Γενικά Αγορά και διαχείριση πουλερικών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Δον
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Δον

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Αμαλιαδα
Καλησπερα σε ολους!
Εφτιαξα αυτο το ποστ για να παρω ιδεες αλλα και να μιλησω με ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα και να παρω συμβουλες οσων αφορα τις κοτες, καθως σκεφτομαι να ασχοληθω με αυτον τον τομεα, για αρχη ερασιτεχνικα με πολυ λιγες για να ειμαι σιγουρος οτι αυτο που θα κανω οντως μου αρεσει και θελω να ασχοληθω, και μετα πιο επαγγελματικα για να πουλαω ειτε αυγα ειτε το κρεας τους.
Οποτε η ερωτηση μου ειναι για να ξεκινησω (περα απο τα βασικα χώρο, κοτετσι, νερο κτλ) τι ειναι τα πιο βασικα που πρεπει να εχω.
Εχω κοιταξει αρκετα αρθρα οσων αφορα τις κοτες ποια ρατσα, τι χρειαζομαι, αλλα θελω να δω το πρακτικο κομματι και να μιλησω με ατομα που εχουν ηδη καποια εμπειρια.
Οποια συμβουλη η πληροφορια εχετε και θελετε να την συζητησουμε θα χαρω πολυ!
Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Το θέμα είναι να σκεφτείς. Πόσα κοτόπουλα θα έχω;
Οι ράτσες ταιριάζουν μεταξυ τους ή θα τσιμπιουνται;
Πόσο θα μου κοστίζει το φυραμα;
Τα αυγά θα τα καταφέρω να τα δίνω;
Η isa brown είναι μια τίμια επιλογή γτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέας μετά τα 3 χρόνια παραγωγής.
Αν και για αρχή εγώ θα ξεκινούσα με πιο μικρόσωμα κοτοπουλα (νανάκια) που ζητάνε πιο λίγο τροφή λόγω μεγέθους. Είναι εξίσου ανθεκτικά και έχουν πολυ καλη παραγωγή. Κάνε το στήσιμο με μια φθηνή ράτσα και κόστος φαγητου και αφου ορθοποδήσεις από τα πρωτα έξοδα προχωρα στις isa brown. Απλά μην μπερδέψεις τις ράτσες και τα μεγέθη. Εκτός και αν δε σε νοιάζει να τα βλέπεις μαδημενα.
Γνώμη μου, αν είναι να παρεις ράτσα παρε από άνθρωπο επαγγελματία. Να κάνεις κάτι όμορφο. Αλλιώς στην περιοχη σου έχει μπολικους "παλιους" που θα σου πουν ότι θες να ακούσεις. Από μπούκοβο στην τροφή κλπ κλπ μέχρι πιπερι στο νερό.
 
@PantelisTs θελω να ξεκινησω με κατι μικρο γιατι και δεν εχω την εμπειρια αλλα και δεν ξερω αν μπορω να το καταφερω. δεν νομιζω να παρω πανω απο 10 κοτοπουλα.
Αν και για αρχή εγώ θα ξεκινούσα με πιο μικρόσωμα κοτοπουλα (νανάκια) που ζητάνε πιο λίγο τροφή λόγω μεγέθους. Είναι εξίσου ανθεκτικά και έχουν πολυ καλη παραγωγή
δεν θελω να μπερδεψω ρατσες αν και δεν τις ξερω ολες η ποιες τα πανε καλα μεταξυ τους. θελω μια και ευκολη για αρχη σιγουρα.


Αλλιώς στην περιοχη σου έχει μπολικους "παλιους" που θα σου πουν ότι θες να ακούσεις. Από μπούκοβο στην τροφή κλπ κλπ μέχρι πιπερι στο νερό.
εχω ακουσει πολλα κουφα η αληθεια ειναι.

Τα αυγά θα τα καταφέρω να τα δίνω;
κατι που με απασχολει ειναι το που θα τα δινω (περα απο συγγενεις που θα ειναι τσαμπα). δεν ξερω αν μπορω να παω σε μαγαζια της γειτονιας η μαναβικα και να τους πω "ξερεις σε ενα μηνα θα βαλω κοτοπουλα οταν θα εχω αυγα θες να σου φερω". Νιωθω οτι πρεπει να εχω πρωτα τα αυγα για να παω να του πω.
 
Γιαννηηη τα φωτα σου 😁 @Γιαννης17

@Δον Καλησπερα και καλως ηρθες! Καλο ξεκινημα να εχεις 😁
Το βασικο και κυριο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι:
Ενα σωστο κοτετσι και ολα τα άλλα ρατσες κτλ ερχονται μετα!
 
@Elli γενικα εχω ενα αγχος γιατι ολα ειναι απο το 0 γιατι και εκει που ειναι ο χωρος δεν εχει τιποτα ειναι απλα ενα χωραφι
[automerge]1658951185[/automerge]
Καλησπερα και καλως ηρθες! Καλο ξεκινημα να εχεις
ευχαριστω πολυ!
 
