Γενικά Ήρθε και με βρήκε ένας μικρός φίλος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης newworld
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

newworld

PB New Member
Εγγραφή
27 Αυγ 2018
Μηνύματα
22
Πόλη
Φλώρινα
Γεια σας, είμαι ο Παντελής και μένω στην Φλώρινα. Στις 29 Ιουνίου 2018 την Παρασκευή το απόγευμα ήρθε στο μπαλκόνι μου στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας ένας μικρός φίλος, ένα αρσενικό καναρινάκι(Το κατάλαβα μετά από ένα μήνα που άρχισε να κελαηδά). Κοιτούσε από το τζάμι μέσα στο δωμάτιο σαν να ήθελε να μπει. Πήγα κοντά του και δεν έφερε καμία αντίσταση όταν το έπιασα. Μάλλον ήταν ταλαιπωρημένο και διψασμένο γιατί όταν το έβαλα σε ένα δανικό κλουβί πήγε αμέσως στην ποτίστρα και ήπιε νερό. Πήγα σε τοπικό pet shop να πάρω τροφή και ταΐστρες που δεν είχε το κλουβί και στο μαγαζί μου έδωσαν κλασικά χύμα τροφή για καναρίνια σε διάφανο σακουλάκι και κίτρινη αυγοτροφή συσκευασμένη ευτυχώς αυτή τη φορά της RAFF + μια καρδούλα από ασβέστη για να τρίβει το ράμφος του. (Το ότι δεν πρέπει να παίρνουμε χύμα τροφές το έμαθα καλά αφού διάβασα πάνω από το 90% του forum σχετικά με τα καναρίνια.) Από την πρώτη μέρα έκανε μόνιμα ΤΣΙ – ΤΣΙ όταν πήγαινε κανείς κοντά του. Σε περίπου 30 μέρες άρχισε σταδιακά να σαλιαρίζει και γενικά ήταν από τις πρώτες μέρες πολύ κινητικό μέσα στο κλουβί. Έτσι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να δώσω πίσω το δανικό κλουβί και να πάρω ένα νέο αρκετά μεγάλο και κατέληξα σε 60εκ ζευγαρώστρα. Το πουλάκι την έχει κατά-χαρεί κελαηδά και πετάει άπειρες φορές την ημέρα από τη μια άκρη του κλουβιού στην άλλη που βρίσκονται οι πατήθρες (τις έβαλα εκεί μετά την ανάγνωση του άρθρου για την σωστή τοποθέτηση τους ανάλογα με το κλουβί που έχουμε). Το πουλάκι τρώει πλέον συσκευασμένη τροφή την Prestige Versele Laga. Από την πρώτη μέρα κοιμάται σε ξεχωριστό δικό του δωμάτιο κατά τις 8 το βράδυ και ξυπνά με το πρώτο φως της ημέρας. Κάνει μπάνιο κάθε 2 μέρες στις 9 το πρωί σε μια ταΐστρα για παπαγάλους που έκοψα στην μέση για να είναι ρηχή (χωράει και μπαίνει ολόκληρος μέσα) γιατί αν και του πήρα 2 εσωτερικές μπανιέρες μια διάφανη και μια μπλε δεν μπαίνει μέσα ότι και να έκανα (έβαλα σπόρους μέσα κτλ.) Ενώ στην ταΐστρα – μπανιέρα πάει “σφαίρα” μόλις την βάλω και μπαίνει-βγαίνει 5-6 φορές.

Αυτά από εμένα πιστεύω να μην σας κούρασα.

Φωτογραφίες από το παλιό κλουβί και με το νέο (Ζευγαρώστρα 60εκ.)
rsz_1.webp rsz_2.webp rsz_3.webp rsz_4.webp rsz_5.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι κουκλί και γλύκα είναι αυτή! Είναι τέλειο! Και με την φατσούλα του και με τα πολλά και ωραία χρώματα του! Και συγχαρητήρια και πολλά μπράβο που το έχεις πολύ περιποιημένο και άψογα! Με βεβαιότητα από εδώ και πέρα θα έχει μια αξιοπρεπέστατη ζωή!
 
Να τον χαίρεσαι τον ''κούκλο'',
Μία φιλική συμβουλή: την καρδούλα πέτα την, είναι αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας, με το σουπιοκόκκαλο είναι πλήρως καλυμμένος ως έξτρα πηγή ασβεστίου.
 
Επανέρχομαι μετά από σχεδόν 2 χρόνια για να σας αναφέρω ένα γεγονός σχετικά με το “αρσενικό” μου καναρίνι. Εχθές το μεσημέρι βρήκα κάτω στην σχάρα της ζευγαρώστρας ένα σπασμένο αβγουλάκι. Επί 2 χρόνια το πουλάκι κελαηδούσε σχεδόν καθημερινά και κατά την περσινή πτερόρροια δεν σταμάτησε να κελαηδάει, το έκανε ακριβώς όπως και τους υπόλοιπους μήνες. Το πουλί κελαηδάει 3-4 φορές την ημέρα από ½ ώρα περίπου, τις περισσότερες φορές το μεσημέρι. Στην αρχή το είχα πάει και σε ένα pet shop και το είδε και μου είπε με σιγουριά ότι είναι αρσενικό. Μάλλον ήταν πολύ μικρό και δεν ήταν εύκολη η αναγνώριση του φύλου του. Του χρόνου ίσως κοιτάξω να τις βρω και έναν σύζυγο για να έχει παρέα. Τελικά είτε αρσενικό είναι το πουλάκι είτε θηλυκό εγώ το αγαπάω το ίδιο και ελπίζω να μου κάνει παρέα για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη.
 
@newworld Κι εγω ενα καναρινακι, το πηρα για αρσενικο. Τελικα πριν λιγες μερες με τη βοηθεια των φιλων εδω, επιβεβαιωσαμε οτι ειναι κοριτσακι!
Οντως.. η αγαπη δεν αλλαζει αναλογα το φυλο. Να την χαιρεσαι, ειναι πολυ ομορφη. Μοιαζει πολυ με τη δικια μου!
Εμεις βολευτηκαμε και με την αλλαγη ονοματος...Ρικος...Ρικα! Αν θες ιδεες για ονοματα...εχω μια καλη να ξερεις!
 
Είναι κούκλα! 🧿 Να την χαίρεσαι! Τώρα μένει και ο Φώτης( το καναρίνι μου) να είναι Φωτούλα! 😁Περίεργο μου φαίνεται που κελαηδάει!
[automerge]1594903964[/automerge]
Και εγώ έχω ιδέα για όνομα! 🙂
 
Από περίπου Οκτώβριο θα κοιτάξεις για αρσενικό πουλάκι. Φυσικά όταν θα βρεις θα κρατήσεις καραντίνα. Τελικά ειναι αρκετά τα θηλυκά που κελαηδούν. Να τη χαιρεσαι την κοπελιά!
 
Back
Top