Γενικά Έχω υποψίες ότι το καναρίνι που πήρα δεν είναι timbrado

Άρα ο σύλλογος που σου είπα δεν είναι ο ΣΥ.Κ.Φ.Ε αυτός είναι στη Μπότσαρη, όταν μπορέσεις δες αυτόν που σου είπα εκεί στον Επτάλοφο αλλιώς επικοινώνησε , στον ΣΥ.Κ.Φ.Ε δεν πουλάνε αλλά ίσως βρεις εκτροφέα.
 
Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να το ακούσεις για να πεις ότι δεν ειανι τιμπραντο.το ότι μπορεί να ειανι διασταύρωση τιμπραντο ειανι αλλο θέμα.
Υ.Γ.γινευαι λιγακι πανικός με αυυο το θέμα.βγαζω για παράδειγμα σκούρα πουλιά πράσινα κλπ εχω τιμπραντο.
 
Το πουλάκι σου αρέσει ; Εάν ναι όλα καλά ... Θέλεις πουλιά για αναπαραγωγή κλπ ή θέλεις ένα φιλαράκι να σου καλύπτει τις ανάγκες ώς χομπίστα ; Εάν το δεύτερο πάει καλά , όμορφο πουλάκι , λέει τα τραγουδάκια του , ήμερο και φιλικό μαζί σου ... τι να συγκριθεί μαζί σου που έλεγε και ένας αοιδός . Καλή συνέχεια .
 
Κοίτα να δεις!εξαρτάται από το τι θες εσύ αλλα και τι εμπειρία εχεις με τα καναρια.τι εννοω:για να μάθεις τα πουλιά δεν αρκεί μόνο το διάβασμα άρθρων κλπ αλλα πρέπει να τα ζήσεις.ειανι ζωντανοί οργανισμοί και κάθε μεσα ολο και κάτι θα σου μαθαίνουν θα σε γεμίζουν με εμπειρίες. Στην αρχή ειανι καλυτερο κανεις να ξεκινήσει με κοινά καναρινια που είναι γενικά πιο ανθεκτικα να προσπαθήσει να τα μάθει να τα επεξεργαστεί.μετα από καιρό ή και χρονια θεωρώ πως πρέπει να ασχοληθεί με αναπαραγωγή και κατ επέκταση με ράτσες. Ολα αυτα βέβαια αποτελούν δικιά μου άποψη!
 
@eptalofitis18
Καλησπέρα! Το πουλάκι που παρουσίασες στην αρχή είναι αξιολάτρευτο και φαίνεται αρκετά ήρεμο. Αν θες και την δική μου γνώμη, δεν είναι τιμπράντο, και ο λόγος που το υποστηρίζω είναι η εμφάνιση της κόκκινης απόχρωσης σε κάποια σημεία. Στα τιμπράντο το κόκκινο δεν επιτρέπεται.Το αν είναι θηλυκό ή αρσενικό θα δείξει στο μέλλον. Πάντως αν είναι αρσενικό, θέλει λίγες μέρες για να εγκλιματιστεί με το περιβάλλον και να αρχίσει να κελαηδάει. Επίσης θα χρειαστεί ένα ποιό μεγάλο κλουβί σαν
αυτό:https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/. Και τα νύχια του θέλουν λίγο κόψιμο.

Τώρα, όσο αφορά τις σκέψεις σου για απόκτηση ενός τιμπράντο, θα πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ από που θα το πάρεις. Τα τιμπράντο δεν έχουν ιδιαίτερα γνωρίσματα στην εμφάνισή τους ώστε να τα ξεχωρίσεις, οπότε μοναδικό κριτήριο για να είσαι σίγουρος ειναι τα δακτυλίδια συλλόγου και ακόμα καλύτερα η επίσκεψη στον χώρο ενός εκτροφέα. Σίγουρα πρωταρχικό ρόλο παίζει και το τραγούδι τους, αλλά δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις να αναγνωρίζουμε τις νότες του, οπότε πάλι μπορεί να την πατήσεις. Απευθύνσου στον σύλλογο που είναι κοντά σου και σίγουρα θα βρείς εκτροφείς. Να έχεις στο νου σου επίσης, πως αυτή την περίοδο όλοι βάζουν τα ζευγάρια σε προετοιμασία για την αναπαραγωγή, και για αυτή την διαδικασία, διαλέγονται τα ποιό υγιεί και "σωστά" πουλάκια. Επομένως κάποια που ξεμένουν, συνήθως δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της ράτσας ή ασθενούν. Αν θες να πάρεις κάποιο "σωστό" πουλάκι με ωραίο κελαηδισμα, θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι τον Νοέμβρη.
 
@Liakos18 Κοκκινο δεν εχει καθόλου, ίσως να φαινεται στις φωτογραφίες ετσι.Ο λόγος που το πηρα ειναι το κελαηδημα, ήθελα δηλαδη ενα καναρινι φωνής.Εννοειται και να μη κελαηδησει δεν θα το δώσω, το πουλακι με εχει κερδίσει απ τη πρωτη στιγμή που κάθησε στο χέρι μου.
 
ίσως να φαινεται στις φωτογραφίες ετσι.
Ναι στις φωτογραφίες, ιδικά στην πλάτη του πουλιού, φαίνεται να έχει κόκκινο ανοιχτό προς πορτοκαλί. Ίσως έτσι φαίνεται σε εμένα.
 
@kom Vitacoblex V αυτες μου δωσε το petshop ,2 μερες συνεχόμενες ανα βδομαδα απο 2 σταγονες στο νερο του. Στο νεο κλουβι θελει παλι προσαρμογή; γιατι το βλεπω καθεται μπροστα στη ταϊστρα ακινητος
 
Στο νεο κλουβι θελει παλι προσαρμογή; γιατι το βλεπω καθεται μπροστα στη ταϊστρα ακινητος
Την αριστερή πατήθρα να την κατεβάσεις χαμηλότερα στο ύψος της ταΐστρας, τοποθέτησε τις πατήθρες σωστά με το κενό να βρίσκεται από κάτω.
Θα ήταν πολύ καλύτερα να πάρεις ξύλινες πατήθρες πάχους 10mm.
 
Έχω την αίσθηση ότι ο @Giannisbox εκτρέφει Τιμπράντο
Ναι σωστά..
[automerge]1643291646[/automerge]
@Liakos18 μουσταρδί ειναι απο κοντα.Οταν κελαηδησει θα ανεβασω βιντεο
Κάνε μου tag όταν το κάνεις να βοηθήσω.
Υ.Γ Ότι χρειαστείς για Τιμπραντο ρώτησε με, μη διστάσεις.
 
Back
Top