Αδελφέ άφησε το επαγγελματικά . Εάν μάθεις τι συμβαίνει θα απογοητευτείς . Εάν έχεις χώρο , πάρε μια μεικτή ράτσα κοτούλες να γεννάν κάνα αυγουλάκι και να τρως και εσύ ... ενώ παράλληλα θα ξεφορτώνεσαι και τα οργανικά απορρίμματα της οικογενείας . Ακόλουθα θα ψάξεις εκεί γύρω στα χωριά σου ποιός κρατάει κλώσσες να σου δώσει μια ή μια μεγαλούτσικη , να μην την θέλει πια , ώστε να βγάζεις τα δικά σου πουλάκια . Θα δίνεις και κάνα αυγό σε όσους δεν έχουν , συμβολικά στην τιμή να βγάζεις τον γιαρμά τους .... και όλα φίνα . Καλό καλοκαίρι .
 
@gianniskilkis γενικα στην περιοχη εδω δεν υπαρχει κατι αρκετα μεγαλο πανω στον κλαδο αυτον και επισης εχω καποιες συνεργασιες ελλαδα και εξωτερικο οσων αφορα το εμποριο και γι αυτο το σκεφτομαι επαγγελματικα. Είναι σχετικά κάτι γρήγορο και αν δεν πετύχει απλα κάνεις κατι αλλο. ετσι το σκεφτομαι μπορει να κανω και λαθος. αλλα σιγουρα για αρχη θα ειναι κατι πολυ μικρο για την οικογενεια μονο.
 
Εγώ σου είπα όσα γνωρίζω αδελφέ , εσύ προφανώς έχεις κάποια άλλα δεδομένα που σου δίνουν ... φτερά και πούπουλα . Κάνε το κέφι σου και μακάρι όλα να σου πάνε κατ΄ ευχή .
 
Ξεκίνα το σαν χόμπι και βλέπεις πως θα πάει. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψεις και στη τελική το να έχεις αυγά συνέχεια σπίτι σου δεν είναι και λίγο. Θα είσαι αυτός απτό χωριό που δίνει αυγά σε συγγενείς που έρχονται απτην Αθήνα χαχα.
 
Εφ όσον ενδιαφέρεσαι να γίνεις επαγγελματίας το πρωτο πραγμα που χρειάζεσαι είναι κεφάλαιο.
Αφου το βρεις αυτό χρειάζεσαι ένα λογιστή κ ένα δικηγόρο. Εδώ δε θα τα βρεις αυτά.
Απο εδω και περα ότι κανείς θα πρεπει να πληρωσεις.
Καλη επιτυχία σε ότι κανείς.
 
@PantelisTs σε ευχαριστώ! Εγώ απλά έκανα αυτό το ποστ για να ρωτησω πράγματα που αφορούν τις κότες. Τώρα μια που μου ήρθε να φτιάξω ένα κοτέτσι για αρχή μικρό και μετά να φτιάξω ένα πιο μεγάλο; Συμφέρει να φτιάξω κάτι μικρό και αργότερα κάτι πιο μεγαλο;
 
Τώρα μια που μου ήρθε να φτιάξω ένα κοτέτσι για αρχή μικρό και μετά να φτιάξω ένα πιο μεγάλο; Συμφέρει να φτιάξω κάτι μικρό και αργότερα κάτι πιο μεγαλο;
Να σχεδιάσεις από πριν μία κατασκευή που να ξεκινήσει μικρή και να έχει τη δυνατότητα επέκτασης, ίσως και χωρίς όρια. Να υπολογίσεις την τοποθεσία δηλαδή και να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
 
@Stavros σε νερό έχει σίγουρα για ρεύμα δεν είμαι σίγουρος. Είναι αρκετά χρόνια παρατημένο το μέρος εκεί. Να είναι υπερυψωμένο η το σύρμα να είναι 2-3 μέτρα κάτω από το έδαφος;
 
@Δον Καλησπερα! Καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου αλλά δεν χρειαζεται να εχεις γιατι ολα θα πανε τελεια με σωστο προγραμματισμο 😁

εκει που ειναι ο χωρος δεν εχει τιποτα ειναι απλα ενα χωραφι
Χωραφι = πολλοι εχθροι (αλεπουδες, κουναβια, ποντικια κτλ)
Χρειαζεται πολυ καλη κατασκευη και μελετημενη (ασχετα αν ειναι μικρη ή μεγαλη) γιατι (χτυπα ξυλο) π.χ παιρνεις 6 κοτες για αρχη και πας μια μερα και δεν βρισκεις καμια...και το κοτετσι στο εχουν κανει τρυπητηρι απο λακουβες, σκαψιματα και βλεπεις μονο πουπουλα (και αν θα βρεις κιολας) και μενεις μετα ετσι 😳 και αντε παλι απο την αρχη να παιρνεις κοτουλες!
Στα λεω ολα αυτα γιατι απο τον ενθουσιασμο και την λαχταρα που εχουμε να κανουμε καποια πραγματα, ολο και κατι θα μας ξεφυγει και θα εχουμε ασχημα αποτελεσματα!
Το πρωτο και βασικο πραγμα που θα κανεις ειναι το κοτετσι σου να ειναι γερο και καλα προφυλαγμενο και απο εχθρους αλλά να μην ξεχναμε και τις καιρικες συνθηκες!
Σιγουρα, κατω στο κοτετσι πρεπει να βαλεις συρμα χοντρο και με μικρες τρυπες, ωστε αμα καποια στιγμη προσπαθησει να σκαψει π.χ το ποντικι να μην μπορει να μπει!

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου, καλη επιτυχια!😁
 
Back
Top