρους με κατοικήδια. Θέλει ψέκασμα μόνο και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Δεν ξέρω αν κάνει για κλουβιά απο πουλιά και κάτω απο πιες συνθήκες. Πάντως φαίνεται καλό σαν προ'ι'όν και αρκετά βολικό. Δεν ξέρω όμως πόσο επικίνδυνο μπορεί να έιναι για την υγεία των πουλιών.
 
Γιώργο καλησπέρα. Το χρησιμοποιώ εγώ στους πάγκους που ακουμπάω τα κλουβιά (πριν τα βάλω αλλά και μετά) για να κάνω αλλαγή, καθαριότητα κλπ. Βασικά το ψεκάζω και το αφήνω για λίγο, εξατμίζεται υποτίθεται. Ωστόσο μετά περνάω και μία με χαρτί κουζίνας. Το λευκό είναι πιο διακριτικό στη μυρωδιά.
Στο ίδιο το κλουβί δεν χρησιμοποιώ χημικά και τέτοια, μόνο καυτό νερό και ανθοϊάματα bach.
 
Χμ τα ανθοϊάματα Bach είναι παρασκευασμένα από λουλούδια. Ας πούμε κάτι σαν αιθέρια έλαια, μόνο που δεν είναι έλαια και δεν έχουν βαριά μυρωδιά. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική και μια γνωστή κοπέλα μου τα είχε προτείνει (κάποια από αυτά βέβαια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά) όταν είχα το Budgie μου άρρωστο. Για να είμαι ειλικρινής, πού και πού τους βάζω και στη μπανιέρα τους.
"Τα ανθοϊάματα του Bach στοχεύουν στο να βοηθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό να ξεπεράσει προβλήματα υγείας με εντελώς ακίνδυνο τρόπο. Κατά τον Dr Bach η σωματική υγεία στηρίζεται από την ψυχική ισορροπία και η ασθένεια έχει άμεση σχέση με την ψυχική κατάσταση και το ηθικό. Τα 38 ανθοϊάματα, που δημιουργήθηκαν από αντίστοιχα άνθη, βοηθούν στο να ξεπεραστεί μία αρνητική νοητική κατάσταση ή διάθεση, η οποία μπορεί να διαταράσσει την υγεία και να ωθεί στην πνευματική και σωματική κατάρρευση. Χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση του καθενός ιάματος και η απαραίτητη ενδοσκόπηση που θα οδηγήσει στην σωστή χρήση ενός ή περισσοτέρων εξ αυτών, μιάς και οκαθένας εντοπίζει καλύτερα μόνος του μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση."
 
To Dettol μπορουμε να το βρουμε κ σε φαρμακει σε μποκαλι 250 κ 500 gr.
 
Nikoletta μην τρελλαθούμε εντελώς...
Ανθοϊαματα που χρησιμοποιούνται για ψυχολογικές μεταβολές (κυρίως) στον άνθρωπο και που είναι πανακριβα (αν μιλάμε για καλό προϊον) δεν νομίζεις οτι είναι κάπως υπερβολικό;

Κατανοώ πως ο καθένας θέλει ότι καλύτερο για τα όποια ζωα συντηρεί αλλά μην φτάσουμε και στο σημείο να βολτάρουμε τα καναρίνια με ελικόπτερο για να πάρουν τον αέρα τους...

Αντιγράφω απο wikipedia

Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες. Σύμφωνα με τους θεραπευτές και όσους τα χρησιμοποιούν, θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και γι'αυτό κατόπιν μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού οι αιτίες των περισσότερων ασθενειών βρίσκονται σ'εκείνα τα επίπεδα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έχει ελλείψεις στον οργανισμό του λόγω κακών διατροφικών ή άλλων συνηθειών. Τα ιάματα Μπαχ δε θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του, ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) ή μια αλλαγή στη νοητική και συναισθηματική στάση, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

Σε αυτό το θέμα λοιπόν η απάντηση που σου δίνω είναι να σταματήσεις να σπαταλάς τα χρήματα σου. Και σου το λέω υπευθυνα διοτι ανθοϊαματα πρότεινα σε ανθρώπους που έκανα shiatsu και σου μιλάω ειλικρινά τα παίρνω στο κρανίο με κάτι τύπους σαν αυτόν που σου τα σύστησε που μισομαθαίνουν κάτι και άμεσα γίνονται γκουρού γιατροί και μέγαλοι διδάσκαλοι του ζεν...

