Φροντίδα Ήρθε περιστέρι στην αυλή μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Farasinos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Farasinos

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2017
Μηνύματα
6
Πόλη
Δράμα
Καλησπερα στην παρεα. Σημερα ηρθε ενα περιστερι στην αυλη μου,το οποιο δεν δειχνει τραυματισμενο αλλα δεν φευγει. Το αμολαω κανει μια γυρα και ξαναερχεται στην αυλη και καθεται γυρω απο τα κλουβια με τα καναρινια. Το πουλι εχει δαχτυλιδι με εναν αριθμο που δεν βγαινει σαν τηλ και ονομα εκτροφεα, περιοχη θεσσαλονικη. Υπαρχει περιπτωση να βρω τον εκτροφεα μηπως το εχει χασει και το θελει πισω; Αλλιως τι μπορω να το κάνω; Ευχαριστω..
 
Ναι μπορείς, πρεπει να μας διαβάσεις όλα τα γράμματα και τους αριθμούς με την σειρά, δες το άρθρο:
https://community.petbirds.gr/threads/Τα-δαχτυλίδια-των-πτηνών.23463/
Προσπάθησε να μην σου φύγει.
Καλωσήρθες! 🙂

Και φυσικά κράτα το μακριά απο τα καναρίνια, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει.
 
Το δαχτυλιδι γραφει:
KINIS XARILAOS
031-357686
PILEA - THES/NIKI
Τι μπορω να το βαλω λιγο να τσιμπισει, νερακι εχει και το εδωσα λιγο με συριγγα.
 
Ναι εβαλα 231 και 2310 μπροστα αντι 031 και δεν υπαρχει αριθμος.
Είναι ονομαστικό δακτυλίδι, δεν ανήκει σε σύλλογο νομίζω.
Σε αυτά κανονικά γράφουν όνομα, τηλέφωνο και αριθμό πτηνού.
Λίγη υπομονή και θα βρεθεί μια λύση.
 
Έχεις πμ. Άνοιξέ το μήπως είναι αυτό το άτομο, που πρέπει να είναι.
 
Ευχαριστω παιδια, ευχαριστω Μαρια το τηλ ειναι σωστο, απλα το συγκεκριμενο πουλι το ειχε δωσει σε καποιον απο την πολη μου,Δραμα και χαθηκε απο αυτον. Μου εδωσε τηλ αλλα δεν απανταει για την ωρα, θα δοκιμασω και αργοτερα. Καλα παμε 😉
 
Τίποτα!
Τον ρώτησες τι να το ταΐσεις μέχρι να το παραλάβει ο εκτροφέας του;
 
Μου ειπε να του ριξω λιγο σιταρι αλλα δεν το ακουμπαει,θα του βαλω και λιγο γιαρμα διπλα μπας και.. Το μερος που βρισκεται ειναι 5χλμ απο εδω, καπως θα χαθηκε μαλλον. Τον βρηκα και στο fb τον ενημερωσα γιατι δεν απανταει και θα περιμενω.
 
Καλησπέρα, πρόλαβες και βρήκες άκρη. Το πουλάκι είναι με προσωπικό δαχτυλίδι. Βάλε λίγο στάρι με καλαμπόκι και θα φάει. Απλά πολλά πουλιά την πρώτη μέρα δεν τρώνε. Νοιώθουνε ανασφάλεια και βγάζουν άγχος. Απλά με κάποιο τρόπο μάζεψέ το ώστε μην ξαναφύγει και φτου και απ΄την αρχή. Ο κ. ΚΙΝΗΣ θα βρει την άκρη, αφού σου είπε πως είναι καλό πουλί μακάρι να σου "μείνει" και να γίνει αφορμή να ασχοληθείς με αυτά τα ζωντανά. Είναι πανέμορφα και πανέξυπνα ζώα και θα σε γοητεύσουν. Στην Δράμα έχει πολλούς περιστεράδες και σύλλογο με αριθ 06 , εάν κάποια στιγμή μπορέσεις πήγαινε σε κάποια συνάντησή τους. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top