τοτε με αυτο το σκεπτικο καθε αφεψημα θα ηταν και αχρηστο!Οι θερμοκρασίες των 30 - 38 βαθμών το καλοκαίρι (όχι 40 και 50) δεν επηρεάζουν άμεσα το σπόρο εφόσον αυτός βρίσκεται ακόμη επάνω στο φυτό. Την περίοδο αυτή, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (38 βαθμοί) καταβάλλουν το φυτό που τροφοδοτεί με ζωή το σπόρο και όχι τον ίδιο τον σπόρο. Από τη στιγμή που αυτός θα συλλεχθεί, θα πρέπει να συντηρείται και να αποθηκεύεται σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, χωρίς υγρασία, για τους λόγους που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα.
Και γιατί νομίζεις ότι το φαγητό που τρως και έχει μαγειρευτεί σε θερμοκρασία 200 βαθμών πάνω κάτω, για διάρκεια περίπου μιας ώρας και όχι δύο ή τριών, έχει έστω και το παραμικρό ίχνος ας πούμε βιταμίνης C; Θα πρέπει να ξέρουμε ότι επειδή δεν είναι μόνο η βιταμίνη C που καταστρέφεται σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτήν του μαγειρέματος, πρέπει να τρώμε καθημερινά πράσινες ωμές σαλάτες και φρούτα.
Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν πολλοί εκτροφείς που προσπαθούν να συλλέγουν όσο πιο συχνά γίνεται φρέσκους σπόρους οι ίδιοι, προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν στα πουλιά τους.
βιταμινες θρεπτικα συστατικα και μικροβια καταστρεφονται μονο σε κατασταση βρασμου και σε διαφορετικο χρονο για το καθενα απο τα παραπανω αλλα εκεινο που δεν μπορουμε να σκοτωσουμε με τιποτα σε οικιακο επιπεδο ειναι τα περιττωματα των μικροβιων τα οποια θελουν 300-350 βαθμους για 3 λεπτα.
Καθε τι μαγειρεμενο η βρασμενο εχει χρονο ζωης για καταναλωση μονο 4 ωρες με το σκεπτικο οτι βρισκεται απο 5-60 βαθμους κελσιου
αν το βαλουμε στην καταψυξη αμεσως μολις το βγαλουμε απο το ματι μπορουμε να το κρατησουμε ως και 6 μηνες αλλα μετα την καταψυξη θα υποστει ξανα βρασμο τουλαχιστον 7 λεπτα και πρεπει να καταναλωθει αμεσως(τα παραπανω προερχονται απο σεμιναριο του ΕΦΕΤ το οποιο εκανα λογω επαγγελματος που ειναι μαγειρας)
οποτε με βασει τα παραπανω μεχρι 50 βαθμους δε χαλαμε τις βιταμινες αλλα δε σκοτωνουμε και τα αυγα η τις προνυμφες
εκεινο που ξερω ειναι οτι η συχνη εκθεση στο ηλιακο φως μειωνει τα επιπεδα υγρασιας που ειναι ο κυριος παραγοντας αναπτυξης αλλα και παραμονης των παραπανω
οι ιοι τις περισσοτερες φορες επιβιωνουν του βρασμου αλλα με περισσοτερο βρασιμο μειωνουμε τις πιθανοτητες να επιζησει(για αυτο και τα αυγα τα βραζουμε 14-20 λεπτα και οχι 5 που και με τα 5 ειναι σφιχτοβρασμενα)