(σόρρυ για το ύφος δεν φταίς εσύ αλλά έχω βαρεθεί του φενγκσουάδες που με δυτική νοοτροπια προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ΑΛΛΑ πράγματα που δεν κατανοούν)
 
Θεόδωρε, η κοπέλα που μου πρότεινε τα ανθοϊάματα τα πρότεινε για θεραπεία κι όχι για να τα βάζω στη μπανιέρα τους. Εργάστηκε πολλά χρόνια στο εξωτερικό στην ομοιοπαθητική για ζωάκια και για να είμαι ειλικρινής τα ανθοϊάματα έσωσαν τον παπαγαλάκο μου όταν όλοι (ακόμα κι ο γιατρός του) τον είχε ξεγράψει. Άσχετα που μετα από μήνες μεταλλάχτηκε ο ιος και τελικά τον σκότωσε.
Εν πάσει περιπτώσει, εγώ από μόνη μου βάζω στη μπανιέρα τους (όχι κάθε φορά βέβαια) θεωρώντας ότι μπορεί να τους κάνει καλό. Πιστεύεις ότι δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα;
Και βέβαια οι υπερβολές δεν ωφελούν.
 
Αυτό που μπορείς να βάζεις και θα τους κάνει καλό
τώρα που έρχεται η πτερόρροια είναι αυτό
Bio-bad (Orlux)
 
Σε κάποια καταστήματα που κοίταξα στο κέντρο και στον Άλιμο δε το βρήκα. Θα πάω και σε άλλα όμως (αύριο και την Παρασκευή) και λογικά κάπου θα το βρω. Έχει γίνει αναφορά σε διάφορα τόπικ γι' αυτό το προϊόν και πρέπει να είναι πολύ καλό μάλλον για να το προτείνουν αρκετά μέλη του φόρουμ.
 
Και εγω πρεπει να ψαξω να το βρω. Να βαζω κ για τα μικρα. Παθαινουν κατι αμα το πιουν;
 
Σε κάποια καταστήματα που κοίταξα στο κέντρο και στον Άλιμο δε το βρήκα.
Στο μικρό πετ σοπ στην Καλαμακίου τους ζήτησα το Bio-bad και μου το έφεραν.
Η αρχική μου όμως ερώτηση ήταν για το Dettol σε μορφή σπρέι. Είναι καινούργιο προ'ι'όν και πάνω γράφει οτι κάνει για χώρους με κατοικήδια. Δεν ξέρω όμως αν κάνει για τα κουβιά απο τα πουλιά. Δεν το ήθελα για αφρόλουτρο για το μπάνιο τους :D.
 
Α ωραία τότε θα τους πω να μου το φέρουν κι εμένα :D
Εγώ θα έλεγα να μην το χρησιμοποιήσεις στο κλουβί -προσωπική γνώμη πάντα-. Ναι μεν είναι απολυμαντικό, αλλά για να είναι σε σπρέυ και να έχει μυρωδιά τρομερή (αν και προσωπικά μου αρέσει και η μυρωδιά του original dettol, του υγρού δηλαδή), δεν θα΄χει μέσα ένα σωρό "καλούδια"; Προτείνω καυτό νεράκι για το κλουβί, για ριζική απολύμανση. Κάποιες φορές το περνάω και με βαμβάκι όπου έχω ρίξει λίγο ζεστό νερό και ελάχιστο οινόπνευμα, αλλά αν δε το εγκρίνουν οι έμπειροι του φόρουμ μη το κάνεις, για παν ενδεχόμενο.
 
Επικοινώνησα με e-mail με την εταιρία, ρωτόντας τους αν κάνει για χώρους με πουλιά, και σας παραθέτω την απάντησή τους:
"Dettol Disinfectant Spray should be fine for use around pet areas but you would need to let the product dry completely before your cat went back to the area, however I would not recommend that you spray the product around your bird and would advise you seek the advice from your local Vet as to what would be safe for use around cat/bird."
Προσπάθησα να το μεταφράσω με μεταφραστή αλλά το αποτέλεσμα ηταν απογοητευτικό.
 
Προσπάθησα να το μεταφράσω με μεταφραστή αλλά το αποτέλεσμα ηταν απογοητευτικό.
Το "Dettol Disinfectant Spray" μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των κατοικίδιων αλλά θα πρέπει να αφήσετε το προϊόν να στεγνώσει εντελώς προτού επιστρέψει η γάτα σας στην περιοχή. Όμως δεν θα συνιστούσαμε τον ψεκασμό του προϊόντος γύρω από το πουλί και σας προτείνουμε να αναζητήσετε πληροφορίες από τον τοπικό σας πτηνίατρο σχετικά με το τι είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί στους χώρους της γάτας/πουλιών
 
Back
Top