Ασθένειες Έχω πρόβλημα με την κανάρα μου

Eleftheria1

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2022
Μηνύματα
14
Πόλη
Αττικη
Καλησπερα σας πριν 2 μερες βρηκα την καναρα μου φουσκωμενη στο εδαφος κ ενα αβγο κατω και οχι στην φωλια την πηρα ηταν λιγο πριν τον θανατο την βοηθησα με φαγητο κ νερο ψιλοσυνηθλε . Ολη της η δεξια πλευρα εχει παραλυσει το ματι ειναι πιο κλειστο απο το αλλο το ποδι δεν το κουναει καθολου ουτε το φτερο την πηγα σε κτηνιατρο μου ειπε οτι εχει λοιμωξη αναπνευστικου και της δινω δυο αντιβιωσεις αλλα συνεχιζω να την ταιζω εγω διοτι δεν μπορει καν να σταθει πεφτει δεξια αυτη η παραλυση θα επανελθει μηπως εχει κατι αλλο ?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από ότι ακούω το πουλάκι βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση! Δεν μπορουμε όμως να καταλάβουμε με την μία τί έχει. Δεν έχω ξανακούσει τόσα χρόνια να παραλύσει το πόδι και όλη η πλευρά. Θέλει παρακολούθηση και υπομονή. Μην της δώσεις ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο αν δεν εξακριβώσουμε τί έχει. Μακάρι να γίνει καλά. Και μια ερώτηση ΄ποσο καιρό την έχεις και τί της δείνεις και τρώει(φρούτα ,λαχανικά, βότανα, βραστό αυγό, χύμα ή συσκευασμένη τροφή), φροντίδα (πόσο συχνά καθαρίζεις το κλουβί και τα σκεύη, την έχεις μέσα ή έξω) είναι προστατευμένη από ρεύματα αέρα;
 
Καλησπερα σας πριν 2 μερες βρηκα την καναρα μου φουσκωμενη στο εδαφος κ ενα αβγο κατω
Το αυγό ήταν κανονικό ? με το τσόφλι του ?
Σουπιοκόκκαλο υπάρχει στο κλουβί ?
Δώσε για 5-6 ημέρες υγρό ασβέστιο στο νερό και αν δεν πίνει μόνη της να της δώσεις με μια σύριγγα.
Το πουλάκι πρέπει να βρίσκεται σε ζεστό χώρο συνέχεια.
την πηγα σε κτηνιατρο
Σε ποιον πήγατε ? (επιτρέπεται να αναφέρετε)

την πηγα σε κτηνιατρο μου ειπε οτι εχει λοιμωξη αναπνευστικου
Είχε κάποια συμπτώματα πριν συμβεί αυτό.
 
Υπηρχε κανονικα σουπιοκοκαλο και το αβγο κανονικο με τσοφλι πηγα σε πετ σοπ μου δωσανε πολυβιταμινες που περιεχουν ασβεστιο γιατι υγρο δεν ειχαν αυριο θα ξαναμιλησω με τον κτηνιατρο στο γαλατσι πηγα πινει νερο την βαζω αρκετες φορες μες τη μερα την εχω στην ζεστη ειναι σαν να εχει παθει εγκεφαλικο ολη η δεξια πλευρα ευτυχως τρωει οχι παρα πολυ αλλα τρωει το ασβεστιο αν βρω σε υγρο να της το βαζω μαζι με τις αντιβιωσεις ? Η να της το δινω ξεχωριστα και ποσες φορες μες τη μερα
[automerge]1648057840[/automerge]
@CHRISV την εχω ενα χρονο κοντα ηταν μια χαρα πριν 3 μερες τα σκεπασα με ναυλον και την επομενη την βρηκα σε αυτη την κατασταση μολις ειχε γεννησει το αβγο λιγο μετα να την εβρισκα θα ειχε φυγει αυτη τη στιγμη 2 μερες τωρα αποκλειστικα εγω την ταιζω διοτι μονη της δεν μπορει πεφτει απο την πλευρα που εχει παραλυσει μια φορα την εβδομαδα καθαριζα το κλουβι ξηρα τροφη βιταμινες αβγο μηλο αγγουρι κυριως τα καλοκαιρι ο γιατρος ειδε οτι εχει λοιμωξη γιατι ειναι αδυνατισμενη μπροστα στο θωρακα δηλαδη φαινεται το κοκαλο της κ μου ειπε οτι δεν εχει παραλυσει γιατι αντιδραει η δεξια πλευρα κατι που εγω δεν βλεπω να υπαρχει καμια αντιδραση οταν της πιανω το ποδι πχ αυριο μου ειπε να τον παρω να τον ενημερωσω σιγουρα η εικονα της ειναι πολυ καλυτερη απο την μερα που την βρηκα σε αθλια κατασταση εχει ορεξη για φαι πινει νερο ειναι λιγο πιο δραστηρια και αναπνεει πιο ελαφρια απο προχθες που βαριανασαινε τωρα τι να πω και γω δεν ξερω τι μπορει να εχει . Δυστοκια δεν εχει αλλα αβγα δεν εκανε η ελλειψη ασβςστιου μπορει να προκαλεσει τςτοια κατασταση ? Δεν μπορω να καταλαβω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μην της δώσεις ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο αν δεν εξακριβώσουμε τί έχει.
Με όλο το σεβασμό αλλά πώς ακυρώνεις την αγωγή που πρότεινε ο γιατρός μετά από εξέταση του πτηνού;
Εμείς εδώ με ποιο τρόπο θα εξακριβώσουμε τί έχει για να προτείνουμε φαρμακευτική αγωγή;
 
