Γενικά Έχετε πληροφορίες για τις χηνόπαπιες;

mpampikos

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
118
Πόλη
Παιανία
γεια σας παιδια... Μήπως ξέπει κανείς να μου πει πληροφορίες για τις χηνόπαπιες; Γιατι τις είδα σε ενα πετ σοπ και μου έκαναν εντύπωση! Και το όνομα ας πούμε γιατί χηνόπαπια; προέρχετε απο καποια διασταυρωση;
ολες οι πληροφορίες δεκτες... 😀
 
εχω και εγω μια χηνοπαπια! Νομιζω ειναι μικρο απο αρσενικη χηνα και θηλυκια παπια! Οταν ηταν μωρο ηταν ενα κιτρινο παπακι! αλλα οταν μεγαλωσε εβγαλε κοντα στην μυτη και τα ματια της δερμα!
δες φωτο απο το παπι μου! το δικο μου ειναι θηλυκο και κανει πεντανοστιμα αυγα!
 

Συνημμένα

  • P1010071.webp
    P1010071.webp
    48,4 KB · Προβολές: 1.088
  • P1010072.webp
    P1010072.webp
    43,9 KB · Προβολές: 783
  • ΠΑΠΑΠΑ.webp
    ΠΑΠΑΠΑ.webp
    51,1 KB · Προβολές: 792
  • ΠΑΠΙ 4.webp
    ΠΑΠΙ 4.webp
    52,6 KB · Προβολές: 1.799
  • P1010042.webp
    P1010042.webp
    63,5 KB · Προβολές: 747
α πολυ ωραία η χηνόπαπια σου! 🙂 και αφου ειναι διασταυρωμένο είδος μπορεί και γεννάει και αναπαράγετε;
 
δεν της εχω βαλει πολε αρσενικο και δεν ξερω να σου απαντησω... λογικα θα πρεπει... (δεν ξερω μονο αν μπορει να ειναι στειρα επειδη ειναι διασταυρωση) αλλα οτι γενναει και κανει αυγα το κανει και μαλιστα ειναι πιο μεγαλα απο της κοτας και για μενα πιο νοστιμα! Και οτι θελει να γινει μανουλα το θελει πολυ!
 
α μαλιστα! Γιατι δεν τις βάζεις να κλωσσήσει αυγά απο κοτα ή κανονική πάπια ας πουμε! Θα ήταν ωραία εμπειρία...
 
παπιας γονιμα που να τα βρω; της ειχα βαλει κοτας γονιμα και την προηγουμενη μερα οπου θα εσκαγαν τα μωρα τα παρατησε... μαλλον ακουγε διαφορετικο ηχο απο μεσα απο τα αυγα και φοβιθηκε μην βγει κανενας κροκοδειλος! 😛 μονο ενα καταφερα να σωσω οταν το καταλαβα.. αλλη μια φορα μια κοτα μας παρατησε τα μωρα της (αγνωστος ο λογος) και εκεινες τις μερες κλωσσουσε παλι (της κανω ενα κολπο με ψευτικα αυγα για να τα κανει στην ιδια φωλια γιατι ειναι πολυ πονηρη και τα κρυβει και αντε μετα να τα βρεις!) και τις τα εβαλα το βραδυ! Το πρωι κορδωνοτανε με τα μικρα της σε ολο τον κηπο!
απλα ειναι μια απιστευτη παπια!
 
πάντως το οτι θέλει να κλωσσήσει ειναι καλο! συνήθως αυτα τα πουλιά πάπιες, χήνες κτλ είναι δυσκολα σε τέτοια θέματα! Θα είναι δύσκολο να βρείς εναν χηνόπαπιο; όχι μονο για την αναπαραγωγή αλλα και για την παρέα!
 
ε.. Ναι. Δεν θα ηθελα να μου κανει παπακια γιαιτ μετα δεν θα ηξερα τι να τα κανω... Την παπιτσα μου την ειχα σωσει απο ενα παζαρι που ειχα παει με εναν φιλο μου και ηταν η τελευταια και ηταν ετοιμος να την πεταξει γιατι ειχε πουλησει πια, κιτρινο παπακι μικρο ηταν και απο τοτε γιναμε αυτοκολητοι! Ολη την ωρα απο πισω μου ηταν και με ακολουθουσε! Με προστατευε και ζηλευε οταν χαϊδευα τα σκυλακια μου και τους εκανε επιθεση! Ειναι αξιολατρευτη!
η παπιτσα μου απο οταν χρονισε καθε αναδιαστηματα οταν αρχισε να κανει αυγα ολο στο κλωσσιμα ηταν το μυαλο της!
 
πωωω! ανθρωποι σου λεει μετα! Πως τους παει η καρδιά να πετάξοθυν ενα πλασμα... Τι να πω! Παντως μπραβο! Οσο για το κλώσσημα το βρίσκω λογικό! Μάλλον θα εχει χτηπήσει το βιολογικό της ρολόι κόκκινο...
 