Δεν ακυρώνω την διάγνωση του γιατρού! Εννοώ μην δώσει τίποτα άλλο εκτός από αυτά που είπε ο γιατρός! Ισως φάνηκε έτσι όπως το είπα. @Kiriazis @Eleftheria1 Μήπως φταίει και το νάιλον γιατί με βάσει τα δεδομένα ότι πριν ηταν καλά και όταν έβαλες το νάιλον τη βρήκες σε αυτην την κατάσταση. Λέω μήπως..
 
Oχι δεν το διατυπωσα καλα ναυλον τους βαζω οποτε εχει αερα δηλαδη κ ολο το χειμωνα ετσι τα βγαζουν ολα μου τα καναρινια δεν εχει υπςρξει ποτε προβλημα . Ευχαριστω πολυ θα ξαναμιλησω αυριο με τον γιατρο δεν ξερω το θεμα ειναι οτι ειναι εξαρτωμενη απο μενα δεν μπορει να φαει μονη της κ αυτο ειναι προβλημα διοτι δεν ειμαι ολη μερα σπιτι κ δεν ξερω τι να κανω σαν πατεντα να μπορει να τρωει . Επισης τρωει πολυ περισσοτερο αβγο και βιταμινες τωρα παρα σπορια και κουτσουλιες μονο το πολυ 4-5 κανει την μερα ευτυχως νερο με τα φαρμακα πινει μονη της την απαιτουμενη ποσοτητα χωρις να εχει χρειαστει συριγγα . Τι να πω δεν ξερω πως να τη βοηθησω να γινει καλα αν δεν την ταιζα ολη μερα εγω θα ειχε ψωφησει απο ασιτια ελπιζω να γινει καλα αν καποιος εχει παθει κατι αντιστοιχο η ξερει την αιτια ας με ενημερωσει .
 
Εγώ δεν έχω πάθει πότε κάτι τέτοιο. Για τα νάιλον δεν ξέρω τι να πω! Μακάρι να γίνει καλά η καναρα σου! Συνέχισε της την θεραπεία που σου είπε ο γιατρός και με τον καιρό ελπίζω να γίνει καλά! 😔
 
πηγα σε πετ σοπ μου δωσανε πολυβιταμινες
Ποιες σου έδωσαν ?
της δινω δυο αντιβιωσεις
Ποιες είναι ?
Επισης τρωει πολυ περισσοτερο αβγο και βιταμινες τωρα παρα σπορια
Αυτό είναι καλό θα την βοηθήσει να δυναμώσει.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθάνε σε νευρολογικά προβλήματα.
 
Βιταμινες που μου δωσανε ειναι η κιτρινη τροφη με διαφορα μεσα οι αντιβιωσεις ειναι η enroxyl και η aviomycin ωραια θα τα παρω αυτα που μου συστηνεις @ΙΩΑΝΝΗΣ@ απλως τωρα τις δινω τις αντιβιωσεις πως θα της δωσω κ αυτες τις σταγονες βιταμινης ? Γιατι στον νερο ηδη εχει δυο φαρμακα
[automerge]1648075485[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ και αλλη μια ερωτηση συγνωμη δυστυχως θα πρεπει να λειψω σιγουρα 4 ωρες μια μερα και δεν εχω κανεναν να μπορεσει να ταισει το πουλακι μου τωρα την ταιζω καθε μιση ωρα αναλογα τα κεφια της αν θελει η δεν θελει αλλα δεν την αφηνω νηστικη τωρα οι 4 ωρες θα ειναι αιτια να αγχωθω μην τυχον και την βρω σε ασχημη κατασταση ξανα η ακομα χειροτερα να μου ψωφησει ?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οταν λεω την ταιζω εννοω οτι βαζω το δαχτυλο μου απο την δεξια πλευρα που εχει παραλυσει για να τρωει ισια κ οπου χρειαζεται την βοηθαω λιγο γιατι πεφτει τελειως πλαγια αν δεν την κραταω και δεν μπορει ουτε νερο ουτε να φαει μονη της ισσοροπια της προσφερω επι το πλειστον
 
Δεν την εχω στο κλουβι την εχω σε κουτι με πετσετα κ απο πανω η φωλια της με το αβγο της για να μου σωθει κ το αβγο γιατι ετσι μπορει να κοιμηθει ισια αλλιως πεφτει μονο πλαγια . Θελω να την εχω ζεστα και ανετα μεσα στο κλουβι θα ειναι μονο πλαγια επιχειρησα να δοκιμασω και την λυπηθηκα γιατι συνεχεια σερνοτανε στα πλαγια ενω στη φωλιτσα της ειναι μια χαρα
 
απο πανω η φωλια της με το αβγο της για να μου σωθει κ το αβγο
Αν εννοείς το αυγό που έκανε να το αφαιρέσεις και να το πετάξεις δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στην φωλιά, αν σπάσει θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία ? (μέγεθος έως 1Mb)
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Γιατι να σπασει επισης αφου την βγαζω συνεχεια για να φαει το τσεκαρω .προσπαθω ποση ωρα να την ανεβασω την εικονα κ δεν με αφηνει με τιποτα αν τα καταφερω θα την ανεβασω
[automerge]1648078823[/automerge]
IMG_20220324_011115.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γιατι να σπασει επισης αφου την βγαζω συνεχεια για να φαει το τσεκαρω
Αν το πουλάκι δεν έχει ζευγαρώσει με αρσενικό το αυγό είναι άσπορο άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται στην φωλιά.
Ακόμα και αν η κανάρα έχει ζευγαρώσει με αρσενικό το αυγό θα πρέπει να αφαιρεθεί από την φωλιά γιατί η κανάρα δεν βρίσκεται σε θέση να το επωάσει.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και το μόνο που έχει προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να τα καταφέρει.

Στην θέση σου θα έκανα τα παρακάτω
1. Σε ένα κουταλάκι του γλυκού βάζεις νερό και προσθέτεις 4-5 σταγόνες υγρό ασβέστιο (Tabernil calcio), το ανακατεύεις και της δίνει να πιει με μια σύριγγα.Αυτό το κάνεις για 3-4 ημέρες.
2. Προμηθεύεσαι βιταμίνες συμπλέγματος Β που σου ανέφερα στο post 10 (οποιαδήποτε από τις δυο βρεις θα βοηθήσει).
3. Συνέχισε να την ταΐζεις με βραστό αυγό ,για τις ώρες που θα λείψεις σου προτείνω να την ταΐσεις πριν φύγεις και να αφήσεις ένα κομμάτι αυγό κοντά της.
4. Είναι σημαντικό να βρίσκεται συνέχεια σε ζεστό σημείο.
Ακολούθησε και τις οδηγίες του γιατρού με τις αντιβιώσεις και μακάρι να πάνε όλα καλά.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τρώει και πίνει έστω και με την δική σου βοήθεια, αυτό δείχνει ότι έχει ελπίδες να συνέλθει.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ενημέρωνε μας για την εξέλιξη της.
 
@Eleftheria1 αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για το καναρινάκι σου!
Αξίζεις πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κανείς και τη φροντίδα που της προσφέρεις.

Όσον αφορά το χώρο που ζει όμως έχω κάποιες παρατηρήσεις:
1) αν μένει μόνιμα μέσα στη φωλιά και κάνει εκεί μέσα τις κουτσουλιές της τότε με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθεί αρκετά το μικροβιακό φορτίο με μεγάλο κίνδυνο για το καναρίνι σου.
2) αν το καναρίνι είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι μπορεί κάποια στιγμή να κάνει προσπάθεια να πετάξει με μεγάλο κίνδυνο να χτυπήσει ή να σφηνώσει κάπου.

Η γνώμη μου είναι να αφαιρεθεί η φωλιά και το καναρινάκι να μπει σε ένα μικρό κλουβί μέσα στο σπίτι, στη μια μεριά του κλουβιου να μπει μία πατηθρα χαμηλά και στην άλλη μεριά στον πάτο του κλουβιου να υπάρχει τροφή και νερό.
 
Back
Top