😀! Πιο κοκκινο δεν παει! αλλα τη να την κανω! Λοιπον σκεφτεσαι να παρεις παπια εσυ; Εχεις κηπο;
 
αν και τις λατρεύω και μου αρεσουν πολυ:) δεν νομίζω! Κήπο έχω και μεγαλούτσικο αλλα αν φέρω και παπίτσες στο σπίτι θα φύγω απο το σπιτι μαζί με τις πάπιες!:D η μάνα μου εχει ενα προβληματάκι με τα ζώα! Δυστυχώς! Ειδικά με κοτες, πάπιες και τετοια... Οπότε χλωμό!
 
Nομιζω πως αυτο το πουλι ειναι παπια καθαρα και οχι τετοιο υβριδιο που αναφερεις. Το ειδος της λεγεται Muscovy Duck. Για περισσοτερες πληροφοριες διαβασε κι εδω... Muscovy Duck - Wikipedia, the free encyclopedia
 
αληθεια δεν το ηξερα αυτο! σε ευχαριστω! Οταν καποτε θελαμε να της παρουμε ταιρι ειχα παει με τον μπαμπα μου σε μια φαρμα με παραγωγικα ζωα και μας ειχε πει αυτος οτι το δικος μας ειναι χηνοπαπο και μας εδειξε ακριβως ιδια αρσενικα με την δικια μας! τελικα το μετανοιωσαμε και δεν πειραμε αλλα πηραμε κοκορακια!
 
Αν και παλιο θεμα, να αναφερω κι εγω οτι εχω γαλοπαπα (η οπως λενε μερικοι χηνοπαπα) και εχει δικιο ο Φοιβος οτι ειναι απλως ειδος παπιας και οχι διασταυρωση. Ο αρσενικος μου ειναι πολυ μεγαλος και εχει κοκκινη "μασκα" στη μουρη. Εχουν εξαιρετικο κρεας (ειχα δοκιμασει σε ενα χωριο παλιοτερα) αλλα εγω τα δικα μου θα τα κρατησω για αυγα και νεογνα.
 
Nομιζω πως αυτο το πουλι ειναι παπια καθαρα

Το 2009 "Νομιζα" διοτι δεν φανταζομουν ποτε οτι σημερα θα τα εχω εγω στο σπιτι μου. 😎

Περσι το καλοκαιρι αγορασαμε 2 μικροσκοπικα παπακια. Τα παπακια αυτα μεγαλωσαν και τυχαια ηταν ζευγαρι.

Φετος ενα χρονο μετα αποκτησαμε 7 καινουρια μωρα τα οποια χαρισα ολα σε φιλους. Ειναι πραγματικα εξαιρετικο ειδος παπιας, ειναι πολυ φιλικες με τους ανθρωπους και τελειως αθορυβες.
Το ασπρο ειναι το αρσενικο, καταλευκο και με γαλαζια ματια και στις αλλες ειναι η παπια με τα μωρα της. 😉
 

Συνημμένα

  • DSCN1293_zps15c567ad.webp
    DSCN1293_zps15c567ad.webp
    48 KB · Προβολές: 735
  • 1207e136-9d27-426d-aeba-240b8ddbe723_zps4fbafd8b.webp
    1207e136-9d27-426d-aeba-240b8ddbe723_zps4fbafd8b.webp
    40 KB · Προβολές: 619
  • 88e602cf-158f-4f87-b245-c9310585d7e0.webp
    88e602cf-158f-4f87-b245-c9310585d7e0.webp
    88,1 KB · Προβολές: 801
Σε επόμενη φωτό θα σας δείξω και τον αρσενικό που έχει τη κλασική κόκκινη μάσκα-πάντως Φοίβο, εμένα ο αρσενικός είναι λίγο επιθετικός με τα άλλα πτηνά, ειδικά όταν τα ταίζω
 

Συνημμένα

  • xn;pp.webp
    xn;pp.webp
    66,5 KB · Προβολές: 792
Σε επόμενη φωτό θα σας δείξω και τον αρσενικό που έχει τη κλασική κόκκινη μάσκα-πάντως Φοίβο, εμένα ο αρσενικός είναι λίγο επιθετικός με τα άλλα πτηνά, ειδικά όταν τα ταίζω

Ο δικος μου ηταν επιθετικος την περιοδο που ζευγαρωναν και γεννουσε το θηλυκο αυγα οπως κι οταν αυτη κλωσσουσε. Αναγκαστηκα να τους χωρισω διοτι δεν την αφηνε σε ησυχια. Και το ζευγαρωμα τους ειναι πολυ βιαιο. Εδω κι ενα μηνα περνα πτεροροια κι εχουν πεσει πολυ οι ορμονες του δεν εχει κανενα ιχνος επιθετικοτητας. Η παπια ηταν εξαιρετικη σε ολες τις φασεις, ακομη κι οταν κλωσσουσε κι ειχε τα μωρα μπορουσα να την σηκωνω αγκαλια οπως παντα. :)
 
Back
Top